• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

ben özellikle sordum keçi sütünü. inek sütüyle yap, içeriği daha zengin dedi. ama hazırlardan da yapmak istemiyorum. ist.da taze süt satan çiftlikten getiren sütçü var ya o yada sek günlük cam şişe alcam..

keçi sütündeki kalsiyum oranı inek sütünden daha fazla diye biliyordum..

Son düzenleyen: Moderatör:

evet canım, keçi sütü çocuklar hatta bebekler için ilk 1 yıl daha çok öneriliyor. bizim dr. öyle deyince şaşırdım bende. alerjisi olanlara keçi sütü veriyoruz, inek sütünden mayala sen yoğurdu dedi.. sek cam şişedeki günlük sütlerden.. daha derine inmedim bende , tamam dedim :) ama kay keçi sütünü falanda biliyorum.. kararsız kaldım.

Son düzenleme:
Bebek Beslenmesinde Keçi Sütünün Yeri Var mı? - Dr. Suat Erkmen - Haber 3

bi de bunu okuyalım, bunu buldum az önce..

Oysa keçi sütü bileşimi inek sütü ile karşılaştırıldığında bileşim olarak inek sütüne çok benzerlik göstermektedir. Örneğin; keçi sütünün, kalsiyum açısından anne sütünden 4 kat daha fazla olduğu ve bebeğin kemik gelişimi için faydalı olduğu öne sürülüyor. Oysa bebeğin ihtiyacından fazla kalsiyum alması bebeğin hassas böbreklerine yük bindirecektir. Zaten bebek için mucizevi denen anne sütünün keçi sütü ile kalsiyum açısından karşılaştırmak anne sütüne yapılmış büyük bir haksızlık olur. Fosfor, potasyum, sodyum açısından bakıldığında da keçi sütü anne sütüne yakın olmaktan uzak ancak inek sütüne daha benzer değerler göstermektedir. Bu bebeğin gene böbreklerine zarar verecektir.

oğlum beni mahfediyor dişleri fena kaşınıyor bir de çok iyi günde 2 defa kaka yapan bebeğim değiğşti eveli gün yapmadı dün çok az yaptı bugün yapmadı ağlamalarının ondan kaynaklandığını düşündüm zinco damla verdim 9-10 damla, artı zeytinyağlı kulak çubuğuyla poposuna tık tık yaptım yok yapamadı ağlıyo da ağlıyo dişlerinden de çıldırıcsk jeller varmış dişetlerini uyuşturan duydunuz mu? zararı var mı acaba ptesi eczaneye sorup alayım diyorum.bazen elimi sokup kaşıyorum sabunlayarak çok hoşuna gidiyo yapmıyodum öle şeyler ama dişliği sokunca ağzına ağlıyo üff. şimdi ağlarken uyudu kaldı bakalım ne zaman uyancak

herkese iyi akişamlar

kimsecikler uğramaz oldu buralara

benim ogumda bayramın ıkınci günü dönmüş gece saat 12 de

uyuyordu bakayım dedim uyanmışmı bir baktım oglan yüzüstü debeleniyor

ondan sonra birkaç kez daha tekrarladı ama çok uğraşıyor ancak o zaman dönebiliyor

yakında işi seriye döker

herkese iyi akişamlar

kimsecikler uğramaz oldu buralara

benim ogumda bayramın ıkınci günü dönmüş gece saat 12 de

uyuyordu bakayım dedim uyanmışmı bir baktım oglan yüzüstü debeleniyor

ondan sonra birkaç kez daha tekrarladı ama çok uğraşıyor ancak o zaman dönebiliyor

yakında işi seriye döker

maşallah darısı başımıza.

İnek Sütü ile İlgili Gerçekler

Neden İlk 1 Yıl İnek Sütü Kullanmıyoruz?İnek Sütü ile İlgili Gerçekler

Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonuna kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin zamanından önce inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ilk bir yıl inek sütünün kesinlikle kullanılmamasını önermektedir. Avrupa ülkelerinde 3 yaşına kadar inek sütü bebek için besin değerleri uygun olmadığından kullanılmaz. Marketlerden alınan kutu ve pastörize sütler de, sağlıklı koşullarda üretilmelerine ramen, bebekler için inek sütünün yarattığı olumsuzlukları taşırlar.

İnek sütünün bebeğin birinci yılındaki beslenmesine etkileri ve devam mamalarının sağladığı dengeli beslenme olanaklarını şu şekilde özetleyebiliriz:

* Demir, kan oluşumu ve beyin gelişimi için çok önemlidir. Özellikle 4. aydan sonra demir ihtiyacı hızla artar. Yetersiz alımında, demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülür. 500 ml. inek sütü ile demir ihtiyacının ancak % 4'ü karşılanabilirken, 500 ml devam formülü ile ihtiyacın % 83'ü karşılanır.

* İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken, devam mamaları gerektiği kadar protein içerir ve gerekli tüm amino asitleri sağlar.

* Çinko bebeğin büyüme ve gelişmesi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin çinko ihtiyacının ancak %35'ini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %70'ini karşılar.

* İyot metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen hormonların bir parçasıdır. Bebeğin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi için son derece önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük ihtiyacının ancak % 22'sini karşılarken, 500 ml. devam formülü ihtiyacın %110'unu karşılar.

* Esansiyel yağ asitleri bebeğin sinir sistemi ve beyin hücrelerinin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşırlar. Devam formüllerinin içeriklerinde inek sütüne kıyasla esansiyel yağ asitleri çok daha fazla miktarda mevcuttur.

* D vitamini sağlıklı kemik ve iskelet gelişimi için çok önemlidir. 500 ml. inek sütü bebeğin günlük D vitamini ihtiyacının ancak %43'ünü karşılarken, 500 ml. devam maması ihtiyacın %90'ını karşılamaktadır.

* İnek sütü, C vitamini açısından çok yetersizdir. Devam formüllerindeki C vitamini seviyelerinin yükseltilmesinin nedeni, C vitamininin demir emilimi üzerinde kuvvetli etkileri olmasıdır.

Tüm bu bilgileri göz önünde bulundurarak bebeğinize en az 1 yıl sonuna kadar kesinlikle, 3 yıl sonuna kadar da mümkünse, inek sütü ile beslemeyin. İnek sütü kullanmanız gereken her yerde (muhallebi, yoğurt yapımı gibi) devam mamalarını kullanabilirsiniz. İnek sütü ile hazırlamanız gereken hazır ek besinleri ise, mutlaka devam maması ile hazırlamalısınız. Bebeğinizin sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlamak için ek besin döneminde günde en az 300 ml. ortalama 500 ml. anne sütü veya devam maması vermelisiniz.

alıntı..

neye inancağımızı şaşırdık valla....

ben birşeyler atıştırıp geldim ama tatil dolayısı ile pek tenha buralar

herkesler kendini gezdiriyor galiba

Ben oglusuma kulotlu corap aldım cok rahat ettım tavsıye ederım . hıc usumuyor artık yumusacık hemde corabı cıksada sorun olmuyor ve rahat hareket edıyor .

merhaba kızlar,

sağ göğsümde süt birikti bir türlü çıkaramadım..sağma makinası ile de yaptım orası kalıyor..az önce elimle yapmaya çalıştım birazı çıktı..bebeği düzgün yerleştiremeyince bazı kanallarda kalıveriyor süt..ağrı yapıyor dünden beri ya :(

Back
X