• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

evet öyle gibi anlaşılıyo önce ama vermeye başlayınca görüyoruz az olduğunu
çünkü benim oğlum karnını doyurcak kadar yemiyo henüz
tadıyo sadece
geçende yoğurt tattırdım hiç sevmedi
4 gün bir gıda ver sonra yenisine geç dedi benim doktor
yoğurdu inek sütünden mayalama mamadan mayala dedi
ben de keçi sütünden mayalasam? dedim,tamam dedi
ayyy ne çok dedi dedim:)
mamadan nasıl mayalanıyor yaa?

evet öyle gibi anlaşılıyo önce ama vermeye başlayınca görüyoruz az olduğunu
çünkü benim oğlum karnını doyurcak kadar yemiyo henüz
tadıyo sadece
geçende yoğurt tattırdım hiç sevmedi
4 gün bir gıda ver sonra yenisine geç dedi benim doktor
yoğurdu inek sütünden mayalama mamadan mayala dedi
ben de keçi sütünden mayalasam? dedim,tamam dedi
ayyy ne çok dedi dedim:)

yok canım ne doyması:) henüz tatlara alışma dönemi..

canım neye bilmiyorum sürekli kabarıyor bütün vücudu bacakları karnı sortı yüzü sürekli kaşınıyor. bize önce nemlendirici sürün dedi olmadı zaditen die bir damla verdi biz onu 4 gün kullandık 10 gün kullanın demişti ama sürekli uyuttu çocuğu benim sinirlerim bozuldu kızarıklığı da geçince kestim damlayı kafama göre 1 hafta sonra felaket şekilde tekrar kabardı çocuk kaşıntıdan her yerini yara yapmıştı uyuyamıyodu sabaha kadar kaşıyoduk yüzünü kafasını neyse tekrar götürdüm zaditen damlayı tekrar başlattı ve kortizonlu krem verdi neye allerjisinin olduğu bulunamıyomuş anne sütünden kaynaklanıyomuş şimdi kullanıyoruz damlayı fakat 8. gün bugün yine kızardı ama hafif oldu bu sefer 15 gün kullanın dedi ama damla bittikten sonra yine takrar ederse napıcaz bilmiyorum ek gıdalara geçerken dikkat etçez dedi o yüzden kafama göre vermiyim bişe diyorum
geçmiş olsun canım bizim 2009 annelerindede vardı bir bebeğimiz süte karşı alerjisi vardı ,sonradan çıktı ortaya anne hiç bir şekilde içinde süt ve süt ürünleri bulunan şeyler yiyemiyordu ,kek,dondurma v.b. hiç bir şey yiyemiyordu çocuk hemen rahatsızlanıyordu...1 yaşında sona erdi çok şükür..aklında bulunsun istedim.eğer sorun sütle alakalı olursa onunula irtibata geçebilirsin şeker..

hoooooooooooooooppppppppp topikkk..
heyecan yok ben geldim...kaynananız geldi :))))

kızlar panik yok ...nerden başlasam bilemedim not aldım vallaa...:)))

1.keçi sütü....
ben süte bayılırım,keçi sütünü aldım bir tek kay marka var zaten aldım bi tadına bakayım dedim kusuyordum nerdeyse ben böyle yağlı süt görmedim manda sütü içtim,inek sütü severim ama hiç biri keçi sütü kadar ağar değil...çok yağlı ve ağar aman sulandırmadan vermeyin derim keçi sütünden yapılan mamalar var onlar daha kaliteli yoğurdu bile bir tuhaf oluyor kızıma vermeye kıyamadım vallahi...böğğğğ yani...
yoğurt yapanlar normal pınarın bebek sütüyle mayalayabilirsiniz çokta lezzetli oluyor ....

2.inek sütü
inek sütü kansızlık yapar yalanını uyduranlar tamamen mama firmalarıdır...(benim fikrim bu yönde)
ben inek sütü içip kansızlık sorunu çeken birini görmedim kezaa öyle olsa hepimiz kansız anemi hastası olmuştuk hangimiz özel mamalarla büyüdü ki hepimiz emdik mi yani,bir çok arkadaşım var burdan da tanıştığım kişiler var emmeyip lıkır lıkır inek sütü içen hiç kansızlık sorunu çekmemişler...bende çok tedirgin oldum ama benim kızım hiç bir şekilde devam sütünü kabul etmediği için 9 aydan sonra inek sütünü verdim,6 aydan sonrada yort yedi her gün inek sütüyle yaptım...kan değerleri çok iyi çıktı kan ilacı bile kullanmadı...kesinlikle bu mama firmalarının uydurduğu bir safsata diye düşünüyorum....

3.ek gıda...hele kızlar eksik bilgi vermeyelim sakın aman ha burda okuyupta evde 1 tas muhallebiyi bebeğine yedirip çatlatırlar mazallah..(bizim topikte vandan katılan bir arkadaşımzı vadı biz ne yaparsak onu yapıyordu mesela bebeğine)
5 aylıkken 30 ml havuç suyu-30 ml elma suyu gün aşırı
5 aylıkken yine yoğrt yarım çay bardağı kadar
5.5 aylıkken sebze çorbası 1 kahve fincanı kadar...
olabilir belki yani çok istenirse ve ihtiyaç olursa....
bende 5.5 ayda başladım ek gıdalara ama sırf sonra yemez korkusu ile başladım tatlarını bilsin sonra bana zorluk çıkarmasın dedim şu an memnunum yemediği şey yok çok şükür topiğimizde 6 aydan sonra başlayıp pişman olanlarda var,ama erken başlayım memeyi red edenlerde var bunn dozunu iyi ayarlamak lazım...

sebze çorbasına başlarken en önemli nokta sebzeler ile tek tek tanıştırmak,mesela önce patatesle başlayın,sonra patatese brokoli ekleyin mesela borkoliye karşı alerjisi olup olamdığını anlarsınız,sonra buna havuç ekleyin belki havuca karşı alerjisi olabilir...böylelikle karışım yaptığınız çorbadan neye karşı tepki verdiği anlaşılır...azdan çoğa doru başlayın..

başıma gelen olayı anlatıyım ne demek istediğim anlaşılır.ipek 5 aylıktı burda bir arkadaşımın havuç suyu verdiğini ve çok sevdiğini okudum havuç suyu verdim 50 ml,bitince ipek ağladı 30 ml daha verdim,çocuğu çatlatıyordum 2 gün boyunca turuncu renkte kaka yaptı doktorumdan bir fırça yedim ki sormayın bağırsaklarını ne kadar yorduğunun farkındamısın dedi bana,çok korktum bezden taşıyordu turuncu kakalar :((((

bunların hepsi nacizane fikrimdir..ben derimki acle etmeyin,5 ve 5.5 aylıkken sadece tadını öğrenmesi açısından 3 yemek kaşığı kadar verin ....6 aylıkken tam porsiyonlara geçersiniz,bu ek gıda konusunda doktorlardan çok tecrübeli anneleri ve çocuğunuzu dinlemenizde fayda vardır...

4.mamadan yoğurt,çok gereksiz saçma bir şey zaten devam sütü verirsin yada mama verirsin yoğurduda sütten yesin hangimiz öldük ya ,banada doktorum bebelac ta bebelac tutturmuştu aldım yoğurt yaptım tutmadı,attım çöpe zaten ipek hiç birini yemedi ,sütten yaptım löp löp yedi..bebeğin keyfine bırakın benceeee...

tam kaynana yaaaaa

KAYNANA-B.jpg

9 aydan önce kahvaltı yok,muhallebi yediripte çocukları şişirmeyin 9-10 aylar arası yatmadan gece uykusuna geçerken pekmezle muhallebi yapıp yedirirsiniz...no panik :D

Son düzenleme:
halkısın canım ezbere iş yapmamak lalzım

alerji nedenini bulamıyorlarmıymış ki

kuzeyinde galiba besin alerjisi var kakası hep mukuslu ve arada kanlı oluyor arada deride ufak kabartılar oluyor pazartesi günü kendi doktoruna kontrole götüreceğim birde devlet hastanesinde ki doktoru çok övdüler ona gideceğim

test yaptıracağım nedenini bulmama lazım ek gıdaya net geçiş yaptıgımızda sıkıntı yaşarız yoksa

Devlet hastanesindeki hangi doktormuş?

kilo alıyo 3 haftada 600 gr almış doktor hani yetmiyodu sütün dedii.kan tahlili yapıldı kan değerlerini çok beğendi demir ilacı wermediğim ender bebeklerden biri dedi.ama sağıp depolycak kadar diil artık sütüm dediğim gibi deepfrezee dekileri de tükkettik bide aç kalırsa bebeğim doymazsa naparım düşüncesiyle biraz rahatlarım die ek gıdaya başlamak istedim. liste werdi dotorumuz anlattı neler yapıcağımızı bugün yarım elma suyuyla başladık 10cc ni içti.yatmadan öncede kay keçi sütüyle mayaladığım yoğurtan 10 kaşık kadar yedi :) tabi emzirmeye dwm.

Maşallah cnm 600 gr cok ıyı bızımkı sadece 300 gr almıstı demek kı sut azalsa bile yetıyor gibi ama bakalım bu ayı da gecırelım hedefim 6 aydı ama 5.5 aylık olunca onumuzdeki ay ortalarına dogru ben de ufak ufak baslarım herkesin ki biseyler yerken bizimki mahrum kalmasın : )) Meyva sıkacagı dusunuyor musunuz almayı benım evımde yoktu acaba ıse yarar mı ?

herkese slm..
ben ek gıdalara başladımm artık..
yaklaşık 15 gün falan oldu..
1 öğün pirinç unu 1 öğün kawonozdaki meywe pürelerinin yarısı..
yatmadan öncede bisküvii tabi yedirmeden öncede emziriyorumm sürekli..

herkese slm..
ben ek gıdalara başladımm artık..
yaklaşık 15 gün falan oldu..
1 öğün pirinç unu 1 öğün kawonozdaki meywe pürelerinin yarısı..
yatmadan öncede bisküvii tabi yedirmeden öncede emziriyorumm sürekli..
sebep ne peki ,yani doktor mu dedi,neye göre dedi,sen kendin mi başladın?? merak ettim kaynanalık yapmıyorum :)))

ben kendim başladım sütüm yetersiz mama da içmiyo ama maşallah ek gıdaları güzel yiyo çokda memnunum

selammm cnmm
hoşgeldin...
oğlum uyuyo bende fırsatdan istifade oturdum pc başına:):)
sen nasılsın bakalımm

Son düzenleme:
Huricim verdiğin bilgiler cok faydalı bızım topik ek gıda konusunda bıraz hızlı cıktı : )) Seninle aynı fikirdeyim kendi sütüm den ara ara şüphe etsem de emzirmeye devam ...
Ee okuyunca da bırbırımızden etkılenıyoruz haliyle .. Artık herkesin kendi tercihi gönül isterki herkesin bol sütü olsun ya da işe geç başlasın bebişleri bol kilo alsın ama herkesin imkanları aynı değil elbetteki.

KK da bi garip olmus mesaj atınca en baş sayfaya dönüyorsun ve uzun sure aktif olmazsan cıkıyorsun . Alışmak zaman alıcak .
Dün gezmeye gidemedik temızlık yapmak ıcın bugune kaldı bugun de hava kapalı bıraz ama napalım ben hazırlanayım artık bi AVM yapar geliriz : )))
Gorusmek uzere ..

ben kendim başladım sütüm yetersiz mama da içmiyo ama maşallah ek gıdaları güzel yiyo çokda memnunum
sorun yoksa problem yo kdemektir,doktoruna bunu bir süre söyleme bence :))) fırça yersin ,ölçüleri çok kaşırma canım organları yorarsın,miğde ,böbrek ,karaciğer ,bağırsaklar yorulursa sorun çıkar mazallah..yemesi güzel maşallah...maların hpsini dene bebelac,aptamil,sütün gelmesi için de kendi yemeğinede dikkat edersin olur biter :)

Huricim verdiğin bilgiler cok faydalı bızım topik ek gıda konusunda bıraz hızlı cıktı : )) Seninle aynı fikirdeyim kendi sütüm den ara ara şüphe etsem de emzirmeye devam ...
Ee okuyunca da bırbırımızden etkılenıyoruz haliyle .. Artık herkesin kendi tercihi gönül isterki herkesin bol sütü olsun ya da işe geç başlasın bebişleri bol kilo alsın ama herkesin imkanları aynı değil elbetteki.

canım gerçekten böyle düşünmene sewindim topikte çoğu insan birbirine tepki weriyor neden şunu yediryosun yedirmiyosun falan filan dediğin gibi maddi imkanlarda insanların elini kolunu bağlıyor herkesin kendi seçimi herkes bebği için iyi olanını bilir kimse bebiğinin kötülüğü için bişiy yapmaz huricim werdiğin bilgilerdden bende çoğu zaman yaalanıyorum teşekkürler.. ;);)

sorun yoksa problem yo kdemektir,doktoruna bunu bir süre söyleme bence :))) fırça yersin ,ölçüleri çok kaşırma canım organları yorarsın,miğde ,böbrek ,karaciğer ,bağırsaklar yorulursa sorun çıkar mazallah..yemesi güzel maşallah...maların hpsini dene bebelac,aptamil,sütün gelmesi için de kendi yemeğinede dikkat edersin olur biter :)

ewet sürekli bi ölçüde weriyorum we hepsinden çok az veriyorum alışması ve dediğin gibi organları yormamak için..
belli bi doktorum yok cnmm o yüzden sorunda yok sanırım :):)

evet bende o sebepten çok fazla birşey diyemiyorum ama benim asıl sorunum ,yani anlatmak istediğim niye emzirmiyorsunuz değil,ek besine geçerken dikkat edelim çocuğa iyilik yapıyoruz diye kötülük etmeyelim ,ölçüler çok önemli yoksa hiç emziremeyen annelerde var ,yada 3 yaşına kadar emzirenlerde var o anneye çocuğa göre değişir onu yargılayamayız tabi ki,ama çok dikkat gereken bir konu keçi sütünden 2 yudum aldım tüm gün midem bulandı yani...

evet bende o sebepten çok fazla birşey diyemiyorum ama benim asıl sorunum ,yani anlatmak istediğim niye emzirmiyorsunuz değil,ek besine geçerken dikkat edelim çocuğa iyilik yapıyoruz diye kötülük etmeyelim ,ölçüler çok önemli yoksa hiç emziremeyen annelerde var ,yada 3 yaşına kadar emzirenlerde var o anneye çocuğa göre değişir onu yargılayamayız tabi ki,ama çok dikkat gereken bir konu keçi sütünden 2 yudum aldım tüm gün midem bulandı yani...

bende sana bu konuda katılıyorum doğru söylüyosun önce anne sütü bende böyle yapıyorum..

bu konuda tartışmalara girildiğinde direk aklıma köy hayatında yetişen çocuklar geliyor,kendimde dahil,ne biberon ne emzik ne hazır bez,ne ağız mendili....hiç birini görmemişim biberonla 4 yaşında tanışmışım mesela yokluktan...e ölmemişim sağlığım yerinde,çok güçlü bir bünyem var...o şartlarla bu şartlar aynı değil elbet ama,hiç birşey olmaz ek besine başlasın,başlamasın,boşverin çok kafa yormayın ipin ucunuda bırakmayın tabiki..ben hala ipeğe ayrı yemek pişiriyorum makarna,pilav bile ona ayrı pişiyor..kayınvalidem kızıma pişirdiklerime hayret ediyor mesel o sadece şehriye çorbası ve un çorbası pişirirmiş akşamlarıda bol şekerli muhallebi...ama eşim şu an büyük bir bankanın merkezinde çalışıyor kafa zehir gibi...demek ki pekte alakası yokmuş diyorum :))) aman bilmiyorum ki,işte ana yüreği öyle diyor ama yapamıyor ama bu konularda sakın ha sakın tartışma çıkmasın,her evlat anasının kuzusu istediği gibi büyütür...kaynanalığım tutar yoksa :)))

Back
X