• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Temmuz Anneleri : )

Ben kaşık mamalarının da bebe bisküvisi kadar sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yani daha öncelikli oldunu düşünüyorum. Oğlum 1 yaşını geçtiğinde hala onlardan yiyordu. Zararını değil faydasını gördüğümü düşünüyorum. Tabii ki sırf mamalardan değildir ama yaşıtlarından kemikli, uzun ve sağlıklı. şimdi 5 yaşında. Kızıma da şimdiden biriktirmeye başladım. 5-6 ayı geçince vericem.

biraz brokoli karnıbahar havuç ve patates nasıl sence

güzel canım

bizimde havuç patates kabak ve biraz pirrinç bir hafta böyle vereceğim sonra değiştireceğim

yalnız benim bildiğim havuç ve patatesten sonra kabak verilmesi gerekiyor sıralama olarak onları vermişmiydin

Bir de pekmez demişken sakın harnup yani keçi boynuzu pekmezi vermeyiniz. Geçen eşim işini yaptığı firmanın harnup pekmezini getirdi ve adam kesinlikle bebeklere verilmemesi gerektiğini söylemiş üstüne basa basa

Teşekkür ederim sonbahar. Sonradan dalmış gibi hissettim kendimi. Neyse. Bahar'cım bebek 4 aylık değil mi? Çorba için erken değil mi? Hem ilk verilecek besinin pirinç unu veya pirinç kaşık maması olması daha uygun değil mi?

canım benim ben oğlum iki aydır emmeyi redediyor ve hiçbir şekilde mama da almıyordu
,

onun için biz başlamak zorunda kaldık kilo alımı da durmuştu

neyseki artık biberonla anne sütü alıyor ama artık başladık ek gıdaya bırakmak olmaz bu saatten sonra

kızlarrr kendi sütümle prinç unu verebilirmiyimm... benm oğlum bni emiorr ama geceleri rahat uyusun die kendi sütümle bişeler yapmak istiorum acıktığı için çok sık uynaıyorrr
pazartesi günü doktor randevumuz var bakalım ne olcak

bana pirinç unlu mamayla hazırlanan bi tarif verdi dr.
100ml suyu 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla kaynatıyoruz 3 ölçek mama ve 1 tatlı kaşığı pekmez koyuyoruz.
dr verdi belki fikir olur sana. tabi drunla görüş önce..

biraz brokoli karnıbahar havuç ve patates nasıl sence

brokoli ve karnıbahar için biraz erken bence çünkü bunlar gaz yapar.

canım dilimiz cicbebe diye alışmışşş:):) :52:
iyi olan bir bebe bisküvisi demek istemiştimmm

kızlar 5. aydan sonra mama verenler içine pekmez karıştırsın mutlaka

pekmez benim dr da öneriyo.
alminayada önermişti.

bizim doktorumuz kuşluk vakti yoğurt ve akşam üzeri taze sıkılmış meyve suyu (sadece elma ve armut) verdi. ama öğün olarak değil. en fazla yarım çay bardağı. 10 gün böyle gidecek. sonra meyve suyu yerine püresi verilecek. bu ay böyle geçirilecek.
dedimki kilo alımı yerindeyse neden ek gıda? 6. aydan sonra ek gıdaya başlandığında çoğunlukla yemiyor çocuklar dedi. 4. aydan sonra yavaş yavaş alıştırmak gerektiğini söyledi. çocuk hastanesinde doktor aynı zamanda doktorumuz. ikna etti beni bu konuda...

bunu hem drlar hem de deneyimli anneler öneriyo nazocum.

canım cerende tombik değil o kadar. yanaklar öyle gösteriyo :1: 6250gr 63cm. çıktı en son. yani burda 8500gr lık bebekler var...
bahar bence çok zayıf değil. zamanla toparlanacaktır sen çok iyi bakıyorsun çünkü. zayıf olması demek sağlıksız demek değildir ayrıca.

aman ilke de 6600 64 cm.
küçük değiller bahar da ceren de bence.

Kızlar formül istemissiniz :)))))))))) hehe
olsa vercem ama yok ki bir formülü ,vallaa bende anlamadım..ama önerim eski günlerinizi hatırlayın,aşkınızı,heyecanlarınızı belki faydası olurrr :)) yemek yapıyorum araa ara bakıyorum kusura bakmayın ..

sen de topiğin aşk kadını oldun hayatcım.
sende vardır bunla ilgili taktikler hadi dökül bakalım:33::33:

şu gdo işi çıktıktan sonra ben hiçbirşekilde mamalara güvenmiorummm...
belki biraz eski kafayım ama kendi sütüm varken onları değerlendirmek istiyorumm..
inşallahda böyle devam eder
süt pompasıyla akraba oldum ..
sonbaharın dediği gibi yapıştıkkk...
pirinç suyuda çok faydalı kızlarr nette okudum baya anne veriorr...
ha birde dana kemik suyu iliğinden bişe dedilerr
6 aydan sonraa onun buyuk faydası varmış

geceleri emziriorsan kesilmez cnmm..
ben doğum yaptıktan 1 ay sonra başladım işe gündüz benm sütlerimi içiorr işyerinde sağıp bıraktığımm...
akşam gidince emziriyorumm..
sonbaharında dediği gibi elektrikli pompa kesinlikle daha iyi
4 aydır sağıorum cnmm allaha şükür kesilme olmadı
ama akşamları emziriorum snde gece uyurken emzirmeye devam et

canım ben gecede emziremiyorum artık almıyor şaşkın memeyi alırsada emmiyor farkediyorum emiyormuş gbi yapıyor

ama ben gece kalktoığımızda bir önceki sütümü verip onu yatırıp yeniden sağıyorum bir sonraya vermek için

gece uykusu falan kalmadı artık

baharın o en zor zamanlarında 8 kg olduğunu düşünsene. sürekli kucakta, sürekli ayakta... Allah dağına göre kar veriyor işte. bebişim daha ağır olsaydı bu sefer kollarımda bacaklarımda hiç derman kalmazdı. 8,5 kiloluk tosunların anneleri taşımakta güçlük çekiyorlardır ya allah yardımcıları olsun.

ben kesinlikle buna katılıyorum canım
Allah dağına göre kar veriyor bu çok doğru.
her işte bir hayır varmış...

Esmacım ben de aynı düşünüyordum ama regl olunca şaşırdım biraz demek ki sütüm azalmış .. Prolaktin seviyesi dusunce daha cabuk regl oluyorsun cunku tabii herkes de aynı olucak degil de genel olarak böyle dr. ların soyledıgı . . 10 Aralıkta dr a gıdıcez bebiş kontrolu için bakalım neler verebilirim . SImdı geceleri daha sık kalkıp emzırmeye basladım ve daha cok dınlenmeye calsıyorum. Belki de gec yatmam etkılı oldu azalmasında gecelerı emzırmenın faydası cok oluyormus .

canım ben gecede emziremiyorum artık almıyor şaşkın memeyi alırsada emmiyor farkediyorum emiyormuş gbi yapıyor

ama ben gece kalktoığımızda bir önceki sütümü verip onu yatırıp yeniden sağıyorum bir sonraya vermek için

gece uykusu falan kalmadı artık

Kolay gelsin cnm geceleri denesen uydu sermemı ne bulurlarsa alıyorlar

Esmacım ben de aynı düşünüyordum ama regl olunca şaşırdım biraz demek ki sütüm azalmış .. Prolaktin seviyesi dusunce daha cabuk regl oluyorsun cunku tabii herkes de aynı olucak degil de genel olarak böyle dr. ların soyledıgı . . 10 Aralıkta dr a gıdıcez bebiş kontrolu için bakalım neler verebilirim . SImdı geceleri daha sık kalkıp emzırmeye basladım ve daha cok dınlenmeye calsıyorum. Belki de gec yatmam etkılı oldu azalmasında gecelerı emzırmenın faydası cok oluyormus .

canımm ben 40 çıktıktan sonra loğusalıktan 1 hafta sonra adet oldum ve her ay adet oluyorumm
bünyeden bünyeye değişiyorrr kesinlikle haklısın
birdee ben bayram boyunca 10 gunluk tatilde oğlumun yanındaydım...
emzirdikçe sütüm geldi kızlarrr ..
ha birde şu varr rben yemeyincede sütüm oluyorrr yicem ve bol su tüketicem anck öyle sütüm oluyor

güzel canım

bizimde havuç patates kabak ve biraz pirrinç bir hafta böyle vereceğim sonra değiştireceğim

yalnız benim bildiğim havuç ve patatesten sonra kabak verilmesi gerekiyor sıralama olarak onları vermişmiydin

canım biz onları çoktan geçtik biz hiç emmedigimiz için erken başladık ek gıdaya 1,5 kepçe çorbasını yedi ogluşuç uyandıgı için ara ara bakıyorum kızlar biz meyve pürelerinide yiyoruz canım

Geceleri emzirirseniz sizi de bırakmamış(unutmamış) olur. Bebekler mama alınca daha kolay anneyi bırakıyor ama bir şekilde emzirmeyi sürdürseniz aklı ermeye başlayınca kendiliklerinden bırakmak istemiyorlar. O zaman da bıraktırmak zorlaşıyor :)

canım dilimiz cicbebe diye alışmışşş:):) :52:
iyi olan bir bebe bisküvisi demek istemiştimmm

kızlar 5. aydan sonra mama verenler içine pekmez karıştırsın mutlaka
ben kahvaltısını cici bebe pekmez ve peynir tuzsuz fındık ezmesi katıyor hepsi çaykaşıgı kadar ouyor ogluşumda çok severek yiyor onlar

Ben şimdi hazır sütlü pirinç unu veriyorum ara ara. İlk başladığımız besin bu oldu. Daha önce de sadece tatması için herşey verdim. Kendimiz meyve yerken bir kaç damla meyce suyu, dondurma yerken damla kadar ondan, çorba yerken biraz... tattırdım. Zaten ara ara formül mama alıyor. Biberonu zor minnet tutuyor. Bazen hiç almak istemiyor. Bazen pirinç ununun içine 1-2 tatlı kaşığı kavanoz kaşık maması koyuyorum, elma-muz'dan.

Fındık ezmesini hazır kullanmak yerine kendiniz mamalara karıştırmak üzere hazırlamak isterseniz, robotta fındık/ badem/ kabak çekirdeği/ ceviz çekip 1tatlı kaşığı kadar mamasına karıştırabilirsiniz.

Arkadaşlar dün söylemesi ayıp akşam sofrada et vardı. Gece sütümün inanılmaz çok üretildiğini farkettim. Bebek eme eme bitiremedi. Çok tecrübe ettim, et, nohut, leblebi ve bol yeşillik, soğan ve süzme yoğurt inanılmaz süt yapıyor. Bol sıvıyı da unutmamak lazım.

Back
X