2010 Yaz modası

Cicilikiz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
1.972
10
48
Paris’den Nelly Rodi Trendlab firması tarafından sunulan seminerde 4 ana temanın renkleri, renk kombinasyonları, desenler, kumaşlar, bay - bayan hazır giyim formları katılımcılara aktarılmıştır. Seminerden alınan özet bilgiler aşağıda sunulmaktadır:
1.Tema: Ritüel Şarkılar
2.Tema: Latin Toprakları
3.Tema : Fresh Lab - Bilimin altında çizim
4.Tema : Double Game - İkili Oyunlar
http://img2.blogcu.com/images/s/t/i/stilistanbul/img.jpg
1. Tema : Ritüel Şarkılar Çiçekler , ışığın önemi, yeniden doğuş, akıcılık ve antik çağın işlendiği bir temadır. Bu tema için referans, kadının tanrıçalaştırılmasıdır. Merkezde kadın vardır. Doğaya saygı ön plandadır.
Renk tonları : Pembeleşmiş bej tonları , pastel mor , lila, hafifçe boyanmış alçılı renkler. Beyaz bir numaralı renk olarak kullanılmaktadır. Tüm renkler beyazla karıştırılarak kullanılıyor. Doğanın kendini gösterdiği yeşil var. Pastel yeşil ve pembe üzerinde çiçek ve bitkiler kullanılabiliyor. Çok saf bir koleksiyon. Günlük giyimde akıcılık var. İpek ve satene geri dönüş var. Blazer ceket ve trençkot üzerinde çalışılıyor. Drapeler var. Tüm çizgiler akıcı. Doğal malzemeler ile sentetik malzemeler karıştırılarak kullanılabiliyor. Pelerinvari giyisiler üst üste giyiliyor. Hibrid pantolon, şalvar görünüşlü pantolon ile etek arası abartılı hacimler kullanılıyor. Triko için havalı trikolar mevcut ve doğal malzemeler kullanılmaktadır. Tunik ve bluzlar ceket şeklinde romantik çağlardan esinlenerek kullanılıyor. Mat ve parlak buruşuk etkisi verilerek kullanılıyor.
Aksesuarlar eski Yunan’dan esinlenmiştir. Deri,makrome olabilir. Lila, pembe, yeşil yumuşak renklerden sandaletler var. İnce taşlarla da işlenebilir.
Erkek, saf, doğal, sade bir görüntüye sahip. %100 pamuk olmayan, parlak görünümlü kumaşlar hakim. Altı kıvrılan bermudalar hakim. Şehir giyiminde deri sandaletler var. Pijamada ise 80’lere dönüş var. Organik maddelerden yapılan pijama şeklinde pantolonlar giyilebiliyor. Doğal malzemeler üzerinde duruluyor. Firmalara, broşürlerinde doğa ile iç içe olduklarını belirtmeleri öneriliyor. Markaya insani boyut katmanın önemi vurgulanıyor.
Geçen sezon ekolojinin önemi vurgulanmıştı, bu konuda tüketiciyi bilinçlendirmek gereklidir. Denimde , bej , kahve , gri renkleri tercih ediliyor. Akıcı büyük modeller var. Alçılanmış efektler kullanılıyor. Parafin dökülerek aside sokuluyor. Parafinsiz bölümler parçalanıyor, beyazlamış rengin oluşumu sağlanıyor. Erkek deniminde de alçı ve boya lekeleri izleri var. Küflenme hissi de verilebiliyor.

2. Tema : Latin Toprakları Karnaval, el işleri, , çok renklilik, zarafet, bitkiler ve çiçekler önem kazanıyor.
Renk tonları : Çöllerdeki kuruluk ve turkuazın armonisi, İnka toprakları, kırmızı, yeşil, karnavaldan ve el işinden gelen renkler ön planda tutuluyor.Ocak – Şubat aylarında canlı renklere ihtiyaç var. Şenlik havası yaratan renkler ile sararmış renklerin birlikte kullanımı mevcut. İşlemeler var.
Erkeklerde ise , hardal, sarı , kahve zarif bir birleşim oluşturuyor. İşlevsel ürünler kullanılıyor. Omuzlar düşük. Şort etekler ve bele oturan etekler var. Çok geniş ve akıcı, akıcılık pili ile veriliyor. Pamuk ya da elyaf kullanılabiliyor. Saten ve ipek kullanılarak son derece kadınsı bir görünüm sağlanabilir. Kolsuz ceketler çok görülecek. Bolero ve yelekler gündeme geliyor. Renkli empirmeler var. Halılardan esinlenen grafik desenler var. Bluzlarda işlemeler var beyazlatılmış malzemeler var. Çok renklilik var ve organik pamuk tercih ediliyor. Pon pon kullanılacak.
Aksesuarlarda etnik bir etkilenme var.
Mücevherlerde Channel’den özeniliyor. 40’lı, 50’li yılları andıran sandalet, çanta ve geniş kemerler kullanılıyor.
Trikoda siyah ve beyaza odaklanılmış. Geniş kollu saten gömlekler yüksek bel pantolonlar ile kullanılıyor. Matadorlardan esinlenme gözleniyor. Erkeklerde, 50’lerdeki Küba ve Meksika gözümüzün önüne geliyor. Renkli, çiçekli gömlekler var. Ekose pantolonların paçaları kıvrılmış. Mavi, turkuaz ekose çiçekler ile karışıyor. Renkli çoraplar, şapka ve mokasen ile kullanılıyor. Renklilik ve hareket Sıcak toprak rengi ve mavi de kullanılıyor. Denizciden esinlenilmiş. Aksesuarlarda sırt çantası görülüyor.
Denimde en önemli şey , ağır ve compact bir görüntü olarak gözlemleniyor. 36 cm genişliğe varan paçalar kullanılıyor. Lekeli ve mavi, yeşil, pembe gibi son derece yoğun renkli denimler var.

3. Tema : Fresh Lab Bu temada bilimin altı çiziliyor. Teknoloji , füturizm, modernlik isteği işleniyor.
Plastik dokunuşlu malzemeler , geometrik şekiller, parlak etkiler, spor şıklığı ve renk cümbüşü var. Beyaz önemli ama diğer renkler ile karışımı var. Beyaz , mavi ve yeşil ile karıştırılıyor. Kıyafetlerde mimari çizgiler var. 60’lı yıllar ama modern. Kolsuz ceketler var. Kalçada yuvarlanmış pantolon biçimleri kullanılıyor. Yara bandı görünümlü , kesilmiş kumaşlar ya da o görünümü veren çizgiler var. Yenilikçi ve yaratıcı çizgiler var. Örneğin Calvin Klein defilesi bembeyazdı ama şekil çalışmaları vardı. Spor şıklığı gelecek. Kriz döneminde spor yaparak sıkıntımızı atabileceğimiz vurgulanıyor. Bluzlarda hücresel şekiller görülüyor. Köpük ve kabarcık etkileri dikiş ve kesimlerde var. İnsan vücudu ön plana çıkarılıyor. Sörfçü , dalgıç kıyafetleri gibi. Baskılarda sayılar kullanılıyor. Kimyevi şiir gibi bilgisayardan çıkan çiçekler var.
Aksesuarlarda plastik, lateks gibi malzemeler, tuhaf biçimli ayakkabılar , laboratuar tüpü görünümlü topuklar var. Plastik , şeffaf çantalar, retro fütüristik güneş gözlükleri var.
Erkeklerde , hastalarını ziyaret eden doktor görünümü var. Alta doğru daralan beyaz, gri pantolonlar. Beyazlatılmış ve neo klasik beyaz kotlar var. Tshirtlerde serigrafik etkiler görülüyor. Bermuda çok sık görülüyor. Spor şıklığı var. Desenler deneysel görünümlü. Denimde , yuvarlar kesimli kotlar var. Ceplerde bile yuvarlak kesimler var. Beyaz, gri , mavi birlikte kullanılıyor. Mesaj, plastik görünümü vermek. Gençlik modasında kıyafetlerin üzerine tamamen boya atılmış gibi. Yüksek belli pantolonların paçalarında kurdele etkisi var
.
4. Tema : İkili Oyunlar Double game temasında derin Amerika’dan esinlenilmiş.70’li yılların Amerika’sı, sıradanlık, gündelik hayatta romantizm, panayır havası işleniyor.
Azınlıkların oluşturduğu derin Amerika. Renkler ; Eski Amerikan arabaları renkleri pembe , mavi, hardal, kırmızı , solgun tonlar üzerinde canlı renkler kullanılan bir tema. Zevksiz ve popüler havası olan bir tema. Karnaval havası var. Modada kriz dolayısıyla klasiğe dönüş var. Trençkot, blazer, mini etek, büyük çantalar var. 70’lerin sonu , 80’lerin başı geri geliyor. Ekoseler çok popüler. Yeleklerin içinde de ekose astar var.
Aksesuarlarda lolita havası var. Annesine özenen genç kız işleniyor.
Erkeklerde 70’li yıllar , iki düğmeli blazer ceketler var. Yumuşak kumaşlar kullanılıyor. Bermuda pantolon sezonun bir numaralı giyisisi olarak bu temada da görülüyor. Ekose gömlek içine tshirt giyiliyor. Gri , bordo , sarı ,lacivert renkleri tercih ediliyor. Kriz , eğlenceli renklerin kullanılmasını sağlıyor.
Denimde, Kısa pantolonlar, uzun kollu kısa belli gömlekler, ceketler var. Sarı , kırmızı, mavi, pembe kot pantolonlar var. Erkeklerde ise, 70’li yılların tarzı olan 28 – 30 cm paçalı temiz mavi kot pantolonlar görülüyor. Genel olarak ; yeni marka ve yeni ürün oluşturulması konusunda çalışmalar yapılması öneriliyor. Çocuk modası da kadın ve erkekten esinlenmektedir. Anne – kız , baba – oğul ürünleri kullanılıyor.

(Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından 2010 İlkbahar Yaz Moda Trendleri seminerinden)
 
X