Teşekkür ederim inşallah hemizi sevindirir Allah!
Ne diyeceğini bilemiyor insan, ne anlatacağını, nasıl başlayacağını...
Çocuk sorularına neden milleti oyalamak için bahaneler sıraladığını, neden bir yandan da ya yaradanı kızdırmamak için "allah isreyen herkese versin, içinde de bize" diye eklemeyi...
Çocuk mu..? Çok istiyoruz ama olmuyor diye bağırmayı bezen...
Üniversite ardından yüksek lisans ardından evlilik ve çalışma hayatı derken yaş oldu 29. İki buçuk senelik evliyiz. Bu yaz başladık çocuk istemeye. Doktorum adet geçikmem olduğu için çok azcık, yumurtlama kontroluyle hemen bebiş olsun madem dedi. 2 defa takip ettik. Müsaiyit tarihler geldi geçti. Ben de birşey yok. Hayal kırıklıkları... Sonra allahtan eşimden de test istedi çok beklemeden. Tesadüfen öğrendikki varikosel =( Sperm sayısı az ve morfoloji %1. Ama genç olduğu için ameliyat geçirebilir dediler. Hemen ameliyat olduk. Başlangıçta herşey zordu ama alışıyor insan. Şimdi daha güçlüyüm. Umutluyum. 2 ay sonra eşime test yaptıracağız sayı iyi çıkarsa aşılama kötüyse de tüp deneyeceğiz. Korkuyorum. Herşey bana mı rast geliyor diyorum. Ama allahın ne dertleri var görüyorum. Belki de bu da bir test, kıymetini daha çok bilelim sahip olduklarımızın diyr bütün bunlar belki de. Eşim de öyle diyor. İnşallah sahip olabilirsek; çok değerli olacak bebişimiz.
Şimdiler de tek yapabildiğim şey beklemek ve dua etmek. Allah hepimizi sevindirsin inşallah. Hepimiz teker teker bebişlerimizin fotolarını koyalım siteye =)
Sizlere katıldığım için çok mutluyum şimdiden. Arada bir girip cevap gelmiş mi diye bakmak çok hoş. İnsan yanlız olmadığını hissediyor. Herkese teşekkürler...:1rolleyes:
Didem
merhaba didem aramıza hoşgeldin
anlattığın her cümle kelime hatta harfler bize okadar tanıdık ki emin ol buna
hepimiz gün geliyor bıkkınlıklar yaşıyoruz ve kendimizi allaha isyan etmemek için tutuyor allahım hayılrısını verir diye umutla bekliyor demekki hayırlısı değilmiş diyoruz
elimizdeki nimetler için şükrediyor allahım eşlerimizle mutluluğumuzu bozmasın diyoruz
yalnız değilsin bunu bil ama dünyanın en çaresiz insanı da değilsin bunu da unutma daha ne kötü durumda olanlar var diye klasik bir cümle kuracağım ama doğru
burda 3-5 arkadaş yaşadığımız şeyler hep aynı okul iş kariyer borç öde zamanı gelince diye diye elimizde kocaman bir hiç
ama eğer bunları yaşamasaydık da olmayacakmış en baştan bu belli dert yanmanın başımız biryerlere vurmanın anlamı yok çünkü kader bu..evliliğimizin ilk gününden isteseydik yinede olmayacaktı ben şahsen kadere inandığım için böyle düşünüyorum belkide allahım böyle sebepler sundu ki o kadar yıl dövünüp kendimizi harab etmekten kurtardı bizi zamanı gelene kadar saberetmekten başka çaremiz yok
benimde negatif 2 aşılamam ve sonucunu beklediğim
tüp bebek transferim var cuma günü sonucumu alacağım
başka bir topicte okudum hatta adı da sel76 dıydı galiba söylemekte bir sakınca yok zaten kendiside yazmış 16 yıllık evli 33 yaşında hesaplayın kaç yaşında evlenmiş ve kaç yıldır çocuk sahibi olmak istiyor ve yanılmıyorsam 6.tüp bebek denemesi aşılamaları söylemiyorum herhalde vardır..
yalnız değilsin bu sitede ki tüm arkadaşlarım için yürekten istediğim şeyi senin içinde çok istiyorum
çocuk isteyen herkes için
geç veya erken allah izin verirse olacak ama olmazsa da napalım üzülücek dövüneceğiz ama çaresi yok ki...