2011 Aralik Anneleri Hadi Bakalim Bebeklerimizin Gelisimlerini Paylasalim

Annis

Guru
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
589
0
296
42
Belçika
Evet arkadaslar her ay doktorumuza gidip azda olsa onlari goruyor merakimizi azda olsa gideriyoruz.Artik simdi bundan sonra doktorlar kilo ve boylarini soylemeye basladilar.Bizde burdan gelisimlerini paylasmaya basliyalim.Ama unutmayalim her cocugun gelisimi farklidir.Kiyaslama yapmadan boy ve kilolarini yazalim.

Ben en son bugun gittim doktora ayrintili ultrason yaptilar.Suanda 19+1 gunluk.Ben simdiye kadar 1 kilo aldim.Uzluyordum kizim gelismicek iyi beslenemiyorum heralde diye ama masallah guzel gidiyormus kuzumun gelisimi.Kizimin boyu 25 cm kilosuda 330 gr.Annesinin bitanesii

canım benimde 20+2 haftalıkken gördük en son 369 gramdı bıcırığım doktor iyi dedi ama bilmiyorum
boyu konusunda şimdiye kadar hiç biri birşey sölemedi sanıyorumki secde pozisyonunda duruyor sürekli sanırım ondan tam ölçemiyolar galiba

ben en son doktora gittiğimde 19 haftalıktım kızım yaklaşık 20 cm ve 300 gramdı

Masallah kuzucuklara.Boyunu ogrenmek istersen ultrason olcumlerinde Fl yazan cm 7 ile carp boyu cikiyormus ortaya.Yani tahmini genede belli olmuyo.Allah saglik versinde boy kilo elbet gelisir.

bence iyi canım,bizim kız 21 haftalıkken 20+3 gözüküyodu,365 gr dı,yani seninki tam gününde,benimki pis aşı yüzünden geride kaldı,4-5 gün hiç kıpırdamadı kızım,sonradan eskisi gibi tekmelemeye başladı çok şükür

derya tetanoz aşısından bahsediyor sanırım daha önce diğer topikte takip etmiştim.. :)

canim burda vurmuyorlar o asiyi ya niyeki acep.sordugumda simdiki cagda bu hijyenik ortamlarda gerek yok artik demislerdi.bebek icin zarari varmi bilmiyorumda

canim burda vurmuyorlar o asiyi ya niyeki acep.sordugumda simdiki cagda bu hijyenik ortamlarda gerek yok artik demislerdi.bebek icin zarari varmi bilmiyorumda

canım bizim burdada gittiğim özel doktor felan hiç bu aşı konusundan bahsetmedi sağlık ocağı yapıyor diye biliyorum bu takibi devlte hastanesinde doktor sağlık ocağına aşını yaptırdınmı diye sormuştu... sende bir sağlık ocağına sor istersen.. ayrıca internetten araştırdığım kadarıyla tetanoz aşı hamilelerde pis steril olmayan ameliyathanelere yönelik yapıldığını gördm yada doğum sırasında mikrop vs. kapmayasın diye işte...
sağlık ocağındaki ebe bana hamileliğim boyunca 2 yanlış hatırlamıyorsam hamilelikten sonrada 1mi demişti 3mü tam hatırlamıyorum vuruluyormuşuz ondan sonra menapoz dönemine kadar bir daha ne olursa olsun tetanoz aşısı vurulmaya gerek kalmıyormuş.. öle söledi...

beni çok yordu o aşı canım,kolun kalkmıyo ağrıdan,şişiyo,40 derece ateş benim neyseki 3-4 saat sürdü,sonra da alerji oldum 2 hafta oldu halen etkileri devam ediyo,sıcakta artıyo kaşıntı,klimayı açarsam geçiyo,en önemlisi çok hareketli olan kızm 4 gün boyunca hiç kıpırdamadı,kontrole gittiğimde dr. 4 gün geride dedi,aşı yüzünden olduğunu tahmin ediyom

hayret valla aralik annelerinin listesine baktim masallah bir suru aralik annesi olucak allah nasip ederse.ama buraya yazan yok neden acaba merak ediyorum bebekler ne durumda diye ama :44:

hayret valla aralik annelerinin listesine baktim masallah bir suru aralik annesi olucak allah nasip ederse.ama buraya yazan yok neden acaba merak ediyorum bebekler ne durumda diye ama :44:

canım 50 gr-100 gr eksik olsa nolur fazla olsa nolur,dr. iyi dediyse iyidir,birine aa seninki zayıfmış desen, o kişi de üzülür niye benimki zayıf diye,strese girer,her bebeğin durumu birbirine benzemez çünkü,bi de 7. aydan sonra hızla artıyo kilolar,o zaman bol bol paylaşırız,şimdi bebişler küçük 300-700 g arasında değişiyo,kimi önden gidiyo,kimi geriden 7. aya netleşir herşey hem di mi canm

Son düzenleme:

deryacim sanirim sen benim burdaki amacimi yanlis anladin.aslinda en basindada soyledim burda kiyaslama yapmak icin degil o guzel heyecani paylasmak icin actim ben bu konuyu.yani maksat asla o degil olamazda cunku bebek gelisimi cok farkli.burda yaris yapilmicakki oyle birsey soz konusu bile degil.kilosu boyu az olanada aaa senin bebek kucuk diyecek kadar duyarsiz ne dedigini bilmeyen insanlar oldugunu sanmiyorum aramizda.

ben nisan annesi iken orda devamli aradaslarla doktora gider o heyecani gelir gunu gunune burda paylasirdik.asla ne bir kiyaslama nede baska birsey.benim ilk bebegim 3 kilo 40 gram dogdu ve en basindan gelisimi normal seyrinde devam ediyordu hatta bazen birkac gun geriden.ama asla ben bunu bir sorun haline getirmedim cunku ben kendim minyondum demekki cocugumda bana cekmisti.

ama bu bebegim onden gidiyo niye ben iyi besliyorum diyemi hayir babasina cekmis esim uzun boylu kemikli oldugu icin.yani ben ilk kizim kucuk diye ben onu besliyemedim anlamina gelmezki.Ne benim uzulmem nede bebekleri kucuk olan annelerin uzulmesi gerekiyo.sonucta o genetik birsey.ben ilk kizimda 5 aylikken 7 kilo almisim ona ragmen bebegim kucuktu ama bunda 1 kilo dahi tam alamadim ama gelisimi gayet iyi.yani bunda vicdan yapilacak uzulecek yada kiyaslanilacak bir durum yokki.tamamen paylasim amacli heyecanlarimizi ortak yasalim diye acilmis bir konu.

nisan annesiyken hic senin dedigin tarzda yaklasan olmamisti ve kimse kiyaslama yapmiyordu.inan boyle dusunmene cok sasirdim.eger tum anneler boyle dusunuyorsa bu konunun gereksiz oldugunu bosuna yer kapladigini soyler yonetimden kitlemesini rica ederim.gercekten bu bakis acisi beni sahsen cok uzdu.

tabi ki bebeğinin büyüdüğünü görmek,duymak çok güzel bişey,ama annelik iç güdüsü bu,dr. herşey yolunda der ama kişi aa bimemkiminki şu kadar gr mış diyebilir üzülebilir diye söyledim,herkesin bakış açısı aynı olmayabilir ve insan bu dönemde daha hassas olabiliyo,yanlış anlaşılacak bişey yok,kırdıysam kusura bakma,şahsi fikrimi söyledim,kimse üzülmesin diye

benim prensesim 27+2de 1130kg 38cm teyzesiiiiiiiiii

Son düzenleme:
benım bebegım de 27+6 .:

boyu tam ölçülmedı en az 35 cm kılosu da 1455 grm..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…