2011 eylül anneleri bebeklerinize hangi ek gıdaları vermeye başladınız?

benim kızım haftaya 6 ayını dolduracak sabah 1 meyve (bir gün elma,bir gün armut),öğleden sonra 3 gibi bir kase yoğurt , akşam 7-8 gibi bir kase sebze çorbası yiyor aralarda da anne sütü alıyor
yoğurdunu günlük sütten evde kendim mayalıyorum
meyvesini cam rende rendeleip veriyorum
sebze çorbasına patates havuç pirinç ile basladık sonra her gün bir sebze ekliyorum maşallah kızım çok severek yiyor

ben kızıma elma ve armut puresi veriyorum. her yemek sonrası su veriyorum. yogurt da veriyorum. Millet bana kızıyo ya gec basladım diye. halbuki heryerde 6ay sadece anne sutu verin diyo. Millet 3.ayda vermeye baslamıs. ben mi cok katı kuralcıyım anlamadım ki.neyse yarın doktor kontrolumuz var. bakalım ne dicek.

Sen doğru olanı yapmışsın.3.ayda ek gıdaya mı başlanırmış bırak kim ne derse desin.Benim oğlumda demir eksikliğine bağlı dalak ve karaciğer büyümesi var demişti doktorumuz.Herşeyi yedirebilirsin artık dedi.Bir gün kıymalı çorba,birgün tarhana ve içine haşlanmış dana karaciğeri,birgün tavuk suyuna çorba,birgün sbze çorbası,birgün haşlanmış kara kuru üzüm ve kayısı püresi sabah kahvaltıda 1 tam yumurtanın sarısı,pekmez,ceviz,2 bisküvi,labne peyniri.10 gün sonra doktor kontrolümüz var bakalım oğlumda iyileşme var mı :44:

su cam rendeyı cok duydum nası bıse cıcm resım atsana bı yaw cok merak ettım
ben katı meyve sıkıcagı kullanıyorum ama dok cam rende onerıyomus
sende tavsıye edıyomusun?

aynen bende yazıyorum dok guluyo bana
ama olsun sonra eve gelınce ay sunuda sorucaktım ay bunu nıye sormadım dıye kendımı yıyorum
lıste ıyı oluyıo gerce dok dınlıyo dogru duzgun cevaplamadan postalıyo genelde

ay bu doktorlar niye böyle ben götürdüm egzama için o sırada aklıma gelen diğer şeyleri baaşladım sıralamaya her sorduğuma bu bebek sağlıklı dedi en son kan tahlili dememle be-be-ğin sağ-lık-lı yaptı bana böle heceli heceli. offf nolurki test yapsa mercekmi var gözünde. 6 ay doldu yaptırcam kan ve idrar testi koydum kafaya da yanından postalamayan doktor gerek

ay bu doktorlar niye böyle ben götürdüm egzama için o sırada aklıma gelen diğer şeyleri baaşladım sıralamaya her sorduğuma bu bebek sağlıklı dedi en son kan tahlili dememle be-be-ğin sağ-lık-lı yaptı bana böle heceli heceli. offf nolurki test yapsa mercekmi var gözünde. 6 ay doldu yaptırcam kan ve idrar testi koydum kafaya da yanından postalamayan doktor gerek

bizim doktorumuz 6 ayını doldurunca yaptırdı kan tahlillerini allaha şükür bişey çıkmadı hepsi farklı şeyler söylüyor

tuba resim nasıl eklenir bilmiyorum ama google da cam rende diye ara görsellerde çıkar
katı meyve sıkacağını önermiyor dr lar cam rende daha sağlıklı besin değerleri kaybolmuyor hemde bebekler pütürlü yemeye alışıyorlar

benim kızım bir hafta sonra 7 aylık olucak inşallahhh.ilk 3 ay günde 1 kez mama takviyesi yaptım onun dışında emzirdim.3.aydan sonra sütüm arttı ve mamayı kestim sadece anne sütüyle besledim.gelişmesi çok iyi dedi doktorumuz o yüzden katı besine geç başlattı.2 haftadır katı besin veriyorum.sabahları yumurta sarısı,labne peyniri,pekmez karışımı,öğleden sonra yoğurt ya da meyve püresi,akşamlarıda(her akşam olmuyor genelde gün aşırı) çorba.sebze çorbasını sevmedi prenses o yüzden ara verdim unutsun diye sonra tekrar denicem.tarhanayı sevdi onu veriyorum şimdilik.

benım kızımda 20 eylul dogumlu ben hersey verıyorum sorun yok bır yogurtta sorun oluyor onun dısında sorunumuz yok gelişi nasıl emeklemeler dışler falan varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…