selam anneler oğlumda çok fazla kansızlık çıktı. Dr. demiri çok düşük kansızlığı var demir emilimide çok az dedi. demir şurubu verdi şu an kulağı kızarmış dedi enfeksiyonu varmış o yüzden antibiyotik kullanıyoruz malesefff yine... ilaçları bitince demir ilacına başlıycaz inşallah. hiç bişey yemiyor zaten 2 aydır devamlı hasta her hafta acillerde dr.dayız. netten baktığım kadarıyla enfeksiyonlara çok çabuk yakanılıyormuş kansızlık sonucunda. oğlumun iştahıda yok neler tavsiye edersiniz? bana bi akıl verin 2 ay sonra tekrar kontrole gidecez. ciğeri nasıl vereyim oğluma acaba birde dalak yedirmeyi düşünüyorum kan yapması için ama tereddütlüyüm.
yemesi iyidi 1 yaşına kadar sonra her bebek gibi oynata oynata yedirdik falan ama şu 1 aydr yemiyor doğru düzgün bişey. mesela makarnayı tükürüyor pilav desen öyle yoğurtla yediriyordum karıştırıp fakat yoğurtta demir için fazla alınmaması gereken gıdalardan kararlı olması lazımmış miktarın. zaten süt içmiyor. onunyerine yoğurt veriyordum. eti seviyor bi tek.
çok geçmiş olsun canım. ben ciğeri denemk için yaptım. ince bftek şeklinde kestim. kekik ve pane harcına bulayıp kızarttım. şahsen ben yiyemem şimdiye kadar pişen evde dai duramazdım. evlenmeden önce annemler aldığında ben evden çıkardım öyle pişirirlerdi ama evlat için neler yapıyoruz. bizimki baya yedi. sevdide. bunun haricinde minik mnik doğrayı çorbalara katabilirsin.
bakliyatların bir çoğundada demir vitaamini var bunlarla çorbada yapabilirsin. bizimide pekmezle pek arası yok yine her sabah kavga dövüş yediriyorum.
fındık,armut,fasulye,tavuk,kırmızı et,şeftali,kuru üzüm,badem,yumurta, dada hulunuyo.
ama demir en fazla kırmızı ette bulunuyo. köftelerde, çorbalarda kullan. bide eti taze almaya özen göster ve çok fazla pişirme fazla pişmiş et demir den arınıyo çünkü.
umarım kısa sürede atlatırsınız. şu iştah açıcı balık yağı şuruplarını denersin en olmadı.