• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

Selam kızlar...
Düğünüme 54 gün kala kabus yaşıyorum resmen... nasıl anne babalar var anlamıyorum... nasıl bi aileye gelin oldum ne bahtsızmışım... nişanlım o aileden nasıl bu kadar farklı çıkmış ki bu kadar şeye katlanabiliyorum...
Herşeyimizi hazırladık sayılır ama müstakbel kayınpederim düğüne gelmeme kararı almış sebebi ise düğünün bizim memleketimizde olması... baştan konuşulan şeyleri hiç konuşulmamış gibi yapıp aklı sıra masraftan kaçıyor... oğlunuda hiç düşünmüyor. biz en mutlu zamanlarımız bu zamanlar diye düşünürken ikimizde birbirimize belli etmeden kan ağlıyoruz resmen... nasıl atlatıcaz bilmiyorum

Canım inşallah atlatırsınız bu sorunları. Senin ailenle konuşuyolarmı ailesi?
Nişanlınamı demiş gelmicem düğüne diye.

ben de o kadar doldum ki Emine emin ol yalnız degilsin çevremdeki ailelere bakıorum ben nasıl bir aileye gelin düştüm diorum benim babam beni el,bebek gül bebek büyüttü her istedigimi yptı bugüne kadar ben mi şansızım ben mi bahtsızım anlamadım ki?aile çok önemli bir faktörmüş ben bunu anladım ayrılmayı bile düşündüm nişan atmayı bile düşündüm dün akşam aglaya aglaya uyudum gözümü kapatıorum hep yaptıgımız hersey gözümün önüne geliyo eger Allah beni sınıyorsa da çok yoruldum artık ...

Selam kızlar...
Düğünüme 54 gün kala kabus yaşıyorum resmen... nasıl anne babalar var anlamıyorum... nasıl bi aileye gelin oldum ne bahtsızmışım... nişanlım o aileden nasıl bu kadar farklı çıkmış ki bu kadar şeye katlanabiliyorum...
Herşeyimizi hazırladık sayılır ama müstakbel kayınpederim düğüne gelmeme kararı almış sebebi ise düğünün bizim memleketimizde olması... baştan konuşulan şeyleri hiç konuşulmamış gibi yapıp aklı sıra masraftan kaçıyor... oğlunuda hiç düşünmüyor. biz en mutlu zamanlarımız bu zamanlar diye düşünürken ikimizde birbirimize belli etmeden kan ağlıyoruz resmen... nasıl atlatıcaz bilmiyorum

Baştan konuşulduysa şimdi neden kabul etmiyorlarki?
Onların memleketinde düğün olmayacakmı?

ben de o kadar doldum ki Emine emin ol yalnız degilsin çevremdeki ailelere bakıorum ben nasıl bir aileye gelin düştüm diorum benim babam beni el,bebek gül bebek büyüttü her istedigimi yptı bugüne kadar ben mi şansızım ben mi bahtsızım anlamadım ki?aile çok önemli bir faktörmüş ben bunu anladım ayrılmayı bile düşündüm nişan atmayı bile düşündüm dün akşam aglaya aglaya uyudum gözümü kapatıorum hep yaptıgımız hersey gözümün önüne geliyo eger Allah beni sınıyorsa da çok yoruldum artık ...

Meltem'cim sıkıntıların var biliyordum ama bu kadar bunaldığını düşünmemiştim...
Hangi sözler teselli olur bilmiyorum ama hepimizin Allah yardımcısı olsun...

Canım inşallah atlatırsınız bu sorunları. Senin ailenle konuşuyolarmı ailesi?
Nişanlınamı demiş gelmicem düğüne diye.

canım normalde benim ailemle herşey normaldi 1 ay öncesine kadar ama 1 aydır hiç arayıp sormuyorlar ne yaptınız bişi lazımmı yapabileceğimiz bişey varmı falan diye..çünkü biz benim ailemin oturduğu yerde yani izmirde oturucaz onlar ş.dışında olduğu için sadece telefonla konuşuluyordu 1 ay öncesine kadar.. 1 aydır hiç aramayınca annemler kıllandı tabi. hatta birkaç kere babam aramış ama kayınpederim açmamış. bu hsonu nişanlım memlekete gitti ne oluyor diye. ona söylemiş. bahanesi biz çok dışarıda bıraktınız o yüzden ben düğüne gelmiyorum. kayınvalidem yok zaten 6 yıl önce vefat etmiş hiç tanımadım. ama yeni eşinin dolduruşuna geldiğini düşünüyorum. bu kadar az zaman kala böle şey yapılırmı oğlu perişan oluyor benden çok.

Selam kızlar...

Ben bu soruyu parmağıma yüzüğü taktığımdan beri soruyorum canım.
Nişanlımın işsizlik dönemin de yani 8 aylık süre boyunca yanımızda olmayan annesi.
Ki sırf nişanlım benimle olmak istedi diye yaptı bunu.Dedesinin teyzesinin ısrarı üzerine ikna oluyor.
İstemeye geliyor aileyi görüyor.Ve köy delisi olan kadın düğüne 8 ay kala istanbulda ev tutuyor birde benimle oturmayı düşünüyor.Maddi ve manevi hiç destek yok.Ne nişanlşım nede ben anlaşamıyoruz.Kirada evleri var şimdi kira ödüyorlar bu sıkışıklıkda.Ve nişanlımın alacağı eşyalarda borç olacak.Çünkü nişanda yaptıkları herşeyde borçdu ve nişanlım ancak düğüne kadar onları ödicek.Ama ben şunu öğrendim asıl önemli olan biziz.O yüzden hiç canınızı sıkmayın ve birbirinizi kırmayın üzülmeyinde anın tadını çıkartın.

Tövbe tövbe tövbe allahım buda moda çıktı son zamanalrda duymaya başladım yok nikahhına ailesiin çağırmaz oğlunun mürvetini görmez nre bunlar duygusuz duvarlar ya

ay çok kızdım bak şimdi canım sen bozma morelini ya şekil yapacaklar işte

yaa benimde anlamadığım o işte meltemcim. 4 yıldır beraberiz nişanlımla 2 yılı nişanlılık.. daha babasından bir iğne hediye görmedim. nişanda bile alyanslarımızı kendimiz aldık ... bitek annesinden hatıra seti taktılarki onuda rahmetli kayınvalidemin hediyesi sayıyorum. nişanlım askerden geldi işe başladı falan birkere arayıp oğlum nasıl gidiyor bişeye ihtiyacın varmı demedi. çok garip geliyor bana böyle anne babaların olması.

mrb kızlar,öncelikle herkes için herşey hayırlı olsun:34:
bende 2011 gelin adayıyım,ama tarih belli değil henüz.çünkü daha hiç bişiy ortalarda yok.evimiz alınsın koşturmacalara başlayacağım.

bütün gün internetten çeyiz,gelinlik,kınalık malzemeleri,kına elbisesi,nikah şekeri,kına hediyesi,KINA MEKANI vb. şeyleri araştırıp duruyorum.

şuan için en çok canımı sıkan şey gelinlik ve kına mekanı:14:
gelinliğimi fatihe diktirmeyi düşünüyorum.ama nereye diktirceğime karar veremiyorum.
kına mekanıda beylikdüzü,büyükçekmece civarı istiyorum,mekanda bulamıyorum çook üzgünüm:43:

S.O.S
fikir verirseniz sevinirim

Baştan konuşulduysa şimdi neden kabul etmiyorlarki?
Onların memleketinde düğün olmayacakmı?

yok canım oarada düğün olmuyacak çünkü akrabaları hep ş.dışında ve çoğu bizim memleketimize yakın. bizim ise tam tersi hepsi memlekette.. dedik nasıl olsa ş.dışından gelicekler o zaman bi yerde yemekli adam gibi bi düğün yapalım oraya gelsin herkes. onlar tabi daha mantıklı dediler o yüzden böyle oldu. şimdi neden vazgeçti bilmiyorum ama çok pinti biri o yüzden masraftan kaçtığını düşünüyorum. oraya gelip bişi takmamak için yapıyor bence.

Ben bu soruyu parmağıma yüzüğü taktığımdan beri soruyorum canım.
Nişanlımın işsizlik dönemin de yani 8 aylık süre boyunca yanımızda olmayan annesi.
Ki sırf nişanlım benimle olmak istedi diye yaptı bunu.Dedesinin teyzesinin ısrarı üzerine ikna oluyor.
İstemeye geliyor aileyi görüyor.Ve köy delisi olan kadın düğüne 8 ay kala istanbulda ev tutuyor birde benimle oturmayı düşünüyor.Maddi ve manevi hiç destek yok.Ne nişanlşım nede ben anlaşamıyoruz.Kirada evleri var şimdi kira ödüyorlar bu sıkışıklıkda.Ve nişanlımın alacağı eşyalarda borç olacak.Çünkü nişanda yaptıkları herşeyde borçdu ve nişanlım ancak düğüne kadar onları ödicek.Ama ben şunu öğrendim asıl önemli olan biziz.O yüzden hiç canınızı sıkmayın ve birbirinizi kırmayın üzülmeyinde anın tadını çıkartın.

canım bizimkinin durumu yok diye bişeyde yok. 3 tane dairesi var hatta birinde kendi birinde nişanlımın abisi oturuyor biride boş. bikere nişandan sonra orayı satalım bizede ev alalım dedik diye kıyamet koptu. diyorum yaa bunlarda hiç evlta sevgisi yok ben sadece onu anlıyorum. nişanlımda tam tersi dünya iyisi zaten sırf o yüzden bunlara katlanıyorum. çünkü o da farkında ve o beni üzmemeye çalışıyor ben onu ama biz yıpranıyoruz bişiler etrafa belli oılmasın diye.

Allah herkesin yardımcısı olsun beni çok üzdüler benimde onlara karsı içimden hiçbir sey yapmak gelmiyor ...sen de sıkma canını emine blöf yapıo etraf ne der die tıpış tıpış gelir çünkü bizde hep etraf ne der psikolojisi vardır...

Tövbe tövbe tövbe allahım buda moda çıktı son zamanalrda duymaya başladım yok nikahhına ailesiin çağırmaz oğlunun mürvetini görmez nre bunlar duygusuz duvarlar ya

ay çok kızdım bak şimdi canım sen bozma morelini ya şekil yapacaklar işte

valla canım annemde üzme kendini boşver biz yaparız çokda güzel olur herşey diyor ama işte ben nişanlımın orada boynu bükük kalıcak olmasına üzülüyorum. yoksa ne gelmeleri ne bişey takmaları umurumda. nişanlım çok hassas biri o yüzden.

yok canım oarada düğün olmuyacak çünkü akrabaları hep ş.dışında ve çoğu bizim memleketimize yakın. bizim ise tam tersi hepsi memlekette.. dedik nasıl olsa ş.dışından gelicekler o zaman bi yerde yemekli adam gibi bi düğün yapalım oraya gelsin herkes. onlar tabi daha mantıklı dediler o yüzden böyle oldu. şimdi neden vazgeçti bilmiyorum ama çok pinti biri o yüzden masraftan kaçtığını düşünüyorum. oraya gelip bişi takmamak için yapıyor bence.

Madem öyle baştan kabul etmeseydi düğün zamanı olacak şeymi bu yani?
Deniz'inde dediği gibi cidden ne günlere kaldık, aileler yapıcı olacağı yerde yıkıcı oluyorlar, sonra ayırılık boşanma olunca çiftler mağdur oluyor...

aynen meltemcim nefret ediyorum resmen onlardan. Allah muhtaç etmesin ama yüzlerine bile bakmak istemem o saatten sonra... inşallah sırf nişanlım üzülmesin diye gelirler en azından. yani oğlunu biraz olsun seviyorsa gelmesi lazım.. gerçi atalarımız çok doğru demiş; babaların anne sağken bi gözü görürmüş evlatlarını, anne öldükten sonra ikiside görmezmiş. o yüzden bunun varsa yoksa yeni eşi. evlatları umurunda değil.

Aman kızlar sizde içinize atıp keninizi parçalamayın boşverin evet kolay demek ama o na tak bu na tak mesafeli olun gitsin madem bunlar yaşanıyor

ablam bana dün artık isyan edip deniz ablacım insanalrdan birşey beklemezsen daha mutlu olrsun emin ol çünkü bende neden geline bişey almıyorlar neden kızım şununda ben alayım demiyorlar diye harap bitap ettim ama doğru beklemiyorum huzurluyum ne yapayım elinde solununda alınacak

Nilay bir sey sorucam?kaynanan dügününüz olduktan sonra köye gitmezse ne yapacaksın?bence güzelim sen de planlarını ona göre yap anlaşamıo olabilirsin fikir çatışmaları yaşıo da olabilirsin anladıgım kadarıyla da yalnız ona sahip çıkmak da ogluna düşer...7 kat düşmanım bile olsa ben çok üzülüyorum yalnız kalmalarına...

canım bizimkinin durumu yok diye bişeyde yok. 3 tane dairesi var hatta birinde kendi birinde nişanlımın abisi oturuyor biride boş. bikere nişandan sonra orayı satalım bizede ev alalım dedik diye kıyamet koptu. diyorum yaa bunlarda hiç evlta sevgisi yok ben sadece onu anlıyorum. nişanlımda tam tersi dünya iyisi zaten sırf o yüzden bunlara katlanıyorum. çünkü o da farkında ve o beni üzmemeye çalışıyor ben onu ama biz yıpranıyoruz bişiler etrafa belli oılmasın diye.

Ben diyorum oğluna değer vermeyen anne gelinine ne kadar önem veriri diye?
Bende sırf nişanlım için katlanıyorum.Çünkü o kadar iyi bir insan ki.
Benim için doğru kişi.Ve ailesinin her konudaki davranış biçimininde farkında ve beni destekliyor.
O yüzden ikimizde bu tarz konuların bizi yıpratmasına izin vermiyoruz.Ben arada bocalasamda nişanlım toparlıyor şükür.Allahıom yardımcımız olsun ne diyeyim.

Back
X