2011 gelin adayları buyrun sohbete

canım oda ayrı bi güzellik
insan kendini o evde bi yabancı
gibi hissediyo ama sonradan çok alışıyosun

Kızlar şimdi böyle düşünüyorsunuz ama ne kadar kötü olsalarda birbirlerine yıllarını vermiş bu insanlar, hatta sizin gibi değerli evlatlar büyütmüşler.
Bu saatten sonra ayrılsalar tek başlarına sudan çıkmış balığa dönerler, hele anneler perişan olur emin olun...
Birçok kişide gördüm, eşlerinden kurtulsam diye düşünüp eşleri vefat ettiği zaman değerini anlayanları, bunu sadece bayanlar için değil erkekler içinde söylüyorum, birşeyin değerini kaybettikten sonra anlıyoruz...
Benim babamda çok çok iyi biri değildi, ama kaybettikten sonra sudan çıkmış balık gibi oldu emin olun, hiç kolay değil hiiç...

benim böyle bi isteğim yok esracım zaten
hatta bazen kendimi çok suçluyorum benim yüzümden böyle oldular diye
ne kadar da kötü olsa dediğin gibi birbirlerine yıllarını vermişler
bizimkiler boşanmıyo tabi ki şuan ama mecburiyetten biraradalar
annemin ne annesi ne de babası hayatta
eğer babası hayatta olsa bi dk katlanmazdı babama
çünkü gerçekten o kadar çok çektirdiki anneme son 6-7 ay boyunca bana da tabi
ama ben snuçta o evden çıktım artık
annem katlanıyo şuan babama mecburiyetten
şuan boşanmıyolar ama
boşansalar asla annemi ortada bırakmam
daha 100 yıl yaşasa benimde ömrüm varsa başımın üstünde taşırım

bu tarz durumlarda ekonomik özgürlük çok önemli annemin maaşı var evi var arabası var mutsuz olsa 1 sn durmaz sanırım

bu tarz durumlarda ekonomik özgürlük çok önemli annemin maaşı var evi var arabası var mutsuz olsa 1 sn durmaz sanırım

aynen durum bu canım
eğer annem de senin annen gibi olsa kesinlikle çekmez
kendisi de öyle söylüyo zaten
ki birilerinin arkanda olması da çok öenmli
anneme sahip çıkıcak bi annesi bi babası olsa böyle olmazdı
ama dediğin gibi ekonomik özgürlük hepsinin başında geliyo

ders alalım kendi özgürlüğümüzü kazanalım en azından kendimize ait birşeylerimiz olsun ki hiçbirşeye muhtaç olmayalım

Benim annemde yıllarca çekmiş babamdan gerçekten, çok kıskançmış, dövmüş, hatta niye bu adamı çekiyorsun bile diyen olmuş. Zaman zaman yine aklına geliyor ama yinede keşke yanımda olsaydı diyor. Siz gideceksiniz ben yalnız kalıcam diyor. Sen evladısın bakarsın bir ömür ama hem damadı için hemde annen için çok zor. Kızlar bunu yaşayan biri olarak söylüyorum inanın, boşanmak çok kolay emin olun ama sonrası çok zor çok... Şunuda ekleyeyim babam bize çok düşkündü, anneme ne kadar kötülük yapsada benim ilk aşkımdı, ahh kol kola gezen kız ve baba görünce içimden geçenleri bi bilseniz, kendime bile itiraf edemiyorum ama ben o kızları kıskanıyorum inanın...

ben küçükken bizde öyleydik canım
ama annem kardeşime hamileyken
anneme çektirdiklerini gördükçe
babamdan çok fazla soğudum inan
ve şuan gerçekten babammış gibi gelmiyo
nefret etmiyorum ama sevmiyorum da sanırım
nötrüm yani şuan ona karşı
hiçbişey yok içimde
herşeyi aldı götürdü hiçbişey bırakmadı içimde
kaç gündür görmüyorum ki göresimde yok
evdeyken görmeye tahammülüm de yoktu zaten
dediğim gibi ben boşansınlar diye dua etmiyorum
ama annem ve kardeşim için çok üzülüyorum onu çekmek zorunda oldukları için
evet dediğin doğru benim yanıma gelmiş olsa annem için çok zor olur
ama eşim kendi annesi gibi sahiplenir eminim birgün bile neden burda demez
çünkü annemin bizim evliliğimiz için yaptıklarını gördü hepsini biliyo
her zamanda diyo asla annenin hakkını ödeyemeyiz
babanla ilgili bişey olduğunda burasını da kendi evi bilicek diyo

Benimde içimden de neler geçiyor neler... Yaşanmamış birsürü şey Baba kelimesini duyunca...
"Kanayan kalbimin acısı çok derindir"
Kimsenin derdi kimseninkine benzemez...
Ölüsü olan bir gün delisi olan hergün ağlarmış...
Herzaman duam da Allah annemi babamı kardeşimi başımdan eksik etmesin diye dua ederim
fakat iki insan birbirine mutluluk veremiyosa vermediyse 25 sene uzatmanın bi anlamı yok çocuklar için, kendi için.
Buketin dediği gibi özellikle kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı.
Geçen giden ömür oluyor...

Buket'in dediği gibi ekonomik özgürlüğü yada emekli maaşı olsa hiç problem olmaz, hiç olmadı gider bir huzur evine yerleşir...
Eşin muhakkak bişey demez, zaten anlattıklarından çok iyi biri olduğunu anlıyorum fakat empati kurmakta fayda var, biz nasıl kayınvalidelerimizin yanında rahat olamazsak onlarda olamayacaktır. Örneğin gece lavaboya giderken bile kendine çeki-düzen vermesi gerekir insanın. Hakları kesinlikle ödenmez, ama aynı evde çok zor olur be Aylin'cim, 2-3 sene idare edilir ama 4. yılda çok zor olur. Bunu duygusallık değil mantık çerçevesinde düşününce durum böyle oluyor canımcım. He şuda var evlat olarak bakmak boynumuzun borcu ama çok şükür düşkün değiller. Bu konuda Aslı'yı takdir ediyorum, kayınvalidesinin yalnız yapamayacağını düşünerek onunla yaşamayı kabul etti, herkes yapamaz bunu...

evet aslıcım aynen herkes yaşadığını biliyo

evet esracım doğru diyosun
tabiki rahat olamaz
ama böyle olmak zorundaysa yapılcak bişey yok hele ki bizim için o hale düştüyse
onun annesi için aynı durum geçerli olsa
bende öyle davranırdım asla da sorun etmezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…