• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

Dilekcim durumuna çok üzüldüm gerçekten, seninkisi hepsinden zor bence, Allah yardımcın olsun :( Ama nişanlının ailenle görüşmek istememesi evlendikten sonra da görüşmeyeceğini söylemesi çok takıldı benim kafama, sonuçta onlar senin ailen atamazsın ya bi kenara, yarın öbür gün sen de ailen de aranızdaki kırgınlıkları unutursunuz ama nişanlın unutmaz gibi görünüyo, umarım evlendikten sonra daha büyük problemlerle karşılaşmazsın :(:(

nişanlıma ben de sordum ailem sonuçta görmek isterim diye..
ona lafım yok zaten diyor..git gündüz gör hatta yat orda bikaç gece ama ben ayda yılda 1 giderim diyor..
nişanlımın ailesinin bunlardan hiç haberi yok..
olsa nişan atılır belki de niye oğlumuza güvenmiyorsunuz diye...

valla beni yere göğe sığdıramıyorlardı 3 ay öncesine kadar. ne zamanki nişanlım askerden geldi biz kesin tarihi falan aldık işte o zaman 180 derece döndüler. bilmiyorum kıskançlıkmı farklı bişeymi ama şimdi en büyük düşmanları ben ve oğulları :)

Bunu bana çevrem de söylüyor.
Oğullarını kaybediyorlarmış gibi geliyor diye.
Halbuki bir kız evladım daha oluyor diye düşünseler herşey o kadar güzel olacak ki.

O gün tam bir şok yaşamıştım.Nişanlımın omzunda ağladım.Köye dedesine göndericekdim bohçayı günlerce uğraştık annem de bende.Ama kayınvalidem ogün öyle davrandıki bana kalbim kırıldı.Buz gibiydi bakışları konuşması tavrı.Ordan çıktık nişanlım annem bu işde değiştiremem huylu huyundan vazgeçmez.Anlatma hiç bir şeyini paylaşma dedi.Ben 12 yıldır uzak duruyorum susuyorum diğer türlü baş edemezsin fıstığım dedi.Dün akşam bize gelir misin işden erken çıkıcam dedi.Bende gelemem hayatım dedim.Neden dedi?Lütfen hayatım dedim.Anladı tamam fıstığım dedi.Anneside kıza neden öyle davrandın demiş?Anneside moralim bozukdu demiş.Sonra nişanlım yanıma gelecekken annesi bir hafta sonunuda benimle geçir demiş.Nişanlımda sen nilayla anlaşabilsen yanından hiç ayrılmayız ama sen anlaşamıyorsun nilayı benimle karıştırıyorsun demiş çıkmış.

Kleopatra canım kına mekanına karar verdiniz mi?

Gençlik ve spor bakanlıgının lokali

Ekstrem Lokali

Altınpark havuzbası bunları düşünüyoruz canım 3'de babamın çevresi dolayısıyla tanıdıkları var ve fiyat olarak da çok uygunlar dügün tarihim henüz belli degil eylül-ekim gibi olursa bu lokallarden birisini tutarım kapalı salonda yapmak taraftarı degil babam....

off kızlar yaa ben de tek sorun yaşayan benim sanıodum..ama benimki biras garip..yani uyuz davranmıolar, yanlarına evlerine gittiğimde fln etrafımda pervane oluolar, gelinimiz diil kızımız diolar, hatta kayınvalidemin evinde bi bardağı bile şurdan şuraya koymuşluğum yoktur öle de iş yaptırmaz bana amaaaaa düğün konusuna çok ilgisizler..hiç bişiye ellerini sürmüo gibiler..kına yapmak istememiz bile ucundan sorun oldu..allahtan annemle babam çok anlayışlı davranıolar aylardır bie nişanlımın tavrı süper arayı iyi idare edior..yeni nişanlanmıştık babam düğün fln anlatıodu bişiler ikimize sonra neyse dedi biz babanla konuşuruz bunları dedi ama nişanlım da bunun üzerine benim babam ilgisizdir sizin muhattabınız benim mümkün olduğunca pelinin istediği şekilde ben herşeyi yapacam dedi..sanırım bunun üzerine benim ailem bu kadar yapıcı..ama ailesi bi garip işte..daha o taraftan benim gelinliğimi düğünün yapılacağı yeri bile gören olmadı..valla başta üzülüodum ama şimdi ohh ne karışan var ne görüşen diip kendimi rahatlatıorum....

Kızlarrr hepimiz kişiler farklı olasada hayatlar yaşantılar ve davranış biçimleri farklı olsada küçük yada büyük sorunlar yaşıyoruz yaşıycaz.Hayatta hiç bir şey dört dörtlük değil.Ama hepimizin şanslı olduğu bir nokta var ki eşlerimizi bulduk.Seviyoruz seviliyoruz.Ben ailemle nişanlım arasındaki dengeyi elimden geldiğince kurmaya çalıştım halada öyle.Ve inanın bir anne oğul gibiler annemle.Hangi nişanlı erkek kayınvalidesinin evinde bulaşık yıkar?Evin ampüllerini değiştirir?Annem bile süpürgenin fişi koptu kardeşimi değilde nişanlımı söylüyor.Nişanlın gelince bakar diyor.Yemek yapsak en önce nişanlımı düşünüyor seviyor çocuk yesin diyor.Nişanlımda anneme karşı öyle.Sevgimize saygı duyuyor keşke benim annemde böyle olabilse diyor.Annemle otururlar saatlerce konuşurlar.Allahım bozmasın.Kardeşimle babamla çok karşılaşma fırsatı olmuyor ama her iki tarafada olumlu anlatınca aradaki dengeler sağlanıyor.Kardeşim işe gidicekdi hafta sonu nişanlım gelicek kardeşin de evde olsun hep berabar kahvaltı yapalım dedi diyorum.Nişanlımada kardeşim senin için işden izin aldı hep berabar kahvaltı yapalım dedi diyorum.Yalanda değil gerçekden öyle ama her ikiside birbirini kıskanıyor.Biri nişanlım biri kardeşim aradaki dengeyi sağlamakda bana düşüyor.

Hepimiz atlatıcaz bu sıkıntıları ve çok mutlu olucazz :16:

çeyiz giderken davul çaldırmak görgüsüzlük olarak görülüyomuş ayıp ve utanç vericiymiş haberiniz olsun

Kız gül sen ne alemsinn :1:

Evet ayıpdır o şekilde olması.Bizde öyle bir adet yok.
Sadece düğün salonuna giderken evden kız çıkarıldığında çalınır.
Oda bele kırmızı kuşak bağlandığı için alnımızın akıyla kızımızı verdik anlamına geliyormuş.
O zaman çalınacak o kadar diye biliyorum.

Kız gül sen ne alemsinn :1:

Evet ayıpdır o şekilde olması.Bizde öyle bir adet yok.
Sadece düğün salonuna giderken evden kız çıkarıldığında çalınır.
Oda bele kırmızı kuşak bağlandığı için alnımızın akıyla kızımızı verdik anlamına geliyormuş.
O zaman çalınacak o kadar diye biliyorum.
ya lanet dizi yaprak dökümünde sedef in çeyiz öle çıkmış annem de istedi..söyledim nişanlım tamam dedi ailesi kabul etmedi.. sonra çevirdik lafı nişanlım ben yanlış anlamışım gül ün annesinin haberi yok gül yapsak mı dedi diye düzeltmiş. bende anneme yok ben istemiyorum diyip çözmeye çalışıyoruz işte... debelenip duruyorum işte bi tanem ya:60: hafta içi de gittim gelinliği almaya zayıfladım diye daraltmışlardı arkadan kesmişler halbuki koltuk altından yapmalıydı.. düğme kaydırmışlar hiç olmadı yani.. zaten düzeltilecek ilçide de sabit kalmamışım 4cm daha incelmiş beden... aldım gelinliği pislenmesin diye son 10 gün kala götürücem tekrar işte offff poffff yaniiiiii

Kızlarrr hepimiz kişiler farklı olasada hayatlar yaşantılar ve davranış biçimleri farklı olsada küçük yada büyük sorunlar yaşıyoruz yaşıycaz.Hayatta hiç bir şey dört dörtlük değil.Ama hepimizin şanslı olduğu bir nokta var ki eşlerimizi bulduk.Seviyoruz seviliyoruz.Ben ailemle nişanlım arasındaki dengeyi elimden geldiğince kurmaya çalıştım halada öyle.Ve inanın bir anne oğul gibiler annemle.Hangi nişanlı erkek kayınvalidesinin evinde bulaşık yıkar?Evin ampüllerini değiştirir?Annem bile süpürgenin fişi koptu kardeşimi değilde nişanlımı söylüyor.Nişanlın gelince bakar diyor.Yemek yapsak en önce nişanlımı düşünüyor seviyor çocuk yesin diyor.Nişanlımda anneme karşı öyle.Sevgimize saygı duyuyor keşke benim annemde böyle olabilse diyor.Annemle otururlar saatlerce konuşurlar.Allahım bozmasın.Kardeşimle babamla çok karşılaşma fırsatı olmuyor ama her iki tarafada olumlu anlatınca aradaki dengeler sağlanıyor.Kardeşim işe gidicekdi hafta sonu nişanlım gelicek kardeşin de evde olsun hep berabar kahvaltı yapalım dedi diyorum.Nişanlımada kardeşim senin için işden izin aldı hep berabar kahvaltı yapalım dedi diyorum.Yalanda değil gerçekden öyle ama her ikiside birbirini kıskanıyor.Biri nişanlım biri kardeşim aradaki dengeyi sağlamakda bana düşüyor.

Hepimiz atlatıcaz bu sıkıntıları ve çok mutlu olucazz :16:

Allahım nazarlardan saklasın :nazar::nazar::nazar:

annem yada babamla asla öyle olamayacak nişanlım biliyorum..
kendi annem beni bile sevmez somut olarak yani..
sarılmaz öpmez yani..
nişanlımı düşünmez bile yani bu durumda..
babam çok canayakındır ama işte kız eviyiz ya hep gıcıklık yapma lüksümüz olmalı..
valla sinirden ağlıyorum şu an..
neden böyle ya neden ?
şu evden kurtulayım diyeceğimi hiç düşünmemştim ama düşünmeye başladım artık..
niye bize eziyet ediyorlar niye istemiyorlar mutluluğumu..

canımı alsa Allahım da herkes rahatlasa..
bıktım artık nişanlılığın gözü kör olsun ...

ya lanet dizi yaprak dökümünde sedef in çeyiz öle çıkmış annem de istedi..söyledim nişanlım tamam dedi ailesi kabul etmedi.. sonra çevirdik lafı nişanlım ben yanlış anlamışım gül ün annesinin haberi yok gül yapsak mı dedi diye düzeltmiş. bende anneme yok ben istemiyorum diyip çözmeye çalışıyoruz işte... debelenip duruyorum işte bi tanem ya:60: hafta içi de gittim gelinliği almaya zayıfladım diye daraltmışlardı arkadan kesmişler halbuki koltuk altından yapmalıydı.. düğme kaydırmışlar hiç olmadı yani.. zaten düzeltilecek ilçide de sabit kalmamışım 4cm daha incelmiş beden... aldım gelinliği pislenmesin diye son 10 gün kala götürücem tekrar işte offff poffff yaniiiiii

Kız annende çok alem:) Diziye göre mi karar vermiş:)
Maşallah gül aşırı zayıflamışın yapan kişide pes etmişdir artık.
Biraz yemek yede kilo al kız çok fazlada olmasın tabi.
Valla gelinliğin modeli gidicek sen böyle zayıflamaya devam edersen dikkat et.
Nişanlında lafı iyi çevirmiş helal olsun :)

sarılmaz öpmez yani..
babam çok canayakındır ama işte kız eviyiz ya hep gıcıklık yapma lüksümüz olmalı..
neden böyle ya neden ?

Dilek okurken gözlerim doldu lütfen canım neden böyle düşünüyorsun.
Sakın allahım canımı alsada deme nişanlılıkdan da bıkma.
İlerisi için bize hayatta neler bekliyor bilmiyoruz ki.
Bugünümüze şükürler olsun...

Nişanlımın annesi için bana bir cümlesi var annemin huyu bu değiştiremem demişti.
Evet doğru değişmez huyu.Sende senin anneni o şekilde kabul ediceksin.

Babana gelince seni çok sevdiği için kabullenemiyor olabilir,kıskanıyor olabilir,senin için korkuyor olabilir.Bu şekilde davranarak nişanlını sınıyor olabilir.Bu şekilde olmasa bile sen nişanlına o şekildeymiş gibi göstermelisin.

Kardeşimi ilk nişanlımla tanıştırdığımda tehdit etmiş.Eğer ablamın canını yakarsan hiç beklemediğin bir anda herşey olabilir demiş ve bunu ciddi ciddi yapmış.Bunu bana anlatan nişanlım değil kardeşim oldu.Babama gelince nişanlım yine tek tanışmaya gitti bayramda eve gelmişti ordan babamın iş yerine gitti.Babam içki teklif etmiş.(Ben içkiden nefret ederim bunu babam dahil herkes bilir)Sevdiğim de kabul etmemiş allaha şükür kullanmıyor.

Nişanlım tabi kardeşim de babamında tavrını anlıyamadı.Bende dedim ki ikiside beni koruyor seni denemek istediler biz konuştuk sınavı geçtin dedim.Halbuki öyle değil.Kardeşim kıskandığı için öyle davrandı.Babama gelince amacı neydi inanın hala bilmiyorum ama denediğinide sanmıyorum.Muhtemelen arkadaşları vardı yanında babamın ve o nedenle sordu.Malesef ki içkinin erkeklik kanıtı olduğunu düşünüyor.Bu şekilde açıklasaydım nişanlıma aileme düşman olurdu.Anneminde kabullenemediği noktalar oldu ama ben nişanlıma fark ettirmeden aşdım.Şimdi benden bile daha iyiler:)

O yüzden sabır zaman herşeyin ilacı oluyor üzmeyelim kendimizi.

sınama diyip inandırmaya çalışsam bir insan 3 kez sınanır mı ?
bir de şu sorun var..
ailem ben demezsem yada kayınpederim falan arayıp niye gelmiyorsunuz demezse asla gitmiyorlar onlara..
1 ay hiç arayıp sormadıkları olmuştur benim ailem..
kayınvalidem ve kayınbabam ararlar beni ama benim ailem hem saf dışı gibi davranıyorlar hem de işin içindeler..

yani o kadar bunaldım ki ağlamaktan hiç bişey gözüm görmüyor..
nişanlısıyla görüşemeyen biri soğumaz mı nişanlısından ?
ben bunu düşünüp korkuyorum nişanlım soğur diye..
yani en büyük hakkı görüşmek yaa 3 ay sonra karısı olacağım onun..
ama bu 3 ayda ölmezsem var ya epey yaşarım sanırım ben..

üniversite okuyorum öğretmen olacağım inşaallah..
babam üniveriste mezunu muhasebeci..
annem lkokul mezunu ama maşaallahı var sosyal aktiviteler,pilatesler,seminerler falan gırla..
öyle kültürsüz aile de değil ama sevmiyorlar beni demekki değerim yok..

Kız annende çok alem:) Diziye göre mi karar vermiş:)
Maşallah gül aşırı zayıflamışın yapan kişide pes etmişdir artık.
Biraz yemek yede kilo al kız çok fazlada olmasın tabi.
Valla gelinliğin modeli gidicek sen böyle zayıflamaya devam edersen dikkat et.
Nişanlında lafı iyi çevirmiş helal olsun :)
valla ya yattı beni bu annemle ebem karı teyzem:60: karşı taraf kötü düşünecekti ben dedim nişanlıma böle olmaz benim üstüme at sana soruyorum fikir alıyorum gibi yap düzelt dedim yoksa işler sarpa saracaktı valla:61: kayınvalidem gelinçiye el koydu gelicez son ölçü ne ise istediğimiz gibi yapacaksın dedi ona güvendim canım 64 ten düştüm 54 e hala da devam ediyo sıkıntılıyım ondan galiba

annem normal eşya taşınıyo gibi olmaz diyo diğer taraf görgüsüzlük diyo iki tarafında birbirinden haberi yok en iyisi ben istemiyorum diyip çıkıyım işin içinden

Aman kızlar sizde içinize atıp keninizi parçalamayın boşverin evet kolay demek ama o na tak bu na tak mesafeli olun gitsin madem bunlar yaşanıyor

ablam bana dün artık isyan edip deniz ablacım insanalrdan birşey beklemezsen daha mutlu olrsun emin ol çünkü bende neden geline bişey almıyorlar neden kızım şununda ben alayım demiyorlar diye harap bitap ettim ama doğru beklemiyorum huzurluyum ne yapayım elinde solununda alınacak

Bendede aynı mantık var canım evimizi aldılar ya hiç bir beklentim yok o yüzden benim için en önemli şey o her ay havaya 650-700 milyon vermeyeceğiz onu alan anne babadan daha ne istesem beklesem nankörlük yaparım gibi geliyor ben hiçbirşey istemeyeceğim beklentimde yok ama özeniyorlarsa gene yaparlar zaten

çeyiz giderken davul çaldırmak görgüsüzlük olarak görülüyomuş ayıp ve utanç vericiymiş haberiniz olsun
o yöreye göre değişir canım bazı yerlerde adet olarak yapan var ama ben bizim mahallede yapsam herkes kınar o kadar gelin çıktı bizim mahalleden kimsede öyle şey görmedim ama eski mahallemde olsa gayet güzel olurdu orda herkes akraba kadar yakın çünkü

Son düzenleme:
sınama diyip inandırmaya çalışsam bir insan 3 kez sınanır mı ?
bir de şu sorun var..
ailem ben demezsem yada kayınpederim falan arayıp niye gelmiyorsunuz demezse asla gitmiyorlar onlara..
1 ay hiç arayıp sormadıkları olmuştur benim ailem..
kayınvalidem ve kayınbabam ararlar beni ama benim ailem hem saf dışı gibi davranıyorlar hem de işin içindeler..

yani o kadar bunaldım ki ağlamaktan hiç bişey gözüm görmüyor..
nişanlısıyla görüşemeyen biri soğumaz mı nişanlısından ?
ben bunu düşünüp korkuyorum nişanlım soğur diye..
yani en büyük hakkı görüşmek yaa 3 ay sonra karısı olacağım onun..
ama bu 3 ayda ölmezsem var ya epey yaşarım sanırım ben..

üniversite okuyorum öğretmen olacağım inşaallah..
babam üniveriste mezunu muhasebeci..
annem lkokul mezunu ama maşaallahı var sosyal aktiviteler,pilatesler,seminerler falan gırla..
öyle kültürsüz aile de değil ama sevmiyorlar beni demekki değerim yok..

Canım herkesin bi yapısı huyu var dicem.
illaki bütün anne baba çocuklarını sever ama aylinin dediğine katılıyorum.
huyları öle demekki napıcan :(
kendini yiyip bitirme ya.
öle yapınca inan hiç bişi düzelmiyo..
demesi kolay ama takmamaya çalışıcan. akışına bırakıcan en iyisi.

valla ya yattı beni bu annemle ebem karı teyzem:60: karşı taraf kötü düşünecekti ben dedim nişanlıma böle olmaz benim üstüme at sana soruyorum fikir alıyorum gibi yap düzelt dedim yoksa işler sarpa saracaktı valla:61: kayınvalidem gelinçiye el koydu gelicez son ölçü ne ise istediğimiz gibi yapacaksın dedi ona güvendim canım 64 ten düştüm 54 e hala da devam ediyo sıkıntılıyım ondan galiba

ay süpersinnn :))
64 ten 54 e hiç bişi yapmadan mı düştün...

sarılmaz öpmez yani..
neden böyle ya neden ?

isyan etme dilek geçecek de sabret cnm bak az kalmş dayan

gül zayıflama artık yaa boyun kaç senin

Canım herkesin bi yapısı huyu var dicem.
illaki bütün anne baba çocuklarını sever ama aylinin dediğine katılıyorum.
huyları öle demekki napıcan :(
kendini yiyip bitirme ya.
öle yapınca inan hiç bişi düzelmiyo..
demesi kolay ama takmamaya çalışıcan. akışına bırakıcan en iyisi.

ay süpersinnn :))
64 ten 54 e hiç bişi yapmadan mı düştün...

insan taşırmış ya adının özelliğini çok kırlganım solarım hemen ama hiiç belli etmem hep sağlam basarım kimseyi kimseyle kötü etmeden çözerim olayı.. olan hep bana olur.. gönlüm geniş çok veriyorum kendimden ama karşımdakiler öle değil beklentilerimi hep en alta çekmeye çalışıyorum bu da yoruyo işte yedim de zayıfladım değil yemek yemek hiç aklıma gelmiyo canım akşama kadar belki bi tost... akşam da annemin zoruyla bişiler onu da kusuyorum zaten... meyve yiyorum ama çok fazla su bir de o kadar

Back
X