ayşecim güzel bir açılış ile topiğimiz hayırlı olsun diyelim yemekler tatlılar diye ayırabiliyormuyuz mesela sebze yemekleri gibi oluyormu
shewaall canım teşekkür ederim.
herkez çok beğendiğini yazabilir. ama çok üstüste olursa da sayfalar arasında kaybolur tek tek ayırmak saçma olur zaten yemek tarifleri diye bölüm var.
her güne yaptığınız yemekleri paylaşabilirsiniz.
aslında günlük menüleri yazsak daha güzel olmaz mı hergün her gelin dün akşamki menüyü ve nasıl yaptığını yazabilir hatta fotoğrafta çeksek süper olur
aslında günlük menüleri yazsak daha güzel olmaz mı hergün her gelin dün akşamki menüyü ve nasıl yaptığını yazabilir hatta fotoğrafta çeksek süper olur
benden de size resimli tarif. eşimle birlikte yapmıştık geçen hafta resmini çekmiştim sizler için topiğe kısmetmiş. çok basit ama pişmesi uzun sürüyor.
tuzda tavuk
bütün tavuk
yarım kilo tuz
4 yumurta akı
baharat
tavuğu yıkıyoruz içine biraz zeytinyağı kuru fesleğen kekik pul biber tuz ve birazda kara biber serpiyoruz . sonra başka bir kapta yarım kilo tuz ve yumurta aklarını harç yapıyoruz tauğun üzerine sürülecek ve akmayacak kadar kıvamlı olması yeterli. sonra fırın tepsisine yerleştirdiğimiz tavuğun üzerine bu harcı seriyoruz. tavuğun hiçbir yeri açıkta kalmayacak şekilde. 200 derecede 1 saat 15 dakika pişiriyoruz. şimdi resimleri
yanınada güzel bir salata yaptım o arada. çok mu hamaratım ne
olabilir canım. ama isim yazmak mantıksız olarak bugün ne yaptın diye de bölüm var.
işte püf noktalarımızı paylaşabiliriz şu hatayı yaptım sizde dikkat edin falan diyebiliriz daha çok sohbet gibi olur ev işleri yemek,temizlik konuşuruz işte
ama tabi konu başlığının taşınması lazım....
FIRINDA SOSLU TAVUK
malzemeler
kemikli yada kemiksiz tavuk (derileri uzerinde kalacak sekilde)
1 cay bardagi yogurt
sivi yag
yarim tatli kasigi biber salcasi
2 dis sarimsak
karabiber;kirmizibiber;tuz;(istege gore cok az kekik)
yarim cay bardagi su
yapilisi
yogurt ve diger malzemeleri iyice cirptiktan sonra tavuklari harca bulayip firin tepsisine yada borcama dizin 175 derecelik firinda uzeri kizarana kadar pisirin ve sade pirinc pilaviyla servis edin.
Afiyet olsun kizlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?