Mutfak Püf Noktaları 2011 hamarat gelinlerinin yemek tarifleri

benim cumartesi gelecek olan misafirlerime hazırlayacağım mini GALETA UNLU POĞAÇA tarifi

MALZEMELER

•250 gr. tereyağı
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 çay bardağı yoğurt
•1 adet yumurta sarısı
•1 paket kabartma tozu
•5 su bardağı un
•1,5 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme:

•3 adet patates
•50 gr. kadar beyaz peynir (arzu edilirse) veya zeytinezmesi ile yapılabilir (çok güzel oluyor)
•Tuz, karabiber, pul biber, biraz sıvıyağ
Üzeri için:

•Galeta unu, 1 yumurta akı
TARİF

1.İç malzeme için patatesleri haşlayıp sıcakken bir çatal yardımıyla ezin. Patateslerin içine yağı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.

2.Hamuru yoğurmak için tüm malzemeleri derin bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elinizde ya da tezgah üzerinde açın. Açtığınız hamurların ortalarına patatesli harçtan koyup kapatın ve hamurları yarımay şeklinde kapatın veya yuvarlayın.

3.Poğaçaları önce yumurta akına daha sonra yayvan bir tabağa aldığınız galeta ununa bulayın.Tüm hamur malzemesi bitene kadar aynı şekilde devam edin.

4.Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaları önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirip servis yapın.

AFİYET OLSUN

çok güzel görünüyor tatlım eline sağlık sofradan yeni kalkmama rağmen yiyesim geldi sunumda güzel olmuş tabak hoş duruyor bende alayım bari

sağol tcanım görüntüsü gibi tadıda güzel.
evet o tabağımdan memnunum al sende.
hatta ben bulabilseydim onların boy boy olanları var öyle alıcaktım ama bulamadım bunuda ist.dan almıştım zaten

Merhaba taze gelinler topiğiniz pek bir durgun, kart bir gelin olarak bende paylaşımda bulunabilir miyim?

Merhaba taze gelinler topiğiniz pek bir durgun, kart bir gelin olarak bende paylaşımda bulunabilir miyim?

tabiki çitlembik aramıza hoşgeldin

kızlar bende mücver yaptım önceki gün zeynebim sonradan okudun sende yapmaya karar vermişsin ama vazgeçmişsin

şöyle yaptım mücveri

2 büyük kabakı kabuklarını soymadan rendeledim
2 yumurta kırdım
un
bol baharat
tuz
kekik
pul biber

alabildiğince un ekleyip kaşıkla kızgın yağa döktüm
çok güzel oldu

eşimde çok beğendi
üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ettim.

Canım mücvere birde patates katmayı dene süper oluyor,
2 orta boy kabak
1 orta boy patates
2 yumurta
yarım çay bardağı süt
2-3 yemek kaşığı un( kıvamına göre kendin ayarlayabilirsin)
tuz, karabiber

kabakları ve patatesleri soyup rendeleyin, ve suyunu sıkıp diğer tüm malzemeleri karıştırıp kızgın yağda kızartın.
offf sarımsaklı yoğurtla süre oluyor, nasıl canım çekti....
Evde sularda kesik yarın gece gelecekmiş kızartma yapmayı düşünmüyorum temizlik açısından.
Cumartesi yaparım belki çok canım çekti.

evet ayşecim patatesle dde çok güzel oluyor bende bir gün öyle yapmıştım ....bir de bi tarifte yağlı kağıtla fırına salın diyordu..onu da denemek istiyorum tadı nasıl olacak diye ...

Kullanılan Malzemeler:
1.6 adet patates

2.Yarım çay bardağı süt

3.2 yemek kaşığı margarin

4.1 kase bezelye (haşlanmış da kullanabilirsiniz)

5.1 kase havuç

6.1 kase küp doğranmış patates

7.1 kase kornişon turşu

8.1 kase mayonez

9.1 tatlı kaşığı tuz

10.(Eğer zamanınız yok ise hazır garnitür de kullanabilirsiniz)
Hazırlık
1.
Tarifin Hazırlanışı
1.6 adet patatesimizi haşlayıp soğuduktan sonra soyalım. Geniş bir kasenin içinde ister rendeleyip isterseniz çatal ile ezelim. Rendelediğiniz patateslere yarım çay bardağı sütü, 2 yemek kaşığı margarini ekleyip güzelce karıştıralım ve püreden biraz daha katı bir kıvam almasını sağlayalım. Tenceremizi ocağa alıp ilk olarak havuclarımızı patateslerimizi ve bezelyelerimizi aralıklı olarak atıp yumuşayıncaya kadar pişirelim. Haşlanan sebzelerimizi süzüp doğranmış kornişonlarımızı da ekleyelim.1 kase mayonezimiz ve tuzumuzu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım. Patates püremizi avucumuza alalım ve yuvarlayalım içini başparmağımız ile bastırarak oyalım.İçine hazırladığımız harçtan koyalım ve püre bitene kadar bu işleme devam edelim.

bu tarifi burdan bulup denemiştim kızlar...misafirlerim bayıldı..hem pratik hem farklı bi görüntü...

Aşık olduğum tek salata ( arkadaşlar ben pek ölçü kullanamıyorum çoğu şey göz kararı)
KISIR:
İnce bulgur
göbek marul
havuç
turp
maydanoz
dere otu
mısır
salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
pul biber
toz kırmızı biber
bol limon

Bulguru kaynar suyla ıslatalım güzelce karıştırıp kapağını kapatarak beklemeye bırakalım.
Bir leğene göbeği ince ince doğrayalım, turp ve havucu rendeleyelim. Maydanoz ve dere otunu ince ince kıyalım.
Konserve mısırı da güzelce yıkayıp salatamıza ekleyelim. Kenarda şişmiş olan bulguru elimizle güzelce karıştıralım ki topaklanma olmasın. Sonra salça, tuz-baharatlar, limon ve zeytinyağı ekleyip iyice bulgura yedirelim sonrasında hazırladığımız salatayı bulgura ekleyip güzelce harmanlayalım ohhh tadına doyum olmaz.

Bu yemeği güveçte yapınca tadına doyum olmuyor, tavsiye ederim...
Malzemeler
Kuşbaşı et (miktar size kalmış ben eti toplu alıp 250-300 gr. kadar poşetlere koyup saklıyorum bu yemekte 1 poşet kullanıyorum.)
yarım kilo kadar kültür mantarı
2-3 ad. patates
1 ad. orta boy kuru soğan
salça
sıvı yağ (ben Çotanak fındık yağı kullanıyorum)
tuz- karabiber arzu edilirse pul biber

Öncelikle güveci ocağa alıp ısıtalım (güveç yoksa tencerede de yapılabilir). ısınan güvece sıvı yağı koyup onuda ısıtalım. yağ yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar. ısınan yağa kuşbaşı eti koyup kapağını kapatalım. Et kendi halinde pişerken kuru soğanı küçük küçük yemeklik doğrayalım ve ete ilave edelim. Yine kapağını kapatarak kendi halinde pişmeye bırakalım. Mantarların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp suda bekletelim. Aynı şekilde patatesleri de. Et yaklaşık yarım saat kendi halinde pişmeli. Bu arada et suyunu salacaktır ama olur da yarım saat dolmadan suyunu çekerse az az sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişen ete salçayı ekleyip bir güzel karıştıralım. Üzerine mantarı ve patatesi de koyalım tuzunu biberini ilave edip, üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyarak pişmeye bırakalım.
Basit ama muhteşem bir lezzet oluyor. Anı yemeği üzerine kaşar peyniri serperek birazcık fırında pişirerek te servis edebilisiniz tadına doyum olmuyor. Bu akşam yapacağım unutmazsam resmini çekerim. İşten gidip acele acele yaptığım için resim çekmeyi unutuyorum maalesef. Hadi afiyet olsun.

ayşeciğim bilmiyordum mücver yapcağını tesadüf olmuş
tam bir haftadır mücver yapıcam diye sölendim
ama sonradan kabakların elime alerji yaptığı aklıma geldi
rendelemeye cesaret edemedim yemeğini yaptım.
ellerine sağlık canımcım.

mücver vazgeçilmez lezzet... eldiven kullanmayı denesen rahat edemez misin?

kuzum evet konusmamistik tesaduf olacakti
seninde eline saglik canim

citlembik tarifler icin tesekkurler
mutlaka deneyecegim

mucvere patates ekleyecektim ama cok olacak diye eklemedim
yine yapinca eklerim

herkese guzel gunler

İşte benim tiremusu tarifim :)
Kreması için:
-2.5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı un
-3 fincan şeker
-1 yumurta
-1 paket labne(200 gr)

Sosu:
-1 su bardağı sıcak su
-1 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı: Labne hariç bütün malzemeler tenrece pişirilir,muhallebi kıvamına geldiğinde ateşten alınıp labne eklenir ve mikserle güzelce çırpılır sonrasında tekrar kaynayıncaya kadar 2-3 dakika daha pişirilip soğumaya bırakılır. Diğer tarafta sosu hazırlanır ve hazır kek sos ile iyice ıslatılır (ben altına ve üstüne ayrı ayrı 1 er bardak hazırlıyorum iyice ıslak olsun diye bana göre daha güzel oluyor)kremasıda sürüldükten sonra üzeri kakao ile süslenir.. işte bu kadar :)
Afiyet olsun kızlar

Çok güzel görünüyor.Elinize sağlık.Tarifinizi alabilir miyim?

sağol cnm
1 bardak şehriye nin yarısını kavuruyrz.(yağ tuz koyarak)
diğer yarısını sonra ekleyip 2 su bard. su ile pilav yapar gibi pişiriyrz.
sonra içine kornişon turşu, maydonoz,taze soğan,limon suyu,nane,nar ekşisi ekleyip soğumasını bekliyrz.
bu kadar basit
denemeni tavsiye ederim cnm ben çok beğendim hemde çok pratik.

ay kızlar ne güzel bir konu açmışsınız böyleee, yemek yapmayı bilmeyen bir gelin olarak 2 ay sonra evleniyorum, napacam bakalım...evlendikten sonra burayı takip ederim sık sık..

Tiramisu tarifini almış bulunmaktayım :)
Hafta sonu deniyeyim bakayım umarım tutturabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…