Mutfak Püf Noktaları 2011 hamarat gelinlerinin yemek tarifleri

Süpersin Teşekkür ederim canım hemen deneyeceğim.Çok sağol.

cok güzel bir tarif nacizhane bende bir öneride bulunmak isterim sakıncası olmazsa.. puding yoksa yerine çikolata sosuda olabilir evde kakao olmadığı bir gün yerine ç. sos koymuştum çokk güzel olmuştu kekim

bende dün pasta yaptım kızlar.. eşim hepsini yedi ben sadece tek dilim yedim ..tatlı sevmedıgımden ..
hazır pasta keki aldım ..pasta kremasını ocakta hazırladım ..
3 bardak süte 1 yumurta kırdım .. bir kasık nisasta bir kasık un koydum 1 bardakta şeker ..vanilin attım ..cırpıcıyla ocakta katı kıvama gelene kdr karıstırdım ..en sonda ir paket krem santi ilave ettim tadı güzel olsun diye.
kekin ortasında kremadan koyup uzerıne hındıstan cevizi ve damla ciko attım kapatıp üzerini kremayla kapladım.. muz olsaydı ortasına muz döşeyecektim ..
ben hazır pastalar gibi begenmedım evde tutturmakta mesele.. ama eşim cok begendi hepsini löpletti o da olmasa dolabı süpüren yok ,bide belli etse yedigini
gecenlrde de ıslak kek yaptım o da güzel oldu..
netten dereotlu pogaca tarii almıstım o güzel olmadı.. netten bir daha tarif denemicem dedim .. güvenmeden .. kocaya rezil oluyoruz sonra..

Son düzenleme:
bende 4 senelik bir gelin olarak pasta tarifleri vereyim

mısır gevrekli kurabiye (kraker sevenler için)
1 paket yumusak margarin
2 tane yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İÇİNE: 1 paket bitter çikolata(ufalanmış)
ceviz veya fındık (küçük kase de yeterli oluyor)
1 kase ufalanmış corn flakes
ilk önce margarin ile sekeri iyice yoğurup sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurup ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp önce yumurta akına sonra ufalanmıs mısır gevreğine batır tepsiye diz 170 derece önceden ısıtılmış fırında uzeri kızarana kadar pişirin

merhabalar.
ben de 2 aylık taze bir gelin olarak yaz günlerinde hafif ve pratik bir salata tarifi vermek istedim.
yarım kg. taze fasulye
2-3 adet yeşil soğan
yarım demet maydonoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 cay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
dilediğiniz kadar limon, sumak, nar ekşisi v.s.
fasulyeleri julyen usülü doğrayıp 15 dk. haşlayın. soğanları ve maydonozları ince ince doğrayıp tüm sos malzemeleriyle beraber karıştırın.
mükemmel bir tat..

anaa ben bu topiği yeni keşfettim ya tüh bana.

ayşem geç oldu ama topiğimiz hayırlı olsun canım.

Son düzenleme:
şimdi mesai bitmek üzere ama yarından itibaren ben de burdayım.

1 aylık tazecik bir gelin olarak bende burdayım çok güzel bir topik olmuş

Ben burayı daha önce nasıl görmemişim...:)

Akşama tam karar vermedim ama çorba kuru fasulye pilav olacak sanırım yanına tatlı salata turşu vs.Burda arkadaşlar daha iyi bir menü paylaşırsa onu yaparım :)

Ben dün ki menümü yazayım kızlar. Bugün ne yapacağıma karar vermedim henüz.

Karışık kızartma yaptım. Üzerine domates sosu döktüm. (Patlıcan, biber, patates)
Yanına yoğurt koydum :) Birde kahvaltılık çıkardım. Çay demledim :)

Peynirli Poğaça

Malzemeler:
- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- alabildiğine un
- üzeri için çörekotu

Hazırlanışı:

Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir kabın içine maydanozları doğrayın ve beyaz peyniri ilave edin. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kaparıp, açın. İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ikiye katlayın.Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarıncaya kadar pişirin.

çok kolay ama hemde çok harika bir tarif kızlar tavsiye ederim herkese :)

Evet evet evet işte buldum menümü :) bende kızartma yapayım bugün.Dünden köfte kalmıştı biraz hem onuda eklerim güzel olur :)

kızlar size kahvaltılık bı tarıf verıorum cok kolay

patatesleri soyup yuvarlak halka seklınde dogruos üzerıne zeytınagı içine baharat atıp karıstırıos bu karımsımı patateslerın uzerne dokuos uzerne bıras kasar ve tereyagı gezdırıp fırına verıoss cok lezzetlı oluyor denememızını tavsıye ederm

bu ne kadar sürede oluyor canım benim kahvaltı hazırlamak için 30 dk oluyor da

ben bu akşam kayınvalideme davetliyim ama dük akşam bulgur pilavı ve yoğurtlu semizotu salatası yaptım nohutta vardı.

biz de bu akşam yemeğe anneme gidiyrz ama dün ki menümüz yoğurtlu çorba,şehriyeli pirinç pilavı,köfte ve mevsim salataydı

Bugün ki menüme karar verdim kızlar.
Hazır mantı haşlıcam. Bide kola. Mantı olduğu zaman yanına bişey aramıyoruz biz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…