sağol cnm
1 bardak şehriye nin yarısını kavuruyrz.(yağ tuz koyarak)
diğer yarısını sonra ekleyip 2 su bard. su ile pilav yapar gibi pişiriyrz.
sonra içine kornişon turşu, maydonoz,taze soğan,limon suyu,nane,nar ekşisi ekleyip soğumasını bekliyrz.
bu kadar basit
denemeni tavsiye ederim cnm ben çok beğendim hemde çok pratik.
Süpersin Teşekkür ederim canım hemen deneyeceğim.Çok sağol.
ilk tarif benden gelsin.defterim yanımda değil ama internetten bulup denediğim tarifi yazıyorum biz ailece beğendik kakolu keke göre daha hafifti umarım siz de beğenirsiniz...
PUDİNGLİ KEK
4 adet (orta boy) yumurta
1 su bardağı (200 gr.) toz şeker
1 su bardağı (200 ml.) süt ya da yoğurt
(her iki şekilde de güzel oluyor)
1 su bardağı (200 ml.) sıvı yağ (tercihen fındık yağı)
2 su bardağı (250 gr.) un
1 paket kakaolu puding
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın. Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın. Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin. Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın. 25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın. Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Ben dün ki menümü yazayım kızlar. Bugün ne yapacağıma karar vermedim henüz.
Karışık kızartma yaptım. Üzerine domates sosu döktüm. (Patlıcan, biber, patates)
Yanına yoğurt koydum :) Birde kahvaltılık çıkardım. Çay demledim :)
kızlar size kahvaltılık bı tarıf verıorum cok kolay
patatesleri soyup yuvarlak halka seklınde dogruos üzerıne zeytınagı içine baharat atıp karıstırıos bu karımsımı patateslerın uzerne dokuos uzerne bıras kasar ve tereyagı gezdırıp fırına verıoss cok lezzetlı oluyor denememızını tavsıye ederm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?