2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende şahin beye gidiyorum çok ilgili bi doktor.sizin kaçıncı denemeniz.

Canim bugün daha 2.ci gidisim oldu,muayene etti bir parca gördü o yuzden yarin onun kürtajla alinmasi gerekiyormus,moralim bozuldu arkadaşım,lütfen dua edin kötü bir sey cikmasin,o yuzden henüz tedavi görmüyorum cnm,ama arkadasimin ilkinde tuttu hamile simdi.

Şimdi doktorumu aradım kızlar.Sağolsun içime su serpti sözleri. Dilekçe verip resmi olarak belge isteyin, dedi. Yarın ünv hastanesine tekrar gidip görüşeceğim bakalım. Ne olacak bilmiyorum. İnsanlar niye böyle şeyler söylerler ki, bilmiyorsan bilmiyorum de, yada bir bilene gönder değil mi. Umarım bugün duyduklarımı teyit eden bir şey söylemezler yarın gene.

kızlarrr iyi akşamlar öncelikle hamile kalan arkadaşarı çoooooooooookkk teprik ediyorum darısı başımızainşallah bende iğnelere devam ediyorum kevgire döndüm ne yapalım bebek için değer yarın kontrolum var bakalım yumoşlarım büyüdümü içim öyle daraldıki Allahım inşallah tez zamanda anne oluruz yeni yıla anne adayı olarak girmeyi nasip eyle Amin

merhaba iyi akşamlar herkese arkadaşlar
hepinizin dilekleri gerçek olur inş benimde hamile kalmamda problem var sorunun ne olduğu da tam olarak belirlenmedi tam olarak
bir düşük yaptım ondan sonra bir türlü hamile kalamdım teşhis konulduktan sonra doktor belki tüp bebek olabilir dedi banada
ben bu topiğin geçmişini okumaya çalışacağım bilgim olsun beni nelerin beklediğyle ilgili
inşallaah Yüce Allahım isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip eder

mebruke inşallah tez zamanda hamile kalırsın inşallah tüp bebeğe gerek kalmaz Allah gönlüne göre versin

aminn inşallah hepimizin muradı gerçek olur Rabbim nasip eder bende tüp bebek isteyen herkesin tedavisiin başarıyla
sonuçlanmasını dilerim Allahım yardımcınız olsun yardımcımız olsun benim kuzeniminde tüp bebek oldu ümitlerini yitirmediler
karı koca şimdi ikiz bebekleri oldu çok sevimliler tatlılar darısı herkesin başına dualarımız gerçek olsun Allahın izniyle

tedavi zaten zorlu bir süreç daha başlamadan insanı nelerle uğraştırıyorlar...iyi yapmışsın canım doktorunu aramakla...raporu üniversite hastanesi vermeyecekte neresi verecek...gerekçesini belgelesinler...bir rapor için başka şehirlerdemi gezeceksiniz...neyse canım inşallah yarın güzel haberlerle dönersin...

Canım, rapor için neler istediler, o konuda da bilgi verir misin? enim eşimin sperm sayısı ilkinde 10 milyon,bu sayı geçen sene çıkmıştı. Dr aşılama yapmıştı ama aşılama zamanı gelmeden yumurtalar kayboldu. Sonra yumurta takibi yaptık,2 kere. Gene yakalayamadı. Bu durum çok moralimi bozdu ve bir aç ay ara verdim, ardından eylülde tekrar karar verdim. Doktorumu da değiştirdim.Tekrar sperm tahlili yaptırdık 3 milyon çıkmıştı. 3 milyondan sonra doktorum, bu sayıyla hamile kalmanız mümkün değil, hiç düşünmeden tüp bebek demişti.Ama bu sefer de her iki yumurtalıkta da kist çıktı. Kistin geçmesi için 1 ay bekleyelim dedi doktorum, bu arada CA değerlerime baktı temiz çıktı Allahtan, sonraki adette gelin dedi, bu sefer araya Kurban Bayramı girdi, bayram döneminde uğraşmak istemedim.Şimdi diğer adetimi bekliyorum. 10 gün falan var. tekrar gideceğim ilk günü ama bu arada rapor alayım dedim böyle bir şeyle karşılaştım. Aksilik üstüne aksilik çıkıyor anlayacağınız. Önceki doktor 10 milyon sayıyla rapor veremeyiz demişti. Şimdi 3 milyon çıktı. 8 yıllık evliyiz biz.Adamı doktora gitmeye ikna edene kadar 7 sene geçti zaten. Artık zaman kaybetmek istemiyorum Yaş da 35 oldu. 3 milyon sperm sayısıyla rapor alabilir miyim, yoksa uğraşmayayım mı hiç. Çok uğraştırıyorsa vait kaybetmek istemiyorum açıkçası. Ama aradaki fark da önemsenmeyek bir miktar değil, 5-6 bini buluyormuş sanırım raporsuz. Raporlu olunca 1500-2000 arasıymış. Kafam çok karışı ve strese girdim iyice.Neler gerekiyor rapor alabilmek için bilgilendirir misiniz lütfen?

ya kızlarrrrr öyle içim daralıyoki anlatamam zaman yaklaştıkça stresim artıyo nasıl kendimi rahatlatacam offfffffff iğnelerden artık tiskiniyorum irkiliyorum yaptırıken uzun protokol uygulanıyo ne kadar sürer bilmiyorum varmı böle ne kadar sürüyo kızlarrrrrrrrrrrrrrrr:2::2::2:

Strese girmemeye çalış ceylincim. Çünkü stes çok olumsuz etiliyormuş. Ben de geçen yıl iğne yaptırdım aşılama için. Ama sonuçta bebeğini kucağına alacaksan herşeye değer. Umarım en yakın zamanda kavuşursun bebeğine.

canım iğnelerden kevgire dönmek hiiiiiiçççç önemli değil...bende iğne vurmaktan o kadar sıkılmıştım ki bugün o günlerimi arar oldum...iğnelere aşırı tepki verince yumurtalıklarım ohss oldum 3 gün hastanede yattım...ohss den bilgin varsa neler çektiğimi anlayabilirsin...o yüzden keşke kevgire döndüğümle kalsaydım...doktorunla ohss riski hakkında mutlaka konuş...

daha önce hiç aşılama yapılmadımı canım direk tüp bebek mi yapılacak???

alfabecim sağol ne bilim elimde olmuyo herşey sinirlerimi bozuyo sonra bebeği düşününce aslında onun için değerinşallah tutar hepimize inşallah nasıp olur anne olmak

egual çok geçmiş olsun canım ya inşallah bebişin tutar yarın kontrolum var doktorla konuşucam ya baksana neler oluyo yumurtalıklar ne yapsın okadar iğne

canım ben kendimden örnek vererek anlatayım...biz hastaneye başvurmadan önce birkaç merkezde aynı senin gibi tedaviler yaptırdık bu arada elimizde kan tahlillerinin,sperm analizlerinin,benim rahim filmimin olduğu vs...bir sürü evrak birikti...bu evraklarla hastaneye başvurunca direk aşılama yapıldı 2 kez negatif...bizimki açıklanamayan infertiliteydi o yüzden tüp bebek raporu alabilmemiz için en az 2 negatif aşılama şartı vardı...ama çiftlerden birinin sadece tüp bebekle bebek sahibi olabileceği tespit edilirse direk rapor çıkıyor...şart aranmıyor...eşinin durumu hastanenin üroloğu tarafından tespit edildikten sonra raporunuzun direk çıkması lazım...benim bildiğim bu sperm sayısıyla rapor alabilirsiniz...emin olmak için yarın kendi hastanemi arayıp sana daha net bilgi verebilirim...bence uğraşmaya değer bir fark var arada...

Son düzenleme:
offf bi sürü alıntı yaptımm cevap yazdımm ama yüklenirken hata verdi ve hepsi gitti kusura bkmayın bidaha geri dönemeyeceğim canlar...

brnyns canımmm sen sakin olmaya çalış daha bişi olduğu yok.. ayrıca normaldede kansızlık için hamilelere iğne hap hatta yetmiyorsa serum veriyolar yani bu bebeğe zarar değilki... o yüzden kendini hırpalama canım Rabbim bebeğinizi size bağışlayacaktır.. dualarımdasın

carmenn canım gözün aydın maşallah değerin yükselmiş... sağlıkla daim olsun inşallah

hayat70 & nesmit canlarımm şu anda sizin acınızı ancak yaşayan bilir.. eminimki çok büyük hayal kırıklığı ve hüsran vardır.. Allah ım inşallah size benim gibi süpriz mucize gebelik nasip eder inşallahhhhhhhhh

diğer kızlarrrrr inşallah hepiniz iyisinizdir ?

kızlar merhaba size bişey sormak istiyorum ben tedaviye başladım 7gündür famera kullanıyorum adetim biteli 2 gün oldu bu akşam çok az kanamam gelmiş ilaçtanmıdır acaba birde doktor benden bazı tahliller istedi çoğu normal çıktı ama rubelle ve toxoplazma yüksek çıktı baya bunlar ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:

ya neden kimse cevap vermiyor lütfennn bilgisi olan bişiler yazsın...

drndrk kullanıcısından alıntı
arkadaşlar bugün 12. günümdü test yapıldı..10. gün değerim 135.3 tü ve bugün bhcg değerim 1.300 lerde..bu ilerleyiş normal mi sizce? doktorum çoğul olabileceğini söyledi ama yinede hızlı bir artış gibi geldi bana ne dersiniz?? sevinemiyorum bile

ya canım hayırlı olsun bebeşin darısı başımızainşallah canım hiçççççç endişelenme yükselmesi normal ama fazla yükselmiş ikiz olma ihtimali var dert etme bi sorun yoktur canım bence mutluluğunun tadını çıkar canını sıkmaaaaaaaa

Toksoplazma gebelerde düşüğe yol açıyor. İyi yıkanmamış sebzelerden geçiyor en çok. Daha önce geçirdiysden bağışıklık kazanmısındır. Gebeyken aktif tasıyıcı olursan o zaman kork.

Kızlar merhaba... Neler olmuş topikte yaa... Arkadaşlar Nesmit ve hayat başka kaçırdığım varsa kusura bakmayın tamamını okuyamadım çok geçmiş olsun biliyorum geçmiyor ama acınızı paylaştım okurken içim cız etti. Rabbim bebeğinizi tez zamanda kavuştursun inşallah... brnyns sana da çok geçmiş olsun arkadaşım dualarım seninle... Güzel br haber yok mu yaa ( öpüyorum hepinizi sevgyle kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…