evet canım umuttayım..2. denemem..
dondurulmuşlarla ilk denemem..uzun protokol yapılacak sanırım bana ..adetın 21. gunu gel dedi dr um..oda aralık 30 falan oluyoo..
bakalım beklemedeyım..aslında benım trasnfer bugun olucaktı..ama progeston yuksek çıktı tedavı ıptal oldu..
slm kızlar bişey sorucam tüp bebek deneyen arkadaşlara sorum özellikle tedavi sırasında yumurta toplanırken ve transfer işleminde yanımızda birinin yardımcı olarak gelmesine gerek varmı? anestezi sonrası biri olsun diyolar genelde olmalımı?
biliyorum o gün sana tel. gelince yüksek çıkın hormonun progesteronu olduğunu tahmin ettim. Aynısı bende de oldu çünkü. senin uzun protokolle yapılıcak ama o konuda hiç bir bilgim yok. benimki kısaydı. reglimle birlikte östrojen bandına başladı sonra transfer ve iğneler... geç olsun hayılısı olsun canımmm.. ben de ertelenince üzülmüştüm ama geldi geçti bilee...
yumurta toplama anestezili olduğndan gerekli evet ama transferde bence fark etmez. sadece psikolojk destek için olabilir....
ben yandım o zmntek başıma kaldım hemşirelerin eline of of
6-7 ay oldu canım dondurmalarım olee beklıyo...sankı geç olunca hıç şansım yok gıbı gelıyo bana ne bılım...
selam selo 26 ben sana özelden mesaj atmak istedim ama olmadi yeni üyeymisim diye(( yanlis hatirlamyorsam sen almanyadaydin bende almanyadayim esim oligo spermi ögreneli 3 ay oldu 3 aydirda ürologun verdigi profertil diye bir ilac kullaniyor bilmiyorum bir faydasi varmi burda hersey cookkkkkkk cokkkkkk yavas cildirtiyor beni benim aceleciligim yüzünden esimide ikna ettim uzun arastirmalardan sonra memorilin labarotuvari iyi diye orda karar kildik allah izin verirse yilbasinda orda olmayi planliyoruz benim senden ögrenmek istedigim siz esine kromozom testi hormon testi yaptirdinizmi almanyada nasil bir prosedür var bana biraz bilgi verebilirmisin simdiden tesekkürler allah yar ve yardimcimiz olsun demekden baska birsey gelmiyor elimden
Merhaba canım memorialde iyi bir karar vermişsiniz öncelikle sprmiogram yapıldı 3seferden sonra bizi humsngenetike gönderdiler ve ikimizdende kan aldılar kromozom testin sonucu altı haftada geliyor sonra ikinci bir kan test yapıyorlar erkeğin y kromozomunu inceliyorlar onun sonucunda 1ayda geliyor sonra bir protokol yazıyorlar sana gönderiyorlar üniversite hastanesinde hormon test yapıyorlar oda 1haftada çıkıyor bide hiç testi yspiyorlar tekrar ilaç tedavisinden sonra yine sprmiogram eğer yine yoksa o zaman tese ameliyatı için randavu Alman'ı istiyorlar toplam 2 yada3 ay sürüyor bunun hepsi ve anca o zaman gidebilirsin TRye sonuclar elinde gidersen daha iyi olur inşallah yardımcı olabilmisimdir biz henüz başlamadık ama belki orda görüşmek nasip olur
Hangi merkezdesin?
Merhaba canım memorialde iyi bir karar vermişsiniz öncelikle sprmiogram yapıldı 3seferden sonra bizi humsngenetike gönderdiler ve ikimizdende kan aldılar kromozom testin sonucu altı haftada geliyor sonra ikinci bir kan test yapıyorlar erkeğin y kromozomunu inceliyorlar onun sonucunda 1ayda geliyor sonra bir protokol yazıyorlar sana gönderiyorlar üniversite hastanesinde hormon test yapıyorlar oda 1haftada çıkıyor bide hiç testi yspiyorlar tekrar ilaç tedavisinden sonra yine sprmiogram eğer yine yoksa o zaman tese ameliyatı için randavu Alman'ı istiyorlar toplam 2 yada3 ay sürüyor bunun hepsi ve anca o zaman gidebilirsin TRye sonuclar elinde gidersen daha iyi olur inşallah yardımcı olabilmisimdir biz henüz başlamadık ama belki orda görüşmek nasip olur
2 yada 3 aymi allahim böyle yavas bir millet görmedim benim hergün rabbimin gücüne gitmesin ömrümden ömür gidiyor
bu islemleri türkiyede yaptirsak nasil olur peki tedavi asamasinda olmuyormu yani belki daha hizli sonuc aliriz ya burdaki dr resmen basindan savistiriyorlar bunlarin umrunda bile degil yarin dr randevumuz var bakalim ne olucak olmazsa tekrar bilgi isteyebilirim senden, Türkiyeden de bilgisi olan varsa kromozom ve y kromozom testi ile ilgi cabuk ve iyi sonuc veren bir labaratuvar verdigi bilgi icin minnettar kalirim
2 yada 3 aymi allahim böyle yavas bir millet görmedim benim hergün rabbimin gücüne gitmesin ömrümden ömür gidiyor
bu islemleri türkiyede yaptirsak nasil olur peki tedavi asamasinda olmuyormu yani belki daha hizli sonuc aliriz ya burdaki dr resmen basindan savistiriyorlar bunlarin umrunda bile degil yarin dr randevumuz var bakalim ne olucak olmazsa tekrar bilgi isteyebilirim senden, Türkiyeden de bilgisi olan varsa kromozom ve y kromozom testi ile ilgi cabuk ve iyi sonuc veren bir labaratuvar verdigi bilgi icin minnettar kalirim
simdi söyle bir durum var bu kromozom testi her yerde yanilmiyorsam ayni sürüyor hem sen almanyada yaptirsan para bile ödemiyeceksin bu testlere hem ayni zamanda ikinizinde kromozom testini yapacaklar türkiyede ne kadar sürüyor onu ben bilmiyorum ama aynidir diye düsünüyorum. Bence acele hic etme bende basta öyleydim ama simdi cok sakin bir sekildeyim yazin gitti basliyalim diye nasip bile olmadi her zaman düzenli gelen adetim gelmedi tam 5 hafta gittim bide ayarladim düsün yani olmadi hava degisimi yüzünden adet bile olmadim almanyaya geri döndü 1 hafta sonra adet oldum anladimki bu isler aceleye gelmiyor her seyde vardir bir hayir öyle düsünmen lazim hem bu kromozom testi önemli bir test aceleye getirme en iyisi derim ben. Biz ögreneli 1 sene oldu ve düsün yani cooooooooooooook sakin bir sekilde anlatabiliyomsen hangi sehirdesin?
evet arkadaşlar sonunda kan testimin sonucunuda aldım...koskocaman 1.9...sabah regl im de başlamıştı.kucağıma almayı umduğum bebeğimi tuvaletin pis sularına gönderdim...güzel haberler vermeyi isterdim ama olmadı malesefff...rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın...
gerçekten her aşaması zor bir süreç ALLAH hepimizin yardımcısı olsun...
simdi söyle bir durum var bu kromozom testi her yerde yanilmiyorsam ayni sürüyor hem sen almanyada yaptirsan para bile ödemiyeceksin bu testlere hem ayni zamanda ikinizinde kromozom testini yapacaklar türkiyede ne kadar sürüyor onu ben bilmiyorum ama aynidir diye düsünüyorum. Bence acele hic etme bende basta öyleydim ama simdi cok sakin bir sekildeyim yazin gitti basliyalim diye nasip bile olmadi her zaman düzenli gelen adetim gelmedi tam 5 hafta gittim bide ayarladim düsün yani olmadi hava degisimi yüzünden adet bile olmadim almanyaya geri döndü 1 hafta sonra adet oldum anladimki bu isler aceleye gelmiyor her seyde vardir bir hayir öyle düsünmen lazim hem bu kromozom testi önemli bir test aceleye getirme en iyisi derim ben. Biz ögreneli 1 sene oldu ve düsün yani cooooooooooooook sakin bir sekilde anlatabiliyomsen hangi sehirdesin?
ya artik dayanamiyorum biliyorum tüm testlerle gitmek daha iyi kötü sonucdansa beklemek daha iyi ama ben baslamadan yoruldum galiba esimede hic birsey hissettirmek istemiyorum onun stres olmamasi gerekiyor ama burda yanlizliginda vermis oldugu birsey birde cevrende kimseye anlatamiyorsun anlatsanda faydasi yok daha kötü oluyor biz bunu kimseye anlatmadik sadace ikimiz biliyoruz sonurumuzu sanki icimde bir volkan var patlamis sönmüyor hic alev alev yaniyor belki daha 3 ay olmus ögreneli onun etkisi var bilmiyorum yaaa morale ihtiyaci olan arkadaslar kusuruma bakmasin ilk defa konusuyorum bunlari hattta aglayarak yaziyorum rabbim yardim etsin ne diyim elimden hicbirsey gelmiyor aglamakdan baska
ya artik dayanamiyorum biliyorum tüm testlerle gitmek daha iyi kötü sonucdansa beklemek daha iyi ama ben baslamadan yoruldum galiba esimede hic birsey hissettirmek istemiyorum onun stres olmamasi gerekiyor ama burda yanlizliginda vermis oldugu birsey birde cevrende kimseye anlatamiyorsun anlatsanda faydasi yok daha kötü oluyor biz bunu kimseye anlatmadik sadace ikimiz biliyoruz sonurumuzu sanki icimde bir volkan var patlamis sönmüyor hic alev alev yaniyor belki daha 3 ay olmus ögreneli onun etkisi var bilmiyorum yaaa morale ihtiyaci olan arkadaslar kusuruma bakmasin ilk defa konusuyorum bunlari hattta aglayarak yaziyorum rabbim yardim etsin ne diyim elimden hicbirsey gelmiyor aglamakdan baska
Seni anliyorum basta bende öyleydim ama zamanla insan sakinlesiyor. Sen rahat rahat testlerini yaptirt ondan sonra tedavine basla derim ben gerci bizde kimseye demedik demeyede gerek yok diye düsünüyorum. Zaten anlamazlar insanlar bir tuaf olmus . Onun icin sen coooooooooooook rahat olmalisin ve sakin bir sekilde testlerini yaptirt ve öyle git tedaviye. Yani acele ettirmene gerek yok etsen bile faydasida yok. Doktorun verdigi ilacin yarayip ramadini bilmiyorum bu arada bizede folsäure 5 mg ve zink vitamini verdiler esime habire iciyor sabah aksam haplar bide kilo aldirdi bu arada ona.
15 yumurtam varmıs bu sayı normal mı sızce???
çok çok üzüldüm geçmiş olsun .allahtan hayırlısı...diycek bişey bulamıyorum esasında laf kalabalığıda yapmak istemiyorum sadece; olacak ! umudunu kaybetme, moral lazım olan tek şey .kızlar beni merak etmişsiniz sağolun ama dr. koşturmacası falan geçiyo zaman moraller sıfır o yüzden arkadaşlarla geçiriyorum zamanımı unutmak için malesef durmum ii değil değerim düşmeye başladı hamile kaldım ama bu kadar sıkıntıya bebeğim dayanamadıkısmet yine olmadı işte okuyorum haberlerinizi çoğunuzun ii gidiyo çok seviniyorum kendim için şu şarkının sölzerini sizinle paylaşmak istedim
ahh gunes buradada var taki batana kadar
yıldızlar yine parlar şafak atana kadar
bilsen şimdi nerdeyim çılgın gecelerdeyim
uzun bir seferdeyim gücüm yetene kadar
gonca güllerim vardı burcu burcu kokardı
rengi soldu sarardı sevip tutana kadar
ahh bir yağmurki dinmiyor
fener söndü yanmıyor
yüreğim dayanmıyor hasret bitene kadar
çok üzgünüm((( sizi seviyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?