2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

Sorularım var benim de....

1) işyerinde pantolonunun paçası sökülen Abdullah Bey, sorunu nasıl çözeceğini düşünürken, bir iş arkadaşının zımbayla dosya kağıtlarını zımbaladığnı görünce zımbanın pantolonunun sökülen yerini geçici olarak da olsa sorununu çözebileceği sonucuna vararak zımbayla pantolonunun sökük kısmını zımbalamıştır.
Abdullah beyin problemini parçada anlatıldığı şekilde çözmesinde aşağıdakilerden hangisinin etkili olduğu söylenebilr?

a) etki yasası
b) küçük adımlar
c) zincirleme
d pragnanz yasası
e) özümleme

Bu da coğrafyadan

2)Aşağıdakilerden hangisi GAP sonunda Güneydoğu A.bölgesinde görülen durumlardan değildir?

a) Baraj çevresinde nüfuz yoğunluğunun artması
b) Bölge dışına göçlerin azalması
c) Nadas alanlarının azalması
d) Endüstri ürünlerinin ekim alanının genişlemesi
e) Hidroelektrik enerji üretiminin artması

Kızlar şu son günleri nasıl değerlendiriyorsunuz, önceliğiniz konu tekrarı mı, deneme çözmek mi?Benim birini yapınca diğerinde aklım kalıyor,bir sürü deneme aldım nasıl yetiştircem bilemiyorum.Kaç güne kadar deneme çözmeliyiz sizce? Kolay gelsin herkese

Fıstıklıkrbye sistematik duyarsızlaştırma da sistemli bir şekilde sıra ile yaklaşılıyor ama eşik yöntemin de bir sıra yok belli belirsiz yaklaşılıyor,,sorduğun soru da ayırt etmek zor gerçekten zor bir soru vesselam (=

diğer sorularına da ben:

1.soruya d
2.soruya da e derdim de tutcak mı bakalım (=

:46:

40-a bu soruda hem tepkisel koşullanma hem bağlaşım kuramı var ikisi arasındaki farkı da yeri gelmişken sormak istedim bilen varsa bizi aydınlatırsa sevinirim
74-c ben b demiştim ölçülüp de sıralanmaz mı o zaman da sıralama ölçeği olmaz mı ki?

40.soruda ünlülerle klasik koşullanma oluşturulmak istenmiş. yani reklamda ünlüyü görünce ünlü bizim için koşullu uyarıcı olacak ve biz onu görünce ürünü satın almak istiycez. tercihleri sıralamış burda sıralama ölçeğine göre. öğrencilerin boyunun ölçülmesi sanırım eşit oranlı ölçek olacak:44:

kurabiyecim
1-d
2-a
benim planım şöyle: çözebildiğim miktarda deneme çözmeye çalışıyorum. yanlışlarıma bakıp ona göre konu tekrarı yapıyorum

selam kızlar ben deneme çözüyorum yapamadığım yerleri tekrar açıp çalışıyorum baya faydalı oldu.. anayasayı da eşime soruyorum adliyede çalışıyo bana açıklamalı anlatıyo iyi oldu netlerim yükseldi biraz bu yöntemle yalnız genel kültürde benim çözdüğüm denemelerde 20 vatandaşlık sorusu var ve genel kültürden netlerim çokdüşük bi yükseliyo bi düşüyo anlayamıyorum kendimi.. şimdi sorularıma geçeyim çok gevezelik yaptım :61:
5-)sigara içme yasağının ardından bandırma'nın bir köyünde hiçbir denetim yapılma olasılığı olmamasına rağmen köylülerin sigara içmek için köy kahvesinin dışına çıkmaları hakan'ı çok şaşırtmıştır.
bu örnek olayı kohlberg'in ahlak gelişim kuramına göre değerlendirdiğimizde,köylülerin ağağıdaki ahlak gelişim evrelerinden hangisinde olduğunu söyleyebiliriz?
a.ceza ve itaat
b.saf çıkarcılık
c.ahlaki gerçeklik
d.iyi çocuk olma eğilimi
e.kanun ve düzen

:26:

52-) BİR GENÇ,sevgilisinin kendisini terketmemesi için ona sürekli hediye almaktadır. bu durum aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
a.olumlu pekiştirme
b.olumsuz pekiştireç
c.karşıt koşullanma
d.dışsal güdülenme
e.kaçma şartlanması

selam kızlar ben deneme çözüyorum yapamadığım yerleri tekrar açıp çalışıyorum baya faydalı oldu.. anayasayı da eşime soruyorum adliyede çalışıyo bana açıklamalı anlatıyo iyi oldu netlerim yükseldi biraz bu yöntemle yalnız genel kültürde benim çözdüğüm denemelerde 20 vatandaşlık sorusu var ve genel kültürden netlerim çokdüşük bi yükseliyo bi düşüyo anlayamıyorum kendimi.. şimdi sorularıma geçeyim çok gevezelik yaptım :61:
5-)sigara içme yasağının ardından bandırma'nın bir köyünde hiçbir denetim yapılma olasılığı olmamasına rağmen köylülerin sigara içmek için köy kahvesinin dışına çıkmaları hakan'ı çok şaşırtmıştır.
bu örnek olayı kohlberg'in ahlak gelişim kuramına göre değerlendirdiğimizde,köylülerin ağağıdaki ahlak gelişim evrelerinden hangisinde olduğunu söyleyebiliriz?
a.ceza ve itaat
b.saf çıkarcılık
c.ahlaki gerçeklik
d.iyi çocuk olma eğilimi
e.kanun ve düzen

E bence. kanun var diye kimse görmese de uymak zorunda hissediyorlar

52-) BİR GENÇ,sevgilisinin kendisini terketmemesi için ona sürekli hediye almaktadır. bu durum aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
a.olumlu pekiştirme
b.olumsuz pekiştireç
c.karşıt koşullanma
d.dışsal güdülenme
e.kaçma şartlanması

B olsa gerek:15: ya da E mi

Son düzenleme:
11-) muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı adayı vergilerin arttırılması gereğine inanmaktadır. ancak muhalefet partisi olarak oy almak amacıyla yasa önerisine karşı çıkmaları yönündeki parti grup kararı doğrultusunda partisinin normlarına uygun davranması gerektiğine inanarak vergilerin arttırılmaması yönünde demeç vermiştir.

belediye başkan adayının bu davranışı kohlberg'in hangi gelişim döneminin göstergesidir?

a.saf çıkarcı
b.iyi çocuk eğilimi
c.itaat ve ceza
d.kanun ve düzen
e.yasaya uygunluk

55-) aşağıdakilerden hangisinde birincil pekiştireç kullanılm ıştır?
a.şarkı yarışmasında birinci olan yarışmacıya 50 tl para ödülü verilmesi
b.yıl sonunda bölüm birincisi olan öğrenciye plaket verilmesi
c. seri cinayetler işleyen suçluya sorgula sırasında elektrik şoku verilmesi
d.karanlıktan korkan çocuğun odasına gece lambası takılması
e.belediyenin yazın sivrisinekler için ilaçlama yapması

bir de örtük program-ihmal edilmiş progam-ekstra program bunları nasıl birbirinden ayırıyosunuz?

İhmal edilen prog. resmi prog.da öğretilmeyen,geçiştirilen,atlanan konuları kapsar. mesela sınavda çıkmayacak olan ünitelerin atlanması gibi,,örtük prog.gizil öğrenme sağlar,,planlı ve yazılı değildir,,tasarlama felan yoktur,,ekstra prog. ise planlıdır ancak sosyal kültürel spor vb. etkinlikleri kapsar,,mesela okul korosu,,öğrenci kulülleri gibi...umarım anlatabilmişimdir ...

1.iyi çocuk eğilimi olabilir
2.soru da elektrik şoku olabilir ama bence tabi (=

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler hanımlar, biraz geciktim ama misafirlerimiz vardı kaç gündür ders çalışmak hayal oldu tabi.
Bugün de ablamlar gelicek,kendimi bi odaya kilitlesem mi diyorum:52: çocukların sesiyle nasıl çalışıcam bilmiyorum doğrusu:50: Ben de tekrar ve deneme birlikte yürütmeye çalışıcam şu günlerde.
Gelelim cevaplara
1)d
2)a diyor cevap anahtarı.
Pragnanzı tam olarak anlamamışım ki yapamadım ben bu soruyu.Nedir püf noktası hala anlamadım.
2.yi de ben e demiştim o da mantıklı gelmişti bana.

Viole
52.de sevgilisi içinden geldiği için değil de dış nedenlerle sırf terketmesin diye hediye alıyor galiba bu yüzden d demişler ama insan farkedemiyor zormuş doğrusu.
11 b
55 hiçbiri diyorum:37: a ve b ikincil p., d ve e olumsuz pekiştirme gibi geliyo bana. c de 1.ceza değil mi ya :52: iyice kafanı karıştırdım galiba. c şıkkı diyip susuyorum :1:

11-d imiş ki ben bunu iyi çocuk eğilimi yapmıştım fstklıkurabiye sen doğru yapmışsın açıklayabillir misin?
55-c diyor kızlar.. ben a yapmışım çok saçma hiç anlayamadım bunu da

siyah-i programları açıklamışsın teşekkür ederim aydınlatıcı oldu anladım şimdi

11-d imiş ki ben bunu iyi çocuk eğilimi yapmıştım fstklıkurabiye sen doğru yapmışsın açıklayabillir misin?
55-c diyor kızlar.. ben a yapmışım çok saçma hiç anlayamadım bunu da

siyah-i programları açıklamışsın teşekkür ederim aydınlatıcı oldu anladım şimdi

rica ederim faydalı olduysa ne mutlu (= 55. soru da a şıkkında pekiştireç değil de pekiştirme var karışan kavramlar ikisi c de k olumsuz pekiştireç elektrk şoku yani...

Viole 11. soruda partinin normları, parti kararları da kanun gibi,sonuçta bunları belirlemişler ve bunlara uymaları lazım. Burda da kurallara riayet edilmiş. Beni dışlarlar gibi manevi bir durumdan ziyade kurallara uyulması gerektiği için öyle davranmış.Kanunlara,toplumsal kurallara uygun davranma söz konusu burda.Umarım anlatabilmişimdir.

Ben de geçen günkü sorumdaki pragnanzı anlamadım, bilen biri bana anlatabilir mi?

bu sorunun cevabıyla birlikte açıklamasını yapabilecek olan var mı?

$17131ebb.webp

Viole 11. soruda partinin normları, parti kararları da kanun gibi,sonuçta bunları belirlemişler ve bunlara uymaları lazım. Burda da kurallara riayet edilmiş. Beni dışlarlar gibi manevi bir durumdan ziyade kurallara uyulması gerektiği için öyle davranmış.Kanunlara,toplumsal kurallara uygun davranma söz konusu burda.Umarım anlatabilmişimdir.

Ben de geçen günkü sorumdaki pragnanzı anlamadım, bilen biri bana anlatabilir mi?

Pragnaz da kişi her şeyi basit-anlamlı görme eğiliminde oluyor ya ufak bir benzerlik gördüğü olayda onu tecrübelerine benzetiyor,,yani zımba kağıdı tutma işlevi görüyor ya soruda da adam da basit ama işe yarar olarak düşünüyor yani pantolonun paçasının zımba ile tutturalacağını dşünüyor bilmem oldu mu açıklama =/

Back
X