2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

herkes nerede?
şuraya çalışmakta olduğunuz konuları yazın bari.
soru falan sorun ;) canlandıralım konuyu biraz.
sus pus oturmak olmaz di mi?

benim okul kapanıyor bu cuma. evde olucam 3 hafta. öğretim ilke ve yönt. ölçme ve değerlendirmeyi bitirip program geliştirmeye başlamayı planlıyorum!...

onun dışında 2009 dan kalma yediiklim yaprak testi aldım bayağı çok var içinde.
onu da çözücem. pegemin 2010 çek kopart testlerini rehberliğin yarısına kadar çözdüm ve devam ediyorum. yarın rehberliği bitiririm.

bi de matematiğe sardım :)) çok güzelmiş o aldığım kitap. rasyonel sayıları bitirdim. başka kaynaklardaki soruların çoğunu çözebiliyrum artık.

ben de yeni kalktım başından çok hızlı gitmesede çalışmaya çalışıyorum.sankı biri beni zorla o sandalyeye oturturuyor. çok kısa bir süre sonra kalkıp kaçasım geliyor.
gelişim ve öğrenme bitti testleri çzöüldü. matematikten her gün mutlaka 20 soru.türkçe 20 soru hergün tarih ve coğrafyadan gününe göre değişiyor. anayasa ya dah bakmadım. şimdi ya rehberliğe geçeceğim ya da program geliştirmeye kararsız kaldım.yaprak testlerin çok faydasını gördüm.uzman kariyeri çözdüm internetten indirmiştim.en çok yedi iklimin yaprak testlerini merak ediyorum. internetten denemelerden indirdim 2011 onlara bakıyorum yeni kavramlar biraz sıkıntılı tabi bende bu kadar kızlar.birde unutmadan plan hazırladım günlük 100 soru çözecek şekilde iyi de oldu:)
herkese iyi çalışmalar....

selam dove,
ben de okulu bırakıyorum (ücretli)
2. dönem bomba gibi geliyorum inş =)
bugünlerde karne telaşımız var çalışamadım hiç
yargı nın yaprak testleri var,
bir de yediiklimin eğitim bilimlerinde yeni yaklaşımlar kitabını çok beğendim
tavsiye ederim. sorum olursa yazarım:61:

selam dove,
ben de okulu bırakıyorum (ücretli)
2. dönem bomba gibi geliyorum inş =)
bugünlerde karne telaşımız var çalışamadım hiç
yargı nın yaprak testleri var,
bir de yediiklimin eğitim bilimlerinde yeni yaklaşımlar kitabını çok beğendim
tavsiye ederim. sorum olursa yazarım:61:

çok merak ettim bu kitabı, içeriğinde neler var?

334251_2.jpg

işte bu kitap. içinde yeni eklenen kavramlar, son yıllarda çıkan sorular ve konular var.
geçen yıl hazırlanmama rağmen bu kitapta ilk kez gördüğüm konular var:53:

amanin ben hala kitap bile edinemedim.
4 kitapciya sordum resmen yok kpss hazirlik kitaplari.
isterseniz iki gune getirtiriz dediler bende acil lazim dedim getirttirmedim ama yine iki gun kaybettim bulamadim. internetten siparis versem bir haftada geliyor.ilk etapta denklik sinavim icin egitim bilimleri lazim bana hangi kaynagi oneriyorsunuz kizlar?

Ben de yarın karneleri verip tatile giriyorum.. 2. dönem devam edecem okula.. para da lazım çünkü.. eğitimden konu eksiğim yok, o yüzden karışık soru çözüyorum yediiklim , Beyaz kalem ve yargıdan.. pegemi hiç Beğenmiyorum.. düşündürücü soruları yok.. yediiklimin yapraktestleri de soru Bankasından daha iyi.. daha hiç deneme yapmadım, elimde 15 deneme var, dün tarihte anadolu selçuklularına çaliştim tekrardan, coğrafyadan da türkiyenin fiziki özelliklerine çaliştim.. Bugünde okulda matematikten eşitsizlik çözdüm.. normalde üstlü sayılardayım.. ama geri dönüp tekrar yapim dedim..eve geldim, Bu saate kadar Bişey yapmadım, Birazdan oturucam.. eğitimle Başlarım gene, karışık soru çözerim.. sonra tarihe geçerim, onda da osmanlı kültür medeniyete çalirim, sonra soru çözerim.. Biraz da coğrafyaya Bakarım, sonra yatarım.. şimdiden uykum var çünkü..

Ben de yarın karneleri verip tatile giriyorum.. 2. dönem devam edecem okula.. para da lazım çünkü.. eğitimden konu eksiğim yok, o yüzden karışık soru çözüyorum yediiklim , Beyaz kalem ve yargıdan.. pegemi hiç Beğenmiyorum.. düşündürücü soruları yok.. yediiklimin yapraktestleri de soru Bankasından daha iyi.. daha hiç deneme yapmadım, elimde 15 deneme var, dün tarihte anadolu selçuklularına çaliştim tekrardan, coğrafyadan da türkiyenin fiziki özelliklerine çaliştim.. Bugünde okulda matematikten eşitsizlik çözdüm.. normalde üstlü sayılardayım.. ama geri dönüp tekrar yapim dedim..eve geldim, Bu saate kadar Bişey yapmadım, Birazdan oturucam.. eğitimle Başlarım gene, karışık soru çözerim.. sonra tarihe geçerim, onda da osmanlı kültür medeniyete çalirim, sonra soru çözerim.. Biraz da coğrafyaya Bakarım, sonra yatarım.. şimdiden uykum var çünkü..

konulara çalışmana gerek olmaması ne güzel ;)
ben de eve gidiyorum okul kapandı, bakalım çalışabilicem mi evde..
yediiklimin yaprak testlerine başlıycam, pegem i ben de sevmiyorum!

dove canım senin stajın bitti mi? bizim bu dönem başlıcak da nasıl oluyo biraz bahseder misin merak ettim neler yapılıyo:26:
fstklkurabye sizin de bu dönem başlıcak değil mi canım?:16:

Son düzenleme:
Ben geldiiim...Nasılsınız kızlar,napıyorsunuz,herkes çalışmalarını anlatmış vaktim yok ben de anlatayım sonra.Kaç gündür uğrayamıyorum,sınavlarım başladı günde 2 tane,onlarla uğraşıyorum. Dün gelişim ve Eğitim bilimlerine giriş sınavları vardı,sorular çok orijinaldi ya.
Dua edin bana olur mu?

Siyahincim evet benim 2. dönem başlıyor stajım.Çok heyecanlıyım,okulumda belli oldu,düz lise,ama uygulama hocalarımız belli değil daha,onlar önemliymiş.Senin de 2. dönem mi staj,okulun belli mi?

Kolay gelsin herkese.

Son düzenleme:
selamlar benim bölümüm okul öncesi öğretmenliği temmuzdaki puanımla atamam olabiliyordu ama ikinciden düşük aldım neyse sağlık olsun dedim kolları sıvadım tekrardan 2010 kitaplarım duruordu onlardan bir yüz konu çalıştım yargı 2010 eğitim soru bankası bitirdim matematik ve anayasa kaldı hiç bakmadığım anayasayı da son abırakmayı düşnüyorum ... dersaneye yazıldım bir aksilk çıkmazsa haftaya başlıyor orda bana istediğim yayınları alabileceğimi söylediler sizce eğitim genel yetenek genel kültür için en ideal yayınlar hangileri özellikle genel yetenek genel kültür ,,, önümüzdeki 5 ay içinde yapabilirmiyiz sizcee çünkü ben hiç başlamamış gibi hissediyorum :58: Allah yardımcımız olsun

Ben geldiiim...Nasılsınız kızlar,napıyorsunuz,herkes çalışmalarını anlatmış vaktim yok ben de anlatayım sonra.Kaç gündür uğrayamıyorum,sınavlarım başladı günde 2 tane,onlarla uğraşıyorum. Dün gelişim ve Eğitim bilimlerine giriş sınavları vardı,sorular çok orijinaldi ya.
Dua edin bana olur mu?

Siyahincim evet benim 2. dönem başlıyor stajım.Çok heyecanlıyım,okulumda belli oldu,düz lise,ama uygulama hocalarımız belli değil daha,onlar önemliymiş.Senin de 2. dönem mi staj,okulun belli mi?

Kolay gelsin herkese.

benim de finallerim bitti bu akşam.. çok yoruldum:25: bu sayede gelişimi bitirmiş oldum:3:
dua ediyorum canım inşallah iyi geçer, bir de bizde kalan kalıymuş yani büt falan da yok hakkı gidiyomuş sizin nasıl?
benim de 2.dönem stajım okullarımız belli olmadı daha çok heyecanlıyım ben de neler olcak merak edyorum, adres bilgilerimizi aldılar sadece, bir okula kaç kişi gidiyo sizde canım arkadaşlarınla aynı okuldamısın?

slm kızlar...
tatilin ilk günü ile birlikte düzenli bir şekilde çalışmayı düşünüyorum.
yeni başlamıyorum ama çok düzensiz çalışıyordum.
şimdi biraz daha hızlandırmayı düşünüyorum.
üşenmezsem her gün nelere çalıştığımı yazıcam.
belki sorularım da olabilir sizlere.
özellikle tarih bilgisine güvenen arkadaşlar doğru yorumlayamadığım sorularda yardımınızı isteyebilirim.
hala ücretliyi bırakmamakta kararlıyım.
umarım yanlış bir karar değildir.
zaten nisan ayında doğum iznine ayrılan öğretmen arkadaş gelmeyi düşünüyormuş.
o gelince mecburen bırakmam gerekecek.
bir açıdan da iyi olur diyorum nisandan itibaren kendimi tamamen kpssye veririm inşallah.
bu yıl bu iş bitecek inşallah
tabi yeni şanssızlıklar yaşamazsam :14:
formasyondan da tek dersim var ikinci dönem onu vericem inşallah
çok konuştum galiba :17:
hepinize kolay gelsin.

Ahlak gelişimi ve benlik gelişimi ile birlikte gelişim de bitmiş oldu.
Öğrenmeyi daha önce bitirmiştim zaten.
Öğretim yöntem ve tekniklerine geçicem.
Ama bi sorum var.

Ahlak gelişimine ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Ahlak gelişimi çocuğun doğumu ile başlayan ve yaşam boyu devam eden bir süreçtir.
B) Ahlaki gelişim bireyler arasında farklılıklar göstermez.
C) Ahlaki gelişimde temel hareket noktası bireyin gereksinimlerinin karşılanma düzeyidir.
D) Ahlaki gelişim bireylerin olaylarla ilgili geçirmiş oldukları bilişsel süreçlere bağlıdır.
E) Piaget'e göre ahlaki gelişim beş evrede gerçekleşir.

Ben iki seçenek arasında kaldım yorumlarınızı merak ediyorum cevabı öyle söylicem.

Kimse yazdıklarımı okumuyor galiba ama ben yazıyım yine de :9:
Şu an itibariyle Tarih'ten Kurtuluş Savaşı Muharebeleri, Matematik'ten Temel Kavramlar çalışıldı.
Birazdan Coğrafya'ya bakıcam.
Matematik'ten iki sorum var.
Basit belki ama yapamadım unutmuşum :43: :26:

33! sayısının sondan kaç basamağı sıfırdır?

A)6 B)7 C)8 D)9 E)10

x ve y pozitif tam sayılar olmak üzere,
21!:3 üzeri x.y olduğuna göre , x'in en büyük değeri kaçtır?

A)7 B)8 C)9 D)10 E)11

üslü ifadeyi yazamadım ama umarım anlarsınız 3 üzeri x olacak :24:

Kimse yazdıklarımı okumuyor galiba ama ben yazıyım yine de :9:
Şu an itibariyle Tarih'ten Kurtuluş Savaşı Muharebeleri, Matematik'ten Temel Kavramlar çalışıldı.
Birazdan Coğrafya'ya bakıcam.
Matematik'ten iki sorum var.
Basit belki ama yapamadım unutmuşum :43: :26:

33! sayısının sondan kaç basamağı sıfırdır?

A)6 B)7 C)8 D)9 E)10

x ve y pozitif tam sayılar olmak üzere,
21!:3 üzeri x.y olduğuna göre , x'in en büyük değeri kaçtır?

A)7 B)8 C)9 D)10 E)11

üslü ifadeyi yazamadım ama umarım anlarsınız 3 üzeri x olacak :24:

ben arada bi girip okuyorum. son msjlarını yeni gördüm
ahlak gelişimi sorusunun cevabı d olabilir mi?
33! olan soruda da 33ü 5 e bölmemiz gerek yanlış bilmiyosam
33ü 5e bölersek bölüm 6 olur tekrar 5e bölersek 1 ikisi 7 yapar
yani b mi cvp?

Son düzenleme:
ben arada bi girip okuyorum. son msjlarını yeni gördüm
ahlak gelişimi sorusunun cevabı d olabilir mi?
33! olan soruda da 33ü 5 e bölmemiz gerek yanlış bilmiyosam
33ü 5e bölersek bölüm 6 olur tekrar 5e bölersek 1 ikisi 7 yapar
yani b mi cvp?

teşekkür ederim mrsyar :29:
ahlak gelişimi sorusu d evet ama neden a değil?o da olabilir gibi geldi bana.
33! olan soru B evet çok basitmiş ya bu tip sorular hep böyle mi yapılıyor?
diğer soru 21!=3 üzeri x.y x'in en büyük değerini soruyor.
belki bir yapan olur arkadaşlardan.

teşekkür ederim mrsyar :29:
ahlak gelişimi sorusu d evet ama neden a değil?o da olabilir gibi geldi bana.
33! olan soru B evet çok basitmiş ya bu tip sorular hep böyle mi yapılıyor?
diğer soru 21!=3 üzeri x.y x'in en büyük değerini soruyor.
belki bir yapan olur arkadaşlardan.

bu sorunun cevabı 9 ise acıklayacağım. en büyük değer 9 mu??

Ahlak gelişimi ve benlik gelişimi ile birlikte gelişim de bitmiş oldu.
Öğrenmeyi daha önce bitirmiştim zaten.
Öğretim yöntem ve tekniklerine geçicem.
Ama bi sorum var.

Ahlak gelişimine ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Ahlak gelişimi çocuğun doğumu ile başlayan ve yaşam boyu devam eden bir süreçtir.
B) Ahlaki gelişim bireyler arasında farklılıklar göstermez.
C) Ahlaki gelişimde temel hareket noktası bireyin gereksinimlerinin karşılanma düzeyidir.
D) Ahlaki gelişim bireylerin olaylarla ilgili geçirmiş oldukları bilişsel süreçlere bağlıdır.
E) Piaget'e göre ahlaki gelişim beş evrede gerçekleşir.

Ben iki seçenek arasında kaldım yorumlarınızı merak ediyorum cevabı öyle söylicem.

evet bu soruda cevap d şıkkı ; Çünkü bireyler toplumun önerdiği davranış kurallarıyla kendi davranışlarını yönlendirirler.birey hayat boyu sadece araçsal ilişkiler döneminde de kalabilir ya da sadece kanun ve düzen döneminde de yani bu hayat boyu sırayla her evreyi yaşayacak ya da belli dönemlerde belli bir ahlak düzeyinde olacak şeklinde bir kural yoktur.

inşallah faydalı olur anlatabilmişimdir.

Back
X