2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

Kızlar dil gelişimiyle ilgili bir sorum var.
Konuşmayı öğrenme döneminde birden fazla dilin kullanımı dil gelişimini olumlu mu etkiler olumsuz mu?
Bu ailelerin dikkat etmesi gereken bir nokta mıdır?

Yorumlarınızı merak ediyorum. Teşekkürler herkese...Kolay gelsin...

bilingual dediğimiz 2 anadilli olma durumunda çocuklar 3-4 yaşına kadar konuşmayabiliyolar. ama daha sonra ikisini birden hem anlayıp hem konuşuyolar. dil edinimi dersinde işlemiştik bu konuyu. oradan hatırlıyorum....

Son düzenleme:
teşekkür ederim. kızlar tam gazla devam ediyoruzzz dimiii. yapacağız hep kendime böyle telkinde bulunuyorum...

ben edemiyorum.
okulda çalışma salonumuz var yurtta. kendime ait masam vardı. sessiz sakin istediğim gibi çalışıyordum.
şimdi evdeyim.
sobalı evimiz. babam da emekli ve sağlığı iyi değil, aynı odada oturup yatıyoruz.
gündüz babam tv izliyor, kardeşim bilgisayarda.
sürekli ses var. ezber yapmam gereken konuları haliyle çalışamıyorum.
çalışma masam falan da yok.
diğer odalar da soğuk. napıcam bilmiyorum daha 3 hafta evdeyim. bütün motivasyonumu kaybettim!:50:

Kızlar merhaba...
Ben de pek çalışamıyorum dünden beri.
Yarın nişanlım geliyor. :69:
Heyacandan yerimde duramıyorum ki ders çalışayım :52:
İki gün kalacak inşallah.
O gittiğinde tekrar başlıcam inşallah çalışmaya.
Kolay gelsin hepinize..

Kızlar merhaba...
Ben de pek çalışamıyorum dünden beri.
Yarın nişanlım geliyor. :69:
Heyacandan yerimde duramıyorum ki ders çalışayım :52:
İki gün kalacak inşallah.
O gittiğinde tekrar başlıcam inşallah çalışmaya.
Kolay gelsin hepinize..

gözün aydın.. :) nereden geliyor? uzun zamandır görüşmüyosunuz galiba.

kızlar kafayı yiycem, babam diyor ki ankaradan doğusu olursa gitmezsin. başka iş bulursun!
ve deee zaten gittiğin her yere biz de gelicez....

soğuk duş etkisi yarattı bu sözleri :/
bu ne ya... çalışma azmimin içine limon sıkıldı resmen.
o kadar çalışıp çabalıycam, doğu da olsa batı da olsa bi yerlere atanıcam. babam beğenmezse gitmiycem.
van çıksa gider misin sanki diyor!
tabiki giderim. ama kabul etmezse ne yapıcam... :43:

gözün aydın.. :) nereden geliyor? uzun zamandır görüşmüyosunuz galiba.

Sağol canım Kastamonu'dan geliyor :10:
En son kurban bayramında gelmişti nerdeyse 2.5 ay oldu görmeyeli :43:
Her yere yazasım herkese söyleyesim var geliyoooo diye :66:

kızlar kafayı yiycem, babam diyor ki ankaradan doğusu olursa gitmezsin. başka iş bulursun!

o kadar çalışıp çabalıycam, doğu da olsa batı da olsa bi yerlere atanıcam. babam beğenmezse gitmiycem.

Olur mu öyle şey ya tabi ki de gidersin.
Hepimiz de gidicez gitmek zorundayız.
Bunca yıl bunun için uğraştık,bekledik.
Bizimkiler de aman uzak olmasın deyip duruyolar sanki hiç uzağa gitmedim.
4 yıl üniversite okudum başka şehirde.
Ki bence belli bir yaştan sonra ailenin kanatlarının altından çıkmak gerekiyor,kendi başına bir hayat kurmak gerekiyor.
İnşallah atanırsın dove bunları hiç düşünme.
Atandıktan sonra bir şekilde kabul ettirirsin ailene merak etme :29:

Olur mu öyle şey ya tabi ki de gidersin.
Hepimiz de gidicez gitmek zorundayız.
Bunca yıl bunun için uğraştık,bekledik.
Bizimkiler de aman uzak olmasın deyip duruyolar sanki hiç uzağa gitmedim.
4 yıl üniversite okudum başka şehirde.
Ki bence belli bir yaştan sonra ailenin kanatlarının altından çıkmak gerekiyor,kendi başına bir hayat kurmak gerekiyor.
İnşallah atanırsın dove bunları hiç düşünme.
Atandıktan sonra bir şekilde kabul ettirirsin ailene merak etme :29:

inş. canım. bu kadar yıl uğraşıp didindikten sonra neresi olsa giderim. Türkiye burası, bi daha böyle bi şansım bile olmayabilir sonuçta.

gözün aydın, ne güzel görüşün işte. :nazar: ben de sevgilimi 2 aydan fazla görmemiş olucam tatil sonunda.. uzaktan da zor. ama sana iyi motivasyon olur, enerji ve mutluluk depolarsın :71:

Son düzenleme:
inş. canım. bu kadar yıl uğraşıp didindikten sonra neresi olsa giderim. Türkiye burası, bi daha böyle bi şansım bile olmayabilir sonuçta.

gözün aydın, ne güzel görüşün işte. :nazar: ben de sevgilimi 2 aydan fazla görmemiş olucam tatil sonunda.. uzaktan da zor. ama sana iyi motivasyon olur, enerji ve mutluluk depolarsın :71:

evet kesinlikle ben de doğu falan demem giderim.
zaten nişanlım erzincana atandı ben de onun yanına gitmek istiyorum.

onun gelişi çok iyi olacak evet buna ihtiyacımız vardı.
siz de en kısa zamanda görüşürsünüz umarım. :71:

Dove canım,sen moralini bozma.Aileler hep öyle derler sen daha çok çalış da gitmek zorunda kalmayasın diye,onlara göre seni motivasyon etmenin anlamı bu.

Herkes yapabiliyor diye yine soru tarzı değişicekmiş diyorlar.Sizde böyle bir duyum aldınız mı?Öyleyse hiç başlamayayım ben tekrardan kpss çalışmaya :50:

dove cnm üzülme şimdi düşünme öyle şeyler
sen hele çalış güzelce puanını al da gerisi Allah kerim
sonuçta idealleri olan birisin:40:

öylebirgeçerzamanki cnm senin adına sevindim:3:
uzun zmn görüşmeyince gerçekten kavuşması çok heyecanlı oluyor
seni çok iyi anlayabiliyorum
çok şükür ki bnmki yanımda :69:
2 hafta önce sözlendik çok şükür:nazar:
sevenler hep kavuşsun :89:

öylebirgeçerzamanki cnm senin adına sevindim:3:
uzun zmn görüşmeyince gerçekten kavuşması çok heyecanlı oluyor
seni çok iyi anlayabiliyorum
çok şükür ki bnmki yanımda :69:
2 hafta önce sözlendik çok şükür:nazar:
sevenler hep kavuşsun :89:

Teşekkür ederim canım
Evet hala heyecan dorukta :52:
Sözünüz hayırlı olsun bu arada
Allah tamamına erdirsin :71:
Hep yanındaymış ne güzel.
Tadını çıkarın bol bol :nazar:

sevenler hep konussun sevdiği olmayanlara da Allah gönüllerine göre birini versin.

Amin canım inşallah :71:

OyleBirGecerZamanKi canım şu an seni çok iyi anlıyorum nişanlım askerde ve 6 gün sonra izne geliyo çok uzun süredir görmemiştim heyecandan ölcek gibiyim:52:

mrsyar canım sizin de sözünüzz hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin:31:

bütün gün tarih ve anayasa çalıştım başım ağrıdı:27: yarın testlerimi bitirip matematiğe geçicem, şöyle bir derse taktım mı takıyorum ya..

soruların değişik tarzda olacağını ben de duydum ama bildiğimiz gibi çalışmaya devam edicez napalım değişirse herkes için değişcek dimi:26:

kaynak olarak ben yediiklim konu anlatımı modüler set kullanıyorum ve dershaneden verilen kitapları, data tarih, teorem kapsamlı anayasa, soru bankası beyaz kalem ve ihtiyaç, çek kopar uzman kariyer, yargı deneme... şimdilik bunlarla cebelleşiyorum:58:

sen sakın üzülme evdekiler herşeyi yaparlar canım gelirler giderler sana şöyle olacak böyle olacak derler inanki tecrübe konuşuyor hiç ama hiç üzülüpte canını sıkma ben zamanında cok yaptım çok üzüldüm çok sıkıldım ama dedikleri gibi olmuyor:) ben onların dedikleri ile hareket etseydim şimdi ne üniversiteyi bitirebilirdim ne de nişanlı olabilirdim.tabi ki dinleyeceğiz onları onlar bizim ailemiz ama koruma cabasına girip bizi büyümüş olarak görmüyorlar ve şunu şöyle bunu böyle yap diyorlar.Sen çok iyi bir şekilde hazılanmaya çalış kazanırsın insallah ve bir bakmıssın yeni okulnun kapısından kadrolu olarak giriyorsun bunu düşün..elinde çantan eteğinde öğrencilerin:) evde çalışamıyorum demişsin kütüphane var mı sizin oalarda hani sadece tavsiye ya da yanlız yaşayan bri akraba arkadas komsu şöyle bir kaç saat çalışabileceğin birileri.insallah hersey gönlünce olur tekrar söylüyorum canını böyle şeyler için sıkma hep ileriye bak:) zamanı gelince sıkarsın:) çok uzattım lafı galiba kusura bakmayın kızlar...

Back
X