2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

selam kızlarrrr:72:
hepinize kolay gelsin öncelikle.
ben de 9 eylül türkçe öğrt mezunuyum ve atanamıyorum:43:
bu sene 4. girişim olcak malesefff
o kadar yorldum ve sıkıldım ki çalışmaya gücüm yok bu hafta içi yeni kitaplar almayı düşünüyoru mmotive olmam açısından iyi gelir diye düşünüyorum.
eğitimi yediiklim alıcam da gkgy karar veremedim. siz bayadır çlaışıyorsunuz hangilerini beğendiniz?

selam gecekuşu 4 yıldır ne yapıyosun?
dershanede fln mı çalıştın ya da ücretli mi?
yeni kitaplar almak motive açısından iyi oluyor heves geliyor
benim de çok iyi çalıştığım söylenemez ama yediiklim baya övülüyor

canım benim elimde yediiklim var gayet güzel, yargının çok ayrıntılı olduğu söyleniyor biraz sıkılabiliriz ama denemelerine kesin bak dediler bana, ben de 2011-15 çözümlü denemesini aldım yargının:12:
ihtiyaç nasıl peki memnun musun?
tarihçi olmama rağmen tarih beni zorluyo, hep soruda verileni değil bildiğim ince ayrıntılarını düşünerek yaptığım için afallıyorum ama çok soru çözerek halledicem inşallah.
data çok iyi ama o da ayrıntılı olunca insanın gözü korkuyo:50: ben yargının cep kitaplarını almayı düşünüyorum özet gibi güzel olur sanırım:26:

Geçen yıllar çalışanlar hep Yargıya mutlaka bakılmalı diyor, arkadaşım da yediiklim alacak,sen de yargı al dönüşümlü bakarız dedi ama vaktim kalır mı her iki kaynağa bakmaya.hem toplamda 3 kaynak kafamı karıştırırsa diye de düşündüm. İhtiyaç'tan memnunum ben.Son sorulara göre yeni konular da eklenmiş iyi baya.Ben de Yargı'nın denemesini ve soru bankasını alcam.Tarih hala askıda yaa,bakamadım. En azından bilyorsun sen öyle motive et kendini.Cep kitabı iyi olur sahiden.

o kadar yorldum ve sıkıldım ki çalışmaya gücüm yok bu hafta içi yeni kitaplar almayı düşünüyoru mmotive olmam açısından iyi gelir diye düşünüyorum.
eğitimi yediiklim alıcam da gkgy karar veremedim. siz bayadır çlaışıyorsunuz hangilerini beğendiniz?

Hoşgeldin, yeni kitaplar yeni ve güzel başlangıçlar yapar inşallah,bozma moralini. Gk.Gy. de dersten derse değişebiliyor açıkçası bende ihtiyaç var,tarihi güzel,matematik de iyi ama diğerlerine bakamadım henüz.

aaa bir adet branştaşım varmış:) aynen tarih konusu dediğni gibi cok bilince nasıl yapacağını afallıyorsun. bu arada kızlar artık 2. dünya savasından ve o dönemden de sorular cıkıyor.

:1: evet branştaşız:13: gerçekten bu konuda sorun yaşıyorum ama düzelir inşallah.
haklısın o konulara bakmak lazım:12:

Son düzenleme:
Geçen yıllar çalışanlar hep Yargıya mutlaka bakılmalı diyor, arkadaşım da yediiklim alacak,sen de yargı al dönüşümlü bakarız dedi ama vaktim kalır mı her iki kaynağa bakmaya.hem toplamda 3 kaynak kafamı karıştırırsa diye de düşündüm. İhtiyaç'tan memnunum ben.Son sorulara göre yeni konular da eklenmiş iyi baya.Ben de Yargı'nın denemesini ve soru bankasını alcam.Tarih hala askıda yaa,bakamadım. En azından bilyorsun sen öyle motive et kendini.Cep kitabı iyi olur sahiden.

benim kafamı karıştırır fazla kaynak:26: yani karşılaştırırım ama gene bir kaynak temek kaynağım olur:31: ben daha soru bankalarına başlayamadım yaprak testler-çek koparlardayım:26:
saol canım. cep kitabı düşüneyim gerçekten:61:

selam hoşgeldin:31:
yeni kitaplar iyi olur gerçekten, gkgy de yediiklim var bende iyi gibi. ama şu ara güvenderi çok duyuyorum, yeni baskısı yapılıyomuş çoğu kişi onu bekliyoruz diyo merak ediyorum sen de bir incele istersen:31:

herkesin çalışma stili farklıdır ama ben tek kaynaktan konu çalışıp çeşitli kaynaklardan bol soru ve deneme çözmeyi düşünüyorum.

ihtiyacın anlatımına, konuların sıralanmasına alıştım ve kafama öyle kodladım :) şimdi başka kaynak tutup başka başlıklarla başka sıralamayla anlatırsa bende kafa karışıklığı oluşur.
o yüzden ben tek kaynaktan konu çalışma taraftarıyım.

Kızlar ben çalışamıyorum :(((((((
sadece soru çözüyorum o da çok az....
kafama takılan soruları yazıyorum
cevaplarsanız sevinirim :54:

Soru 1
Kişilik gelişim dönemlerinde merakı yüzünden cezalandırılan, sorduğu sorular ve davranışlar için kınanan çocuklar, yetişkinlik döneminde uygun cinsel kimliği benimsemekte sorunlarla karşılaşabilirler.

Bu durum Freud'un kişilik gelişim dönemlerinden hangi döneme denk gelir?

A) Anal d.
B) Fallik d.
C) Oral d.
D) Genital d.
E) Gizil d.

Soru 2
Aşağıdaki psikososyal gelişim dönemlerinin hangisinde aile ve ev hayatı diğer dönemlere göre daha az etkilidir?

A) Temel güvene karşı güvensizlik
B) Özerkliğe karşı kuşku
C) Girişkenliğe karşı suçluluk
D) Kimliğe karşı kimlik karmaşası
E) Üretkenliğe karşı durgunluk

Soru 3
Liseyi yeni bitiren Kaan, üniversiteye gitmek istememekte, bunun yerine bir an önce askere gidip gelmeyi ve hayatını ebeveynlerine muhtaç olmadan kendisi kazanmayı düşünmektedir.

Kaan'ın bu isteği, aşağıda verilen hangi kimlik statüsünün özelliğidir?

A) Başarılı kimlik statüsü
B) Moratoryum k.
C) İpotekli k.
D) Dağınık k.
E) Erken bağlanmış k.

Son düzenleme:
Dove 1.Soruya Fallik dedim,neden böyle düşündüğümü açıklayayım.Erikson'un kuramında girişimciliğe karşı suçluluk dönemi var ya,soruda da o döneme ait özellikler sıralanmış,sorularına kızılmış,azarlanmış. Bu dönem 4-6 yaş arasına denk geliyor,Freud'da da 4-6 yaş arasına denk gelen dönem Fallik.Ben böyle bir bağ kurdum umarım saçmalamamışımdır.:9:

2.soruda D ve E arasında kaldım, D de ergenlik dönemi olduğu için ev ve aile hayatını pek dikkate almazlar,takmazlar. E şıkkında da yaş ilerlemiş daha mı az etki eder dedim.Ama yine de D şıkkı diyorum.

3.soruya ise pek emin olmasam da A dedim.Kendi fikirleri doğrultusunda karar veriyor.Kimseden etkilenmemiş ama Moratoryum da göz kırpmıyor değil.:44:

Ne güzel yardımcı oldum di mi:9:

Bugün inşallah bir mani çıkmazsa sınıf yönetimini de bakıp öğretim yöntem ve tekniklerini bitirmeyi planlıyorum.Yarın da bol soru çözcem.Sonra da ölçmeye dönücem tekrar,yarım kalmıştı malum.Kaç gündür bu dersle uğraşıyorum sadece. Artık çok sıkıldım.Ve yazarak çalışmadığım için sanki bişey bilmiyormuşum gibi geliyor.Ama çok da uzundu,gözüm kesmedi açıkçası.
İkinci kaynağa gelince haklısınız insan tek kaynaktan çalışınca hatırlamak daha kolay oluyor,ihtiyaç öncelikli kaynağım zaten. Ama içimde bir korku da var,eksikleri varsa, diğer kaynaklara bakmadığım için pişman olursam diye.Bu konuda hala çok kararsızım:44:

Dove 1.Soruya Fallik dedim,neden böyle düşündüğümü açıklayayım.Erikson'un kuramında girişimciliğe karşı suçluluk dönemi var ya,soruda da o döneme ait özellikler sıralanmış,sorularına kızılmış,azarlanmış. Bu dönem 4-6 yaş arasına denk geliyor,Freud'da da 4-6 yaş arasına denk gelen dönem Fallik.Ben böyle bir bağ kurdum umarım saçmalamamışımdır.:9:

2.soruda D ve E arasında kaldım, D de ergenlik dönemi olduğu için ev ve aile hayatını pek dikkate almazlar,takmazlar. E şıkkında da yaş ilerlemiş daha mı az etki eder dedim.Ama yine de D şıkkı diyorum.

3.soruya ise pek emin olmasam da A dedim.Kendi fikirleri doğrultusunda karar veriyor.Kimseden etkilenmemiş ama Moratoryum da göz kırpmıyor değil.:44:

Ne güzel yardımcı oldum di mi:9:

bayaa bi oldun aslında :)
1. soru için güzel mantık kurmuşsun. ben sorudaki BU DURUM un hangi durum olduğunu çözememiştim. Cinsel kimliği benimsemek ne alaka demiştim ama anladım şimdi FALLİK olmasının nedenini.

2. soru ben de D mi E mi dedim. sonra üretkenlik te karar kıldım. genelde meslek yaşamıyla ilgili diye. bi de ergenlikte aileyle çatışma yaşayabilirler diye düşündüm ama senin dediğin gibi çıktı.

3. soru ise çocuk kendi kararını vermiş sağlıklı şekilde dedim Bu olsa olsa Başarılı kimliktir. Amaaa MORATORYUM çıktı. ne alakası var, burda neyi erteliyor ki

Bugün inşallah bir mani çıkmazsa sınıf yönetimini de bakıp öğretim yöntem ve tekniklerini bitirmeyi planlıyorum.Yarın da bol soru çözcem.Sonra da ölçmeye dönücem tekrar,yarım kalmıştı malum.Kaç gündür bu dersle uğraşıyorum sadece. Artık çok sıkıldım.Ve yazarak çalışmadığım için sanki bişey bilmiyormuşum gibi geliyor.Ama çok da uzundu,gözüm kesmedi açıkçası.
İkinci kaynağa gelince haklısınız insan tek kaynaktan çalışınca hatırlamak daha kolay oluyor,ihtiyaç öncelikli kaynağım zaten. Ama içimde bir korku da var,eksikleri varsa, diğer kaynaklara bakmadığım için pişman olursam diye.Bu konuda hala çok kararsızım:44:

ben öğretim ilke yöntemlerinde çok feci takıldım gitmiyor :(((((((((

kızlaaar,,,

konu anlatımlı güncel kpss kitabı alacağım. hangisini tavsiye edersiniz???

ben 2011 ihtiyaç aldım. xxxl konu anlatımlı. modüler alsan daha iyi derim ama.. çünkü çok ayrıntıya girmiş, ben yarısını okumuyorum :)))

2009 ihtiyaçtan çalışıyorum, modüler setinden memnunum.
yediiklim de arkadaşımda var, onu da sevdim.

ben 2011 ihtiyaç aldım. xxxl konu anlatımlı. modüler alsan daha iyi derim ama.. çünkü çok ayrıntıya girmiş, ben yarısını okumuyorum :)))

2009 ihtiyaçtan çalışıyorum, modüler setinden memnunum.
yediiklim de arkadaşımda var, onu da sevdim.

çook teşekkürler :)

bende geldim aranıza canlar :3:
fenciyim bende , halim harap anlayacağınız :43:
matematiğim iyidir eğer sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım

Back
X