2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

1. soruya fallik dedim

Soru 2
Üretkenliğe karşı durgunluktur diye düşünyrm yaşlandığı için ama ergenlik miymiş cevap?

Soru 3
Liseyi yeni bitiren Kaanın da moratoryum olduğunu düşündüm
askerlik devreye girdiği zaman hep moratoryum çıkıyo cvp:26:

Son düzenleme:
slm kızlar...
nişanlımın gidişiyle :5: yeniden ders çalışmaya başladım
bir sorum var yalnız beni kınamayın basit bir soru olabilir.
benim genel kültür kısmı pek iyi değil de :17:

Coğrafi konumları göz önüne alındığında aşağıda verilen kentlerin hangisinde kış mevsimi ile yaz mevsimi arasındaki sıcaklık farkının en az olduğu söylenir?

Antalya
Rize
Konya
Erzurum
İzmir

slm kızlar...

Coğrafi konumları göz önüne alındığında aşağıda verilen kentlerin hangisinde kış mevsimi ile yaz mevsimi arasındaki sıcaklık farkının en az olduğu söylenir?

Antalya
Rize
Konya
Erzurum
İzmir

Konya ve erzurumu ele hemen çünkü karasal iklim. karasal iklimde sıcaklık farkı bırak mevsim farkını günlük sıcaklık farkı bile çok fazladır.
antalya ve izmirde demem buna, çünkü yazları 40 derecelere çıkıp kışın 8-10 derecelere iniyor.
Rize diyebilirdim, çünkü düzenli bir yağış rejimi var orada, yazın bulutluluk oranı fazla ve çok yüksek sıcaklıklar yok, kışın da çok düşük sıcaklıklar yok (yağış genelde yağmur olarak düşer çünkü)

çok attım galiba :1:
cevap ne çok merak ettim :)

YENİ SORULARRR

1. Bir kişinin nesnenin ya da objenin adını öğrenen bir çocuğun o kişinin, nesnenin ya da objenin isminin başka nesne, kişi ya da objelere de verilebileceğini düşünememesi, o ismin sadece önceden öğrenmiş olduğu kişi, nesne ya da objeye ait bir isim olduğunu düşünmesi, yani dil gelişimi süresince genelleme yapamaması dil gelişimi ile ilgili olarak aşağıda verilen hangi kavram ile açıklanabilir?

A) Eksik kurallaştırma
B) Aşırı kurallaştırma
C) Morfem konuşma
D) Sentaks konuşma
E) Morgem konuşma

ne biçim cümle kurmuşlar yahu :53:

2. Erikson "Genç, sahip olmak istediği rolleri özgürce test ederse toplum içinde kendine uygun bir kimlik bulabilir." demekle aşağıdakilerden hangisini önermektedir?

A) Tepki kimliği kazanmayı
B) Psikososyal moratoryum
C) Özdeşim kurmayı
D) Karşıt tepkiler kurmayı
E) Bağımsızlık kazanmayı

3. "İyi bir insan eşyalarını başkaları ile paylaşmayı seven insandır. iyi bir öğrenci sınıf kurallarına uyan öğrencidir." görüşlerini savunan bir kişinin içinde bulunduğu durum, Kohlbergin ahlaki gelişim kuramının hangi evresi ile açıklanabilir?

A) Araçsal ilişkiler
B) İtaat ve ceza
C) Kanun ve düzen
D) Sosyal sözleşmelere uyma
E) Kişiler arası ilişkiler

Dove 1.soruya A dedim.Cümle baya karışık anlamak zor oldu ama şunu kastediyor galiba.Diyelim ki çocuk kapıcı kelimesini,oradaki ekin işlevini öğrendi.Ama bu eki sadece kapıcı kelimesinde kullanıyor,o kişiye ait biliyor,simit satana simitçi denilebileceğini kavrayamamış ve simit satan adam diyor.Bu eksik kurallaştırma.

3.soruya C dedim.çünkü sınıf kurallarına, belli düzene uymaktan bahsediyor.Bilmem doğru mudur?

2.den çok emin değil özdeşim mi acaba?Hani sahip olmayı istediklerini dener diyor ya,valla çıkamadım işin içinden.:44:

slm kızlar...

Antalya
Rize
Konya
Erzurum
İzmir

Sorunun cevabını bilemedim ama :9: nişanlına Allah sağlıkla kısa zamanda kavuşmayı nasip etsin.

slm kızlar...

Antalya
Rize
Konya
Erzurum
İzmir

bu soruya rize derdim her mevsim yağışlı olduğu için
sıcaklık eksilere düşmez
sıcaklık farkı azdır

Dove tez gel de açıkla şu zor soruların cevabını yaa:52:

Son düzenleme:
Konya ve erzurumu ele hemen çünkü karasal iklim. karasal iklimde sıcaklık farkı bırak mevsim farkını günlük sıcaklık farkı bile çok fazladır.
antalya ve izmirde demem buna, çünkü yazları 40 derecelere çıkıp kışın 8-10 derecelere iniyor.
Rize diyebilirdim, çünkü düzenli bir yağış rejimi var orada, yazın bulutluluk oranı fazla ve çok yüksek sıcaklıklar yok, kışın da çok düşük sıcaklıklar yok (yağış genelde yağmur olarak düşer çünkü)

çok attım galiba :1:
cevap ne çok merak ettim :)
dove güzel açıklamışsın teşekkür ederim.
ben yanlış bir mantıkla yaklaşmışım malesef.
Cevap Rize :46: :71:

Sorunun cevabını bilemedim ama :9: nişanlına Allah sağlıkla kısa zamanda kavuşmayı nasip etsin.

:9: Teşekkür ederim canım aminnnn :69:

bu soruya rize derdim her mevsim yağışlı olduğu için
sıcaklık eksilere düşmez
sıcaklık farkı azdır
Tebrik ederim mrsyar doğru cevap :46:

YENİ SORULARRR

1. Bir kişinin nesnenin ya da objenin adını öğrenen bir çocuğun o kişinin, nesnenin ya da objenin isminin başka nesne, kişi ya da objelere de verilebileceğini düşünememesi, o ismin sadece önceden öğrenmiş olduğu kişi, nesne ya da objeye ait bir isim olduğunu düşünmesi, yani dil gelişimi süresince genelleme yapamaması dil gelişimi ile ilgili olarak aşağıda verilen hangi kavram ile açıklanabilir?

A) Eksik kurallaştırma
B) Aşırı kurallaştırma
C) Morfem konuşma
D) Sentaks konuşma
E) Morgem konuşma

ne biçim cümle kurmuşlar yahu :53:

2. Erikson "Genç, sahip olmak istediği rolleri özgürce test ederse toplum içinde kendine uygun bir kimlik bulabilir." demekle aşağıdakilerden hangisini önermektedir?

A) Tepki kimliği kazanmayı
B) Psikososyal moratoryum
C) Özdeşim kurmayı
D) Karşıt tepkiler kurmayı
E) Bağımsızlık kazanmayı

3. "İyi bir insan eşyalarını başkaları ile paylaşmayı seven insandır. iyi bir öğrenci sınıf kurallarına uyan öğrencidir." görüşlerini savunan bir kişinin içinde bulunduğu durum, Kohlbergin ahlaki gelişim kuramının hangi evresi ile açıklanabilir?

A) Araçsal ilişkiler
B) İtaat ve ceza
C) Kanun ve düzen

dove bence 1.A olabilir biraz karışık ifade etmişler.
2.C diyorum diğerleri hiç olur gibi gelmedi en mantıklısı bu yani :9:
3.C diyorum ve ahlak gelişimi sorularını pek sevmediğimi de belirtmek istiyorum :26:

A) Araçsal ilişkiler
B) İtaat ve ceza
C) Kanun ve düzen

bu soru çok kafa karıştırıcıı
kişiler arası ilişkiler de olabilir. iyi insan böyle olur ben de öyle olmalıyım gibi düşünüyor olabilir
ya da kurallar böyledir uymalıyım diyorsa c olur cvp:26:

bende de bir soru anlayamadım

Çocuklara düzeylerinin çok üstünde
ve hiçbir fikirlerinin olmadığı konularda
soru sorulduğunda öğrenme gerçekleşmez.

Piaget'ye göre bu durumun nedeni
aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dengesizlik oluşmadığından denge kurmaya çalışmamaları
B) Bilgiyi kolay özümsediklerinden ilgilerinin dağılması
C) Var olan şemalarıyla harekete geçememeleri
D) Bilişsel yapıları ile problem arasındaki farkın az olması
E) Bilişsel dengelerinin bozulması

soru : dört yaşındaki oğlunun gelişimini
hızlandırmaya çalışan bir annenin
aşağıdakilerden hangisini yapması uygun olmaz?

A) tehlikeli olmayan ortamlarda koşmasına izin verme
B) merdivenleri kendi başına çıkmasına izin verme
C) uzun sürse de kendi kendine giyinmesini bekleme
D) bardağını kendisi tutup suyunu içmesine izin verme
E) kendi yemeğini yemesine izin verme

bende de bir soru anlayamadım

Çocuklara düzeylerinin çok üstünde
ve hiçbir fikirlerinin olmadığı konularda
soru sorulduğunda öğrenme gerçekleşmez.

Piaget'ye göre bu durumun nedeni
aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dengesizlik oluşmadığından denge kurmaya çalışmamaları
B) Bilgiyi kolay özümsediklerinden ilgilerinin dağılması
C) Var olan şemalarıyla harekete geçememeleri
D) Bilişsel yapıları ile problem arasındaki farkın az olması
E) Bilişsel dengelerinin bozulması

bence cevap C
çocuk konuyla ilgili hiçbir fikre sahip değilse yani zihninde o konuya ait bir şema yoksa öğrenme gerçekleşmez.

ben de öyle demiştim
acaba anahtar mı yanlışş A diyo:44:

ya bence öncelikle çocukta bir şema olmalı sonrasında yeni bir bilgi geldiğinde dengesizlik oluşur.
ve çocuk denge kurmaya çalışır.
ben böyle biliyorum o yüzden C dedim.

Back
X