- 14 Ocak 2007
- 252
- 18
- 643
- Konu Sahibi hayalperesttt
DOVE öyt yi bitirmişsin tebrik ederim.çok uzun dimi gözümde nasıl büyüyor çok fazla yeni kavram eklenmiş mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
DOVE öyt yi bitirmişsin tebrik ederim.çok uzun dimi gözümde nasıl büyüyor çok fazla yeni kavram eklenmiş mi?
sizi sorularımla bunaltmaya geldimartık bi ara tartışırız....
Buyrun efendim 1..
Çocukların sıcak nesnelerden kaçınmayı öğrenmeleri için bir kaç kez sıcak nesnelere dokunmaları gerekir. Bu sırada çocuklar, o nesnelere karşı koşullu bir korku geliştirirler. Bu korku da kaçınmaya neden olur.........,
BU PARÇADA ÇOCUKLARDA KORKU KOŞULLANMASINA NEDEN OLAN SICAK NESNELER HANGİSİNİ ÖRNEKLENDİRMEKTEDİR?
A) Olumsuz pekiştireç
B) Transfer
C) Davranışın sönmesi
D) Nötr uyarıcı
E) Bağ kurma
...............................................................................................................................
2. Karlı havada ayağı kayarak yere yıkılan biri düşme sebebini kendi dikkatsizliğine değil de, hava şartlarına ya da kaldırımların buzlu olmasına bağlıyorsa bu durum hangisiyle açıklanır?
A) İçsel yüklenme
B) Bahane bulma
C) Yansıtma
D) Yön değiştirme
E) Dışsal yüklenme
...............................................................................................................................
3. Bir çocuk (A) birlikte oyun oynarken başka bir çocuğu (B) tokatlıyor. Bir yetişkin (C) ağlamaya başlayan, tokat yiyen çocuğu oradan uzaklaştırıyor.
Bu durumun sonucu ne olabilir?
A) A nın B yi tokatlama olasılığı artar.
B) B nin ağlama olasılığı artar.
C) C nin A yı cezalandırma olasılığı artar.
D) C nin A ile B yi ayrı tutma olasılığı artar.
E) Çocuklar uslu uslu oynarlar. (BU NE BİÇİM ŞIK YAV)
sizi sorularımla bunaltmaya geldimartık bi ara tartışırız....
Buyrun efendim 1..
çocukların sıcak nesnelerden kaçınmayı öğrenmeleri için bir kaç kez sıcak nesnelere dokunmaları gerekir. Bu sırada çocuklar, o nesnelere karşı koşullu bir korku geliştirirler. Bu korku da kaçınmaya neden olur.........,
bu parçada çocuklarda korku koşullanmasına neden olan sıcak nesneler hangisini örneklendirmektedir?
A) olumsuz pekiştireç
b) transfer
c) davranışın sönmesi
d) nötr uyarıcı
e) bağ kurma
2. Karlı havada ayağı kayarak yere yıkılan biri düşme sebebini kendi dikkatsizliğine değil de, hava şartlarına ya da kaldırımların buzlu olmasına bağlıyorsa bu durum hangisiyle açıklanır?
A) içsel yüklenme
b) bahane bulma
c) yansıtma
d) yön değiştirme
e) dışsal yüklenme
3. Bir çocuk (a) birlikte oyun oynarken başka bir çocuğu (b) tokatlıyor. Bir yetişkin (c) ağlamaya başlayan, tokat yiyen çocuğu oradan uzaklaştırıyor.
Bu durumun sonucu ne olabilir?
A) a nın b yi tokatlama olasılığı artar.
B) b nin ağlama olasılığı artar.
C) c nin a yı cezalandırma olasılığı artar.
D) c nin a ile b yi ayrı tutma olasılığı artar.
E) çocuklar uslu uslu oynarlar. (bu ne biçim şık yav)
1.. A olumsuz pekiştireçmiş.
2. E dışşal yüklenmeymiş.
3.. B ağlama olasılığı artarmış, anlayan beri gelsin...
soruları cevaplamak için geç kalmışım sanırım.
zaten bi tanesini bilebildim şu olumsuz pekiştireç olanı
ölçmeye devam ediyorum ben hala test ve madde istatistiklerindeyim bitecek inşallah![]()
neden olumsuz pekiştireç? :26:
çocukların sıcak nesnelerden kaçınmayı öğrenmeleri için bir kaç kez sıcak nesnelere dokunmaları gerekir. Bu sırada çocuklar, o nesnelere karşı koşullu bir korku geliştirirler. Bu korku da kaçınmaya neden olur.........,
bu parçada çocuklarda korku koşullanmasına neden olan sıcak nesneler hangisini örneklendirmektedir?
A) olumsuz pekiştireç
b) transfer
c) davranışın sönmesi
d) nötr uyarıcı
e) bağ kurma
öncelikle transef, davranışın sönmesi ve bağ kurmayla ilgisi yok.nötr uyarıcı da diyemeyiz çünkü soru kökünde koşullu korku denilmiş.birey birkaç kez sıcak nesnelere dokunmuş ve bu onda korku uyandırmış,nötr olamaz.
olumsuz pekiştirece gelelim.
çocuk birkaç kez sıcak nesnelere dokunup canı acıyınca,,artık sıcak nesnelerden uzak duruyorsa(yani kaçınıyorsa) sıcak nesneler onun için olumsuz pekiştireçtir.yani organizma hoşuna gitmeyen uyarıcıdan (sıcak nesnelerden) kurtulmaya çalışıyor,kaçınıyor.
hmmmmm yani sıcak nesnelere temas etmeyerek kendini kötü durumdan kurtarıyor. sıcak nesnelere dokunmama davranışı pekişiyor.. şimdi anladım, teşekkür ederim![]()
çok geçmiş olsun canım.sana da kolay gelsin.tekrardan hosgeldin...merabalar
ben geldim babamın ameliyatını yaptırdık allaha şükür şimdi evde dinleniyor
bende biran önce çalışmayayıp sizlere katılacağım
herkese kolay gelsin
merabalar
ben geldim babamın ameliyatını yaptırdık allaha şükür şimdi evde dinleniyor
bende biran önce çalışmaya başlayıp sizlere katılacağım
herkese kolay gelsin