- 18 Ağustos 2008
- 8.571
- 182
- 163
- Konu Sahibi hayalperesttt
sbl59 kullanıcısından alıntı
1. soruya c yani olgunlaşma demek istiyorum
2. de d olsa gerek :26:
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sbl59 kullanıcısından alıntı
1. 6 yasındaki murat, iki tekerlekli bisikletini rahat bir şekilde sürebilmektedir.
Bu durum gelişim psikolojisine göre tam olarak nasıl açıklanır.
a)kalıtım
b)büyüme
c)olgunlaşma
d)hazırbulunuşluk
e)öğrenme
2. Ayşe'nin derslerinde gösterdiği başarı, öğretmenin Ayşe ile daha fazla ilgilenmesine yol açmıştır. Ayşe zamanla kendine daha fazla güvenmeye başlamıştır ve bu güven sosyal ilişkilerindeki başarısın arttırmıştır.
aşağıdaki gelişim ilkelerinden hangisi Ayşe'nin bu durumunu tam olarak açıklar?
a) gelişimde bireysel farklılıklar vardır
b) gelişim sürekli ve aşamalıdır
c) gelişim genelden özele doğrudur
d) gelişim bir bütündür.
e) gelişim kalıtım ve çevrenin etkisi altındadır.
yediiklim cek kopar2011 den sorular şimdiden çokk teşekkürler...
iki gündür giremedim
bomba gibi sorularım var
1) ilköğretim 1. sınıf öğretmeni hülya hanım, sınıfındaki öğrencilerden okuma yazmayı ilk öğrenen öğrencisini tahtaya çıkararak "tahtaya adını ve soyadını yaz" demiştir. öğrencisi tahtaya "adını ve soyadını yaz" yazmıştır.
öğrencinin bunu aynen yazması, piagetin bilişsel gelişim kuramına göre hangisi ile açıklanabilir?
a) benmerkezcilik
b) yönergenin içselleştirilmesi
c) özelden özele akıl yürütme
d) odaktan uzaklaşamama
e) aynılık/ değişmezlik ilkesi
2) beş yaşındaki ferhatın çok sevdiği dedesinin, bir yaşındaki kardeşinin doğum gününde kendisiyle ilgilenmemesi ve kardeşine hediye getirmesi sonucu, ferhat dedesine küsmüş ve onunla geçirdiği güzel günleri düşünmeden dedesine karşı olumsuz bir tutum sergilemeye başlamıştır.
bu olay ferhatta bilişsel gelişime ilişkin aşağıdakilerden hangisinin gelişmemiş olduğunu gösterir?
a) özelden özele akıl yürütme
b) tersine çevirememe
c) kişi sürekliliği
d) benmerkezcilik
e) odaktan uzaklaşma
iki gündür giremedim
bomba gibi sorularım var
1) ilköğretim 1. sınıf öğretmeni hülya hanım, sınıfındaki öğrencilerden okuma yazmayı ilk öğrenen öğrencisini tahtaya çıkararak "tahtaya adını ve soyadını yaz" demiştir. öğrencisi tahtaya "adını ve soyadını yaz" yazmıştır.
öğrencinin bunu aynen yazması, piagetin bilişsel gelişim kuramına göre hangisi ile açıklanabilir?
a) benmerkezcilik
b) yönergenin içselleştirilmesi
c) özelden özele akıl yürütme
d) odaktan uzaklaşamama
e) aynılık/ değişmezlik ilkesi
2) beş yaşındaki ferhatın çok sevdiği dedesinin, bir yaşındaki kardeşinin doğum gününde kendisiyle ilgilenmemesi ve kardeşine hediye getirmesi sonucu, ferhat dedesine küsmüş ve onunla geçirdiği güzel günleri düşünmeden dedesine karşı olumsuz bir tutum sergilemeye başlamıştır.
bu olay ferhatta bilişsel gelişime ilişkin aşağıdakilerden hangisinin gelişmemiş olduğunu gösterir?
a) özelden özele akıl yürütme
b) tersine çevirememe
c) kişi sürekliliği
d) benmerkezcilik
e) odaktan uzaklaşma
1.e
2.d diyorum
ikisine de aynı cevabı vermiş olucam ama 1.d 2.e diyorum :26:
yanlış olabilir şimdiden söyliyim.
ben iki gündür hiç çalışamıyorum kızlar..
bi grip oldum ama öyle böyle değil.
işe de gidemiyorum.
ateşim bi düşüyo bi çıkıyo.öksürmekten bi hal oldum.
çok kötüyüm çokkk![]()
çok çok geçmiş olsunnnn..
bir neden e canım öğrenme olarak nasıl deriz ben olgunlaşma demiştm ama
temmuziki sorularda odaktan uzaklaşamama var gibi geldi
1.soru d ,2.soru e şıkkı diyorum ben
öylebirgeçerzamanki çoookkk geçmiş olsun
teşekkür ederim canım
soruda muratın el ve ayak kasları bisiklet kullanacak düzeye gelmiştir deseydi evet olgunlaşma olacaktı.fakat burda bisikleti kullanabilmektedir denilmiş.yani davranış öğrenilmiş.
dolayısıyla bu ifade büyüme,olgunlaşma ve hazırbulunuşluğu da içine alan öğrenme kavramına işaret ediyor.
anladım canım teşekkürlerkelimeleri dikkatli okumak gerekiyor.
anladım canım teşekkürlerkelimeleri dikkatli okumak gerekiyor.
sen de ne güzel çalışmışsın :)) tam zamanıdır çalışmanın bence. bu aralar hızlanmalıyız......
öğrencilerim çok yordu bugünn geçmişi okuyamadım selam vermek istedimm![]()
canım herzaman olmuyo böyle ee mat.da yok zaten dove sen karekök yayınlarından mat. kitabı almıştın galiba tam olarak adı nedir ne kadar ve anlatımı nasıl beğendin mi?
valla canım ben memnunum. Piramit diye bi sistem uygulamışlar.
Böyle en üstte bi soru veriyor. altında sorunun cevabını konu anlatımı gibi anlatıyor.
sonra örnek sorular veriyor kolaydan zora doğru. bi incele bence o kitabı....
kızlar aranızda dershaneye gidenler varmı hangi konulardasınız eğitimde program ve öğretim tekniklerinde ilerliyoruz genel kültür evde çalışıyorum orda hangi konulardasınız birde evdeki çalışma programınız nasıl ben çalışırken zorlanıyorum bazen bir bakmışım kafam başka yerlerde geç uyanıyorum bazen offf napıcam böyle...