2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

canım dur yetiştim :37:
şimdi mutlak değeri sayının sayı doğrusunda sıfıra uzaklıgı olarak düşün.
ama bir mutlak değerde eşitliğin karsısı asla eksi olamaz. bir daha bak istersen l-xl=-3 olamaz asla x sıfırdan küçük ya onu eksi ile çarpıp cıkardıgımda x olarak cıkacaktır. negatif sayıları eksi ile carparım, pozitiflere hiç dokunmam öylece cıkar.

Beyzaaa sağol yetiştin ama ben gene anlamadım ya :1:
Ya şöyle bişey yazmışlar.....

x<0 için l-xl= -x tir.
Neden?

x=-2 olsun. -x= 2 olur.
Yani, -x pozitiftir. Bu yüzden mutlak değerin dışına aynen çıkar..! Hoppalaa :53: deliricem anlamıyorum.:60:

bu defa tecrübeli şekilde girersin :) Ben daha önce girmedim.
Benim sözel puanı almam lazım o yüzden söz 1 ve 2 ve de say 1 yapmam lazım. ama sayısalım çok yavaş ve içgüdüyle çözüyorum resmen :9:
Başladım çalışmaya, mutlak değerdeyim ama ANLAMIYORUMMMMMMMMMM.

l-3l = 3 diyor

x< 0 ise l-xl= -3 tür diyor.. ben mi yanlış anlıyorum, bu nasıl iş bilemedim :19:

evet byza nın anlattığı gibi,parantezin içi (-) yapıyorsa,sayılar eksi ile çarpılıp öyle çıkar
mutlak değerden sayılar negatif çıkamaz ya,onu pozitif yapmak için (-) ile çarpıyoruz
(-) x (-)= (+) yani

oy kıyamam :61:
bak şimdi xleri kaldır tamamen mesela x -2 olsun -x -(-2)=2 olur dimi
x negatif ama -x pozitif gösterimler kafanı karıstırmasın. -x in önündeki eksiyi x yerine sayı aldıgımda sayıdaki eksi ile çarpıp pozitif bir sayı elde ediyorum.
şimdi oldumu :37:

Kızlar merhaba. Nasılsınız, ben bir süredir yoktum. Önce internet ile ilgili sorunlar oldu, günlerce bağlanamadım. Sonra sevgilimle sorunlarım oldu, günlerce ona üzüldüm, ardından dirençsiz düştüm 3 gündür de ciddi bir grip geçirdim ve hala iyileşemedim.
1 hafta kadardır kitap yüzü açtığım yok.

Ve bu gün ne göreyim. ALES'e 32 gün kalmış. Ben daha hiç matematik çalışmadım.
Zaten duymuşsunuzdur 40.000 tane ANGUS ingilizce öğretmeni de geliyomuş. Ona da moralim bozuldu. :14: En iyisi bir üniversiteye kapak atmak. ALES'e öylesine girecektim ama artık daha ciddi bakıyorum.

Diyeceğim şu ki, ALES'e kadar pek burada olamam gibi görünüyor. Konuyu takip edeceğim ama çok fazla katılamayabilirim size.
Ben yokken kendinize iyi bakın.
İyi çalışmalar dilerim herkese.....

bu defa tecrübeli şekilde girersin :) Ben daha önce girmedim.
Benim sözel puanı almam lazım o yüzden söz 1 ve 2 ve de say 1 yapmam lazım. ama sayısalım çok yavaş ve içgüdüyle çözüyorum resmen :9:
Başladım çalışmaya, mutlak değerdeyim ama ANLAMIYORUMMMMMMMMMM.

l-3l = 3 diyor

x< 0 ise l-xl= -3 tür diyor.. ben mi yanlış anlıyorum, bu nasıl iş bilemedim :19:

dove geçmiş olsun her anlamda :71: :34:
alese çalışman güzel ama konuyu takip etmeyecek olmana üzüldüm :59:
neyse inşallah iyi geçer sınavın..
başarılar dilerim şimdiden :71:

bu arada bugün ben de mutlak değere bakmıştım..
bişeyler oturmuyo niyeyse :44:
ama şunu biliyorum mutlak değerdeki bir sayı dışarı hep pozitif çıkar.
bunun için de önüne - koymamız gerekiyor.

Sağolun kızlar seferber oldunuz :71:
biraz anlam kazandı gözümde en azından.
eğer bir sayı negatifse ve biz onu mutlak değerden çıkarmak istiyorsak, -1 ile çarpıyoruz ve sonuç olarak POZİTİF olması için başına - koyuyoruz gibi bişey sanırım. %100 anladım diyemiycem ya :14: 3 kişiye daha sordum yurttan, ama gene çok anlayamadım. Bi matematik öğretmeni arkadaşım var, yarın bi de o deniycek.
İşte böyle umutsuz bir vakayım...

Şimdi CV yazmam gerekiyor, ileri yazma dersim için. Hepinize tekrar teşekkürler ve iyi akşamlar... :29:

merhaba kızlar bende eğitimi bitirdim ama yine soru çözüdüğümde bisürü yanlışım çıkıyo ya şimdi genel yetenek genel kültüre başlıcam ama hiç umutlu değilim birini bitirince birini unutuyo gibi oluyorum dersaneye gitseydim keşke diyorum bazen tek başına altından kalkamıcak gibi hissediyorum..:5:

birde staj var 5.sınıflara giriyoruz üniversitedeki staj hocamız kesinlikle türkçe konuşmamızı istemiyor..sınıftaki ingilizce hocası da türkçe anlatmış hep bizi çok zor anlıyorlarr ya off off stajdan kalıcam bu gidişleee:5:

Kızlar merhaba. Nasılsınız, ben bir süredir yoktum. Önce internet ile ilgili sorunlar oldu, günlerce bağlanamadım. Sonra sevgilimle sorunlarım oldu, günlerce ona üzüldüm, ardından dirençsiz düştüm 3 gündür de ciddi bir grip geçirdim ve hala iyileşemedim.
1 hafta kadardır kitap yüzü açtığım yok.

Ve bu gün ne göreyim. ALES'e 32 gün kalmış. Ben daha hiç matematik çalışmadım.
Zaten duymuşsunuzdur 40.000 tane ANGUS ingilizce öğretmeni de geliyomuş. Ona da moralim bozuldu. :14: En iyisi bir üniversiteye kapak atmak. ALES'e öylesine girecektim ama artık daha ciddi bakıyorum.

Diyeceğim şu ki, ALES'e kadar pek burada olamam gibi görünüyor. Konuyu takip edeceğim ama çok fazla katılamayabilirim size.
Ben yokken kendinize iyi bakın.
İyi çalışmalar dilerim herkese.....

canım çok geçmiş olsun ales te başarılar dilerim şimdiden :71: ithal öğretmen haberine bende sinir oldum ne gerek varsa :36:

merhaba kızlar bende eğitimi bitirdim ama yine soru çözüdüğümde bisürü yanlışım çıkıyo ya şimdi genel yetenek genel kültüre başlıcam ama hiç umutlu değilim birini bitirince birini unutuyo gibi oluyorum dersaneye gitseydim keşke diyorum bazen tek başına altından kalkamıcak gibi hissediyorum..:5:

birde staj var 5.sınıflara giriyoruz üniversitedeki staj hocamız kesinlikle türkçe konuşmamızı istemiyor..sınıftaki ingilizce hocası da türkçe anlatmış hep bizi çok zor anlıyorlarr ya off off stajdan kalıcam bu gidişleee:5:

merak etme canım hiç Bişey olmaz, ders anlatırken çocukların senin her dediğini anlamasını Bekleme, resimlerle ve Beden dilinle talimatları ver, ingilizce konuş ama anlamasalar da resimlerden Beden Dilinden anlayacaklardır ne istediğini. Bol resim Bol materyal kullan , sakin ol , Bi de çocuklara yaptiracağin aktivitelerde il örneği sen yap. Basit Bi İngilizce kullan, mesela imperative ve present simple tense kullanarak konuş, dediğim giBi anlamasalarda resimlerle örneklerinle anlarlar.. Ben de 5. sınıfta staj yaptım Ben de ingilizce anlattım dediklerimi anlamadılar ama ne yapmalarını istediğimi anladılar, Basit ve Bol materyal kullanacağin Bi konu seç

kızlar burda bir sayfada rastlayınca aklıma geldi 1 ay önce duymuştum bilginiz varmı?? halk eğitimlerde ana okulu öğrt. sertifikası veriliyomuş bu sene çok alım olucağı için elinde bu sertifika olan bu branşada başvurabilecekmiş yani yıllar önce branş değişikliği oluyodu hani onun gibi bişey olucakmış diye duydum puanları düşük bana cazip geldi bazı şehirlerde kurs açılmış sanırım benim olduğum yerde yok:59:

kızlar burda bir sayfada rastlayınca aklıma geldi 1 ay önce duymuştum bilginiz varmı?? halk eğitimlerde ana okulu öğrt. sertifikası veriliyomuş bu sene çok alım olucağı için elinde bu sertifika olan bu branşada başvurabilecekmiş yani yıllar önce branş değişikliği oluyodu hani onun gibi bişey olucakmış diye duydum puanları düşük bana cazip geldi bazı şehirlerde kurs açılmış sanırım benim olduğum yerde yok:59:

benim olduğum şehirde de yoktu,dershaneden hocalar bizzat gidip görüşmüşler,istek olursa talep çok olursa açarız demişler,bize de form getirdiler 30-40 kişi olmuş sanırım
belki daha fazla. cevap bekleniyor şimdi
çoğu ilde varmış,bir görüş istersen,yeterli çoğunluk bekleniyordur belki :34:

benim olduğum şehirde de yoktu,dershaneden hocalar bizzat gidip görüşmüşler,istek olursa talep çok olursa açarız demişler,bize de form getirdiler 30-40 kişi olmuş sanırım
belki daha fazla. cevap bekleniyor şimdi
çoğu ilde varmış,bir görüş istersen,yeterli çoğunluk bekleniyordur belki :34:

sağol canım bende öyle yapıcam şimdi, burda yok denilince balon haber deyip unutmuştum ..bir arkadaş dün başladığını yazmış sende yazınca umutlandım bir araştırayım zaten ailem başka yerde eşiminkiler başka biz başka yanlarına giderim artık 10 günlükmüş zaten bunuda deneyelim bakalım...yarın dersanede hocalara sorucam belki bizdende talep olursa yaparlar bişeyler bize duyurmadılar çünkü başka şehirdeki akrabamdan duymuştum bende ..böyle bir alım olursa sende başvuracaksın o zaman...

Son düzenleme:
sağol canım bende öyle yapıcam şimdi, burda yok denilince balon haber deyip unutmuştum ..bir arkadaş dün başladığını yazmış sende yazınca umutlandım bir araştırayım zaten ailem başka yerde eşiminkiler başka biz başka yanlarına giderim artık 10 günlükmüş zaten bunuda deneyelim bakalım...yarın dersanede hocalara sorucam belki bizdende talep olursa yaparlar bişeyler bize duyurmadılar çünkü başka şehirdeki akrabamdan duymuştum bende ..böyle bir alım olursa sende başvuracaksın o zaman...

tabi tabi formu doldurup verdik,hocalarda götürmüşler.şimdilik bakacağız demişler,yer zaman hoca ayarlamaları yapılım olursa,açılır demişler.beklemedeyiz şimdilik.
ben işkur un sayfasından da bakmıştım,orda da çıkar

yeni duydum:26: istanbulda var mı ki?

doğru canım birçok ilde açıldı belgelerini aldılar bile, ama bu belgeyle sadece ücretli öğretmenlik yapılıyo kadro olayı yok yani:31:

doğru canım birçok ilde açıldı belgelerini aldılar bile, ama bu belgeyle sadece ücretli öğretmenlik yapılıyo kadro olayı yok yani:31:

hımm kafam karıştı ücretliye gerek yok zaten yapabiliyoruz ben bir soruşturayım alabilirsem kenarda dursun belge ilerde nolur bilinmez ithal öğretmenden sonra herşeyi yaparlar artık belli olmaz keşke böyle çaresiz bırakmasalar alternetif yollar düşünmeye başladım artık offf....

hımm kafam karıştı ücretliye gerek yok zaten yapabiliyoruz ben bir soruşturayım alabilirsem kenarda dursun belge ilerde nolur bilinmez ithal öğretmenden sonra herşeyi yaparlar artık belli olmaz keşke böyle çaresiz bırakmasalar alternetif yollar düşünmeye başladım artık offf....

haklısın ne olacağı belli olmaz tabi,şu an ücretli diyolar ama kim bilir:31: aynen,fazla belge göz çıkarmaz:12:

aynı düşüncedeyim yani...
yıllar önce,yngem biyoloji bölümünde okuyormuş,son sınıfta iken sınıf öğretmeni olabilmek için bir fırsat gelmiş,o zaman anlatmıştı ama şimdi hatırlayamıyorum,kurs mu aldı dersle mi verdiler bilemiyorum.
yengem almış,baxı arkadaşları ne gerek var diye almamış...yengem sınıf öğretmeni şimdi :23:
hiç belli olmaz...
benim perş. günü olacak sınav c.tesi ye ertelendi,şimdi ona da ben girmeyeceğim..haftaya perş ye kaldı..
bugün inş burda ki sınavı çözerim :61:

Back
X