2011 KPSS Eğitim Bilimlerine hazırlananlar

İlk iki soruya mantıklı bir açıklama veremedim bu yüzden daha çok kafanı karıştırmak istemiyorum ama son soruda çocukların "yaşlarına dikkat edilirse"o dönemde dışa bağlı oldukları ve başkarının koyduğu kurallara uydukları sonucu çıkıyor.

Bu arada bunlar sts soruları mıydı ama ben daha çözmedim ki yaaa,
Görmemem lazımdı :50:

olsun canım 3 tane sorudan bir şey olmaz :),son soru dediğin gibi 2. sınıf öğrencisi dışa bağlıdır kuraalara itaat halindedir bunu o an düşünmedi tesetin sonuna gelince yoruldum ki ilk denemem di çöze çöze bu dikkattsilikleri yok etmem lazım off :(, ilk 2 soru hakkaten garip açıklama yapabilcek biri çıkar umarım cvb için teşekkür ederim.

ilk soruda neyin sonucudur diye sormuş,direkt 1.tip ceza dedim,
2.soruda tepki genellemesi gibi gelmişti :26:
3.soruya tam odaklanamadım :44:

cnm bence durum tam olarak 1. tip cezayı karşılamıyor, sonuçta hasan kardeşini istenmeyen bir durumu ortadan kaldırmak için veya öfkeyle vs o davranışı yapmadı, yada 1. tip ceza konusunu gözden geçircem terkar ederken kitabı,2. soru da ne ayırt etme ne de genelleme bence çünkü patronu onu övmüş, ertesi gün patronunun övgüsüne benzer bir uyarıcı almamış, doğru cevap ayırt etme ama bu şıkta garip geldi... teşekkür ederim

ne yaptınız kızlar
bugü öyt'nin yarısını tekrar ettim
sonra bi deneme çözdüm (120 soruda 20 yanlış 1 boş = 94 net)
şimdi de rehberliği bi tekrar edip soru çözeyim diorum :126:

selam kızlar, bi haftadır netim yoktu. o yüzden giremedim.
firarperestcim derse çok çalıştığımdan kaynaklanmadı yani:)
daisy87 sts sorularından benim kafama takılan da çok oldu.
hasanın havuzlu olan sorusunun neden 1.tip ceza olduğunu anlamış değilim.
anlayan varsa izah edebilir mi?
diğer soruda çırağın bir davranışı pekiştirildiği için aynı tepkiyi genelleyerek sürekli yapmaya başlıyor.
bence cevap doğru.
diğer soruda öğretmen necla hanımın öğrencileri 2. sınıftaymış.
o yaştaki çocuklar daha çok dışardan belirlenmiş kurallara uyarlar ama içselleştirdikleri için değil
kendileri kural koyma olgunluğuna erişmedikleri için.
sts sorularından 79 un neden sezgisel olduğunu anlamadım ben de.
anlayan varsa anlatabilir mi?
:23:

selam kızlar, bi haftadır netim yoktu. o yüzden giremedim.
firarperestcim derse çok çalıştığımdan kaynaklanmadı yani:)
daisy87 sts sorularından benim kafama takılan da çok oldu.
hasanın havuzlu olan sorusunun neden 1.tip ceza olduğunu anlamış değilim.
anlayan varsa izah edebilir mi?
diğer soruda çırağın bir davranışı pekiştirildiği için aynı tepkiyi genelleyerek sürekli yapmaya başlıyor.
bence cevap doğru.
diğer soruda öğretmen necla hanımın öğrencileri 2. sınıftaymış.
o yaştaki çocuklar daha çok dışardan belirlenmiş kurallara uyarlar ama içselleştirdikleri için değil
kendileri kural koyma olgunluğuna erişmedikleri için.
sts sorularından 79 un neden sezgisel olduğunu anlamadım ben de.
anlayan varsa anlatabilir mi?
:23:

ben 70 u hitoptetik olarak düşündüm fakat yanılmışım,sonradan fark ettim ki deney anaokulundaki çocuklara yapılmış,bu çocuklarda yaşları gereği hitotetik düşünemezler,pigettin işlem öncesi dönemi içinde yer alan sezgisel dönemdeler ,sezgisel dönemin yaş aralığı da 4-7 ...şeklinde yorumladım.

kızlar duydunuz mu haziranda 30 bin kadrolu atama yapılacakmış.
personel mebde açıklanmış bugün.
belki aramızdan atananlar,sözleşmeden kadroya geçenler olur.
benim nişanlım da kadroya geçecek inşallah.
çok sevindik biz :69:
rabbim herkesin gönlüne göre versin.

30 bin öğretmen ataması hayırlı olsun aradaşlar
umarım aramızdan atananlar olur
puanı yetmeyecek olanlar çalışmaya devam, inş. bizlerde ağustos atamasında gideriz
bide arkadaşlar deneme alıp çözmeye başladınızmı ?

kızlar duydunuz mu haziranda 30 bin kadrolu atama yapılacakmış.
personel mebde açıklanmış bugün.
belki aramızdan atananlar,sözleşmeden kadroya geçenler olur.
benim nişanlım da kadroya geçecek inşallah.
çok sevindik biz :69:
rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Ben de bunu yazmak için girmiştim.
Nişanlın için çok sevindim :34:

eğer 55.000 kişiden değilse bu kadro yani 55 bin + 30.000 ise çok içten sevinicem gerçekten. ama değilse (ki değil heralde) ağustosta 25.000 kişilik kontenjan kaldıysa, o zaman çok fena motivasyon kaybedicem :14: zaten umudum sıfıra yakın.

30 bine şu açıdan memnun oldum, kopya bilmemne derken çok hakkı yenen insan oldu. onlara bir özür gibi olur belki.
ama diğer türlüyse yandık ki ne yandık :/

Ben de bunu yazmak için girmiştim.
Nişanlın için çok sevindim :34:

eğer 55.000 kişiden değilse bu kadro yani 55 bin + 30.000 ise çok içten sevinicem gerçekten. ama değilse (ki değil heralde) ağustosta 25.000 kişilik kontenjan kaldıysa, o zaman çok fena motivasyon kaybedicem :14: zaten umudum sıfıra yakın.

30 bine şu açıdan memnun oldum, kopya bilmemne derken çok hakkı yenen insan oldu. onlara bir özür gibi olur belki.
ama diğer türlüyse yandık ki ne yandık :/

canım çok sağol.
ben ağustosla ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
ek atama bu oradan kırpmazlar yani.30 bini alınca bir şey kalmaz ki zaten geriye.
ben çok sevindim.kopya olayından sonra olması gereken buydu.
tabi keşke seçim yatırımı olarak yapılmasaydı bu.
ama bizim ülkemizde çıkarsız hiçbir şey yapılmıyor bir kez daha görmüş olduk.
istedikleri zaman mevzuatı bile değiştirebiliyorlar.
sonuç olarak birileri atanacak bu çileden kurtulacak ya önemli olan bu bence :29:

öncelikle rabim hepinizin yardımcı olsun ben de mezun olduktan sonra 2,5 sene bekleyip binlerce şükür 2010 kpssden yüksek bi puan alıp atandım ilköğretim matematik bölümüm....
sınavla ilgili yardımcı olabileceğim ne konu olursa özelden mesaj atarsanız cevaplayabilirim...
bu arada ben uzman kariyerin eğitim bilimleri soru bankasını 2 kere bitirdim ve yargının eğitm bilimleri soru bankasından da çok memnun kaldım...
herkese başarılar.........

öncelikle rabim hepinizin yardımcı olsun ben de mezun olduktan sonra 2,5 sene bekleyip binlerce şükür 2010 kpssden yüksek bi puan alıp atandım ilköğretim matematik bölümüm....
sınavla ilgili yardımcı olabileceğim ne konu olursa özelden mesaj atarsanız cevaplayabilirim...
bu arada ben uzman kariyerin eğitim bilimleri soru bankasını 2 kere bitirdim ve yargının eğitm bilimleri soru bankasından da çok memnun kaldım...
herkese başarılar.........

sağ olun hocam benim en büyük sorunum matematik bir türkçe öğretmeni aday adayı olarak artık işlemler rüyama giriyor. inşallah herkes için hayırlısı olur.

bu konuda etraftan duyduğum bilgi dışında bildiğim bir şey yok şimdi kpss 2 yılda bir olucak diye duydum doğru mu yanlış mı acaba bilgi kirliliğimi eksikliğimi düzeltirseniz çok mtlu olurum kolay gelsin hepinize:))

bu konuda etraftan duyduğum bilgi dışında bildiğim bir şey yok şimdi kpss 2 yılda bir olucak diye duydum doğru mu yanlış mı acaba bilgi kirliliğimi eksikliğimi düzeltirseniz çok mtlu olurum kolay gelsin hepinize:))

öyle bişey olamaz canım isyan çıkar okuldan mezun olanlar bir sene bekleyemez. senede birden fazla atama yapılabilmesi için bir kanun çıkardılar belki bunu farklı yorumlamış olabilirler

Back
X