2011 mart bebekleri beslenmesi

esracakan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2010
64
0
36
44
Kocaeli
oğluşum 1 hafta oldu dünyaya geldi,henüz sütüm tam yeterli değil,bende kaşıkla mama veriyorum aç kalmasın diye.sizde de aynı sorun var mı?sürekli emzirmeye çalışıyorum ama fazla emmek istemiyor.

canım tamamen aynısını yaşıyorum.sütüm yetmiyor ve mama vermek zorunda kalıyorum bu duruma da üzülüyorum.sadece anne sütü diye bağırıyor herkes ama ben tam veremiyorum.bebeğim 13 günlük oldu hala aynı zaten 2200 doğmuştu.Allah yavrularımızın rızıklarını verir inşallah

canım tamamen aynısını yaşıyorum.sütüm yetmiyor ve mama vermek zorunda kalıyorum bu duruma da üzülüyorum.sadece anne sütü diye bağırıyor herkes ama ben tam veremiyorum.bebeğim 13 günlük oldu hala aynı zaten 2200 doğmuştu.Allah yavrularımızın rızıklarını verir inşallah

bugün sağlık ocağına gittim topuk kanı aldırmaya,ebe pes etme sürekli emzirmeye çalış dedi,mma verme dedi.mama verirsen emmeyi unutur dedi.bende aç kalmasın diye veriyorum deyince 1 kesme şekeri suda erit kaşıkla 3-4 kaşık ver öyle emzirmeye çalış dedi,bende bugün denedim işe yarıyor,bugün hiç mama vermedim sürekli emzirmeye çalışıyorum,emzirdikçe sütün artar dedi.inşallah bebişlerimiz alışır çünkü sütümü vermek istiyorum...

malesef bende aynı durumdayım.ilk üç gün hiç sütüm olmadığı için mecburen biraz mama vermek zorunda kaldık.daha sonra geldi ama gaz problemi tuz problemi derken emzirmeme fırsat kalmadan annem çok ağlıyor diye dayıyor biberonu bebeğime..oda tabiki hazır doyurucu besin curkcurk çekiyor maşallah...
bilemiyorum benim sonum ne olacak:35::35: birde ben annelere sakın mama vermeyin,sütünüz emzirdikçe gelir evdeki büyükleri dinlemeyin deyip duruyordum.hiçte öyle olmuyor işte seninle ve bebeğinle 24 saatini geçiren ve yorgunluktan gözlerinin altında baloncuklar oluşmuş anneye laf söyleyemiyorsun:5::5:

aynen kızlar..sezeryan olduğum için 3.günden itibaren günde 1 kez 30 ml veriyorum mama...maşallah emmicem demiyor çünkü..ben biboranla veriyorum üstelik...2 gündür yeni yeni sütümün arttığını hissediyorum..
bakalım pazartesi sağlık ocağına gidince tartılacak ozaman belli olacak doyup doymadığı..inşallah sütümüz bol olurda 1 haftaya hiçbirimiz mama vermek zorunda kalmayız:21:

merhaba kızlar benim doğumumada 5 gün kaldı kısmetse,ben acıbadem hastanesine gidiyorum,hastanede doğumdan sonra bütün annelere aşağıda yazdığım bitki çayından veriyorlar,süt arttırıcıymış ve çok ii geliyormuş,size çay ile ilgili bilgilileri attım kızlar,umarım faydası olur.

HUMANA STİLL-TEE
Anne Sütünü Arttıran Bitki Çayı
Emziren Anneler İçin...

- Humana Still-Tee içerisinde bulunan Galaktogog etkili bitkiler sayesinde süt bezlerini uyararak süt yapımını hızlandırır ve süt miktarını önemli ölçüde arttırır.

- Humana Still-Tee'nin doğumdan hemen sonra kullanıldığında süt oluşumunu hızlandırdığı ve miktarını artırdığı, üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılan 4 klinik çalışma ile etkinliği kanıtlanmıştır.

- Anne sütünü arttıran bitki çayı Humana Still-Tee, Oksitosin hormonunu aktive ederek, doğum sonrası uterusun eski haline dönmesine yardımcı olur.

- Humana Still-Tee doğum sonrası, özellikle sezaryen sonucu oluşan gaz sancılarının giderilmesine yardımcı olur.

- Bu özelliklerinden ötürü doğumdan hemen sonra ilk sıvı olarak anneye içirilmesi tavsiye edilir.

- Humana Still-Tee'nin kalorisi düşüktür.

- Humana Still-Tee emzirme dönemi boyunca, daha çok süt oluşumu için önerilen miktarlarda ve düzenli olarak kullanılmalıdır.

- % 100 bitkiseldir.

- Boya maddesi, suni aroma ve katkı maddesi içermez.

- Granül şeklindedir.Demleme ve hazırlama sorunu yoktur.

- C vitamini ilavelidir.

- Şeker ilavesine gerek yoktur.

İÇİNDEKİLER

Hibiscus : 2,6 g
Fennel Extract : 0,2 g
Fennel Oil : 0,02 g
Roobios : 0,2 g
Verbena Herb : 0,2 g
Raspberry Leaves : 0,2 g
Fenugreek : 0,1 g
Goat's Rue Herb : 0.1 g
Sucrose : 91,5 g
Maltodextrin : 4,4 g
Vitamin C : 0.5 g

Humana Stil-Tee Kullanımı:

- Günde 3-4 defa (200 ml) bir su bardağı suya tepeleme 2 tatlı kaşığı (yaklaşık 9 g) Humana Still-Tee konulup karıştırılarak hazırlanır.

- İsteğe bağlı olarak sıcak, soğuk veya ılık tüketilir.

Annelere, emzirdikleri sürece düzenli olarak Humana Still-Tee kullanmaları tavsiye edilir.

banada hastanede ilkgün daha hemşire söyledi,sezeryanlısın çaylar var diye..ben doğum çantama alıp koymuştuum,hastanede daha iççmeye başladım,daha erken ama işe yarıyor sanırım...

ay süt konusu kabus gibi cöktü üzerime yazdıklarınızı okuyunca
ilk dogumunda sütüm cok boldu daha doguma 2 ay vardı gögüslerim süt doluydu dokunamıyordum bile hemen akıyodu süt
ama sonradan bi kaza gecirdik sütüm gitti korkudan oglum ac kalıyodu mama veriyodum biboronada alışında tamamen bırak beni tabi sonradan sütüm yine bol oldu ama nafile
biberona alışınca cocuk yemiyo memeyi hem mamanın tadı onlara daha güzel geliyo
şimdide sanki gögüslerim boş gibi ilki gibi deil inş sütüm yeter yavrumu anne sütüyle beslemek istiyorum
en kötü sey bebeyini doyuramamk korkusu
bütün annelerin gögüsler saglıklı sütlerle dolsun en güzel dua
allahım kabul etsin

üçüncü günden itibaren humana still tea kullanıyorum kızlar.işe yaradığını söyleyebilirim.içtikten sonra sütüm oluştu resmen o ana kadar yoktu çünkü:26:

üçüncü günden itibaren humana still tea kullanıyorum kızlar.işe yaradığını söyleyebilirim.içtikten sonra sütüm oluştu resmen o ana kadar yoktu çünkü:26:

kızlar cok bol su tüketin beslenmenize dikkat edin her fırsatta yatıp uyuyun. Bol dus alın ve gunde 4 bardak humana still tee icin. Humananın kimyonlu rezene cayındanda alın gunde 1 kez için. Hem bebegin gazına iyi geliyor hem sutu arttırıyor. Sutum yetmiyo diye dusunmeyin rahat olun. Bu dediklerimin hepsini yaptım. Kızım 24 aylık. 23 ay emzirdim. Bol bol sutunuz olsun insallah bebeklerde cuk cuk icsin. Kolay gelsin

humana yı baştan beri içiyorum ama aynı
bugün bebeğimi dr.a götürdük genzindeki hırıltı için dr bebeğin aç olduğunu doymadığını günde 4 öğün mama vermemiz gerektiğini söyledi:(ben 4 öğün mama vermek istemiyorum yaaa
sütümüz artsın artıkkk

benimde sezaryan olduğu için sütüm gelmedi ama aptamilin rezene çayını içiyorum gelmeye başladı sizde için kızlar mamaya hayır sütümüzü verelim bebişlerimize

arkadaşlar öncelikle inşallah hepiniz bebeklerinzi en sağlıklı olan besin anne sütüyle beslersiniz. Benim 25 aylık oğlum var ve sütten keseli daha 1 hafta oldu benim size önerilerim ilk olarak pozitif düşünün sonrasında bol su için düzenli beslenin humana için ve hoşafda tüketin özellikle dut hoşafı günde 2 su bardağı suyundan için sonra bulgur çorbası bende çok işe yaramıştı bol salata tüketin ve bebeklerinizi emzirin önce iyice 2 göğsünüzüde emzirin sonra mama verin vereceksenizde
ayrıca çalısacak annelere tavsiyem çalışmaya başlayıncada sakın rutini bozmayın 3 satte bir sütünüzü sağın ki sütünüz azalmasın ben oğlum 3 aylıkken çalışmaya başladım ve 14 aylık olana kadar hergün sağdım sonrasındada sabah akşam emzirdim meme aşığı bi oğlum var sütümde vardı ama vakti gelmişdi bırakdırdım hala göğsümden süt geliyo bimiyorum ne zaman kesilecek
inşallah bol bol sütünüz olur yavrucaklarınız kana kana içer

ay bu baslık tam benlik bizde sorun daha karısık malesef
ilk iki gün süt azdı kuzucumun emme refleksi zayıftı göğüslerim büyük ucları kücük olunca ememedi
zar zor emzirmeye calıstık durduk emiyor emecek derken aclıktan hastalandı kuzum:(
kan sekeri düştü sarılık oldu tekrar hastaneye yattık ısık tedavisi görürken benim sütümü sagıp verdiler arada da mama takviye ettiler ac kaldıgı icin eve geldigimizde ben de kasıkla vermeye ugrastım mamayı sütümü onu bile yemekte zorlandı memeyi ememedi yoruluyor hemen uyuyor uyanamıyor sonra kontrolde kilo almadıgı görüldü gelişim geriden geliyormus toparlayamamısız mecburen sütümü sagıp veriyorum üzerine mama takviye ediyorum ara ara memeyi biraz tutmayı beceriyor ama bulana kadar cok yoruluyor sonra saatlerce uyudugundan ac kalıyor o yüzden emme antremanlarını kestik sütüm arttı cok sükür ilk günlere göre daha iyi sagıyorum biberonla iciriyorum gece de mama takviye ediyorum kilosunda atak yapabilmesii icin
dogum kilomuızun da gerisindeyiz cünkü
cocugumun da aklı karıstı bir biberon bir meme bir slikon uc bir süt bir meme derken
beni sormayın nevrim döndü tüm gün nasıl doyururum cabasındayım aklım cıkıyor ac kalıcak diye
matematik hesabı gibi saat tutuyoruz cc hesaplıyoruz sürekli günde belli bir miktarı tamamlayabilmek icin
ben de mamaya karsıydım ama onun ac kalıp hastalandıgını gördükten sonra hicbişey umrumda degil yeter ki karnı doysun kuzumun öyle ya da böyle
sanırım en karısık beslenme sorunu bizde:(
oyy insallah düzelicek RAbbimin izniyle

çok şükür sütüm doğumdan 1gün sonra geldi azda olsa kızım hemen doğar doğmaz çok güzel ammeye başladı :nazar: emdikçede sütleri çoğalttı...maaşallah :nazar: 10gün sonra dr.kontrolüne gittik dr.bebekler doğduktan sonra kilo kaybedermiş normalmiş dedi...benim kızım kilo almış çok sevindik dr.bile şaşırdı 3800 doğmuştu 10 gün sonra 4110gr.olmuştu:nazar: maaşallah.
kızlar sakın emzirmekten vazgeçmeyim sık sık emzirin bebek emdikçe sütleri getiriyo ben kızımı her saat başı emziriyorum bi mememi yaklaşım yarım saat emziriyom...

benimde sezaryan olduğu için sütüm gelmedi ama aptamilin rezene çayını içiyorum gelmeye başladı sizde için kızlar mamaya hayır sütümüzü verelim bebişlerimize

bende sezeryen oldum sütün ertesi gün geldi canmm ama çok az geliyodu...
eveeet mamaya hayır herkez emzirsin :34:

Kızlar benim sütüm var ama az ve bebegim hemen yoruluyor çekemiyor.Üstüne birde gögüslerim yara oldu mu sormayın acısını kanıyor:43:Emziriken canımın acısına aglamaktan mahfoluyorum.Sarılık olur diye de korktugum için gece bir kez mama veriyorum.Hastanede 100 gr kilo kaybı oldgu için hemşire :43:vericez mecburen dedi. Oğlumu emzirememek beni kahrediyor. İki gündür hem dikiş hem gögüs acısından aglıyprum.eşim bugün makinalı pompa almış.Sgıp veriyorum.Napim mamadan iyidir.gögüslerim agrıyor ve kanyor.Moralmen çok kötüyüm.Kendimi oğluma karşı suçlu hissediyprum.Gögüs yaram için napayım.Krem ,zeytin yagı,karbonatlı su ne duyduysam sürdüm ama emziriken canım çok acıyor ve bebegimi hemen elimden atıyorum.Anneligi beceremiyorum besleyemiyorum yavrumu:43:

Back
X