2011 ocak anneleri bebeklerimizin isimlerini paylaşalım

iyi etmişsin kendi bildiğini yapmakla...ben de bigün dedim kayınvalideme madem öyle sen söyle güzel bi isim diye,lale diyo,melike diyo,hande diyo...aman ne hoşsun dedim içimden güldüm geçtim.dediğin gibi çocuk olunca onunla beraber ismini de severler...berra çok zor söyleniyormuş,ne alakası varsa,sen söylemezsin o başka,serkan adını bile telaffuz edemeyen bi insansın yani sana uygun ismi nerde bulayım ben

canım ben berra ismine aşığım beraketli kadın anlamında bildiğim kadarıyla. ama yıne bu forumda sanırım nisan annelerinde bı konu açılmış uzman nicli bi üye tarafından. koyulmaması gereken ve anlamı yanlış bılınen isimlerin listesi var. berra da bunlardan biriymiş. şok oldum. orda yazdığına göre berra günahsız kusursuz insan demekmiş. peygamber efendimiz de bunun insanda kendini beyenmişlik hissi uyandıracağı için koyulmasını men etmiş ismi karakterine sirayet ediyor diye.
ben çok üzüldüm. doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama küçük sinek mide bulandırdı bile

kızlar bu konuda mayıs annelerı 2. sayfada da link verilmiş. bi bakın isterseniz.

Bizde burçehan koyucaz inşallah .6. ayda karar vermiştik.Doktor erkek olabilir demişti.Bi anda neye uğradığımızı şaşırdık.Burçehan kızım diye seviyoruz devamlı
Ayy biz ne tepkiler aldık ne tepkiler aldık. Yok şu olsaymış yok çocuk ahirette hesap sorarmış bu ismi neden koydunuz diye bilmem ne diyip vicdan azabı çektirmişlerdi bana bayağbir araştırma yaptık oyüzden
Hiç duyulmamış yok bu ne yabancı isim merakı dediler bilmem ne .Burçe türkçe bir isimmiş zaten.
Kızdırmışlardı bayağ beni

biz de oğlumuzun adını "Yılmaz Emir" koyacağız, "Yılmaz" dedemizin adı, "Emir" de ona uydu gibi geldi bana, gerçi eşim ısrarla kendi adını koymak istiyor ama, artık çok geç bebek şekerlerimize falan ismimiz yazıldı çoktan

kızlar ilk kızımın ismi zeynep azra 11 gün sonra bi kızımız daha olcak uzun uğraşlardan sonra beren asya koymaya karar vermiştik eşimle ama bugün çok ilginç bişi oldu dışarı çıkcaktık eşime bereni tak dedim bizi aldı bi gülme krize girdik bizim kızın adıyla biz dalga geçtik eşim elif olsun diyordu elif asya yine söyledi ben kararsızım elif asya sizce daha mı güzel olur asya yı ise azra ya uygun olsun diye koyuyoruz hemde hoşumuza gidiyor sizce ilk ismi ne olmalı Z harfinden bi isim bulabilseydm çok uygun olcaktı zeynepe ama okadar isim baktım bulamıyorum biraz yardım edebilirmisiniz kafam çok karıştı....

benim doğuma 3 hafta kaldı ama hala isim konusunda kararsısız. en son ada ya da damla isimlerini düşündük. damla olacak gibi.

10 yıl hasretle beklediğim kızımın adı BEYZANUR olcak nasip olurda o günleri görüp kucağıma alırsam inş.

baştan beri Arda Kaan koymayı düşünüyorduk ama son anda karar değiştirdik ve oğlumuzun adını Arda Yusuf koyduk

bu konuyu araştırdım ben de ilgin için teşekkür ederim.o bahsedilen isim berra değil 'berre'...ikisi birbirinden farklı isimlermiş,ona kanaat getirdikten sonra koymaya karar verdik zaten.

bizde en başından beri oğlumuz olursa mert koymayı düşünmüştük ve MERT TUNA ya karar verdik fakat 2 gün önce AYAZ ismini rüyamda gördüm oğlum senin ismin ayaz olsun diyodum şimdi çok kararsızım rüyada görülünce koyulurmuş napıcaz bakalım ...

benim prensesimim elif zümra olcak kismet olursa. zümrayı ben elifi babası istiyo. pek beğenilmiyo çevreden zümra isimi değişik geliyo ama kim ne derse desin benim kızım zümra olcak:)

zümranın anlamı nette yazldğı gibi degil. arapça bilenlere sorduk topluluk demekmiş. elif beyza ya karar verdik..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…