- Konu Sahibi kuzeyildizi
-
Merhaba arkadaşlar,
05 ocak 2011 de oğlumuza kavuştuk..:)
ama maalesef 6.gününde sarilik teşhisi konuldu ve degeri 22 lerdeydi...iki gün hastanede yattı...ben gündüzleri emzirmek için hastaneye gidiyordum ama geceleri mama verdikleri için bebegimin cok kısa süre içeriinde mamayla tanşti ve alişti...şimdi hem emziriyorum ve sonrasinda doymadigi içim mama da vermek zorunda kaliyorum..belkide sütüm yetersizdir bilmiyorum ama mama konusunda herkes cok üstüme geliyor..illada anne sütü düyorlar,e tabi bende fakındayim ama yetmiyor cocuk ddoymuyor ne yapabilirim
aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlar varmi merak ettim?
ayrica sariliginda etkisiyle ilk haftalarda fazla beslenemedigi için kilosuda sinirda dedi doktor.1 ayımız 3 gün once doldu ve şuan 4300 kg da..(3650 dogmuştu sonra 3300 e düştü)
2. haftasından itibarende kaka sorunu yaşamaya başladik...çişini yapiyor,gazini da cıkariyor ama kakasını yapmiyor 4.günün sonunda ben fitil kullaniyorum ve öle yapiyor..kakasıda kabiz gibi kati değil sıvı ve acik sari...varmi aynı skıntıyı yaşayan arkadaşlar?
cevaplarinizi bekliyorum...sevgiler...
Merhaba arkadaşlar,
05 ocak 2011 de oğlumuza kavuştuk..:)
ama maalesef 6.gününde sarilik teşhisi konuldu ve degeri 22 lerdeydi...iki gün hastanede yattı...ben gündüzleri emzirmek için hastaneye gidiyordum ama geceleri mama verdikleri için bebegimin cok kısa süre içeriinde mamayla tanşti ve alişti...şimdi hem emziriyorum ve sonrasinda doymadigi içim mama da vermek zorunda kaliyorum..belkide sütüm yetersizdir bilmiyorum ama mama konusunda herkes cok üstüme geliyor..illada anne sütü düyorlar,e tabi bende fakındayim ama yetmiyor cocuk ddoymuyor ne yapabilirim
aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlar varmi merak ettim?
ayrica sariliginda etkisiyle ilk haftalarda fazla beslenemedigi için kilosuda sinirda dedi doktor.1 ayımız 3 gün once doldu ve şuan 4300 kg da..(3650 dogmuştu sonra 3300 e düştü)
2. haftasından itibarende kaka sorunu yaşamaya başladik...çişini yapiyor,gazini da cıkariyor ama kakasını yapmiyor 4.günün sonunda ben fitil kullaniyorum ve öle yapiyor..kakasıda kabiz gibi kati değil sıvı ve acik sari...varmi aynı skıntıyı yaşayan arkadaşlar?
cevaplarinizi bekliyorum...sevgiler...
evet canım bende yasıyorum aynı kaka sorununu...
fıtıllede yapmaz oldu..ıyıce ıkınmaya basladıgında kulak cubugu kullanarak yaptırıyoum.benımle beraber ynı sorunu yasayan ocak annesı var bır tne daha...
katı gıdaya gecene kadar boyle devam edecegız bızz...
se cozdunmu srunu...
bende her seferinde kulak çubuğuyla yaptırıyorum kendi kendine yapması çok nadir oluyo.
Öncelikle merhaba hepinize. ben çooook uzun zamandır giremedim siteye. allah hepinizin bebişlerini sizlere bağışlasın, analı babalı, sağlıklı, mutlu büyüsünler.
ben de 4 ocak'ta doğum yaptım. bebişim 3630 gr 52 cm doğdu. anne sütüyle ilk ayın sonunda 5 kg ve 57 cm oldu ç
ayda 600 gr almaları gerekiyormuş bebeklerin. ilk 2 ayda birer kilo alabilen bebekler ileriki aylarda daha rahat oluyorlarmış.
gaz sancısını biz de çekiyoruz. damla kullanmama rağmen sancıyı geçirmiyor ama neyse ki günde bir hatta bazen 2 kez kakasını yapıyor. zeytinyağını annem bana da önerdi ama doktorumuz üç güne kadar bekle, 4. günde hala yapmazsa o zaman fitil kullanırız dedi. inş. gerek kalmaz.
bir de özellikle hızlı büyüyen erkek bebeklerde gelişim sancısı gibi bir sancının olabileceğini söyledi dr. bir ayda 1400 gr!
canım ya kulak çubuğu gibi yöntemler özellikle erkek çocuklarda travmaya yol açabiliyormuş allah korusun. istersen sen de internetten bir araştır.
hoşçakalın...
bende 4 ocakta doğum yaptım hemde 2 kilo doğdu. kuzum.bu gaga sorununu bizde yaşıyoruz son bir haftadır.dediğin gibi kakası sıvı ve açık sarı ..bugünde yaşadık kayınvalidem bir çay kaşığından çok az olmak kaydıyla zeytin yağı ver dedi. denedim ve gerçektende işe yaradı.çok kolay yaptı.zeytin yağının saf olmasına özen gösterirsen inş. sıkıntılarınızı aşarsınız.
Öncelikle merhaba hepinize. ben çooook uzun zamandır giremedim siteye. allah hepinizin bebişlerini sizlere bağışlasın, analı babalı, sağlıklı, mutlu büyüsünler.
ben de 4 ocak'ta doğum yaptım. bebişim 3630 gr 52 cm doğdu. anne sütüyle ilk ayın sonunda 5 kg ve 57 cm oldu ç
ayda 600 gr almaları gerekiyormuş bebeklerin. ilk 2 ayda birer kilo alabilen bebekler ileriki aylarda daha rahat oluyorlarmış.
gaz sancısını biz de çekiyoruz. damla kullanmama rağmen sancıyı geçirmiyor ama neyse ki günde bir hatta bazen 2 kez kakasını yapıyor. zeytinyağını annem bana da önerdi ama doktorumuz üç güne kadar bekle, 4. günde hala yapmazsa o zaman fitil kullanırız dedi. inş. gerek kalmaz.
bir de özellikle hızlı büyüyen erkek bebeklerde gelişim sancısı gibi bir sancının olabileceğini söyledi dr. bir ayda 1400 gr!
canım ya kulak çubuğu gibi yöntemler özellikle erkek çocuklarda travmaya yol açabiliyormuş allah korusun. istersen sen de internetten bir araştır.
hoşçakalın...
bende 29 aralıkta kızımı aldım kollarıma 4020 gram doğdu göğüslerim şiş olduğundan gerginleşmiş iicene ve meme ucunu alamadı kızım bir türlü etraftaki herkes memenin ucu yok diye diye moralimi bozdu hemşireler hiç ilgilenmedi slikon meme ucu aldık onunla emdi ilk sütü sonra onuda almadı meğer bebeğim sarılıkmış o yüzden dermanı yokmuş hiç ağlamıyordu iğne vurulurken topuk kanı alınırken bile ağlamamış hastanede doğru dürüst emziremedim benimde canım çok ağrıyordu dikişlerden ilgilenemiyordum eve geldik yine emmiyordu sütümü sağıp kaşıkla verdik sonrada biberonla içim rahat değildi özel hastaneye götürdüm bebeğimi doktor kilo kaybı olmuş dedi 3600 e düşmüş kilosu sarılık değeride 19 çıktı yeni doğan yoğun bakıma aldılar emzirme saatlerinde gidip emzirmeye çalışıyordum hemşireler çok ilgiliydi baya bilgi edindim mememde süt çok olduğundan gerilmiş o yüzden ucu çıkmadığından ememiyormuş sağ gel dediler öyle yaptım bir daha ki emzirme saatinde mememi aldı kızım ama geri bıraktı biberona alıştığından hemşireler hep deniyecez olmazsa biberonla vereceğiz çünkü kilo kaybımız çok dediler bende sütümü sağıp gitmeye başladım mama takviyeside veriyorlarmış bende mama takviyesi vermemeleri için bol bol süt sağdım hep kilomuzu topladık 2 gece 3 gün yattı kuzum yoğun bakımda 3 gün sonra kontrol vardı doktor kilo alımı iyi değil dedi mama takviyesi ver dedi sütün artana kadar emmediği için sağıyordum o yüzden az geliyordu sütüm bir sonra ki kontrolde mama takviyesiyle toplamış dedi kilo alımı gayet iyi ama ben bu durumdan hiç memnun değildim rezillikti sürekli süt sağmak birileri gelirdi sağacağım zaman hiç hoşuma gitmiyordu sonra silikon uçla denedim biraz emip ağlıyordu biberon istiyordu fark ettim ki bebişim emince süt daha fazla geliyor bende biberonun ucunu çıkarttım annem ve kaynanam ne yapıyon dediler mememe taktım ucu bide böyle deniyeceğim dedim bu süt sağma rezilliğinden iyidir dedim denedim ve kızım o şekilde mememi emmeye başladı biberon sanıp komik geldi hepimize ama sütüm iyicene arttı maşallah bu sayede herkes garipsiyordu bende hiç utanmadan emziriyorum bir güzel süt sağma rezilliğinden iyi :)) bir sonraki muayenede doktorumuz kilo alımı çok iyi dedi 4890 olmuştuk 1. ayımızın sonunda mama takviyesi vermiyorum dedim doktora sütün yeterli o halde çok güzel dedi böyle yani demokraside çareler tükenmezmiş belki benim durumumda olanların işine yarar bu tekniğim denemekte yarar var :)))
tüm hakları saklıdır :82:
dr "başından beri tanımasam 1 aylık olduğuna inanmam, çok sağlıklımaaşallah senin bebek baya bi gelişmiş 1 ayda 4 cm boy 1400 kilo alimi ile...dr nasil yorumladi bu durumu...benim oğlum 1 ayın sonunda ortamala 1 kg aldi ve 2 cm boy atti..
nasıl bir travmaya neden oluyormuş niyeki ????
denizcim aklınla bin yaşa sen:))) bizim boyle bi sorunumuz yok ama olsada kırk yıl düsünsem aklıma boyle bisey gelmezdi:))
bu arada emzirince süt artıyor demişsin...sanslılardansın sende maşallah de kendine canım... ben ne yapsam tık yok3 saatte bir kendimide paralasam 60ccden fazla cıkmıyoo..
dr "başından beri tanımasam 1 aylık olduğuna inanmam, çok sağlıklı, sadece anne sütüyle böyle geliştiği için gayet iyi, ne yapıyorsan aynen devam et. " dedi.
bu tip cisimler orada uyarılmaya sebep olduğu için ileride cinsel travmalara sebep olabiliyormuş. ama sadece bir olasılık! benim bildigim bu kadar.
canım sütün gelmesi tamamen beyinle alakalı sağdığım zaman bazen ağlıyordum kızım neden emmiyor neden böyle uğraşıyorum diye dışarı çıkamıyorduk doktora bir gidiyorduk mecburiyetten gitmeden sağıyordum sütümü yolda acıkırsa veririm diye sonra bu şekilde emmeye başlayınca çok mutlu oldum bunada şükür dedim artık rahat rahat dışarı çıkabiliyorduk emmidiği zaman mutlu oluyorum bu nedenle süt artıyor maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?