2011 ocak bebeklerinin gelişimlerini paylaşalım...

benim kızım da emmiyor sağarak veriyorum.maceram denizinkiyle aynı.ben de deneyim ya biberon ucuyla emzirmeyi.alır mı acaba yaa,çok heyecanlandım

merhabalar benimde oğluşum 25 aralıkta doğdu 3530 gr dı hastaneden çıkarken 3300 e düşmüştü 8 günlükken zatürre başlangıcı teşhisi konularak yenidoğan yoğun bakımına yatırdık o günler gitsin bir daha gelmesin şimdi herşeyden korkar oldum ilk 8 gün emiyordu küveze girince biberonla beslendi çünkü benide yanına almıyorlardı sağıp götürüyordum küvezden çıktıktan sonra emmedi biberona alıştı bizde doymuyor diye mama verdik bebiş biraz fazla kilo almış bi çok doktora gittim şuan kendime iyi bir doktor buldum herhafta götürüyoruz kilo kontrolü için 6 kilo olmuş 59 cm olmuş boyu göğüs ucuyla verdim ama doymuyor çekiyo çekiyo biraz geliyo oda yeterli gelmiyor sanırım sonrada basbas ağlıyor mecbur sağıyorum bu şekilde nası devam edicek onuda bilmiyorum bu arada aşırı gaz sancımız oluyor bebeğim krize giriyor kolik sancısı diyorlar ağlamaktan morarıyor nefes alamıyor çok korkuyorum öyle olduğu zaman bebeğime bişey olucak diye neler kullanmadımki rezene anason ve bilimum damlalar ama fayda vermedi şuan gittiğim doktor damlaya vs şeylere karşı benim içtiğim bir ilaç verdi biraz hafifledi ama yeterli değil melatonin diye bişey bir hormonmuş bebeklerde bu hormon 4. aydan sonra salgılanırmış dünde 2 aylık aşımız yapıldı biraz ateş oldu bide üstüne ıkınıyo ıkınıyo kaka çıkmıyo bakalım rabbim hepimizin yardımcısı olsun...bu arada doktorum bana tavsiyesi çevredeki herkes bişey der ama sen kulak asma bebeğe en iyisi anne bakar ve bilir dedi ayrıca bebeğini sarıp sarmalama ince giydir pijama yeterli birde ince çorap başını sürekli açık tut dedi bundan dolayıda rahatsız oluyor bebek dedi ve ayrıca öğlen saatlerinde yarım saat başı açık şekilde dışarda dolaştır dedi dışarı daha çıkarmadım ama çıkartcam doktoruma gerçekten çok güveniyorum sizde deneyebilirsiniz....

arkadaşlar 25 günlük bebişim var fakat hep kucakta uyumak istiyor yatağına bırakınca en fazla 5 dk uyuyor ve ağlayarak uyanıyor altı temzi karnı tok v.b çok yorucu olmaya başladı.. emzikte almak istemiyor..emziği ne şekilde verebilirim önerileriniz varsa acil paylaşın lütfen yada başka öneriniz varsa alayım

teşekkürler

benimkide kırkaltı günlük ama hala memede uyuyor gece emzik almıyor sabahlara kadar hep uyur uyanık hali var gerçekten çok yorucu
benimkide emzik almıyordu zorla zorla alıştırdım çok ağladı direndi ama inat ettim bende en azından artık gündüz alıyor..

benimkide en başlarda öyleydi.. memede uyuyodu sadece ve ancak kendi memeyi atarsa uykuya devam ediyordu ben cıkarırsam 10 dakıka sonra uyanıyordu.. bende memede uyuyunca mememi agzından cıkarıp hemen emziği tıkıştırdım.. birkaç kez böyle yaptım.. artık emzik alıyor. bi dene istersen belki kanar..

öncelikle geçmiş olsun ki geçmiş zaten bir dahada gelmez umarım:))) gaz sancısı ne yapsak oluyor.. bende acayip dikkat ediyorum yediklerime aman gaz yapmasın diye bişey yemiyorum nerdeyse kendimde sürekli rezene içiyorum. bebişte gaz sancısı olunca nurse harvey's veriyorum tamamen bitkisel birşey benim kızda işe yarıyor. senin doktorunun dediklerinin aynısını benimde doktorum demişti hatta dısarı hiç cıkarmadık deyince kızmıştı. ben gündüzleri güneş olunca balkona cıkarıyorum biraz güneşte turuyorum. onun dısında her yere beraber gidiyoruz artık:) eve hapis olmak yok:) hem kızıma iyi geliyor hem bana:)

inşallah alır çok rahatlarsın emin ol bana da dua edersin :))

Allah razı olsun denizcim,biberon ucuyla emmek için uğraştı biraz sonra sevmedi.ama elimde avent marka bi silikon uç vardı,önce hiç tutamamıştı kızım onu büyük bişey bir hayli,ben de zorlamamıştım öyle duruyordu evde.eşim biberon ucunu almaya çalıştığını görünce bi de onu deneyelim dedi vee 3 gündür emiyor.nasıl mutluyum bilemezsin.hoş böyle olunca da doyuyor mu doymuyor mu anlayamıyorum,iyice emmeden uyuyakalıyor ama sürekli emziriyorum ben de.çok teşekkür ederim sana,senin gazınla tutturduk silikon ucu.sütü sağmak gerçekten büyük rezillik.inşallah emmeye devam eder kızım bakalım artık zamanla göreceğiz.

canım inşallah tutmaya devam eder uçlada olsa emmesi en iyisi hem sıcak sıcak hemen içmiş oluyor hemde sütün artar doymazsa durmaz zaten merak etme bebek çektimi daha fazla geliyor emin ol

selam arkadaşlar,
sizin bebeklerde de oluyormu, vucudunda kırmızı sıvilce tarzi pütürlükler var

ayrica çoküzülüyorum bebegimin sol gözünde beyaz bi leke var doktor karatakt dedi...ilerler diye yada görme kusuru oluşturur diye üzülüyorum...varmi bu konuda bilgisi olan

sağlicakla kalin

herkesel selam.11 ocak doğumluyuz bizde. kusma problemimiz var ne yazıkki,çökelik gibi kusuyor oğlum ve boğazında çok kalıyor. ilk günler çok korktuk nefes alamıyormu diye.hala devam ediyor ama alıştık artık.oğlumda öksürerek çıkarmaya çalışıyor sonra ağlıyor.çok üzülüyorum varmı böyle problemi olan

Benim kızımda resmen sütleri peynir yapıp yapıp çıkarıyor.Allahtan tükürmeyi öğrendi çıkarıyor ağzından .Kalanlarıda gazlı bezi karbonatli suya batırıp dilini silerken alıyorum

katarakt konusuna bi fikrim yok,geçmiş olsun inşallah bi sorun çıkmz.
o kırmızı pütürlükler bizde de oldu,ama şimdi yavaş yavaş geçiyr.kızım da sürekli kaşıyordu eliyle,o yüzden de zor iyleşti.

ya benim kızım da çok hırıltılı nefes alıyor niye bilmiyorum.hasta faln da değil,en baştan beri böyle.ilk zamanlrda anlamamıştım,normal sanıyordum ama geçenlrde ev gelen bi misafir de söyledi.doktora bi kere sormuştuk normal dedi ama bnim kafama takılıyor.niyeböyle acaba?

cnm o gelen ses gırtlağı tam gelişmediği için oluyor. Benim kızımda öyle tam 2 aylık oldu. 1 yaşına kadarda düzelmez dedi doktor endişe etmeyin dedi çoğu bebekte oluyormuş

cnm o gelen ses gırtlağı tam gelişmediği için oluyor. Benim kızımda öyle tam 2 aylık oldu. 1 yaşına kadarda düzelmez dedi doktor endişe etmeyin dedi çoğu bebekte oluyormuş

yaa,hiç duymamıştım böyle bişey.içimi rahatlattın çok sağol.astımdan falan korkmaya başlamıştım iyice.
doktorumuza bişey sormaya da çekiniyorum valla,her şeye normal diyo bi de kafaya alıyo beni çok takıyormuşum,çok gerginmişim.o yüzden bişey sormak istemiyorum.haftaya gittiğimde yine de bu konuyu açayım bakalım ne diyecek:))

canım benım kız kardesımın bebegınde var..gecelerı homur homur dıyor..
acaba astımımı var dıye korkuyordu.doktor olur normal kafana takma demıs...
bende on asoyleyeyım bir çok bebekte olabılıyormus dıye..içi rahat etmedı bır türlü onunda...

benım bebegım artık gunduzlerı kısa kısa uyumaya basladı...
dun ası olduk.boy 60 cm.kılo çıplak 5400 olmus...

benim kızımda 12 ock doğumlu 37. haftada doğdu 3050 grdı boyuda 48 cmdi 22 şubatta doktora götürdüm kilosu 4280 di boyuda 54,2 cm olmuş ilk başlarda mama veriyorduk sütüm azdı şimdi he sağıyorum hem de emziriyorum işe başlayınca nasıl olcak bilmiyorum yarında karma aşımız olcak inşallah ateş yapmaz geceleri 11,30da uyuyor sabah 5e 6ya kadar uyuyor ama gündüz uykusu pek yok yarım saat aralarlarla bide çok bağırıyor

ne güzel uyuyormuş maşallahtedirgin olmuyor musun böyle uyuduğunda?benimki o kadar uyumuyor zaten ama 4 saati biraz geçerse içim içimi yiyor aç uyuyor diye.

benim bebeğimde bebek reflüsü çıktı malesef.zaten anlamıştım .yedikleri geri geliyordu.uykusundan uyandırıyordu.dr kilo alımı iyi ilaç vermeye gerek yok dedi.ama zor oluyr bebişim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…