- 3 Ekim 2007
- 14.718
- 37.163
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi kuzeyildizi
-
dün doktora gittik biz de,hrıltılı nefes aldığını söyledim.her yerini dinledi,bişey yok burnu tıkandığından oluyordur dedi.
evimiz de çok iyi ısı olarak,25-26 derecenin altına düşmüyor,ama kızımın burnu sürekli tıkanıyoranlayamıyorum.akşam deniz suyuyla açmaya çalıştık,perişan oldu yavrum iyice kötü oldu.üzülüyorum elimden de bişey gelmiyor.
bu arada prensesim 61 cm olmuş,kilosu da 5700
benimde oğluşumda çok gaz var ne yaptıysak kurtulamdık en son colinox diye bi damla verdi dr bi rahatız anlatamam patır patır gazını çıkarıyor her emmeden sonra ne rahatlıkmış...2 gündür ölesine çok kustuki oğlum tüm tahlilleri temiz çıktı şimdi motilium verdi kullanıyoruz biraz azaldı kusması ama bu sırada tabi kilo kaybı oldu...,
ilk doğduğunda 3780gr 54 cmdi 1 hafta sonra sarılık oldu ve 3500gr düştü 1. ayın sonunda hem emerek hem sağarak hem azcık mama çıplak 4750 57,5cm olmuş...kusma için gittiğimde 5350ydi 2gün sonra ilaç almaya başlayınca 5580 olmuş bakalım aylık kontrolü perşembe günü ne kadar olucak...
sizlere sormak istediğim şuan hiç mama vermiyorum ama bi tek emzirerek emin olamıyorum arada sağıp veriyorum biberonuda çok seviyor lokur lokur memeyi bırakır diyorlar doğruluğu varmı...
Merhaba Esra,
Evdeki havanın kuruması da bebişlerin burnunu tıkıyor. Kalorifer peteklerinin üstüne su koymak ya da bebeğin odasına buhar vermek (ben 10 dk su kaynattım) işe yarıyor. Serum fizyolojik tercih et bence deniz suyundan ziyade.. Çok geçmiş olsun..
teşekkür ederim we_ra.kaloriferde sürekli su bulunduruyorum,buhar makinesi ise sabaha kadar çalışıyor.yani odamız gayet nemli ama yine aynı.acaba burnunda falan et mi var diye düşünüyorum.belki de çok kafaya takıyorum bilmiyorum ki....
benimde oğluşumda çok gaz var ne yaptıysak kurtulamdık en son colinox diye bi damla verdi dr bi rahatız anlatamam patır patır gazını çıkarıyor her emmeden sonra ne rahatlıkmış...2 gündür ölesine çok kustuki oğlum tüm tahlilleri temiz çıktı şimdi motilium verdi kullanıyoruz biraz azaldı kusması ama bu sırada tabi kilo kaybı oldu...,
ilk doğduğunda 3780gr 54 cmdi 1 hafta sonra sarılık oldu ve 3500gr düştü 1. ayın sonunda hem emerek hem sağarak hem azcık mama çıplak 4750 57,5cm olmuş...kusma için gittiğimde 5350ydi 2gün sonra ilaç almaya başlayınca 5580 olmuş bakalım aylık kontrolü perşembe günü ne kadar olucak...
sizlere sormak istediğim şuan hiç mama vermiyorum ama bi tek emzirerek emin olamıyorum arada sağıp veriyorum biberonuda çok seviyor lokur lokur memeyi bırakır diyorlar doğruluğu varmı...
bebeğinize su veriyormusunuz günde ne kadar veriyosunuz?...
biraz beni emiyor ama daha fazla mama veriyorum su vermem gerekiyormu?
merhaba arkadaşlar..benim oğlum da 4 ocakta dünyaya geldi.sanırım çoğumuzun ortak derdi gaz.bizim biraz azaldı bu aralar diyordum ki;bir kaç gündür gündür hortladı yine.ama şu ara asıl problem emmek istememesi.göğüs uçlarım parçalandı.bebeğim kan emmiş.2 gün emzirmeye ara verip sütümü sağarak dr browns biberonla verdim.göğüslerim biraz normale döndü.emmeyi bırakır diye korktum emzirmeye geri başladım.ama korktuğum başıma geldi.şimdi 2 fırt çekip bırakıyor.ben de nasıl olsa mecbur kalınca emer diyerek biberon vermiyorum.2 saatte bir emen,memeyi biraz geciktirince ortalığı yıkan,ortalama20-25 dk meme alan oğlum şimdi 3-4 saat arayla zorla 10 dk anca emiyor.çok üzülüyorum.ilk bebeğim o yüzden biraz tecrübesizlik de var.bebeğim 3400gr 50 cm doğmuştu.sadece anne sütüyle 1.ay sonunda 5000gr 57 cm, 2. ay sonuna o gr 62 cm olmuştu.emme düzeni bozuldu.şimdi ben bu gelişim düzenini korumakve aynı performansla emmesini sağlamak için ne yapayım?
arkadaşlar bebeğinize devit yada monovit damladan başka kullandiginiz farklı ilaçlar varmi?
yani kan ilaci falan diyolar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?