Allah inşallah o mucizeyi verir.. olmazsa da kendini çok üzme tamam mı? emin ol seninki üzülüp bunalıma giren ve kaçıp giden arkadaşlardan daha acı verici olur.. Allah yardımcın olsun,bebeğini korusun...
aylincim bu acilara katlanmak ne zor olmali. sabirli ol ve guclu ol. guzel bebegine nasil sevinip hamilelik sevincine ortak olmustuk. simdi bunlari anlatman cok dokundu bana. bebegine ve sana acil sifalar canim.
dediklerine katılıyorum... ben de yazmıyordum ama sana cevap vermek istedim.. şuan bunalımın zirvesindeyim.. daha önce de böyle dönemlerim çok oldu..ama bundan dolayı çekip gitmedim,burda dertleştim,anlattım rahatladım.. ama son zamanlarda burada 2 kişi kalmıştık ve 3 -4 günde bir mesaj yazılıyordu.. bu nedenle de artık yazmanın anlamsız olduğuna karar verdim aynı sizler gibi...
yaşadıklarımız çok acı verici olabilir,dönem dönem kabuğumuza çekilmek isteyebiliriz.. ama bu işi nedense bir kişi değil herkes aynı anda yaptı..herkes kendi derdini diğerlerinden daha büyükmüş gibi görüyor.. ama değil bizim derdimiz bazı insanların yanında şükredilecek cinsten bile olabilir.. arkadaşımın çocuğu oldu,şuan 2 buçuk yaşında... ama 3 aylıkken hastalandı,o zamandan bu yana boynundan hortumla nefes alıyor,karnından besleniyor,vucudunu kımıldatamıyor.. sadece yatağa ve makinalara bağlı.. saatte bir kontrol edilmek zorunda.. anne baba nöbet tutarak uyuyorlar.. dışarı çıkamıyorlar.. tatile gidemiyorlar.. en kötüsü ise çocuklarının her an ölebileceğini bilerek yaşıyorlar,bir gün daha yaşatabilmek için çabalıyorlar... böyle yaşaması eziyet bile olsa evlat sonuçta.. Allah evlat acısını kimseye yaşatmasın...Allah herkese hakkında hayırlı olanı göstersin..
ben ocak ayında bir aksilik çıkmazsa tüp bebek için start veriyorum... umudum yok,aklımda binbir düşünce ve umutsuzluk kol geziyor. ama denemeden bilemiycem o nedenle yaza bırakmadan şu belirsizliğin ortadan kalkmasını istiyorum.. tek embryo ile şansım ne kadar olur bilemiyorum ama sanırım bu işler kader kısmet işi... olmazsa belki şuanki durumumdan daha beter bir durumda olucam,hayata küsücem,yemekten içmekten kesilicem,mutlulukla arama perde koyucam belki de....
ama ben bıkmadan usanmadan Allah bana güç verdikçe denemeye devam edicem.. çünkü anne olmak, dünyaya o masum yavruyu getirmek,o mucizeyi yaşamak, bütün hazinelerden daha kıymetli ...