2011 Sezeryancılar

arkadaşlar hepinize hayırlı doğumlar diliyorum en erken benim herhalde yarın 08.30 da =)))

merhaba kızlar....
kafam çok karışık... anestezi türüne karar verdiniz mi merak ettim sizleri? ben 5 yıl önce oğlumda, "aman ben hiçbirşey görmeyeyim-duymayayım, panik olurum" diye genel anestezi olmuştum ama sonrasında çok ağrım olmuştu... 16 temmuz da yani c.tesi sabahı kız kardeşim kombine spinal-epidural anestezi ile doğum yaptı.. maşallah ne bir ağrı ne sızı... sezeryan sırasında da sonrasında da en ufacık ağrısı olmadı..sadece 4 saat kadar bacakları ve ayakları uyuşuk kaldı, o da geçer geçmez hemen ayağa kaldırdılar ve yürüdü.. ben gene "ameliyat ortamına katlanamam" deyip genel anesteziye karar vermişken, şimdi acaba ben de mi böyle olsam diyorum.... uykularım kaçıyo artık... offfff.....

sizler neye karar verdiniz, merak ettim... ya da daha önceden spinal-epidural tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim...

merhaba kızlar....
Kafam çok karışık... Anestezi türüne karar verdiniz mi merak ettim sizleri? Ben 5 yıl önce oğlumda, "aman ben hiçbirşey görmeyeyim-duymayayım, panik olurum" diye genel anestezi olmuştum ama sonrasında çok ağrım olmuştu... 16 temmuz da yani c.tesi sabahı kız kardeşim kombine spinal-epidural anestezi ile doğum yaptı.. Maşallah ne bir ağrı ne sızı... Sezeryan sırasında da sonrasında da en ufacık ağrısı olmadı..sadece 4 saat kadar bacakları ve ayakları uyuşuk kaldı, o da geçer geçmez hemen ayağa kaldırdılar ve yürüdü.. Ben gene "ameliyat ortamına katlanamam" deyip genel anesteziye karar vermişken, şimdi acaba ben de mi böyle olsam diyorum.... Uykularım kaçıyo artık... Offfff.....

Sizler neye karar verdiniz, merak ettim... Ya da daha önceden spinal-epidural tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim...

canım ya aynen bende senin durumundayım. Ilki genel anestesi ile oldu bunda epidrual istiyorum. Bir yandan korkuyorum. Ama kardeşimde 2 yıl önce normal doğum yaparken epidrual oldu gördüm. Aslında fazla canı yanmadı. Iğneyi takan kişinin uzman olması lazım sadece. Bende %90 epidrual olucam. Bu ayın sonunda randevum var gidince konuşuruz artık doktorla

epidural + spınal nasıl oluyor bıırı yetmıyomukı ben epıdurallı yaptım spınalde kaatter takılmıyor dırek ıgneyle uyusuyor epıduralde kataterden ılac verılıyor spınalın genelde basagrısı yaptıgını cok duydum bırde spınalde ayaklarını hıssetmedıgınden zorlanıyorlar epıduralde hıc olmazsa ayaklarını oynatabılıyosun dogumdan cıktıktan sonra rahatca gıydırebılıyorlar hıssızlık zor olur epıdural alın yeterlı derım genelı hıc düşünmedım epıdural lüksü varken bosverın tüplerle nefes almayı hemde doguma sahıt olun korkucak hıcbırsey yok zaten en cok 7-8 dkda dogum bıtıyor bırtek baskıalrı hıssedıyosun acı yok yanı bebek cıktıktan sonra zaten baskıda yok:))

kızlar bana sondayı sordualr takmak ıstermısınız dıye bende sart degılmı dedım hayır ıstege baglı dedıler bende takmayın ozaman dedım drumda danıstım oda tavsıye etmem taktırma dedı enfeksıyon fln ıcın tedırgın oldum anestezıcıylede konustum dedım msada bide yapmıyım:) aman yap neler oluyoır masada zaten dedı zaten gce 12 den sonra bırsey yıyıp ıcmedıgımden tuvalet ıhtıyacım olmadı dogumdan sonrada olmadı zaten sürgüye yapmıstım dogudmdan sonra sondayı sart degıl demezlerse taktırmayın bence

slm kızlar 2 ay önce spinalle sezeryan oldum.iğne takılması felan hiç acımıyo okonuda endişe etmeyin ama bençok gerildim çook üşüdüm ve sonrasındada çok ağrım vardı.kişiden kişiye değişiyo heralde ağrı.çünkü aynı hastanede aynı yöntemle sezeryna olan arkadaşımın hiç ağrısı olmadı ve ameliyat sırasında çok keyif aldığını söylüyor.1 hafta sonra hafif boyun ve baş ağrılarım oldu belimden ağrı giriyordu başıma kadar ama hafif.ilaça gerek kalmadı.ben diğerini genel anastezi ile yaparım heralde

merhaba kızlar....
kafam çok karışık... anestezi türüne karar verdiniz mi merak ettim sizleri? ben 5 yıl önce oğlumda, "aman ben hiçbirşey görmeyeyim-duymayayım, panik olurum" diye genel anestezi olmuştum ama sonrasında çok ağrım olmuştu... 16 temmuz da yani c.tesi sabahı kız kardeşim kombine spinal-epidural anestezi ile doğum yaptı.. maşallah ne bir ağrı ne sızı... sezeryan sırasında da sonrasında da en ufacık ağrısı olmadı..sadece 4 saat kadar bacakları ve ayakları uyuşuk kaldı, o da geçer geçmez hemen ayağa kaldırdılar ve yürüdü.. ben gene "ameliyat ortamına katlanamam" deyip genel anesteziye karar vermişken, şimdi acaba ben de mi böyle olsam diyorum.... uykularım kaçıyo artık... offfff.....

sizler neye karar verdiniz, merak ettim... ya da daha önceden spinal-epidural tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim...

canım ben panik biriyim genel düşünüyordum hep..zatende ayrıca yüksek tansiyon çıktı son 1-2 haftadır...yüksek tansiyona epidural yapılmıyormuş....

canım ben panik biriyim genel düşünüyordum hep..zatende ayrıca yüksek tansiyon çıktı son 1-2 haftadır...yüksek tansiyona epidural yapılmıyormuş....

hadi hayırlısı canım.. çarşamba sabahı dualarımız seninle inşallah.. Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin... heyecanlandım bak şimdi....

ben hala anestezi konusunda kararsızım...

kızlar bana sondayı sordualr takmak ıstermısınız dıye bende sart degılmı dedım hayır ıstege baglı dedıler bende takmayın ozaman dedım drumda danıstım oda tavsıye etmem taktırma dedı enfeksıyon fln ıcın tedırgın oldum anestezıcıylede konustum dedım msada bide yapmıyım:) aman yap neler oluyoır masada zaten dedı zaten gce 12 den sonra bırsey yıyıp ıcmedıgımden tuvalet ıhtıyacım olmadı dogumdan sonrada olmadı zaten sürgüye yapmıstım dogudmdan sonra sondayı sart degıl demezlerse taktırmayın bence

çok sağol canım ya. Inş bende istemiyorum takmazlar.

hey gidi günler hey :)))
3 buçuk sene önce ben aynı tatlı telaşları, heyecanları yaşıyordum şimdi sizleri okuyunca şöyle bir geçmişe gittim.... hepiniz hayırlısıyla kucaklarınıza bebeğinizi alırsınız inşaallah....
bu arada ben spinal sezaryen oldum çok rahattı öyle bel ağrısı baş ağrısı olmadı benim tek sorunum ağrı eşiğim yüksek diye doktor ağrı kesicilerimin arasını çok uzun tutmuştu bu nedenle dikişlerimin ağrısını biraz çektim ama o da sadece bir gece sürdü ertesi gün ayağa kalkıp yürüyünce yürüdükçe rahatladım ağrım azaldı 3. gün hastaneden çıktığımda ne ağrım ne de sızım vardı... spinal olanlar ameliyattan çıkınca bol bol su içcin bir de rezene çayını tavsiye ederim hem gaz hem de süt için iyi oluyor :)) bir de kahve içmek iyi geliyormuş ben yeni öğrendim bilseydim kahve keyfime erken başlardım :9:
hepinize hayırlı doğumlar diliyorum ...

şubat ayında bebişimin gerçek kordon düğümlenmesi olduğundan mecburi sezeryan doğum yaptım 38.haftada..ben zaten sezeryan istiyordm ama kaybetme korkusuyla değil..herneyse hamişliğimde 11 kilo almıştım doğumda 8kilo gitti şuan göbüşüm eskisinden daha güzel hiçbir sıkıntı yaşamadım rahattı cidden tavsiye ediyorum

bende sezeryancılardan olarak geçen hafta dr kontrolümde 11.10.11 tarihini yazdık bakalım bi aksilik olmazsa Mine'miz o zaman gelcekk :69:

bende 27 haziranda genel anestezi ile bebişimi dünyaya getirdim.. ikinci sezeryanım benim ikiside genel oldu bunu epidural çok istemiştim ama son anda kan alımları yaparken tansiyonum düştü baygınlık geçirdim onun için yapılamayacağını söyledi dr olmadı kısmet böyleymiş...ama normal olma şansı varsa bence normal denenmeli ne de olsa ameliyat

epidural + spınal nasıl oluyor bıırı yetmıyomukı ben epıdurallı yaptım spınalde kaatter takılmıyor dırek ıgneyle uyusuyor epıduralde kataterden ılac verılıyor spınalın genelde basagrısı yaptıgını cok duydum bırde spınalde ayaklarını hıssetmedıgınden zorlanıyorlar epıduralde hıc olmazsa ayaklarını oynatabılıyosun dogumdan cıktıktan sonra rahatca gıydırebılıyorlar hıssızlık zor olur epıdural alın yeterlı derım genelı hıc düşünmedım epıdural lüksü varken bosverın tüplerle nefes almayı hemde doguma sahıt olun korkucak hıcbırsey yok zaten en cok 7-8 dkda dogum bıtıyor bırtek baskıalrı hıssedıyosun acı yok yanı bebek cıktıktan sonra zaten baskıda yok:))

linki kopyalamayı beceremediğim için yazının bir bölümünü kopyaladım canım...

Bölgesel anestezi yöntemleri
Sezaryenle doğum yapacak anne adaylarının karşısına iki seçenek çıkıyor: Genel Anestezi ya da Epidural anestezi.

Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor.

Epidural ve spinal anestezi, bölgesel anestezi yöntemleri içinde en sık uygulanan yöntemler. Epidural anestezinin genel işleyişi şu: Omuriliği ve omurilikten çıkan sinirleri saran ve “dura” adı verilen zarın etrafına lokal anestezik ilaçlar verilerek ağrının beyine iletilmesi engelleniyor. Spinal anestezide ise lokal anestezik ilaçlar dura zarının altında yer alan beyin-omurilik sıvısına veriliyor. Spinal anestezide epidural anesteziye kıyasla çok daha düşük doz ilaç verilmesine rağmen anestezinin etkisi çok daha kısa sürede başlıyor.

Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor. Bu durum ağrı hissedilmesine yol açmasa da bazı anne adayları rahatsızlık verici olduğu görüşündeler. İşte spinal anestezide, operasyon bölgesinde ağrının kesilmesinin yanı sıra olarak tam bir hissizlik durumu oluşuyor. Bu nedenle günümüzde tercih edilen yöntem; sezaryen operasyonlarında spinal ve epidural anestezi yöntemleri birlikte uygulamak. Bu birleşik yönteme ise, kombine spinal epidural anestezi adı veriliyor.

nasipse 26 temmuz salı günü bende bebeğime kavuşacam. allah herkese sağlıklı sıhhatli bebeklerine kavuşmayı nasip etsin inşallah.

nasipse 26 temmuz salı günü bende bebeğime kavuşacam. allah herkese sağlıklı sıhhatli bebeklerine kavuşmayı nasip etsin inşallah.

Haydi hayırlısı canım, Allah sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin. anestezi şeklin ne olacak canım? benim kafam hala karışık o yüzden soruyorum...

Haydi hayırlısı canım, Allah sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin. anestezi şeklin ne olacak canım? benim kafam hala karışık o yüzden soruyorum...

spinal düşünüyorum. anestezinin her hali aslında tehlikeli. ama genel anezteziden daha iyi diye düşünüyorum. hayırlısı arrtık

slm kızlar son detaylımızda doktorum normal dogum yapamayacagımı söyledi galiba bende sezeryan olucam
biraz korkuyorum çünkü plasenta previa marginalis teshisi kondu rahmimin yarısı kapalıymış sizlere bişey sorucam
spinal sezeryan olmayı düşünüyorum hastanelerdeki fiyata dahil oluyormu yoksa ektra ücret ödeniyormu bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin:nazar::emir_bebek:

slm kızlar son detaylımızda doktorum normal dogum yapamayacagımı söyledi galiba bende sezeryan olucam
biraz korkuyorum çünkü plasenta previa marginalis teshisi kondu rahmimin yarısı kapalıymış sizlere bişey sorucam
spinal sezeryan olmayı düşünüyorum hastanelerdeki fiyata dahil oluyormu yoksa ektra ücret ödeniyormu bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin:nazar::emir_bebek:

cnm ben özel çağıner hastanesinde yapıcam doğumu inş 300 tl epidural farkı istiyo bildiğim kadarıyla ekstra bi ücret talep ediyolar epidural veya spinal için

kombıne anestezı güzel bırseymıs ozamn ben epıdurallı yaptım o cekmeler germeler raahtsızlık verıcıydı cok offlaya pofflaya zor sabrettım bebegı caakrıncaya kadar bana bunların hıssedılecegı söylenmemıştı cünkü
spınaldede basagrısı olmasından korkuyodum gercı herkeste olcak dıye bısey yok
epıdural yada spınal ıcın bendende 150 tl fark almıslardı yanlıs hatırlamıyorsam 3 sene önce özel hastanede sgk anlasmalı genelde dogu fıyatı verılıyor hepsı ıcınde dıyorlar sonrası + epıdural parası ıstıyorlar ama

Back
X