- Konu Sahibi sementa1983
arkadaşlar hepinize hayırlı doğumlar diliyorum en erken benim herhalde yarın 08.30 da =)))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba kızlar....
Kafam çok karışık... Anestezi türüne karar verdiniz mi merak ettim sizleri? Ben 5 yıl önce oğlumda, "aman ben hiçbirşey görmeyeyim-duymayayım, panik olurum" diye genel anestezi olmuştum ama sonrasında çok ağrım olmuştu... 16 temmuz da yani c.tesi sabahı kız kardeşim kombine spinal-epidural anestezi ile doğum yaptı.. Maşallah ne bir ağrı ne sızı... Sezeryan sırasında da sonrasında da en ufacık ağrısı olmadı..sadece 4 saat kadar bacakları ve ayakları uyuşuk kaldı, o da geçer geçmez hemen ayağa kaldırdılar ve yürüdü.. Ben gene "ameliyat ortamına katlanamam" deyip genel anesteziye karar vermişken, şimdi acaba ben de mi böyle olsam diyorum.... Uykularım kaçıyo artık... Offfff.....
Sizler neye karar verdiniz, merak ettim... Ya da daha önceden spinal-epidural tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim...
merhaba kızlar....
kafam çok karışık... anestezi türüne karar verdiniz mi merak ettim sizleri? ben 5 yıl önce oğlumda, "aman ben hiçbirşey görmeyeyim-duymayayım, panik olurum" diye genel anestezi olmuştum ama sonrasında çok ağrım olmuştu... 16 temmuz da yani c.tesi sabahı kız kardeşim kombine spinal-epidural anestezi ile doğum yaptı.. maşallah ne bir ağrı ne sızı... sezeryan sırasında da sonrasında da en ufacık ağrısı olmadı..sadece 4 saat kadar bacakları ve ayakları uyuşuk kaldı, o da geçer geçmez hemen ayağa kaldırdılar ve yürüdü.. ben gene "ameliyat ortamına katlanamam" deyip genel anesteziye karar vermişken, şimdi acaba ben de mi böyle olsam diyorum.... uykularım kaçıyo artık... offfff.....
sizler neye karar verdiniz, merak ettim... ya da daha önceden spinal-epidural tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini yazarsa sevinirim...
canım ben panik biriyim genel düşünüyordum hep..zatende ayrıca yüksek tansiyon çıktı son 1-2 haftadır...yüksek tansiyona epidural yapılmıyormuş....
kızlar bana sondayı sordualr takmak ıstermısınız dıye bende sart degılmı dedım hayır ıstege baglı dedıler bende takmayın ozaman dedım drumda danıstım oda tavsıye etmem taktırma dedı enfeksıyon fln ıcın tedırgın oldum anestezıcıylede konustum dedım msada bide yapmıyım:) aman yap neler oluyoır masada zaten dedı zaten gce 12 den sonra bırsey yıyıp ıcmedıgımden tuvalet ıhtıyacım olmadı dogumdan sonrada olmadı zaten sürgüye yapmıstım dogudmdan sonra sondayı sart degıl demezlerse taktırmayın bence
epidural + spınal nasıl oluyor bıırı yetmıyomukı ben epıdurallı yaptım spınalde kaatter takılmıyor dırek ıgneyle uyusuyor epıduralde kataterden ılac verılıyor spınalın genelde basagrısı yaptıgını cok duydum bırde spınalde ayaklarını hıssetmedıgınden zorlanıyorlar epıduralde hıc olmazsa ayaklarını oynatabılıyosun dogumdan cıktıktan sonra rahatca gıydırebılıyorlar hıssızlık zor olur epıdural alın yeterlı derım genelı hıc düşünmedım epıdural lüksü varken bosverın tüplerle nefes almayı hemde doguma sahıt olun korkucak hıcbırsey yok zaten en cok 7-8 dkda dogum bıtıyor bırtek baskıalrı hıssedıyosun acı yok yanı bebek cıktıktan sonra zaten baskıda yok:))
nasipse 26 temmuz salı günü bende bebeğime kavuşacam. allah herkese sağlıklı sıhhatli bebeklerine kavuşmayı nasip etsin inşallah.
Haydi hayırlısı canım, Allah sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin. anestezi şeklin ne olacak canım? benim kafam hala karışık o yüzden soruyorum...
slm kızlar son detaylımızda doktorum normal dogum yapamayacagımı söyledi galiba bende sezeryan olucam
biraz korkuyorum çünkü plasenta previa marginalis teshisi kondu rahmimin yarısı kapalıymış sizlere bişey sorucam
spinal sezeryan olmayı düşünüyorum hastanelerdeki fiyata dahil oluyormu yoksa ektra ücret ödeniyormu bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
allahım hepimizin evlatlarını sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin![]()