- Konu Sahibi sementa1983
merhaba Ilgaz,
canim, hayirli olsun bebisin. Nasilsin iyimisin? Oglunda iyidir insallah? Sen neden spinal sezeryan secmistin? Yazdiklarina göre cok iyi gecmis, su anda durumun nasil peki, herhangi bir kisitlama var mi hayatinda? Hep seyi düsünüyorum, (ayip olmazsa, insan büyük tuvaletini yaparken) dikis yerlerinde zorlama oluyor mu?
Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan düsünüyorum ama henüz tam biseyde yok, daha hamileligin cokkkkk basindayim...
Fatos merhaba,
sen kacinci haftandasin, dogum ne zaman olacak belli mi? Sen neden sezeryan düsünüyorsun? Insallah hayirli dogumlar nasip eder Rabbim cümlemize...
Haticeciğim ben de senin gibi normal doğumdan korktuğum başaramayacağımı düşündüğüm için sezeryanı tercih ettim ama son haftada zaten bebeğin başı doğum kanalında değilmiş yani normal isteseymişim de olmayacakmış. Hayatımda hiç bir kısıtlama yok sadece ağır kaldırmamaya dikkat ediyorum o kadar başka hiçbir değişiklik yok. oğluma kendim bakabiliyorum her işimi yapabiliyorum. Tuvalet sorunu da hiç olmadı. İlk 3 gün içinde tuvaletini yapamazsan dedi doktorum lavman gibi bir ilaç yazdı onu makattan sıkacaksın öyle yapacaksın dedi. Ama ben tuvaletimi yaptım hiçbir zorlanma olmadı. Dikiş yerlerimde acı da olmuyor tuvaletteyken. Ben de hep sezeryandan sonra günlerce hasta gibi yatacağım zannediyordum ama kesinlikle öyle olmadı.
Ama tabi sen normal yapabilirim diyorsan normal yap. Ben bazen acaba diyorum normal yapsaydım bebeğime daha mı faydalı olurdu diye düşünüyorum. Doğumdan sonra bebeim sarılık oldu sütüm hemen gelmedi. Şu anda da sütüm az acaba diyorum normal olsaydı sütüm çok mu olurdu. Çünkü ne de olsa 1 hafta önceden alınıyor sezeryanda.