2011 Sezeryancılar

merhaba Ilgaz,

canim, hayirli olsun bebisin. Nasilsin iyimisin? Oglunda iyidir insallah? Sen neden spinal sezeryan secmistin? Yazdiklarina göre cok iyi gecmis, su anda durumun nasil peki, herhangi bir kisitlama var mi hayatinda? Hep seyi düsünüyorum, (ayip olmazsa, insan büyük tuvaletini yaparken) dikis yerlerinde zorlama oluyor mu?

Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan düsünüyorum ama henüz tam biseyde yok, daha hamileligin cokkkkk basindayim...

Fatos merhaba,

sen kacinci haftandasin, dogum ne zaman olacak belli mi? Sen neden sezeryan düsünüyorsun? Insallah hayirli dogumlar nasip eder Rabbim cümlemize...

Haticeciğim ben de senin gibi normal doğumdan korktuğum başaramayacağımı düşündüğüm için sezeryanı tercih ettim ama son haftada zaten bebeğin başı doğum kanalında değilmiş yani normal isteseymişim de olmayacakmış. Hayatımda hiç bir kısıtlama yok sadece ağır kaldırmamaya dikkat ediyorum o kadar başka hiçbir değişiklik yok. oğluma kendim bakabiliyorum her işimi yapabiliyorum. Tuvalet sorunu da hiç olmadı. İlk 3 gün içinde tuvaletini yapamazsan dedi doktorum lavman gibi bir ilaç yazdı onu makattan sıkacaksın öyle yapacaksın dedi. Ama ben tuvaletimi yaptım hiçbir zorlanma olmadı. Dikiş yerlerimde acı da olmuyor tuvaletteyken. Ben de hep sezeryandan sonra günlerce hasta gibi yatacağım zannediyordum ama kesinlikle öyle olmadı.
Ama tabi sen normal yapabilirim diyorsan normal yap. Ben bazen acaba diyorum normal yapsaydım bebeğime daha mı faydalı olurdu diye düşünüyorum. Doğumdan sonra bebeim sarılık oldu sütüm hemen gelmedi. Şu anda da sütüm az acaba diyorum normal olsaydı sütüm çok mu olurdu. Çünkü ne de olsa 1 hafta önceden alınıyor sezeryanda.

Haticeciğim ben de senin gibi normal doğumdan korktuğum başaramayacağımı düşündüğüm için sezeryanı tercih ettim ama son haftada zaten bebeğin başı doğum kanalında değilmiş yani normal isteseymişim de olmayacakmış. Hayatımda hiç bir kısıtlama yok sadece ağır kaldırmamaya dikkat ediyorum o kadar başka hiçbir değişiklik yok. oğluma kendim bakabiliyorum her işimi yapabiliyorum. Tuvalet sorunu da hiç olmadı. İlk 3 gün içinde tuvaletini yapamazsan dedi doktorum lavman gibi bir ilaç yazdı onu makattan sıkacaksın öyle yapacaksın dedi. Ama ben tuvaletimi yaptım hiçbir zorlanma olmadı. Dikiş yerlerimde acı da olmuyor tuvaletteyken. Ben de hep sezeryandan sonra günlerce hasta gibi yatacağım zannediyordum ama kesinlikle öyle olmadı.
Ama tabi sen normal yapabilirim diyorsan normal yap. Ben bazen acaba diyorum normal yapsaydım bebeğime daha mı faydalı olurdu diye düşünüyorum. Doğumdan sonra bebeim sarılık oldu sütüm hemen gelmedi. Şu anda da sütüm az acaba diyorum normal olsaydı sütüm çok mu olurdu. Çünkü ne de olsa 1 hafta önceden alınıyor sezeryanda.

Bende senin gibi normal dogumu basaramayacagimi, bebegime herhangi bir zarar geleceginden korkuyorum, birde 5 yil önce normal doguma basindan sonuna sahit oldugum icin, psikolojik bir korkuda var bende... Sen gayet kolay atlatmissin canim, insallah bende öyle atlatabilirim. Canim, bebeginin sarilik olmasiyla ve sütünün az olmasiyla inan ki sezeryanin pek bir alakasi yok neden dersen, yengem ocak ayinda normal dogum yapti, onunda sütü cok mu cok azdi, ve hatta sadece 3 ay ancak emzirebildi. Emzirdikten sonra mecbur mama ile takviye ediyordu.

Ismi ne oglunun? Kac kilo ve kac santim dogdu?

Ben de işte bazen düşünüp vicdan azabı duyuyorum. Ama tabi normal olsaydı başıma neler gelecekti bilmiyorum neyse. Oğlumun ismi Doruk canım. 50 cm doğdu. 3.380 gramdı. Doğumdan sonra 2.950 grama düştü. Şu an yine 3.000 gram civarında. Sen kaç haftalık hamilesin bebişin kız mı erkek mi.

merhaba ılgaz,

canim, hayirli olsun bebisin. Nasilsin iyimisin? Oglunda iyidir insallah? Sen neden spinal sezeryan secmistin? Yazdiklarina göre cok iyi gecmis, su anda durumun nasil peki, herhangi bir kisitlama var mi hayatinda? Hep seyi düsünüyorum, (ayip olmazsa, insan büyük tuvaletini yaparken) dikis yerlerinde zorlama oluyor mu?

Ben normal dogumdan korktugum icin sezeryan düsünüyorum ama henüz tam biseyde yok, daha hamileligin cokkkkk basindayim...

Fatos merhaba,

sen kacinci haftandasin, dogum ne zaman olacak belli mi? Sen neden sezeryan düsünüyorsun? ınsallah hayirli dogumlar nasip eder rabbim cümlemize...

35+4 haftadayım canım. Ilk doğumda sezeryan yaptırmıştım. Senin gibi korktuğum için. Onda genel anestezi olmuştu. Bunda spinal anestezi olucak büyük ihtimal. Ilk gün zor oluyor ama sonra normal hayata dönüyrsun cnm. Birde normal doğumda da kesi yapıyorlar ve baya dikiş atıyorlar. Normal doğum yapıpda oturamayan çok kişi duydum. Ama benim kardeşimde normal doğurdu. Ondada dikiş vardı. Bendede cesaret yok doğum konusunda. Zor yani canım. Sen kaçıncı haftadasın. Allah yardımcımız olsun.

35+4 haftadayım canım. Ilk doğumda sezeryan yaptırmıştım. Senin gibi korktuğum için. Onda genel anestezi olmuştu. Bunda spinal anestezi olucak büyük ihtimal. Ilk gün zor oluyor ama sonra normal hayata dönüyrsun cnm. Birde normal doğumda da kesi yapıyorlar ve baya dikiş atıyorlar. Normal doğum yapıpda oturamayan çok kişi duydum. Ama benim kardeşimde normal doğurdu. Ondada dikiş vardı. Bendede cesaret yok doğum konusunda. Zor yani canım. Sen kaçıncı haftadasın. Allah yardımcımız olsun.

tekrar merhaba canim,

ayni bende sen gibiyim, yani korku konusunda... Senin baya ilerlemis hamilelik. Ben henüz basindayim, 5ci haftanin basindaymisim, dün doktora gitmistim o söyledi. Benim icin yani daha cok erken, bisey söylemek. Bakalim 2 hafta sonra doktor kontrolünde belli olacak canim, hersey yolunda mi degil mi ? Rabbimden dilegim herseyin bu sefer yolunda olmasi...

Normal dogumda da kesi oluyor evet, yani ya alttan ya karinda illa kesiliyoruz dogumda :-)))... Benim korkum biraz daha fazla, cünkü eger iyi giderse hersey ilk dogumum olacak... sen benden tecrübelisin su an :-)) Insallah canim hayirli bir dogum olur bu sefer ki dogumunda... hikayeni yazmayi unutma olurmu...

canim buradan haberleselim...sevgiler

Ben de işte bazen düşünüp vicdan azabı duyuyorum. Ama tabi normal olsaydı başıma neler gelecekti bilmiyorum neyse. Oğlumun ismi Doruk canım. 50 cm doğdu. 3.380 gramdı. Doğumdan sonra 2.950 grama düştü. Şu an yine 3.000 gram civarında. Sen kaç haftalık hamilesin bebişin kız mı erkek mi.

merhaba Ilgaz,

kusura bakma ben senin mesajini görmemisim, o yüzden yazamadim geri. Doruk´u Allah size bagislasin. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah. Kilo ve boy olarak gercekten iyi dogmus.

Ben henüz 5 haftalik hamileyim, yani daha yolun basindayim. Insallah hakkimizda herseyin hayirlisi olur.

Sen nerde oturuyorsun Ilgaz, yasin kac?

Sevgiler selamlar

merhaba hanimlar,

yokmu baska tecrübelerini yazacak olan... tecrübelerinizi bekliyoruz.. tesekkürler simdiden

sezeryanın zor tarafı gaz sancısı ve bir de ameliyathanede üşüdüğüm için omuzlarım tutulmuştu, bu iki sancı beni zorlamıştı ama omuz için hemen kas gevşetici vurdular gaz sancısı için de kayısı suyu çok iyi arkadaşlar ve kendinizi yürümeye zorlayın,hareket edin.

sezeryanın zor tarafı gaz sancısı ve bir de ameliyathanede üşüdüğüm için omuzlarım tutulmuştu, bu iki sancı beni zorlamıştı ama omuz için hemen kas gevşetici vurdular gaz sancısı için de kayısı suyu çok iyi arkadaşlar ve kendinizi yürümeye zorlayın,hareket edin.

merhaba canim,

onun disinda nasil gecti sezeryanin, genel mi epidural mi? Bu arada bebisin hayirli ugurlu olsun. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin. Sen kac günde toparlandin?

sevgiler

çok teşekkür ederim canım darısı da hayırlısıyla sana olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.canım ben genel anesteziiyi tercih ettim bu arada bebeğim ters durduğundan mecburi sezeryan oldum, epidurala cesaret edemedim ameliyathaneye girerken bile çok heyecanlandım o anı görsem psikolojim çok daha değişik olabilir diye düşündüm..hastanede 2 gece kaldım eve geldiğimde zaten toparlanmış haldeydim,çünkü hastanede ne zaman yürüyeblrsn dedilerse gayret ettim ve yürüdüm hareket ettim, çevrendekiler de yardım edecekler zaten sana hiç merak etme ama ufak tefek şeyleri kendin de yapmaya çalış yavaş yavaş toparlanırsın hiç merak etme..

çok teşekkür ederim canım darısı da hayırlısıyla sana olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu.canım ben genel anesteziiyi tercih ettim bu arada bebeğim ters durduğundan mecburi sezeryan oldum, epidurala cesaret edemedim ameliyathaneye girerken bile çok heyecanlandım o anı görsem psikolojim çok daha değişik olabilir diye düşündüm..hastanede 2 gece kaldım eve geldiğimde zaten toparlanmış haldeydim,çünkü hastanede ne zaman yürüyeblrsn dedilerse gayret ettim ve yürüdüm hareket ettim, çevrendekiler de yardım edecekler zaten sana hiç merak etme ama ufak tefek şeyleri kendin de yapmaya çalış yavaş yavaş toparlanırsın hiç merak etme..

amin canim insallah. Allah o günleri gösterir insallah. Bakalim benim bebis dogum zamani nasil duracak. Allah hayirli hamilelik ve hayirli bir dogum nasip eder insallah. Herkesten duydum bunu canim, cok hareket etmek iyi geliyormus sezeryandan sonra...ne kadar cabuk ayaklanirsan o kadar iyi oluyormus... Cevremdekiler yardim ederlerde, ben kendimde cabalarim...

Canim tskrler paylasimin icin.. Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin bebisini... selamlar

2010 temmuzda doğum yaptım sezeryanla ve ertesi gün çıktım hastaneden.göbegim kalmadı çok rahat ettim sadece sap bacagımda bir türlü uyuşukluk vardı oda kilo gittikçe gitti.5 ayın sonunda 20 kilo verdim ama ikinciye hamile kaldım şimdi 8 aylık hamileyim benim merak ettimde dikiş izleri ne zmana geçiypor

2010 temmuzda doğum yaptım sezeryanla ve ertesi gün çıktım hastaneden.göbegim kalmadı çok rahat ettim sadece sap bacagımda bir türlü uyuşukluk vardı oda kilo gittikçe gitti.5 ayın sonunda 20 kilo verdim ama ikinciye hamile kaldım şimdi 8 aylık hamileyim benim merak ettimde dikiş izleri ne zmana geçiypor

merhab rgbe,

Allah bagislasin bebisini... yeni hamileliginde hayirli olsun, doguma pek bisey kalmamis desene.. Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah...

Sezeryanla ilgili tecrübelerini yazarmisin...cabuk toparlanabildin mi falan.. agrilar nasil, genel mi yoksa epidural mi falan...

selamlar sevgiler...

merhab rgbe,

Allah bagislasin bebisini... yeni hamileliginde hayirli olsun, doguma pek bisey kalmamis desene.. Rabbim sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah...

Sezeryanla ilgili tecrübelerini yazarmisin...cabuk toparlanabildin mi falan.. agrilar nasil, genel mi yoksa epidural mi falan...

selamlar sevgiler...

amin hatice

sezeryanım çok iyi geçti hemen toparlandım..hiç bir sorun yaşamadım şükür sütümde hemen geldi.göbegimde beşşinci ayımda dümdüz oldum.ama ikincisinde bilmiyorum nasıl olcak görcem 3 hafta sonra :))

amin hatice

sezeryanım çok iyi geçti hemen toparlandım..hiç bir sorun yaşamadım şükür sütümde hemen geldi.göbegimde beşşinci ayımda dümdüz oldum.ama ikincisinde bilmiyorum nasıl olcak görcem 3 hafta sonra :))

merhaba canim,

nasilsin iyimisin?
Demek 3 hafta kaldi, peki randevu aldin mi dogum günü icin? Bu sefer neyin olacak - kiz - erkek? Insallah canim Rabbim sag salim ikinizide kurtarir. Bu sefer yine dogum hikayeni buraya yazmayi unutma olurmu... benimde yarin doktorda kontrolüm var, heyecanliyim - ikinci kere bebisi görecegimiz icin, insallah hersey yolundadir Allahin izniyle...

Kendine dikkat et canim sende... sen hangi sehirde oturuyordun? Bu sefer yine ayni doktorunda mi olacak dogumun?

Allaha emanet olun ikinizde - öpüyorum...:54:

merhaba Rbge,

nasilsin canim, son haftalarindasin sanirim... belli oldumu simdi kesin dogum tarihi?? Neler hissediyorsun?

Senden cok ben heyecanlaniyorum galiba :1::1: . Insallah güzel haberlerinide aliriz burdan...sevgiler canim

merhaba Rgb,

nasilsin iyimisin canim, sanirim dogum yaptin - umarim sag salim almissindir bebisi kucagina.. haberini bekliyorum canim... Allaha emanet ol.. sevgiler selamlar:emir_bebek:

selam kizlar,bende 18 gun once spinal sezeryan oldum,ve cokk memnun kaldim,bu ikinci bebegim,ilk dogumum normaldi,ve cok sanci cekmistim,birsurude alttan dikisim vardi,bunda gule oynaya sezeryana girdim,bugun 18 gun ve tamamen toparlandim hic ameliyat olmamis gibiyim,kendimi iyi hissediyorum bi 5 gun agri ve aci oluyo ama agri kesiciler epey ise yariyo,bende gobek fitigi oldugu icin mecbur sezeryan oldum,degilse normal olacakti ama simdi iyikide sezo diyorum..:46:

selam kizlar,bende 18 gun once spinal sezeryan oldum,ve cokk memnun kaldim,bu ikinci bebegim,ilk dogumum normaldi,ve cok sanci cekmistim,birsurude alttan dikisim vardi,bunda gule oynaya sezeryana girdim,bugun 18 gun ve tamamen toparlandim hic ameliyat olmamis gibiyim,kendimi iyi hissediyorum bi 5 gun agri ve aci oluyo ama agri kesiciler epey ise yariyo,bende gobek fitigi oldugu icin mecbur sezeryan oldum,degilse normal olacakti ama simdi iyikide sezo diyorum..:46:

merhaba maviboncugum,

hayirli olsun canim, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah bebisini. Ne güzel ilk bebisine kardeside gelmis, darisi benim basima diyim :-))...ben daha ilkini doguramadim. Allah nasip ederse Nisan 2012 annesi olucam ve normal dogumdan cok korktugum icin spinal sezeryan düsünüyorum, ha bir o kadarda ondan korkuyorum ama... ne bilim iste... Ilk dogumunda ne kadar sanci cekmistin?

Insallah hayirlisi olur....nasil güle oynaya girdin sezeryana, hic korkmadin mi :-))), belden yapilan igneden falan, kendi doktorun mu girdi?

merhaba maviboncugum,

hayirli olsun canim, Allah anali babali büyütmeyi nasip etsin insallah bebisini. Ne güzel ilk bebisine kardeside gelmis, darisi benim basima diyim :-))...ben daha ilkini doguramadim. Allah nasip ederse Nisan 2012 annesi olucam ve normal dogumdan cok korktugum icin spinal sezeryan düsünüyorum, ha bir o kadarda ondan korkuyorum ama... ne bilim iste... Ilk dogumunda ne kadar sanci cekmistin?

Insallah hayirlisi olur....nasil güle oynaya girdin sezeryana, hic korkmadin mi :-))), belden yapilan igneden falan, kendi doktorun mu girdi?

canim ilk dogumumda 24 saat sanci cektim nerdeyse..bunda suyum geldi,planlanan gunden 5 gun once geldi bebis,hemide gece 2.30 da..cok korkuyodum gece olursa,hastanede doktor olmassa falan diye,ama hastaneye vardigimda,herkes hazir beni bekliyodu..ben yurt disinda yasiyorum,esim ameliyat boyunca hep yanimdaydi,igne korkulacak bisi degil,inan koluna takilan serum ignesi daha cok acitiyor,onden o bolgeye anestesi yapiyolar,sinek isirigi gibi aci hissediyosun,sonra ayaklarin isinmaya basliyo,birkac dakika icinde sicaklik beline ulasiyo ve hazirsin,bana ayagini kaldir diyo doktor,ne ayagi,hicbisi hissetmiyonki..onune perde geriliyo,bebegin karnindan ciktigini hissdiyosun,seni soyle bi salliyolar cikarirkensonra hoop sarip sarmaliyolar,biraz isitip getirip sana opturup koklattiriyolar,o sira doktorlar dikiyo,sen bebisinlesin,her ani yasiyosun,50 dak.falan suruyo,uyusukluk 2 saat falan suruyo,sondayi falan sen uyusukken takiyolarr,hicc biseyy hissetmiyosun..anlican spinal buyuk kolaylikk,hicc korkma,ama kesi yeri aciyo tabi biraz,onada agri kesici yapiyolar,5gunde baya toparlaniyosun..tavsiye edrim,sormak istedigin olursa,memnuniyetle cevaplarim,,

Back
X