Hayırlı akşamlar kızlar,evet hemen başlim anlatmaya
Bugün doktor kontrolüm vardı,biliyosunuz beklenen doğumum haftaya cuma..kontrole gittiğimde doktorum doğuma gitmişti,fırsat bu deyip eşimle kahvaltı ettik bir yerde,sonra döndük,doktorum gelmişti,önce bebeğe baktı ultrasonla,suyun geçen haftaya göre biraz azalmış dedi,bebeğim 3.600 kg,arkasından hemen bi çatı muayenesi yaptı geneaçılma yok,parmakları zor girdi içeri,bebek kanalda değil,baş aşağı fakat başı sağ bacağıma doğru duruyor,zaten karnımda aşağı inmemişti,halen midemin altında top gibi duruyor,kanala girse karnım inerdi ama nerdee,neyse hemen nst yaptı çok ufak sancılar vardı kayda değer değil
fakat bebeğin kalbi 170 atıyordu,hoşuna gitmedi bir kaç pozisyonda yatırdı beni,ve sol tarafıma yatınca kalp atışları normale döndü,ve tembihledi sadece sol tarafına yatıcan bebek solu seviyor dedi,halbuki bende hep sağda rahat ederim,o yüzden sürekli sağıma yatıyodum,sabredicem artık,birde kesinlikle temizlik yapmayacaksın,bu son haftan robot gibi dur dedi:) bebek eşinden ayrılabilir,su kesen aniden açılabilir dedi,boşuna 9 ay yürümüşüm.
nst den sonra iyice konuştuk,bana bebeğin bu haftalarda Kanala girmesi gerektiğini söyledi,girmemesi hoşumuza gitmeyen bir durum dedi,hemen sezeryan için gün vermeyelim 3 gün sonra bir daha gel,bir kontrol daha yapalım,eğer bebek yine kanala girmemişse yapacak bişey yok mecbur sezeryan olacak,bebeği kanala sokma gibi bir durumumuz yok dedi
birde normal doğumda olsa sezeryanda olsa ağrısız doğumu tavsiye etmedi,normalde doğal olanı,sezeryandede genel anestezi tavsiye etti,kendide genel anestezi olmuş,ben sana ağrı çektirtmem rahat ol dedi,bakalım hepimiz normal doğum diye yola çıktık ama birşekilde yolumuz sezeryane doğru gidiyor,ama öyle ama böyle,hayırlısı olsun.
bugün kontrole gittim.ultrason.10 günde bir bakıyor.birde nst 5 günde 1 artık.kalp atışları kulaklarımda çınlıyor.14 şubatı iple çekiyorum.nstdeyken .odada 41 haftalık bayan vardı hiç sancısı yokmuş.2 gün suni sancı vermişler 2cm açıklık olmuş.artık sezaryana alacaklarmış.bayan aglıyordu.ebe gelip gidip birde alttan bakması yokmu...
yok canım yaa daha bişiye bakmadı.haftaya demişti yani 39da falan.bende hani baksında durum ne nasıl olur olurmu olmazmı anlaşılsın istiyrorum.hani belirsizlik olmasın.sabırlar azaldı malum ne olacaksa olsun havasına giriyorum istemeden
Hayırlı akşamlar kızlar,evet hemen başlim anlatmaya
Bugün doktor kontrolüm vardı,biliyosunuz beklenen doğumum haftaya cuma..kontrole gittiğimde doktorum doğuma gitmişti,fırsat bu deyip eşimle kahvaltı ettik bir yerde,sonra döndük,doktorum gelmişti,önce bebeğe baktı ultrasonla,suyun geçen haftaya göre biraz azalmış dedi,bebeğim 3.600 kg,arkasından hemen bi çatı muayenesi yaptı geneaçılma yok,parmakları zor girdi içeri,bebek kanalda değil,baş aşağı fakat başı sağ bacağıma doğru duruyor,zaten karnımda aşağı inmemişti,halen midemin altında top gibi duruyor,kanala girse karnım inerdi ama nerdee,neyse hemen nst yaptı çok ufak sancılar vardı kayda değer değil
fakat bebeğin kalbi 170 atıyordu,hoşuna gitmedi bir kaç pozisyonda yatırdı beni,ve sol tarafıma yatınca kalp atışları normale döndü,ve tembihledi sadece sol tarafına yatıcan bebek solu seviyor dedi,halbuki bende hep sağda rahat ederim,o yüzden sürekli sağıma yatıyodum,sabredicem artık,birde kesinlikle temizlik yapmayacaksın,bu son haftan robot gibi dur dedi:) bebek eşinden ayrılabilir,su kesen aniden açılabilir dedi,boşuna 9 ay yürümüşüm.
nst den sonra iyice konuştuk,bana bebeğin bu haftalarda Kanala girmesi gerektiğini söyledi,girmemesi hoşumuza gitmeyen bir durum dedi,hemen sezeryan için gün vermeyelim 3 gün sonra bir daha gel,bir kontrol daha yapalım,eğer bebek yine kanala girmemişse yapacak bişey yok mecbur sezeryan olacak,bebeği kanala sokma gibi bir durumumuz yok dedi
birde normal doğumda olsa sezeryanda olsa ağrısız doğumu tavsiye etmedi,normalde doğal olanı,sezeryandede genel anestezi tavsiye etti,kendide genel anestezi olmuş,ben sana ağrı çektirtmem rahat ol dedi,bakalım hepimiz normal doğum diye yola çıktık ama birşekilde yolumuz sezeryane doğru gidiyor,ama öyle ama böyle,hayırlısı olsun.
hayırlısı olsn cnm dediğin gbi,önemli olan bebeğin sağlıklı olması..
ama genel anestezi önermesi bana biraz garip geldi,pek önermiolar sanırım,çok duymadm ben,ama içini ferah tut tabi,vardır bi bildiği..
inşallah kanala iner ama bebişin. sağlıklı kolaycacık normal bi doğum yaparsın
bu arada burda bi arkadaş söylemişti sanırım:
dizleri hafif büküp belinle hafif daireler çizmek bebeğin kanala inmesini sağlıyormuş,ben günde birkaç defa yapıyorum,bakalım dr ne diyecek gidince..
maşallahh senin bebişte tontişş.hayırlısı sezeryana çıkıyor yollar ama kısmet olmayınca olmuyo.hayırlısını versin Allah sağlıklı olsunlarda.
amin,tontiş olduğu yüzünden belli yanakları arasında dudakları sıkışmış:)
cnmm seninle aynı durumdayım baş aşağı duruyor ama kanalda değil benim doktorum gecen pazartesi bol bol yürü dedi kanala girmesi için yürüyorum hergün bugün tekrar gittim alttan baktıı lerleme vaar dedi hatta eliyle mudahale ettiin normalde hep bakardı ama bu seferki başkaydı sanki elile tuuttu cektii yüürüyüşe devam dedii sanki biraz kasıklarıma indi gibi ama bakalım hayrlısı ben etkisini gördüm yürümenin sanada tavsiye ederim canımm
KIZLAR BİŞİ SORUCaM YA. eşim sanırım doğum için netten kolye sipariş verdi. bugün gizli gizli bişiler yapıyordu bilgisayarda geçmişe baktım hepsi burada com. a girmiş bi kolyeyi sepete eklemiş sanırım onu sipariş verdi çok beğenmedim ama sesimi de çıkarmak istemiyorum ama bir yandan da madem doğum hediyesi olacak severek her zaman kullanacağım bişi olsun istiyorum.. kararsız kaldım bi şekilde laf alsam ağzından değiştirtsem mi yoksa hiç sesimi çıkarmadan razı mı olsam??
hmmm anladım cnm,genelde de bebeği hemen göremiyosun fln ya o sıkıcı birazcanım epidural yada spinali sonrasındaki aşırı baş ve bel ağrıları için önermedi,belden aşağın uyuştuğunda cesete dönüyosun gerek yok önermiyorum dedi,genel anestezi ol bebek gibi uyuyup uyanıcan,ben bile kendimde spinali tercih etmedim dedi.
benim doktorda bol bol yürü demişti geçen haftalarda,öylede yaptım,zaten çokta hareketliyim,9 ay yürüdüm yollarda doğuracaktım:) ama bebek sürekli aynı pozisyonda duruyor,baş aşağı ve başı sağ bacak hizamda,ortalamıyor bir türlü,cuma günü son adet tarihime göre doğum olması lazım,ama benim karnım halen yukarıda inmiyor,bana hemen sezeryan tarihi vermeyelim 3 gün sonra yine gel bi bakalım,kanala girecekmi dedide çok şey değişmezmiş,ama yinede bir kontrol edelim gibisinden konuştu
sen de haklısın cnm ama yazık o da süpriz yapmak istemiş kendi çapında uğraşmış beğenmiiş fln, özveri göstermiş.kalbi kırılmasın snra..KIZLAR BİŞİ SORUCaM YA. eşim sanırım doğum için netten kolye sipariş verdi. bugün gizli gizli bişiler yapıyordu bilgisayarda geçmişe baktım hepsi burada com. a girmiş bi kolyeyi sepete eklemiş sanırım onu sipariş verdi çok beğenmedim ama sesimi de çıkarmak istemiyorum ama bir yandan da madem doğum hediyesi olacak severek her zaman kullanacağım bişi olsun istiyorum.. kararsız kaldım bi şekilde laf alsam ağzından değiştirtsem mi yoksa hiç sesimi çıkarmadan razı mı olsam??
ay iiki yazdın bunları rahatladım valla yalnız değilim dimekkü:81:
bende senle aynı durumdayım,bebek kafasını sokamazsa normal doğum yapamazsın,gez toz istediğin gibi dedi,ihayırlısıyla iner inşallah bebekim yaaa
bu arada kolye sanırım buEki Görüntüle 137260
hmmm anladım cnm,genelde de bebeği hemen göremiyosun fln ya o sıkıcı biraz
valla gayet hoş nesini beğenmedinki,adam zevkliymiş,bence itiraz etme derim
bilmiyorum ki canım ya sanırım sadece beyaz altın olması bir de kalpli olmasını beğenmedim.gerçi pırlantaymış ama..
ama galiba ses çıkarmamak en iyisi sonra beğenmiyorsun diye ilerde böyle süprizlerden vazgeçebilir. canım kocam benim..onu gerçekten çok seviyorum
slm kızlar nasılsınız geçmişi okuyamadım hemen yazıp çıkıcam daha sonra uzun soluklu uğramaya çalışırım inş....
şimdi doktordan geldik herşey yolunda ama ben muayene alttan olamıyorum buda işleri birazcık karıştırıyor tabiki....vee yarın saat 12:00da yatışş 14:00 da sezeryanla kızımızı kucağımıza alcaz inşş bol dua bekliyoruzz hepinizdenn ..... bu kararı çok zor verdim ama mecburdumm
slm cici anne adayları
ya sağlıkocağına gitmiştim aşımın ikinci dozunu oldum çok şükür:)geç oldu ama olsun hemşirem geçkalamadık ucu ucuna yetiştirdik dedi saolsun psikolg gibi ya öyle güzel dinliyo ve yönlendiriyoki beni çok seviyorum kendisini:)
buarada 5gün önceki nst sonucumu ve çatı muayenimi anlattım açılmam olduğunu söledim 1cm ve açılma için erken daha dedi doğumun başlamış bile olabilir dedi hemen doktora gitmemi söledi çüünkü kahve akıntılarım devam ediyo dedim.eğer muayen sonucu aşındamadan olsaymış bukadar uzun sürmezmiş bu akıntı sancıya karşı direncin yüksek dedi ondan hissetmiyosun yüksek sancılarını benide haberdar et dedi akşam acile mi gitsem diyorum sdece sertleşmelerim var ve o arada hafif adet sancım okadar.bide çatımın dar dendiğini söleyince eğer doktorun %50 normal doğum derse normali dene dedi ama %40 derse zorlanacağını gösterir sezeryan ol dedi üstelik başından beri hemşiremle normali konuşuyoduk ama oda zorlanabileceğimi söledi kızlar hayırlısı olsun sanırım yaklaşıyo bnm doğumda yada bizimki bize oyunlar yapıyo yaramazpaşam benm
merhaba kızlar,
Hatırlarsanız en son yazdıgımda catı muayenesı olacagımdan bahsetmıstım normal dogum ıstıordum.38.haftada catı muayenesı oldum 27 ocakta doktorum çatımın dar olduğunu persembe yanı bugun ıcın sezeryan kararı aldı.amaaa benım bebıs dayanamayıp 30 ocakta sancılarımı baslattı,once emın olamadım azcık su ve pembemsı akıntı geldı megersem o nişan mıs.gece 1.30 da basladı ben hasteneyı aradım belırtılerınız dogumun basladıgını gosterıo dedı ama ben kendımden emın olamadım sancılarımı takıp ettım baktım en son 9 dk bır sancı gelmeye baslayınca akıntı ıyıce kırmızılasınca hazırladıgım bebıs ve kendı cantalarımı kamerayı,foto mak herseyı alıp hastaneye gıttık.esım pek ınanmadı hanı persembe dedıklerı ıcın ama benım ıcımde bı hıs vardı acil sezeryan olacagıma daır ve öylede oldu.Gıttıgımde 2cmlık acıklık olmus doktorumu aradılar ve acıl spınal sezeryana alındım.Sancılarım nst de tavan yapıo gozukuodu hatta hemsıre baya dayanıklısın normalde herkes bu sancıda bagırıo dedı keske normal dogurabılseymısın dedı.sezeryan ıcın hazırlıklar yapıldı ve spınal takıldı once ayaklar uyusuor hıcbırsey hıssetmemeye baslıorsunuz bel altından ıtıbaren,sondayı takıorlar merak etmeyın hıc bı acı sızı his yok.Bebegınızın gelıs anını sesını duymak harıka benım gözlerım doldu amelıyat sırasında.getırdıler öptum.Amelıyathane cok soguk benı tıtreme aldı,cıktıgımdada hala tıtrıyordum.Agrı sızı tabıkı oluo dogum sonrası ama herkes yıne farklı yasıo tabı bu durumu.ayaga kalkmak kolay olmuo ama agrısada hemen kalkmaya calısın ne kadar cok yurursenız okadar cabuk toparlanırsınız.Sezeryan olacaklara Allah kolaylık versın,her ıkı dogumunda zorlukları var bebıs ıstıosanız annelık bu cekmeden baska sansımız yok malesef.Gelelım spınal doguma bu dogum seklı cok guzel bebısın dogum anını yasamak amaaaa malesef yan etkısı muthıs bır bas agrısı.ama nasıl?ayaga kalktıgınız an basınız delı gıbı agırıor bu amelıyatın 2.gunu baslayıp 10 gun surebılıomus dıe yazıor nette benım 5.gunum wc bı tek kalkıorum basımı kaldırdıgım an agrı baslıor.Bunu onlemek ıcın 4-5 lıtre su evet abartmadım ıcmenız lazımmıs ben 3lıtre ıcıodum dıorum ıcıom ama fayda yok bugun abarttım ıcmeyı sankı bıraz faydası oldu.bırde kafeın almanız engellıormus dedıler cok koyu kahve cay ,kola,yesılcay ıcıorumm.oda bıraz ıse yaramaya basladı gıbı ama öle 30 dk yıne ayakta duramazsınız.spınal olcak arkadaslar sıze bakıcak bı kısı en az 10 gun olması lazım bunun tek dezavantajı bu hemen ayaga kalkmanız mumkun deıl.Allah herkese yardım etsın.Ama annelık cok guzel bı duygu onun ıcın herseyı yaparım uykusuzluk cok problem deıl yeterkı saglıklı olup ona bakabıleyım.sık sık emzırıorum sutum geldı hemen,memısler yara yapan tek seyın komple sıyah kısmı agzına vermemıs oldgumuzuu anladım ve benım yara olmadı lutfen komple meme basınızı verın ucunu verırsenız emzık gıbı kullanır ve sıkar hem sutu cekemez hemde yara yaparsınız aklınızda bulunsun.buna ragmen ben mustela gogus ucu kremı kullanıorum her emzırmeden sonra hem sılmenızede gerek yok.sutum cok gelıor hmen sertlesıor memısler oyuzden her ıstedıkce emzırıorum ve en son 5-10dk dıger memıısı verıorum,hemen ardından gaz cıkarma eylemıne baslıorum cunku gazın mıdeden bagırsaga ınmesnı engellersek bebıs gaz sıkıntısı cekmıor.Sukur huysuz bı bebek deıl ama ben kendıme bebıse cok dıkkat edıorum sıcaktayım hep klıma sureklı calısıor hatta wc yede elek.kalorıfer koyduk usutmıyım dıe.cunku ben hasta olursam bebıste hasta olurmus sutten gecermıs dıolar.kızlar sımdılık yazacagım deneyımlerım bunlar.sızın sormak ıstedıklerınız varsa seve seve yazarım.benım aklıma gelenler bunlarr..sevgıler
selam
doktordan geldim nst de 100 üstü sancılarım çıktı.ama ben hissetmiyorum hele bugün hiç yok o şiddetli adet sancıları demekki doğum habercisi kızlar
bebeğim hala ters doktor çok sıkışmış dönemez dedi hakikaten öyle çapraz iki top var karnımda biri popo biri kafa
doktor 14 şubatı bekler inşallah kendini dinle ve uyanık ol dikkat et dedi.
14 şubat günü yoğun olursa diye hastanenin suitlerinden birini rezerve ettirdik.şimdilik durum bu.
3300 çıktı ultrasonda ama bence çok daha fazla yani
kızlar ben geldim
burcu dogum yapmış gözdede galiba bugun yapcakmış gözünüzaydın.)
gun alanlar olmuş sezeryan için hakkınızda hayırlısı olsun
benim de çatım dar oldugu için kızımı ve kendimi riske atmak istemedim Allah korusun bunca yol
almışken gerrek
yok risk almaya dedim spinal anestezi ile oldum
kızlar rahattı korkmayın yani ilk gun sancın
oluyor ama dayanabiliosun
ignede yapıyolar rahatlıyosun öyle bas agrısı falan yasanmadı bende
ELVİN im kollarımda şükürler olsun
Kızlar hepinize selamlar henüz doğurmadım:) Annem geldi biliyosunuz onunla hasret gidermekten ve yaptıklarını yemekten buraya uğrayamadım.Haber vereyim dedim görüşürüz:)
herkese slm
ya çoook mutlu oldum,biçok kişi doğurmuş sağlıkla, çok şükür darısı doğurmayanların başınaa
kızlar bende galiba pazartesi doğuruyorum,bebeğim ters olduğu için sezeryan olucam,sizce erkenmi ?akıl verin bana 38+2 oluyorum pazartesi...:18:
kızlarrr nasılsınız doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün tarihleri belli olan arkadaşlar allah bi avazda kolay doğumlar nasip etsin hepinizee
bugün oğluşumu ilk kezzz kucağıma aldım misss kokusunu içime çektimm emzirdimmm küçüğüm nasılda tutmaya çalışıyordu göğsümüü oğluşum iyice esmer güzeli oldu hep teni eşime benzesin istedim onun gibi oldu çok içten istemişim sanırımm oğluşumla göz göze geldiğim anı ömür boyu unutamam okadasrr çocuk baktım daha miniklerine bile ama çok tecrubesiizdim onu tuttuğumda nasıl bi duygu tarifi yok bi bebeğim vardı ama bugün anneyim diyebiliyorum onun sıcaklığını hissettmek çok farklıymış kokusu cennet kokulu diyolar ya gerçekten öyle her bebek cennet kokuyor darısı başınıza kızlar sağlıkla bu arada cumartesi taburcuyuz evimize geliyor sonunda lokumum
valla gayet hoş nesini beğenmedinki,adam zevkliymiş,bence itiraz etme derim
burcu spinal olduğunda bir kaç saniye görsem ne olacak,normal doğumdaki gibi öpüp koklayamıyosunki,hemen sarıp götürüyolar bebeği,zaten belden aşağın oluyor ceset gibi hissetmiyosun,sonrasındaki baş ağrılarını kaldıramam valla,hele 5 litre su hiç içemem o durumda:)
karamelcim zor bi karar cidden ya,bana kalırsa dr.unun tavsiyesine uy,sonuçta bu şekiilde pek çok durumla karşılaşmıştr,en makulünün ne oldunu bilir.selam hanımlar..
ya sizz bebişleri faceden görüosunuz benim yok ben çatlıorum meraktannnnnn kardeşiminkinden isimle girsem göremezmiyim yaaaa..
Gözdeyle burcunun durumu nasılmış merak ettım çok bebişler kilolalrı nasılll?
Dünde bizim kontrolümüz vardı kızımın kilosu 2600 müş baya azzz değil mi?
Doğum konusudu konuştuk tekrar karar veremiorummmmmmmmmm bana biraz akıl verin.. Bende şimdi myom varya küçükte deil hamilelikten önce 4cm di hamileliğim boyunca 5.5 cm oldu drum normal doğumu deneyelim dio ama normal doğum için tüm rahimin kasılması gerekiomuşş benimde haliyle myomun olduğu yer kasılmayacak bebeği itemeyebilir ağrı düzensizliği yaşayabilirsin olmazsa sezeryana alırız dedi.. Ama bide şöle bişey var myomum büyük olduğu iiçin ya 2 sene içinde faha fazla büyümeden 2. bebeği yap dio ama 9 ayda nerdeyse 2 cm büyüdü 2 senede kim bilir ne kadar büyücek belki birden myomun alınması gerekcek bide ameliyat olmam gerekcek.. Sezeryanla myomu aldırma şansımda var ama rahime zarar da verebilir dio doktorum bakarım eğer zarar vermicek bi yerdeyse alırım ama rahime zarar verceğini düşünürsem almam yaşın çok genç 2. bebeyide yap öle alıyım dio.. Ama bütün hamileiğimi korkuyla bekledim başlarda düşük sonra erken doğum riski bi kez daha böle korkuyla bi hamilelikte geçirmek istemiorum bilmiorum kafam çok karışık nolur bi fikir verin ben her halukarda kesilcem sezeryan yerinden myom için şimdi sezeryan yapsam belki alınabilcek durumdadır myomdanda kurtulurum ama ya alınamazsaaa oooff offff
bu arada kolye sanırım buEki Görüntüle 137260
yok yok yalnız değilsin:) okudum senin durumunu aynıyız,benim doktorda kanala girmediği müddetçe zorla sokamayız dedi:) bide sanki sıkışmış içeride rahatca dönemiyor,neyse artık kanala girmesede bebeğimin canı sağolsun zaten korkuyodum normal doğumdan:) büyük ihtimalle haftaya kollarımda olur yavrum,tabi Allahın izniyle.
Merhaba kızlar geçmişe bakmadan yazıyım dedim.Belki fazla kalamam nette.
Bu sabah dr.gittik kızım tabiki uyuyordu her zamanki gibi ama ilk defa 100lerde sancım çıktı ama belimden gelen bir sancı değildi.Vajinamın uyuştuğunu hissediyorum o sancıda sadece
ikinci kez tekrardan nstye girdim bu sefer bebişim hareketliydi ilk yarısında uyudu gerçi ama uyanınca düzensiz sancılarım çıktı.
malum benim dr.pazar günü izne ayrılıyor.Bende bu sefer sordum nasıl yapıcaz bu çocuk 9 şubat'a kadar gelmezse diye.Sen cumartesi günü tekrardan gel ben seni muayene ediyim dedi.10 şubat gününüde gelirsin buraya asistanım seni diğer uzman arkadaşlara yönlendirir dedi.Ya doğumu başlatırlar dedi yada bekleriz bir hafta diye söyledi.
Ama benim kızımın gelmeye hiç niyeti yok gündüzleri pek sakiniz akşamları hareketliyiz.
Hastanemiz birde şöyle bir uygulama başlatmış artık.Bundan sonra her nst 20tl'miş.Düşüncesize ben 2 günde bir gidiyorum her gidişimde 20 tl ödiycem ki eğer haftayada gelmezse hergün nst ye girip 20tl ücret vericem.
ufff uffff çok canım sıkkın 2 gündür.
Yarında devlet hastanesinden randevu aldım birde ordaki başka bir dr.gözükücem bakalım o ne diycek.Gerçi kesin bir çatı muayenesi yapıcak ama kızım için katlanıcaz artık ne yapalım.
Bizden haberler şimdilik böyle şimdi geçmişi okumaya çalışıyım birazcık
slm kızlar ben pek giremediğim için pek hatırlanmıyorum sanırım merak eden olmuyor :)yarın annem geliyor çok mutluyum cumartesi tekrar kont var son kont de bebişim 3204kg dı dr umuzda izine ayrılıyor moralim bozuk az önce çağlayanlada konuştuk telde oda aynı durumda o keşke dr izine çıkmadan hafta sonu doğum yapsa.Bu arada bütün doğum yapan annişlerimizin gözü aydın.doğum yapacak olanlarıda Allah kolay kurtarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?