• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

arkadaşlar biraz önce ayrıntılı bilgi verememiştim şampuanlar hakkında şimdi ekliyorum bi okuyun derim:95:
"Sodyum Lauryl Sülfat (SLS)

İng. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Bu yazıda, yaklaşık otuz senedir süren ‘SLS kanserojendir/kanserojen değildir!' tartışmasının özetini bulacaksınız. Hindistan cevizinde bulunan yağ asitine basitçe sodyum ve sülfat eklenerek elde edilen bu kimyasal maddenin ismini herhangi şampuan veya diş macununun içindekiler kısmında görmek mümkün. Her daim kullandığınız diş macunun arkasında bu maddenin ismini okumaktan sıkıldığınız günlerden birinde, internette bu konuda küçük bir arama yaptığınızda fark edebiliyorsunuz bunu. SLS ve türevleri (sodium laureth sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium lauryl ether sulfate) temizlik sektörüne el atmış en kalabalık ailelerden birisidir. Bu ailenin en rütbeli elemanı olan ve ayrıca aileye ismini veren sodyum lauryl sülfat'ın, şöhretini kanserojen olabilme özelliğini gizli tutmak gibi birtakım gayrimeşru yollarda kullandığı öne sürülüyor. SLS'nin avantajları şu şekilde özetlenebilir;

— Sabun köpüğünü daha aktif hale getirir,

— Köpük miktarını artırır,

— Emülsiyon özelliği nedeniyle fazla yağ ve kiri saç ve deriden uzaklaştırır,- belki de bu kadar çeşitli alanlarda kullanılmasının en önemli sebebi- üretimi gayet ucuzdur.

Zararları;

— Çocuklarda göz gelişimini engeller,( ki bu madde bebek şampuanlarında dahi var)

— Derinin zarar görmesine yol açar,

— Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

— Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar.

SLS'nin bu olası zararları konusunda ihtilaf var. ‘Zararsızdır' içerikli yazılardan, ‘tamamen zararlıdır' diye bas bas bağıran yazılara kadar bir sürü yazı bulabilirseniz internette. Yine de, bu kadar tartışma içinde bazı bilimsel bulgular vermek mümkün. SLS'nin trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) gibi bileşiklerle, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan ‘nitrozoamin (ing. nitrosamines)'leri oluşturur. ‘İlla SLS kullancam, o benim hayatımın anlamı' diyenlerin SLS'yi en azından bu bileşiklerle birlikte kulanmaması bu kişilerin son kullanma tarihini artıracaktır inancındayım. Bunun yanında altta referanslarını verdiğim birtakım araştırmalarda ise SLS'nin %2'den fazla kullanımı sonucunda yukarda saydığım zararlara yol açtığı tespit edilmiştir 1,2. Bu araştırmalarda beni rahatsız eden en önemli cümle ise, birçok üründe bu oranın %20'den fazla olduğunu belirteniydi. Uçurum gayet açık. SLS kullanmaya devam etmek veya tamamen organik ürünler kullanmak.

1 Journal of the American College of Toxicology,

2(7), 127-181, 1983 2 Journal of the American College of Toxicology, 2(5), 1-34, 1983 "

bir de

Cildin en hassas organlardan biri olduğunu belirten Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu, deri yolu ile alınan kimyasalların doğrudan kana karıştığına dikkat çekiyor. Livaoğlu, SLS'nin vücuda etkilerini şöyle anlatıyor: "Ambalajların üzerinde sodium laureth sulfate (SLS) veya sodium lauryl ether sulfate (SLES) olarak yazılan bu kimyasal madde, deriden emilip organlarda birikme yapabiliyor. Ciltte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Bir araştırmada ise göz dokusuna zarar verip görme problemlerine neden olduğu görülmüştür. SLS'ye düşük miktarda olsa da dioksan diye adlandırılan kanserojen madde üretim sırasında bulaşabilmektedir. Bu nedenle de ayrıca risk oluşturmaktadır."

linki:
Aile Sağlık - Şampuanın çok köpürmesi iyi olduğu anlamına gelmiyor - ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]
Kozmetik ve Vcut Bakm rnlerinde Toksik Kimyasal Katk Maddeleri
http://www.naturalive.com.tr/aksiyon3.pdf

etiketleri iyi okuyalım derim ben
canım kullandığımız tüm şampuanlarda var. Olmayan marka yok canım. Ben bunu çoktan biliyordum ama ne yapacaksın mecburen alacağız.

offff kızlar arada kaldım bir türlü seçemiyorum nolur yardımcı olun
aşağıda şeker sepetlerinden 3 seçenek var hangisi güzel sizce?
fiyatlar aşağı yukarı aynı
canım ben işki diyorum. Bende oğluşum için puset düşünüyorum. Süslü olanlarıda var ama ebatlarına bakıcam. Sen süsü olmayanın fiyatını aldın sanırım. 12 Tl dimi.

www.nikahmalzemeleri.com

www.nikahmalzemeleri.com

www.nikahmalzemeleri.com

acele cevap lütfen:)

Ben tercihimi ilk linktekinden kullanıyorum benimde alacağım sepet bu şekilde ama her tarafı çok güzel tüllerle kaplı
fiyatı ne kadar fatmacım benimki 20tl

ayy fatma inanmıyorum yaaaa bende şuanda aynı şeylere bakıyodum ve aynı 3 parça arasında kaldım hatta bide metal puset var onu gördünmü sanırım bende pusetlerden birini seçicam :)
bu arada adamları ara ara fenalık getirttim valla

tombi ben de gecelik resmi koymuştum özdilekten aldım bilgin olsun

☞ Ahşap Mobilya Kulpları ( Mobilya Kulbu )- Lila Çiçek : BebekMarket.com - Bebek Kıyafetleri, Çocuk Kıyafetleri, Çocuk giyim, Bebek Eşyaları, Giyimi, Ürünleri Alışverişi Giyim Tekstil, Kıyafet

şurdaki kulplardan sipariş verdim kızımın odası lila ağırlıklı ve krem gömme dolap verdı,ona kulp yapıcam

http://www.bebekmarket.com/magaza/product_info.php/cPath/13_64/products_id/5783
burdaki 7 tane ahşap yapışkanın da lilasını aldım ,bunları da dolaa yapıştırıcam

gyshnky canım sen sipariş vermişsin. havale ücreti ne kadar ödedin ve ne kadar sürede geldi canım. Ben kendim yapamam herhalde istediğim şekilde hazır şeker yapıp verirlermi acaba

selam güzel anneler ve bebişleri:71:

cumartesi doktora gittik oglum 1700 kg olmuş bebebğim benimm yaa :16:agzını burnunu dudaklarını herşeyini gördümm çok mutlu oldumm yaa:16:

bizde dün kıyafetlerimizi yıkadık bu akşamda ütüleyip yerleştiriirz inşallah ben üşenmezsem :D :55:

çantamızda hazır sayılır hasta bezleri felan kaldı onlafrıda bu hafta hellededriz artık doguma kadar bekler dururum bebegim gelse diyee :D

herkese iyi haftalafr ve tabiki yine geldik işeeee :68:

canım gözün aydın bebişini görmüşsün maşallah:nazar: :nazar:oğluşunda kocaman olmuş

günaydın kılr nasılsınız

çağlayancım takma kafana malesef bazen bu erkekleri anlamak çok zorr helede ailesi tarafından bişey söylendimi o doğrudur asla aksini kabul etmez eşyalarımızı tamamladık yıkıyacaz herşeyi fileye koydum mevlüt takımının badisini koycam yıkama diyor tozlu değil zaten makine çalışacak ne karışıyon arayıp ablasına sordu buyursun gelsin yıkasınlar dedim çıktım işin içinden geçende odasını konuşuyorduk görümcem ne gerek var 3 yaşına kadar yanınızda yatsın yok dedim daha neler biz öyle yaptık sizde yapın diyo birde eşim baktım düşünürz diyo bende ben alırım kardeşinizede sizede muhtaç değilim dedim kızdım sizden bişey isteyen yokki herşeye muhalefetsiniz:22:

zaten şu kayınvalide ve görümceler herşeye karışmasalar ölürler içleri gider bi işin içine burunlarını sokmadan duramazlar sinir oluyorum hepsine:47: zaten kızlar bizim eşlerimizi dolduranda onlar asıl bizim eşlerimizi onlarla görüştürmememiz gerekiyor

sol kaburgam acaip acıyor
ne yapsam geçer sizce ?
işyerinde 2 büklümüm :5:

canım benimde sağ kaburgam acıyo çok oturunca oluyor hayatım bende yarın dr gidicem bakalım dr ne diycek yatıp uzanman lazım canım ben acıyınca birazda ovuyorum rahatlıyorum

ayyy arada kaynadım kızlar bi fikir verin napiim atimmi onuda kıyafetlerle makinaya

bende yıkıycam yıka canım bence

ayy hepsinin etiketini söktüm ters çevirdim yeni farkettim amma şey almışım eyvah eyvahhh...

bide ikiye ayırdım.beyaz ve açık mavi olanları bir makine
kırmızı lacivert ve koyu sarı olanları bir makine atmaya karar verdim.çünkü şu kırmızılara pehh güvenemedimmm.bende böldüm gitti ikiyee

canım bende senin gibi yaptım 3 e böldüm yıkadım hiçte renk karışma umarım seninkilerde karışmaz

Yaa kızlar bu arada hazır herkes burdayken bişey soracağım... Şimdi biz Gultun ile aynı kadın doğum merkezine gidiyoruz ama doktorlarımız farklı ve aramızda sadece 3 gün fark var... Ben cuma günü muayene oldum doktorum 24üne normal randevu verdi.Gultun da cumartesi muayene oldu ona da 30'una randevu vermişler ama 2. Detaylı ultrason olacak demişler ve detaylıyı yapan doktordan randevu vermişler.
Size de 2. detaylı ultrasondan söz edildi mi? Aynı merkezde benim doktorum bana hiç öyle bişi demedi.Hatta Gultun sormuş şart mı? diye doktorda evet şart.ilkinde göremediğimiz bişey varsa 2. de görebiliyoruz bebek daha büyüdüğü için falan demiş. Peki aynı parayı mı vereceğiz yine ilkindeki gibi demiş (çünkü ilkini 160 liraya yapmışlardı) doktor hayır yarısı olacak bu sefer demiş.
Sizden de istediler mi 2. detaylı ultrason.Yada doktorunuz böyle bişeyden bahsetti mi?

canım dr bize hiç bir daha 2. detaylı ultrason yapılacak demedi yarın gidicem dr bakalım ne diycek

canım sana neden 5 şubat demiştiki aslında aramızda var sneinle bana da 5 şubat demiş alla alla

ayy ne sıkıcı bi durum yaaa şu kırmızılar benimde hep kırmızlar yaptı ayırdığım halde

canım ben sana yazmıştım ama farketmedin sanırım ben pjimamı boynerden aldım fiyatıda uygundu.yani lohusa pjiması falan diyince üstüne bindiriyolar bu normaldi 70e aldım ben

canım tickerime göre 11 şubat ama ileride bebişim ondan 5 şubat

kızlar şu nika malzemeleri com da fiyat için illa telefonmu açıyoruz yoksa fiyatları başka yerdemi yazıyor.

gyshnky canım sen sipariş vermişsin. havale ücreti ne kadar ödedin ve ne kadar sürede geldi canım. Ben kendim yapamam herhalde istediğim şekilde hazır şeker yapıp verirlermi acaba

canım ben akbank'tan akbank'a havale ettiğim için ücret ödemedim.Netten online geçtim havaleyi.Sadece kargo ücreti oluyor onu da zaten mng ile anlaşmalılar mng ile yolluyorlar sanırım ve koli büyüklüğüne göre değişiyor.Bu arada fiyatları görmen için sağ üst kısımda perakendeci ol diye bi kısım var oradan üye olup üye girişi ile giriş yapman yeterli.

canım ben akbank'tan akbank'a havale ettiğim için ücret ödemedim.Netten online geçtim havaleyi.Sadece kargo ücreti oluyor onu da zaten mng ile anlaşmalılar mng ile yolluyorlar sanırım ve koli büyüklüğüne göre değişiyor.Bu arada fiyatları görmen için sağ üst kısımda perakendeci ol diye bi kısım var oradan üye olup üye girişi ile giriş yapman yeterli.
canım ya kargo ücretini soracaktım sen ne kadar ödedin ortalama kaça mal olur ona göre seçicemde.

gaye hangi siteden almıştın

nikahsekerleri.com yavuz süs 'ten almıştım canım.

canım ya kargo ücretini soracaktım sen ne kadar ödedin ortalama kaça mal olur ona göre seçicemde.

Bana orta büyüklükte bir koli halinde geldi canım ama koliyi ben teslim almadım eşim aldı o nedenle bilmiyorum nekadar ödedi.ama maximum 13 lira falan ödemiştir. istanbuldan ankaraya.

Canım sıkkın ne alışveriş yapasım var ne bişi ya bıktım bu işten yaa

hayırdır esracım neden canın sıkıldı böyle

Benimde normalde 16 Şubat ama bebeğim son kontrolde 2 hafta önde gözükmesine rağmen doğum tarihini yine aynı kabul edicez dedi doktorum. Öne atar mı ki?

benimde normalde 19 şubattı ama 2 hata ilerde olunca doğum 4 şubat görünüyodu ultrasonda bide erken doğum riski olunca dr ocak sonu şubat başı olabilir dedi canım

selam kızlarrrrr ben geldim yine.nasılsınız bakalım

yıkama işi bitti.valla cıncık cıncık minicikler ama maşallah 3 makina yıkadım..tabi tüm makinayı doldurmadı ama yinede ayırdım 3 makina.Allah a şükür renk veren solan boyayan bişi olmadı.astım miss gibi kokulu kokulu.artık yarın ütülerim inşallahh minnacık şeylerii.

ortaklığı bir süpürgeyle çektim topladım akşama çaya misafirim var.sonra bir tek bacaklarım kalmıştı onuda epilasyon makinasıyla aldıımm oohh tam oldu.bide banyo yaptımmııı tamamımmm.

valla yoruldum gibi biraz geliim size bakiim dedimm
.

kızlar şu nika malzemeleri com da fiyat için illa telefonmu açıyoruz yoksa fiyatları başka yerdemi yazıyor.
üye olunca gözüküyo canım fiyatlar

canım tickerime göre 11 şubat ama ileride bebişim ondan 5 şubat
hmm anladım canım ama benim drum iri yada minik olması doğum tarihini değiştirmez demişti

canım yavuz süs daha uygun sanırım nikahmalzemeleri.com mesela o biberonlar 100 tane 45 lira

slm kızlar..
Ben dün geceden beri hastanedeyim. Az önce imza ile çıkış yaptık. Ciğer geliştirici iğnem yapıldı. Tansiyonum düşmek bilmio tansiyon ilacı başlatıldı. Durumum çok ciddi. Tam donanımlı istanbulda özel hastaneye gidicez. Bebeğimin en zor durumda kaldığı anda bebeğim doğurtulcakmış. Dualarınız ne olurrrrrrr benimle olsun.
Bu arada hediyeleşme olayına bende katılmıştım ama durumum bu şekil olduğundan ne yazık ki çıkmak durumundayım.. Çağlayancım sana zahmet olcak ama beni iptal edersin. Şuan bile ilaçlarla tansiyonum 16-17 lerde :(

slm kızlar..
Ben dün geceden beri hastanedeyim. Az önce imza ile çıkış yaptık. Ciğer geliştirici iğnem yapıldı. Tansiyonum düşmek bilmio tansiyon ilacı başlatıldı. Durumum çok ciddi. Tam donanımlı istanbulda özel hastaneye gidicez. Bebeğimin en zor durumda kaldığı anda bebeğim doğurtulcakmış. Dualarınız ne olurrrrrrr benimle olsun.
Bu arada hediyeleşme olayına bende katılmıştım ama durumum bu şekil olduğundan ne yazık ki çıkmak durumundayım.. Çağlayancım sana zahmet olcak ama beni iptal edersin. Şuan bile ilaçlarla tansiyonum 16-17 lerde :(

canım çok geçmiş olsun çok dikkat et kendine. 2 hafta daha dayansa bari miniğin .dualrımız seninle canım

slm kızlar..

Canım Allah yardımcın olsun... Bebişin 1500gr'ı bulduysa donanımlı bir hastanede gayet güzel doğurtulur ve küvözde yaşatılır hiç üzme sakın kendini... Rabbim ikinizinde yar ve yardımcısı olsun... Bizim bu minişler pek telaşlılar.:emir_bebek: Kafandaki endişeler de tansiyonunu etkiliyordur ama sakın endişelenme.1 hafta önce eltim ikiz bebeklerini erken doğumla doğurdu.1500gr'lardı ve devlet hastenesinde doğurdu.Bebişler çoook çok iyiler.Anne sütü alıp kilo almaya çalışıyorlar. Kafanda hep güzel şeyler düşün. Bebeğini kucakladığını,kokladığını düşün biraz olsun rahatlarsın.

Back
X