2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

teyzemin kızı şu an 40 yaşında 1.70 boylarında boyuna göre de iri kıyım bir bayan..zaman zaman rejim yapar..şişman denilmez ama rejim yapar...teyzemin dediğine göre doğduğunda 2,600 gr mış..zamanında ve normal doğum bu arada...1 yaşını doldurduğunda da sadece 8 kiloymuş...:)) bunu öğrendiğimden beri kilolarını takmıyorum...sonradan herşey değişebiliyor çünkü...ben 3,5 kilo doğmama rağmen sonradan hayli şişman bir bebek olmuşum...1 yaşındayken 17 kiloymuşum :53: daha sonraki hayatım böyle kilolu olarak devam etmedi Allahtan :9:

anneme de sezeryanla alıcaz demiş ama annem gitmemiş korkudan,beklemiş sancıları gelince doğum anında gitmiş..o zaman da normal doğumla gelmişim dünyaya :) bana kıyafet bulamazmış annem hiç bişey olmazmış doğru dürüst:1: bende senn oğluşun gibi problemsiz büyümüşüm..hala da öyleyim kolay kolay hasta olmam :1: ama doktorlar kilolu bebekten çekiniyolar direk sezeryan diyolar..bana da en başından beri fazla kilo alma bebek de kilolu olur diyor..ama annenin kilosuyla bebeğinkinn pek bağlantısı olduğunu sanmıyorum ben..

yok değil canım yaa..eczacı bir kız arkadaşım vardı..kız deyimi yerindeyse bir deri bir kemikti..gerçi hamileliğinde hastanede olduğum için göremedim ama 4 kilo civarı iri bir bebek dünyaya getirdi...şu an yine zayıf o arkadaş....

Acaip uykum gelmeye başladı.yatsam iyi olucak..sıpalar erkenden uyanıp ayağa dikecekler bizi zaten...başınızı ağrıtmamışımdır umarım...:) iyi geceler arkadaşlar.....

teyzemin kızı şu an 40 yaşında 1.70 boylarında boyuna göre de iri kıyım bir bayan..zaman zaman rejim yapar..şişman denilmez ama rejim yapar...teyzemin dediğine göre doğduğunda 2,600 gr mış..zamanında ve normal doğum bu arada...1 yaşını doldurduğunda da sadece 8 kiloymuş...:)) bunu öğrendiğimden beri kilolarını takmıyorum...sonradan herşey değişebiliyor çünkü...ben 3,5 kilo doğmama rağmen sonradan hayli şişman bir bebek olmuşum...1 yaşındayken 17 kiloymuşum :53: daha sonraki hayatım böyle kilolu olarak devam etmedi Allahtan :9:

ben de yaklaşık 5 kilo doğunca tabi bebekliğim de dombili olarak geçince herkes anneme senn kızın büyüyünce obez olucak demiş:1: ama ben ilkokula başladıktan sonra normale döndüm..zayıftım yani normaldim hep ta ki hamile kalıncaya kadar :1: şimdi 20 kilo aldım da :1: ben de hayatım boyunca kilodan korkmadım,ama kilo almaya çok elverişli bi bünyem var o ayrı tabi :1:

benim de uykum geliyo yavaştan..ben de uzanayım hafiften..çok oturunca sırt ve bel ağrılarım başlıyo..:44: öpüyorum sizi,tatlı rüyalaarr :54::54:

benim de uykum geliyo yavaştan..ben de uzanayım hafiften..çok oturunca sırt ve bel ağrılarım başlıyo..:44: öpüyorum sizi,tatlı rüyalaarr :54::54:

Kayınvalidemde eşimi normal doğurmuş. Ama şimdi alttanda bir sürü keserler normalde sezeryan yarasından daha zor olur bakımı acısıda ayrı dert. Bilmiyorumda ben göze alamamıştım.

öptüm bende iyi geceler size. Beni uyuyamıyorum doğru dürüst 2 aydır. Mecbur nöbet tutacağım.

Kimsede yok c.tesii ayy saat geçsn hemen bu hafta da düğün var ne giycem bilmiyorumm:26::26::26::25::25:

off bizim de geçen hafta düğün vardıı..hiç bişey giymek gelmek gelmio içimden çünkü hiç bi elbisem olmuo pantolon zaten giyemiorumm..:17:en geniş elbisemi giydim penguen gibi dolaştım ortalıktaa..haftaya bi düğün daha var onda napcam bilmiorum valaa havalar da ısındıı:26:

düğünleri hiç sormayın yaaa:19:

ben bi tane aldım şık bişey ama hepsine aynımı giyicem napıcam bilmiyorum hepside yakın akraba ya sanki benim hamile kalmamı bekliyormuş hepsii:19: neyse forma gibi giyicem artıkkk:52:hepsi aynı:32:

garfieldcım cnm çok geçmiş olsun msjını okurken elim ayağım boşaldı nedense içim bi tuhaf olduu..çookk geçmiş olsun cnm çar çabuk toparlanır kalkarsın ayağa inşş:38:

selam kızlar herkese :3:
nasılsınız? nasıl geçiyo haftasonu? =) :34:

bugün doğum fotoğrafçılarını araştırdık, ankaradakileri... fiyat aldık bilgi aldık. çok güzel albümler yapmışlar. kitap bile yapıyolarmış. anı olarak süper bişey =) :32:

bu arada dün doğum hemşiresi, yanii ebesi olan bi tanıdığımızla konuştum. doğumla ilgili bilmediğim bişeyler vardı onları sordum. bazı bayanlar için doğumdan sonraki kanamalar da orkid yeterli olurken, bazılarına hasta bezi öneriyolarmış. küçük boy yandan kapatmalı hasta bezi alabilirsin dedi bana 2-3 tane. kiminde kanama çok az oluyomuş her bünye de farklı. hastane çantalarınıza koyabilirsiniz siz de kızlar. bu arada çantalarınızı 2 tane hazırlayın bebek ve kendiniz için ayrı ya da çantanın içinde kolayca ayırt edilecek gibi olsun ayrı bi bölümde filan, çünkü onu doğumdan hemen önce bebek odasına teslim ediyormuşuz. bebek doğduktan kontrolleri yapıldıktan sonra direk giydirmeleri için...

bu arada nefes alıp verme teknikleri konusunda biraz bilgi verdi tanıdığımız, beni normal doğuma ikna etmeye çalıştı =) açılma başladıktan sonra doğru nefes alıp verme ve ıkınma ile doğumun rahat geçtiğini söyledi. ilk nefes alış verişlerde ıkınma yapmamamı söyledi, sonra çok yoruluyomuş anne adayları, ıkınma açılma biraz daha artınca yapılıyomuş, çene biraz öne eğilip göğüse yaklaştırılarak...

bu arada facebooktaki grubumuz 43 kişi olmuş =) katılmak isteyen yeni arkadaşlar olursa bana mesaj atabilirler. ya da forumdan başka arkadaşları ekleyebilirler. onlar size grup daveti gönderebilir. grup gizli, o yüzden aramalara kapalı =) :32:

Merhaba kızlar
ben de uzun süredir sizi takip etmeme rağmen bugüne kadar bir türlü yazmak kısmt olmadı.Benden allah kısmet ederse temmuz annesi olacağım.Şkerim yüksek olduğuniçin diyet yapıyorum.Ayrıca geçen hafta doktorum kan değerlerine babenikalım dedi ve kan değerlerim düşük çıktı.o yüzden şimdi haftada iki gün kan iğnesi oluorum.beni de face sayfasına eklermisniz acaba .Figen kıroğlu türker diyince çıkıyorum

herkese günaydın
of benim heryerim ağrıyor kocişim içerde mışıııılll mışıl uyuyor of :19: gecem berbattı kızlar ya ,kaburgalarımdan göğüs kafesime kadar heryerim heryerim ağrıyordu.aldığım nefes yetmiyor artık napıcaz ileriki günlerde bilmiyorum hiç :50:
bu arada hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum inş iyileşirler hemen.bilirim bebişe zarar gelicek diye nasıl korkulduğunu zor hamilelilik çok zorrrr heralde başka çocuk falan yapmam ben yaaa :43:

teşekkür ederim, ateşim yok Allaha şükür sürekli kontrol ettim. minoset alıyorum doktor günde 3 tane alabilirsin çok ağrın olunca demişti, 2 tane aldım bugün.

bende kışın parol içmiştim günde 2 tane alabilirsin demişti dr um.çok geçmiş olsun canım.ateşin olursa ihmal etme hemen minoset iç ateş tehlikeli çünkü yaa.neyse şimdi inş:54: çok daha iyisindir.

günaydın herkese
güsel bi pazar olsun hepimiz için

garfield canım yeni gördüm çok çook geçmiş olsunnn
inş. hemencecik iileşir ayağın

günaydın arkadaşlar
dün gece baya kaynatmışsınız bende gece 2 ye kadar eşimi bekledim gelmeyince iğnemi o yapıyordu kendi iğnemi kendim yaptım biraz zor oldu ama görevi uzadı iyi ki yapmışım sabah 9 da geldi...
şimdi kızlarımla acıktık kahvaltı edicez emzirme konusunda bende 2 yaşına kadar dolu dolu emzirdim ilk 6 ay yaz olmasına rağmen su bile vermedim kızım 4200 gr doğdu dolu dolu kucağıma geldi bunda o yüzden baya zor gelecek....

selam kızlar,
öncelikle hepinizden dua isteyerek başlıyorum mesajıma
çünkü sol ayağım alçıda şu an ve acılar içindeyim
dün saat öğlen 2.5 gibi evden çıktım
otobüse bindim tam oturacakken ayağım burkuldu ama öyle böyle değil
resmen çatırt çutur ses geldi ve 90 derece içe döndü bileğim
hemen otobüsten indim kaldırıma kadar ancak yürüüyüp oturudm eşimi çağırdım
acile gittik
röntgen çektirmek istemedik doktor "zaten büyük ihtimal kırık alçıya alalım 10 gün kalsın
açıp bakar ona göre karar veririz" dedi..

gerçi kadın doğumcumu aradım koruyucu örtü varsa çektirebilirisn dedi ama riske atmak istemedim..

benim aynı ayağım aynı şekilde 15 yıl öncede kırılmıştı ve o zaman 20 gün alçıda 10 gün bandajda kalarak iyi olmuştum..

ve öncekinde ayağımda spor ayakkabı bu sefer de babet vardı kızlar
olacağın önüne geçilmiyor demek ki..

çok kötüyüm kızlar
koltuk değnekleriyle yürümeye çalışıyorum ama tuvalet olayı çok zor
yürürken zorlayınca karnım kasılıyor, Allah'ım korusun bebeğimi..
sürekli çişim geliyo
bi de ishal oldum..

bi de bu halde Allah korusun dengemi kaybedip düşücem diye korkuyorum..
eşim yanımda olmadan kalkmamaya çalışıyorım

10 gün sonra tam doğum iznim başlayacak hesaplarıma göre..
ne planlarım vardı
37. haftaya kadar çalışcaktım güya
kendi kendime nazarım mı değdi

Allah bin kere razı olsun zaten kayınvalidemler geleceklerldi
onlar yanımda onlar bakıyolar bana, eşim de çalışıyo,sabah gidip akşam geliyo
annemler ziyarete geldi gitti
ağlamamak için zor tututum kendimi

çok zor kızlar çok, sakın hiçbişeyi dert etmeyin
bana da çok dua edin olur mu
Allah'ım tez zamanda kaldırsın ayağa

PAzartesi başka bir doktora daha gidicez bakalım
inşallah kırık olmasın bi mucize olsun diye dua edioyorum ama
gözümü kapadığım anda o 2 saniye ve çatırtılar geliyor önüme..
ve kırıktan başka bi ihtimal yok sanıyorum
Ama öyleyse bile çabuk kaynar inşallah.
Nolur kızlar dualarınızı esirgemeyin benden ve bebeğimden..

ayyy çok çok geçmiş olsun garfield yaa merak etme dualarımız seninle ve bebüşünle

herkese günaydın
of benim heryerim ağrıyor kocişim içerde mışıııılll mışıl uyuyor of :19: gecem berbattı kızlar ya ,kaburgalarımdan göğüs kafesime kadar heryerim heryerim ağrıyordu.aldığım nefes yetmiyor artık napıcaz ileriki günlerde bilmiyorum hiç :50:
bu arada hasta olan arkadaşlara acil şifalar diliyorum inş iyileşirler hemen.bilirim bebişe zarar gelicek diye nasıl korkulduğunu zor hamilelilik çok zorrrr heralde başka çocuk falan yapmam ben yaaa :43:

geçmiş olsun canımmm:71: ben de gece kaç kez kalkıyorum o kadar zor geliyokii ama eminim bebişimizi kucağımıza alınca bu çektiklerimizn hepsini unutucazz:26:

herkese günaydınn minnoşlarr ! herkes pazar gezmesinde heral ne güzell...ben yalnızım kociş de ş.dışına gitti..:5:hava da o kadar güzel kii napalım artık kısmett:2:

selam kızlar herkese :3:
nasılsınız? nasıl geçiyo haftasonu? =) :34:

bugün doğum fotoğrafçılarını araştırdık, ankaradakileri... fiyat aldık bilgi aldık. çok güzel albümler yapmışlar. kitap bile yapıyolarmış. anı olarak süper bişey =) :32:

bu arada dün doğum hemşiresi, yanii ebesi olan bi tanıdığımızla konuştum. doğumla ilgili bilmediğim bişeyler vardı onları sordum. bazı bayanlar için doğumdan sonraki kanamalar da orkid yeterli olurken, bazılarına hasta bezi öneriyolarmış. küçük boy yandan kapatmalı hasta bezi alabilirsin dedi bana 2-3 tane. kiminde kanama çok az oluyomuş her bünye de farklı. hastane çantalarınıza koyabilirsiniz siz de kızlar. bu arada çantalarınızı 2 tane hazırlayın bebek ve kendiniz için ayrı ya da çantanın içinde kolayca ayırt edilecek gibi olsun ayrı bi bölümde filan, çünkü onu doğumdan hemen önce bebek odasına teslim ediyormuşuz. bebek doğduktan kontrolleri yapıldıktan sonra direk giydirmeleri için...

bu arada nefes alıp verme teknikleri konusunda biraz bilgi verdi tanıdığımız, beni normal doğuma ikna etmeye çalıştı =) açılma başladıktan sonra doğru nefes alıp verme ve ıkınma ile doğumun rahat geçtiğini söyledi. ilk nefes alış verişlerde ıkınma yapmamamı söyledi, sonra çok yoruluyomuş anne adayları, ıkınma açılma biraz daha artınca yapılıyomuş, çene biraz öne eğilip göğüse yaklaştırılarak...

bu arada facebooktaki grubumuz 43 kişi olmuş =) katılmak isteyen yeni arkadaşlar olursa bana mesaj atabilirler. ya da forumdan başka arkadaşları ekleyebilirler. onlar size grup daveti gönderebilir. grup gizli, o yüzden aramalara kapalı =) :32:

Merhaba kızlar
ben de uzun süredir sizi takip etmeme rağmen bugüne kadar bir türlü yazmak kısmt olmadı.Benden allah kısmet ederse temmuz annesi olacağım.Şkerim yüksek olduğuniçin diyet yapıyorum.Ayrıca geçen hafta doktorum kan değerlerine babenikalım dedi ve kan değerlerim düşük çıktı.o yüzden şimdi haftada iki gün kan iğnesi oluorum.beni de face sayfasına eklermisniz acaba .Figen kıroğlu türker diyince çıkıyorum

günaydın canım..
ben ekledim seni face deki gruba..heralde olmuştur?

Arkadaşlar öğlen oldu galiba ama bana gün yeni başlıyor sayılır Günaydın herkese.:64:
Sabah 6 da yattım 11 de kalktım.Hafta içi 9 da kalkıyorum geç bile yatsam. Buna da şükür. Bebiş doğana kadar böyle gidecek gibi görünüyor.

Arkadaşlar öğlen oldu galiba ama bana gün yeni başlıyor sayılır Günaydın herkese.:64:
Sabah 6 da yattım 11 de kalktım.Hafta içi 9 da kalkıyorum geç bile yatsam. Buna da şükür. Bebiş doğana kadar böyle gidecek gibi görünüyor.

günaydın canımm ! bebişler gelince düzene gireriz artıkk o zaman gecemiz gündüzümüz belli olmıcak:1:

Back
X