• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 10 40,0%
  • erkek

OY: 13 52,0%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

OY: 1 4,0%
  • ikiz kız/erkek

OY: 1 4,0%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    25
Bu arada bakarken düzensiz adet döngüsü yazılmış daha önce. Evet miyomum var ama düzensiz ya aşırı kanamam adetim yoktu çok şükür. neden böyle bir şey yazılmış ki tüm bunlara ek düşük tehtidi eklenmiş bi hafta önce hematom vardı ama kanama yok bu haftalarda normal diye duyuyorum hep
Benzer durumda olan var mı

Ben ilk çocuğumda ikili üçlü tarama vs yaptırmadım direk fetal dna yaptırdım. İkili üçlü taramalar yanlış sonuç verebiliyor, sadece ihtimaller üzerine değerlendirme yapıyor. Böyle kesin olmayan bir testle kendimi strese sokamam. Fetal dna ise yüzde yüze yakın doğru sonuç veriyor. Maddi durum elveriyorsa fetal dna yaptırmak mantıklı geliyor.

Bi de Down sendromu gibi hastalıkları söylemiyor fetal dna sadece. Mesela oğluma hamileyken çok araştırmıştım. Biri fetal test yaptırıyor, bebeğin cinsiyeti kız çıkıyor ama bütün muayenelerde erkek diyor doktorları. Yani cinsiyet kromozomuyla ilgili sorun var. Bu testle x-y kromozomlarıyla ilgili sorunları da öğrenmiş oluyorsun. Ben de bebeğimle ilgili her şeyi bilmek istediğimden yine yaptırıcam.
Fetal dna için de aslında baktığımda. Yaş 35 üzeriyse, öncesinde genetik bozukluk yaşayan çocuk varsa, ailede bir genetik bozukluk varsa ona göre yaptırın diyorlar az önce bir doktoru dinlediğimde böyle söyledi bende bilemedim tabi herkesin kendi kararı ama bende ikili tarama ve üçlü taramadan vazgeçtim tamamen. Yani yanlış sonuç çıkabilen bir testi yaptırmak mantıksız zaten.
Bende bu konuyu düşünüyorum bir kaç gündür. 2. Çocuğum olacak, ilkine başka doktora gitmiştim, şu an başka doktora gidiyorum. İlk hamileliğimdeki doktor 4 lü taramanın daha kapsamlı olduğunu o yüzden 2li ve 3 lü yerine 4 lü tarama yaptırmam gerektiğini söylemişti. Bu fetal dna yeniydi o zamanlar, yurt dışına gönderiliyordu. Yaşın genç, genetik bir riskin yok yaptırmana gerek yok demişti. Ben önerdiği gibi 4 lü yaptırmıştım onun da sonucu düşük riskli çıkmıştı.

Şimdiki doktorumda önümüzdeki hafta 2 Li testi ve fetal dna yı konuşacağız dedi, ayak üstü bilgi verdi bir sonraki aya detaylı konuşuruz dedi. Her doktor farklı ilerliyor tabi ama önceki doktorum öyle diyip 2 Li 3 lü yaptırmamıştı. Bu ne der önümüzdeki muayenede göreceğim bakalım.

Bir de fetal dna haricinde diğer testlerin hepsi yüzdelik oran söylüyor, kesin bir şey yok. Şu şu oranlarda düşük risklisiniz ya da yüksek risklisiniz şeklinde, yanılma payı çok yüksek. Yüksek risk çıkıp sağlıklı hastalıksız bir doğum yapanlar da çok fazla.

İlk hamileliğimde yaptırdım ama açıkçası bu hamileliğimde kesin yaptırırım diyemiyorum belki de yaptırmam, bir sonraki muayeneye ve doktorla konuşmalarımıza göre karar veririm artık
Doktorunuz para için konuşmayan güvenilir bir doktorsa tabiki onların sözleri hepsinden önemli bende doktora gittiğimde ne der bilemiyorum

Fetal dna için de doktorlar aslında herkese önermiyor sanırım bende araştırmalarıma göre onu anladım. Sadece riskli gruplarda olanlara öneriyorlar yaş, hastalık geçmişi vs. Sanırım onu da yaptırmam gibime geliyor şuanlık🫠 ama tabi her insan farklıdır ben yaptırayım içim tamamen rahat olsun da diyebilirsiniz.. ben sadece yaptırmayınca sanki çocuğum için bir şeyleri eksik yapar mıyım diye bir korktum başta 😂

Ben tss yi doğum teminatlı yaptırdım. İlk bebeğimi de teminat kapsamında doğurmuştum. Allah nasip ederse bu da o şekilde doğacak. Bidaha da yaptırmam sanırım🥹 en az 6 ay ya da 1 yıl bekleme süresi oluyor ama. Siz yaptırmış mıydınız?

Evet evet yaptırdım bekleme süresi de bitti şu an ondan yararlanıyorum. Sizin önceki doğumunuz da o şekilde gerçekleşmiş çok iyi. Benim aklıma takılan bir iki şey var size sorayım o zaman ☺️ en son muayenemden sonra bu 2 Li tarama testi muhabbetleri döndü. Doktordan çıkınca da o girişte kayıt işlemlerimizi yapan kızlar 2 Li tarama testini sigorta karşılamıyor dedi, ultrason için de ayrıyetten ücret vereceksiniz. Bir de muayene hakkınızdan gidecek dedi. İlk doğumumu gerçekleştirdiğim hastaneye sorduğumda da büyük ihtimal karşılar dediler. Ama şimdi başka hastaneye gidiyorum daha yakın diye onlar direkt kesinlikle karşılamıyor diyor

Zaten hamilelikteki her şeyi karşılasın diye yaptırdım açıkçası bunu duyunca anlayamadım, eve gidince sigortayla konuştum onlarda net şu şekilde demedi, bugün tahliller için gittiğimde daha detaylı konuştum. Kız direkt dedi 2 Li karşılamıyor, detaylıyı karşılamıyor, şeker yüklemeyi karşılamıyor diye. Bunları da karşılamıyorsa ben niye yaptırdım dedim. Kafam çok karışık. Hastane kaynaklı mı yoksa gerçekten de karşılamıyor mu? Siz hatırlıyor musunuz ilkinde karşıladı mı diye? Bir de mümkünse sizde bir sorar mısınız gittiğiniz hastaneye 2li testi olsun şeker yüklemesi sonra detaylı ultrasonu karşılıyor mu şeklinde

Fetal dna için de aslında baktığımda. Yaş 35 üzeriyse, öncesinde genetik bozukluk yaşayan çocuk varsa, ailede bir genetik bozukluk varsa ona göre yaptırın diyorlar az önce bir doktoru dinlediğimde böyle söyledi bende bilemedim tabi herkesin kendi kararı ama bende ikili tarama ve üçlü taramadan vazgeçtim tamamen. Yani yanlış sonuç çıkabilen bir testi yaptırmak mantıksız zaten.

Doktorunuz para için konuşmayan güvenilir bir doktorsa tabiki onların sözleri hepsinden önemli bende doktora gittiğimde ne der bilemiyorum

İşte şöyle ben doktor ve hastane değiştirdim. Önceki doktorum dese zaten hiç düşünmem. Şimdiki hastane daha yakın diye burayı denemek istedim. Doktora içim çok ısındı. Ama para için konuşur mu konuşmaz mı bilemedim ilk defa gördüm, muayene oldum. Önümüzdeki muayaenede az çok anlarım herhalde. Ya da iki doktoruma da gözükürüm kıyaslarım belki

Evet evet yaptırdım bekleme süresi de bitti şu an ondan yararlanıyorum. Sizin önceki doğumunuz da o şekilde gerçekleşmiş çok iyi. Benim aklıma takılan bir iki şey var size sorayım o zaman ☺️ en son muayenemden sonra bu 2 Li tarama testi muhabbetleri döndü. Doktordan çıkınca da o girişte kayıt işlemlerimizi yapan kızlar 2 Li tarama testini sigorta karşılamıyor dedi, ultrason için de ayrıyetten ücret vereceksiniz. Bir de muayene hakkınızdan gidecek dedi. İlk doğumumu gerçekleştirdiğim hastaneye sorduğumda da büyük ihtimal karşılar dediler. Ama şimdi başka hastaneye gidiyorum daha yakın diye onlar direkt kesinlikle karşılamıyor diyor

Zaten hamilelikteki her şeyi karşılasın diye yaptırdım açıkçası bunu duyunca anlayamadım, eve gidince sigortayla konuştum onlarda net şu şekilde demedi, bugün tahliller için gittiğimde daha detaylı konuştum. Kız direkt dedi 2 Li karşılamıyor, detaylıyı karşılamıyor, şeker yüklemeyi karşılamıyor diye. Bunları da karşılamıyorsa ben niye yaptırdım dedim. Kafam çok karışık. Hastane kaynaklı mı yoksa gerçekten de karşılamıyor mu? Siz hatırlıyor musunuz ilkinde karşıladı mı diye? Bir de mümkünse sizde bir sorar mısınız gittiğiniz hastaneye 2li testi olsun şeker yüklemesi sonra detaylı ultrasonu karşılıyor mu şeklinde
Ben ikili test yaptırmamıştım. Detaylı için de ekstra profesöre gitmiştik. Onları bilmiyorum ama şeker yüklemesi için ekstra para verdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Onu karşılamış olmalı. Liv hospitala gidiyordum önceki doğumumda. Şimdi medipole gidiyorum. Gittiğimde sorarım canım. Bu arada ultrasona her gidişte giriyoruz, nasıl karşılamaz. Ultrason ve nstyi karşılıyor. Ben hamile kaldıktan doğuma kadar d vitamini tahlili dışında hiçbir şeye para vermedim (ikili test ve detaylı hariç)

Fetal dna için de doktorlar aslında herkese önermiyor sanırım bende araştırmalarıma göre onu anladım. Sadece riskli gruplarda olanlara öneriyorlar yaş, hastalık geçmişi vs. Sanırım onu da yaptırmam gibime geliyor şuanlık🫠 ama tabi her insan farklıdır ben yaptırayım içim tamamen rahat olsun da diyebilirsiniz.. ben sadece yaptırmayınca sanki çocuğum için bir şeyleri eksik yapar mıyım diye bir korktum başta 😂
Canım benim eksik yaptığın hiçbir şey olmaz kişisel tercih aslında tamamen. Ben netlik seviyorum hayatımda mesela. Yaptırma sebebim bu aslında. Zaten sonraki muayenelerde doktor ense kalınlığı, burun kemiği gibi şeylere bakacak, o zaman ihtiyaç olursa da yaptırılabilir. Çocuğun ultrason görüntüsünden de belli oluyor bazı şeyler.
İlk çocuğumda zaten yaptırmayı düşünüyordum ama doktor 12. haftada burun kemiği tam oluşamamış dedi, o yüzden apar topar yaptırmıştık. Doktorla ve ultrason görüntüsüyle karar vermek de iyi olabilir şimdiden düşünmektense💛

Kızlar selam ben tüp bebek ile hamileyim 7ağustos transferim olmuştu son adet tarihim 22temmuz. Son adet tarihine göre 5+0 bugün doktora gittim kese var güzel biçimde 11mm yolk sac var haftaya çarşamba kalp atışı için çağırdı doktorum herşey normal mi sizce?

Kızlar selam ben tüp bebek ile hamileyim 7ağustos transferim olmuştu son adet tarihim 22temmuz. Son adet tarihine göre 5+0 bugün doktora gittim kese var güzel biçimde 11mm yolk sac var haftaya çarşamba kalp atışı için çağırdı doktorum herşey normal mi sizce?
Selamlar, ben 5+3 te sadece kese görebilmiştim, 7+3te çok şükür kalp atışını duyduk. Çok normal yani içinizi ferah tutun, stres yapmayın

Arkadaşlar bana da yorum yapar mısınız nasipse Nisan gibi benimde kusura bakmayın bişey danışmak istiyorum 14 temmuzda sat gördüm döngüm 33-35 gün bat 15 -16 ağustosken 30 temmuzda tekrar adet oldum sonrasında 5 ağustosta korunmasız tek sefer ilişki oldu 22 Ağustos'ta 154 ile gebe olduğumu öğrendim 25 Ağustos'ta 579 çıktı ama sorun şu ki 5 ağustostan öncesi ve sonrasında korunmasız ilişki yok o tarihe Göre değer bana yüksek geldi yardımcı olur musunuz kese görmedim henüz 2 sinde gidicem ama acaba ikiz olabilir mi

Koku hassasiyetin çok fazlaymış dışarıda vakit geçir sürekli bebek. Ev gezmelerine gidiyorsan her yerden farklı koku geliyordur☹️ neyseki gecici bir kaç haftaya prenses dönemine girince rahatlarsın inşallah🙏🏻😍 randevun kaçta ya her şeyini sor kaç mm kalp atış hızı vs hepsini sor. İnşallah teyzesiii sağlıklı olsunlarda tek isteğimiz bu🥹 bu arada yukarda konuşulmuş fetal dna’yı hiç konuşmadık doktorumla sanırım 9. Hafta kontrolünde konuşuruz. Ben de yaptırmayı düşünüyorum 1 haftada çıkıyormuş sonuç zaten. Diğer testleri yaptırmam ama yaştan yüksek çıkacak hiç gerek yok
Hayırlı haberlerle gel canım. Kızım da biz de gördük bebişimizi bir ölcumde 8+0 cıktı 16.2 mm olmuş anasının kuzusuu 2 cm nerdyse🥲🥰 kızıma ekstra fotoğraf verdi hatta😍 herşey cok güzel bebeği cok begendım bi sıkıntn yok dedi ne kanama alanı ne bir sorun🙏 cuma sonucları gosterecegım 6 tüp kan alındı birazı cıkmks. İdrarda enfeksiyon yook görünüyor hepsi yeşil tik fakat bakteri 4 cıkmıs ama o da kırmızı degl normal görünüyor. Malesef progestanın parcaları idrara karıstı ondan olabilcegnı dusunuyorum. İdrar dogru alınmadığında ckabilyormus bakteri. Veya dış genital de olablyomus sadece oradan bulaşabiliyormıs. Enfeksiyon belirtilerim 0. Kücücük bir kıst var ama normal hamılelkte oluyor dedi takibi ben yapsam devamında sana bunu söylemezdim bile dedi 😌 kalp atımını da duyduk çok duygusal bir andı bizim için🌺 Progestan da enfeksiyona göre devam diyebilirim dedi. Buarada progestanlk hcbsym yok o da söyledi. Ama aksine faydalı bişey dedi glb ondan ıcırecek daha😍

Kızlar geçen yıl tetanoz aşısı yaptırmıştım ama bunu e nabızda bulamıyorum nasıl öğrenebilirim biliyor musunuz
Sağlık ocağını arayın ben de gecen gün konuştum tam ucu ucuna 1.
Yıla denk gelecek tetanos aşım Kasım 20de olmuşum 2024de. Ama ben karma aşı yaparm sana vs bsyler dedi😀

Merhaba kızlar,
Bir süredir bulantı ilacı kullanıyorum. Gece yatmadan önce alıyordum, ilk günler iyi geliyordu ama son iki gündür artık etkisi yetmiyor. Sabah 10-11 gibi bulantım tekrar başlıyor.

Doktor, gerekirse sabah da alabileceğimi söyledi. Bugün sabah da içtim ama yine bulantım oldu. Çalışmak, yemek yapmak, yemek yemek çok zor oluyor.

Peki bu bulantılar ne zaman bitecek? Ben daha sat 7+2’yim… Yani daha 7 hafta böyle mi gidecek? 🙈 Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Ben ikili test yaptırmamıştım. Detaylı için de ekstra profesöre gitmiştik. Onları bilmiyorum ama şeker yüklemesi için ekstra para verdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Onu karşılamış olmalı. Liv hospitala gidiyordum önceki doğumumda. Şimdi medipole gidiyorum. Gittiğimde sorarım canım. Bu arada ultrasona her gidişte giriyoruz, nasıl karşılamaz. Ultrason ve nstyi karşılıyor. Ben hamile kaldıktan doğuma kadar d vitamini tahlili dışında hiçbir şeye para vermedim (ikili test ve detaylı hariç)

Sor mutlaka, ben de Medipol e gidiyorum şu an, medipolden söylediler. Ultrason olayı şöyle 12. Haftada detaylı ultrason yapılıyormuş o yapılırsa hem muayene hakkımdan gidecekmiş hem de para alacaklarmış, ikili tarama testi içinde geçmediğini kesin bir dille söyledi. Bu 20. Haftalarda yapılacak detaylı için de geçmiyormuş. Perinatoloji bölümü var hatta tss geçiyor diye seviniyordum. Evet geçiyor ama detaylı ultrason yaptırdığınızda geçmiyor diyor kız. Şeker yüklemesi de geçmiyormuş.

Sigortayla da görüştüğümde üstün körü konuşuyor, net bir şekilde karşılar ya da karşılamaz demiyor, hastane işlem yaptıktan sonra görebiliriz diyor. Sen de Medipole gidiyormuşsun bakalım sana ne diyecekler

Arkadaşlar bana da yorum yapar mısınız nasipse Nisan gibi benimde kusura bakmayın bişey danışmak istiyorum 14 temmuzda sat gördüm döngüm 33-35 gün bat 15 -16 ağustosken 30 temmuzda tekrar adet oldum sonrasında 5 ağustosta korunmasız tek sefer ilişki oldu 22 Ağustos'ta 154 ile gebe olduğumu öğrendim 25 Ağustos'ta 579 çıktı ama sorun şu ki 5 ağustostan öncesi ve sonrasında korunmasız ilişki yok o tarihe Göre değer bana yüksek geldi yardımcı olur musunuz kese görmedim henüz 2 sinde gidicem ama acaba ikiz olabilir mi
17 günde döllenme acısı ile bakarsak değerin cok iyi gözüküyor. Artış olarakda. Ama önemli olan kesen. Kese boyutun ile kaç haftalik olduğunu görebilirsin. Betadan suanlik tekil mi çoğul mu gebelik anlaşılmıyor. 6.haftada kesede görebilirsin anca. Ama eğer ikiz istiyorsan umarım öyledir. İlk ne hissedersen o olur derler 🙏😄😊😊

Hayırlı haberlerle gel canım. Kızım da biz de gördük bebişimizi bir ölcumde 8+0 cıktı 16.2 mm olmuş anasının kuzusuu 2 cm nerdyse🥲🥰 kızıma ekstra fotoğraf verdi hatta😍 herşey cok güzel bebeği cok begendım bi sıkıntn yok dedi ne kanama alanı ne bir sorun🙏 cuma sonucları gosterecegım 6 tüp kan alındı birazı cıkmks. İdrarda enfeksiyon yook görünüyor hepsi yeşil tik fakat bakteri 4 cıkmıs ama o da kırmızı degl normal görünüyor. Malesef progestanın parcaları idrara karıstı ondan olabilcegnı dusunuyorum. İdrar dogru alınmadığında ckabilyormus bakteri. Veya dış genital de olablyomus sadece oradan bulaşabiliyormıs. Enfeksiyon belirtilerim 0. Kücücük bir kıst var ama normal hamılelkte oluyor dedi takibi ben yapsam devamında sana bunu söylemezdim bile dedi 😌 kalp atımını da duyduk çok duygusal bir andı bizim için🌺 Progestan da enfeksiyona göre devam diyebilirim dedi. Buarada progestanlk hcbsym yok o da söyledi. Ama aksine faydalı bişey dedi glb ondan ıcırecek daha😍
Oyyy maşallah annesini mutlu etmiş sağlıkla gelsinn inşallah🥹🥹🌸 4 bakteri hiç bir şey kuzum bol su içmeye devam et yine de. Çok mutlu oldum güzel haberler aldığın için 🙏🏻🥹🧿

Back
X