KIZLARRRRRRRR,,,,
Herkeslere merhabalar, ben uzun süre netten ayrı kaldım, ara ara girmeye bile inanın fırsatım olmadı,
benden ve oğlumdan sizlere haberler vereyim,
oğluşum Mehmet Işık 12,300 kg, boyuda 80 cm, üstten 4 alttan dört tam 8 dişimiz var, kendi başına tam olarak olmasada baya baya yürüyor,
şimdiye kadar oğluşuma hep kendim baktım, emzirdim ve hala emziriyorum,,
bayramda tatile gidiyoruz, döndükten sonra da eylül 10 gibi işe başlıyorum İNŞALLAH....
yani anlayacağınız, ben tam tamına 1 yıl ücretsiz izin kulanmış oluyorum....
bizden şimdilik bu kadar kızlar, şimdi gerilere doğru sizlerin yazdıklarınızı okumaya başlayacağım....
herkeslere HAYIRLI RAMAZANLAR....
kimse yok galiba..
bugünde beni uyku tutmadı..
komşumla yazıştık :) :)
kızlar sizinkiler günde kaç öğün yemek yiyor?3 bazende 4 öğünü zorla yediriyorum ben..
etçil oldu kızım resmen..köfte,tavuk olunca hiç itiraz etmiyor..bide eline domatesle peynir veriyorum nasıl yiyor...ağzının tadını biliyor bu yumurxaklar..kahvaltıda öyle bulamaç falan yemiyor artık..domatesi rendeleyip mink ekmekleri bandırıp veriyorum öyle yiyor..yanında salatalık..zeytinide küçük küçük yiyor..bide biraz meyve püresi yapıyorum kendim onu yediriyorum..kahvaltımız böyle..
öğlende ekmek doğranmış çorba sonra 2 köfte..ikindiden sonra uyanınca bisküvili yoğurt...yoğurdu artık inek sütünden yapıyorum 2 güne bir mayalıyorum..2 gün yediriyorum..günlük yapmıyorum yani 2 günlük yapıyorum..keçi sütünden yoğurt yapmayı bıraktım ağır geliyodu galiba..
akşam yerse sofrada bizimle 2-3 kaşık akşam yemeği ne varsa...
gece yatarkende mısır unundan muhallebi yapıyorum..içine ceviz pekmez vs.
sonra sabaha kadar sadece su içiyo bizimki başka hiçbişey yemiyo 7-8 e kadar aç duruyo...
sizde neyi ne kadar yediğini yazrmısınız..
bide kilo aldırıcı tarifler istiyoruk kızım çok zayıf..13.5 aylık 9 kilo...cicibebe sağlıklı değil biliyorum ama kilo aldırır diyorlar versemmi..gerçi 5 aylıkken bir kere verdim alerji yapmıştı...artık yapmaz heralde..kilo almasını istiyorum..
Canım, ben oğlumu sabah uyanınca önce bir emziriyorum, oyun oynuyor oyuncaklarıyla , oyalanıyor aradan 1,5-2 saat sonra senin bulamaç dediğin şekilde besliyorum, 3-4 tane bebe bisküvisi+1 tatlı kaşığı (tepeleme) çekilmiş ceviz+1 çay kaşığı tereyağı+1 kibrit kutusu büyüklüğünde keçi peyniri+1 haşlanmış yumurta+ yarım muz+1 tatlı kaşığı pekmezi ıhlamur yada rezene çayı ile ıslayıp bulamaç yapıyorum,
arada uykuya geçerken emziriyorum, sonra uyuyor 2,5-3 saat uykudan uyandıktan sonra ya koca bir kase yoğurt, yada meyve veriyorum,
akşam yemeğini biz ne yersek ondan veriyorum az az, çorbayı gayet güzel içiyor, patlıcan, kabak, köfte, patates, salata suyu vs den minik minik o istemeyene kadar veriyorum,
uyanık kalma süresi uzun olursa akşam üzeri muhallebi yapıyorum, ama öyle ölçü 3 tepeleme yemek kaşığı değil, 2 tepeleme tatlı kaşığı ölçü ile yapıyorum, kof nişasta ağırlıklı bir kilosu olsun oğlumun istemiyorum,
gecede 1 defa uyanıp emer sonra sabaha kadar yatar...
arkadaşım pekmez gece için çocuğun içini yakabilir ondan bol bol su içer, onun yerine biraz muz rendesi katarsan bence daha iyi olur, ama sen daha iyi bilirsin çocuğunun damak tadını tabi...
biz de üstten 2 diş çıakrıyoruz sabaha karşı ağlayarak kalkıyor birde sinirli sinirle beni tırmıklıyor eşek sıpası
ben aşı yaptırmayı düşünuyorum kızlar
hastalığa yakanılırsada daha hafif atlatacağını düşünuyorum onunla
çünkü çiçek tehlikeli bi hastalık bunu yaptırıcam
ratavirüs yaptırmamıştım ama
arkadaşlar ben rotavirüsüde su çiçeğini de yaptırdım, birçok doktora danıştım, önerdiler...
slm kızlar...umarım herkesler iyidir..biz cuma akşamı acillik olduk..geceyi ve tüm günü hastanede geçirdik...busenin ateşi çok yükseldi...gece sabaha kadar ateşi ölçüldü acilde ve kan idrar tahlilleri yapıldı...tahliller temiz çıktı çok şükür...sabah çocuk doktoruna götürdük...boğazları kızarmış dedi...kusuyordu...hastaneye giderken ve gelirken 4-5 defa üzerime kustu...şuan ilaçlarını kullanıyoruz..daha iyi şükürler olsun...Rabbim hiçbir bebeği hasta etmesin ne zor ya...
çok geçmişler olsun leyla düşmeyen ateş sendromu bizdede oldu atlattık çok şükür...
amin arkadaşım, RABBİM hiçbir bebeği hasta etmesin....