ben de seni merak etmiştim
biz de 2 aydır çok fazla kilo almıyoruz
sağlıklı olduktan sonra da bence de kilo çok önemli değil
bu arada synagis aşısı ne?
teşekkür ederim titania merak ettiğin için..kilosuna çok takılmıyorum,şimdiye kadarda hiç takılmadım zaten..bu konuya genelde babamız takmış durumda,2-3 aylıkken haftada 1 sağlık ocağına kilo kontrolüne götürürdü, kaç gram almış diye :) ben daha relaxım bu konuda..sonuçta çocuk 920gr'dan hatta doğduktan sonra 760 gr'ma düşmüştü..oraladan bu kilolara geldi..oyüzden kilosuna her zaman şükretmişimdir...
synagis aşısı prematürelere vurulan bir aşı,alt solunum yolu enfeksiyonunu engellemek için kışın 6 doz vuruluyor..sanırım seneyede oluruz...2 yaşına kadar risk altındaymışız...
herkese günaydııınnnnnnnnnnnnnnnnn
çok hastayım ama enerjiğim
boğazım şiş kuru öksürük var
neyse beni boşverelim gelelim kızımaa
2. dişimizde çıktıı artık çok net anneeeee
babbaaa maammaaaaaa akşama kadar maaammaaaa
diye geziyo beni görünce anneeeee meeemmmeeeee
diyooo veeee diyo bi oyuncağını elimizde görünce vee veee dioo
haa bide güyaa ceee yapıyoo beeeeeeeeeee diyooo
çok tatlı oluyolar konuşuncaa kızımın poposunun altına yastıkkoyuyorum
hadi kızım kalk diyorum kalkıyo otur kızım diyorum oturuyoo çok tatlı sıpam benim
ama artık iyicee değişik ne yedirsem diye şaşırdım kaldıım ıspanak pırasa karnıbahar kabak bunları tek tek haşlayıp içine
irmik koyuyorumm yada un kavuruyorum çok az yediriyorum tarhana çorbası yediriyorum cici bebe veriyordum artık vermiyorum ben yiorum
walla çok bunalıyorum kahvaltıda ne versem felan diee şimdi köy yumurtası bulmaya çalışıyorum kızımın dün 7. ayı bitti maşallaaahhh
efsun_zeren maşallah kızına..bu ayda bunları söylüyor olması erken konuşacağı anlamına geliyor..
sebzeleri neden tek tek haşlıyorsun?ayrı ayrı mı çorba yapıyorsun yoksa hepsini ayrı ayrı haşlayıp sonra birleştiriyormusun?ben hepsini beraber haşlayıp çatalla eziyorum..benim çorbamın içinde karnıbahar,bal kabağı,yer elması,maydanoz,pırasa,havuç,patates,pirinç ve irmik var..bunların hepsini pişiriyorum sonra maydanoz(yeşil yapraklı sebzelerde oksalat yüklü olduğu için 7,5 aya kadar sadece suları kullanılırmış )hariç diğer sebzeleri tabağa alıp çatalla eziyorum ılımaya bırakıyorum,sonra zeytinyağ ilave ediyorum..7.ayımız bitince bunların içine et veya kıyma giricek ,yada bugün eşim köy tavuğu kestirtmiş tavuk koymaya başlayacağım..
değişiklik olsun diyenler, kıymalı tarhana, yoğurtlu çorba ve bal kabağı çorbası yapabilirler mesela... birazdan bir kaç tarif yazarım bundan sonraki msjımda..yapmak isteyenler deneyebilir..
ilk anne dediğinde şok olduk 5 aylıktı ve çok net dedi biz öyle anladık heralde dedik sonra bi baktık beni her gördüğünde anneeee diyoo
kızımda emekleme gibi bi kıpırtı yok henüzz aslında çokta istemiyorum emeklemeden yürüsüün tostosum yürütece koyup koymamakta tedirginimm bilemiyorum yanii senin bebişine maşalaaah canım uçuyo demek darısı benim kızımaa doktorumuz 20 dakikadan fazla koymayın
yürütece kan dolaşımı açısından demiştii sonra yatırın yerde tepinsin 2 saat tekrar koyun demişti paylaşmak istedim canım ayyyy benim kızımda kumanda telefon hastası çok üzülüyorum helede telefonla oynamak istemesi beni üzüyor ama yapacak bişey yook demekki hepsi aynı yollardan geçiyo
yaa birde bebişlerinize aldığınız oyuncaklar neler paylaşalımmı
aldığım oyuncakları yazayım belki sizlerede fikir olabilir...bondigo renkli kuleler,tiny love gülen top,fisher price renkli halkalar,todizoo eğitici şekiller,fisher price eğitici köpek puppy,playskool emekleme arkadaşım tırtıl,galt marka bez kitap,playskool bıcırık kuklalar ve çıngıraklı patik,playgro my first top,k's kids telefon(ses kaydı yapılabiliyor),çek bırak araba siparişi verdim yarın filan gelir,birde bir kamyonumuz var pilli evin içinde dört dönüyor onu izlemeye bayılıyor..dokun hisset serisinin kitapları var aklımda,oyun kartları ile beraber d&r dan sipariş edicem...çıngırak ve dişlikleri yazmıyorum artık..hmm birde oyun havuzu toplarından alıcam dışarı çıktığım ilk fırsatta..aklıma gelen oyuncaklarımız bunlar daha alacağım çok şey var ama ayına uygun olsun diye beklemedeyim...
oynadığımız oyunlarda;
mesela geçen gün ki oyunumuz şöyleydi;kafama eşarp bağladım,gözümede gözlük taktım..bakalım bunları çıkarıcakmı diye merak ettim...çınar gözlüğü çıkaramadı ama eşarbı çeke çeke aldı:) eşarp kafamdan tamamen çıkınca ce eee dedim..çok hoşuna gitti,baya bir gülüştük bu oyunla..bunu bir blogda okumuştum,doktor anlatmış bunu oynayın diye:) vay be ne doktorlar varmış dedim:) biz fışfış kayıkçı,çak ve ciciyi öğrenmiştik bugün bay bay yapmayı öğrettim..akşam biraz yapar gibi oldu.... biz sabahları yatakta çok oynaşıyoruz,sabahları alışmış ortamıza gelmeye uyanır uyanmaz ortamıza gelmek için bir numaralar yapıyor ki görmeyin :)neyse dayanamayıp alıyoruz tabi ki,yatakta öpüşüp,koklaşıp,gıdıklıyorum..bizimki çok gıdıklanıyor:)) sabahları keyifli anlar yaşadığı için gözünü açar açmaz ortamıza gelmek istiyor:))) sonra ona kış masalları diye bir kitabımız var,bu kitaptaki masallar uzun anlatımlı ve çok hoş..her gün 1 tanesini yarısını okuyorum,pür dikkat dinliyor..hemde öyle ciddi dinliyor ki suratını görseniz matematik dersi dinliyor sanırsınız:)))) bu aktivitelerden sonra birazda kendi oyuncaklarının içine koyuyorum,yerde kalın bir bataniyem var onun üzerinede yine kalın bir örtü örttüm ve üzerine oyuncaklarını koydum,kendisinden uzak noktalara koyuyorum genelde,sürünerek yada dönerek kendisi ulaşsın diye..bazende karyolasına koyup dönencesini izlettiriyorum..ben karyolasına karşıdan karşıya gelicek şekilde ip bağladım ve üzerine oyuncak asmıştım...dönencesini seyrederken elleride boş durmasın diye:) bu ip çok işimi gördü..oraya astığım oyuncaklarla çok oynadı..şimdilerde büyüdüğü için pek fazla kalmak istemiyor karyolasında ama yinede 15 dk oyalıyor...birde dün top oynadık,playgronun top vardı onu önümüze koydum,çınarıda koltuk altlarından tuttum önce ben koltuk altından biraz kaldırarak topa teptirdim...1-2 defa aynı şeyi yapınca çınar öğrendi sonra topa kendi vurmaya başladı...Allahım ne kahkahalar görmeniz lazım:)))) sonra ben yoruldum ve yatağın üzerine oturdum çınarıda yanıma aldım,çınar bir mızıklanıyor ki görmeniz lazım :)neymiş efendim top oynamaya devam edicekmişiz..sende ki enerji bende olsa devam ederdik oğlum dedim,başka şeylerle oyalamaya çalıştım yoksa akşama kadar top peşinde koşturucak beni :)şimdilik aklıma gelenler bunlar...
slm kızlar dün bebişimin aşısını yaptırdık kan değerine bakıldı 11.5 çıktı değeri kilosu 8700 boyu 63 cm olmuş cimcimem 2 haftadır yürütece 5 dk koyuyoruz çok hoşuna gidiyo adımlayarak ordan oraya koşturuyo
maşallah kızına fatma,kilosu ve kan değerleri çok güzel..