2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

canım uyku konusuna cevap vereyim önce. kızımdan izlenimlerimi yazıyorum ama bilimsel birşeyler değil yani
kızım tam 9 aylık oldu yani 10' dan gün almaya başladı bir günü diğerini tutmamakla beraber ortalama gece uykusu 9-10 saat gündüz de 3 kez 30-45 dk arası uyuyo. gece ise en az 2 defa kesin uyanıyo ve uykuları arası 4 saati geçmiyo. 5 aylıkken filan daha uzun uyuyodu sanırım diş sıkıntısı uyku kalitesini etkiliyo bazen o kadar oluyo ki düzen filan kalmıyo hem uyku hem yeme içme gidiyo. bunlar normal elbette.
emzirme konusu aslında 6-7 aydan sonra oturdu diyebilirim emmeyi seviyo kızım çok şükür. çoğunlukla kendi belli ediyo emmek istediğini mızmızlanınca hemen memeye tutuyorum genelde reddetmiyo. günde ortalama 6-7 defa emiyo gece ile beraber. ben de gece uykusuna yatırırken devam sütü veriyorum 100 cc filan içiyo genelde. emerken de artık ne kadar emiyosa bilmiyorum ama günde 500 ml süt alması gerekiyo 1 yaşına kadar. alıyodur inşallah diye umuyorum. ben gelişimde kilodan çok boyu baz alıyorum çok şükür boyu iyi kızımın kilosu da ayına göre normal çok şükür.(persantili %30). sağlıklı hamd olsun.
ek gıda konusunda bence doğru gidiyosun yiyebildiği herşeyden azar azar ver tattırma miktarında bile olsa 6 aylık bir bebeğe yeterli olacaktır çünkü 1 yaşına kadar temel besin süt, ek gıda da ne kadar alırsa (üst sınır 2 çay bardağı). benim kızım daha yeni 1 yumurta sarısını bitirebiliyor kahvaltıda. çok az peynir ve azıcık da pekmez ekmeğe sürüp küçük küçük veriyorum ben de. öğlen yemeği niyetine bazen bebe bisküvisini devam sütüne katıyorum içine 1 ceviz ezip koymaya bu ay başladım. akşam da evde pişen yemekten biraz ezip veriyorum. yemeklerde kıyma kullanmaya özen gösteriyorum artık 9 aydan sonra protein daha gerekli oluyo çünkü. benim kızım biraz iştahsız yemediği zamanlar oyun oynar tarzda dikkatini dağıtarak yedirmeye çalışıyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama aç kalmasına gönlüm razı olmuyo. sevdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum ben de.
huzursuzluk büyük ihtimalle dişten kaynaklanıyo canım diş çıkarmasa da yerini doldururken damakları ağrıyo o yüzden hem uyku hem iştah gidiyo hatta geceleri 38 i geçen ateş olabiliyo. ama sana tavsiyem fitil yerine şurup kullan bu gibi durumlarda ilaç adı öneremem ama doktoruna danış mutlaka bu konuda. şurup hem daha kolay veriliyo hem de emilimi bebek için de daha kolay.ben de sağlıkçıyım, eşim doktor hani o yüzden söylüyorum fitil en son tercihin olsun.
gelişim konusuna gelince kızım yaklaşık 2 haftadır normal kedi pozisyonunda emekliyo tutunarak ayağa kalkıp yine tutunarak ilerleyebiliyo düz zeminde ama benim kız çok hareketli. arkadaşımın kızı var 1,5 ay büyük kızımdan onda emekleme yoktu mesela hatta sadece oturabiliyo ama bu normal endişe edecek birşey yok kıyaslama sakın sağlıklı olduktan sonra 2 ay erken 2 ay geç ne fark eder belki senin oğlun emeklemeden kalkıp yürür illa emekleyecek diye bir kural yok motor gelişimde. motor gelişimin aşamaları var elbette ama her bebek illa tek tek bu aşamaları geçecek diye bir kural yok. o yüzden takılma. konuşma kızımda henüz bilinçli bir kelime yok ama anne baba dede dediğimizde tekrarlıyo tabi canı isterse
vücudunka çıkan kızarıklıklara dikkat et canım yumurta ya da verdiğin yeni bir gıda alerji yapıyor olabilir. mesela domates veriyorum yazmışsın domates alerjen 1 taşından önce tavsiye edilmiyor. yumurtayı da günaşırı ver henüz küçük çünkü. dişten de olabilir demiş doktorunuz elbette sonuçta görmüş muayene etmiş. endişe etme yemediği zaman çok zorlama emin ol benim kızım çok iştahsız olmasına rağmen canı isterse, beğenirse verdiğim şeyi yiyo. ama biz anneler çok takıyoruz herşeyi biraz onlara bıraksak daha doğru olur bence.
umarım yazdıklarım yardımcı olur sana ama dediğim gibi sakın bebeğini başka bebeklerle kıyaslama her bebek bir bireydir dolayısıyla farklıdır ben buna çok inanıyorum. gelişim de daha çok genetik faktörlere bağlı bu da yadsınmaz bir gerçek.her anne elinden gelenin en güzelini yapar zaten Allah sağlık versin gerisi gelir büyür giderler inşallah...

canim yazdiklarin oyle icimi rahatlattiki anlatamam sana, cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin…

kiyaslama yapmiyorum mumkun mertebe ama herhalde bazen baskalarinin ne dedigini cok umursuyorum…yabanci birileri olsa cok umursamamda kendi annem filan dedigi zaman icime kurt dusuyor iste…onada baskalari soyluyorlarmis…yok simdiye kadar emeklerdi yok simdiye kadar boyle yapardi soyle yapardi falan filan diye…bundan sonra bu konuda annemde olsa dinliycem ama umursamiycam fazla dediklerini…simdilik oglusum sadece yuz uzeri donebiliyor..cok sukur Rabbime..dedigin gibi sagligi sihhati yerinde olsa…

buarada canim poposundaki seyi dun baska bir doktora sordum…kakasi biraz asitli muhtemelen dedi ( ek gidaya gectik ya) o allerji yapmistir dedi..ben mantar filan olmustur diye cok korkmustum…altini ilik suyla pansuman seklinde temizliyorum artik ve uzerine bolca krem…azicikta havalandiriyorum..elimden geleni yapiyorum gerisi Rabbimin takdiri.

Isin dogrusu vermemen gereken bazi seyleri biliyorum ve asla vermiyorum..mesela bal, yumurta aki, kirmizi meyveler gibi…ama domatesi duymamistim…diger bir topikte mesela ekim anneleri var ek gida konusundaki seyleri paylasiyorlar…domates corbasi yaptik verdik filan diyorlar…bu yuzden bende gonul rahatligiyla vermistim…
Mesela dun menemen vardi..ekmegi az suyuna bandirip verdim…yumurtayida evet gun asiri veriyorum cok az az…tum vermiyorum yarisini bile tum yemiyor zaten bende zorlamiyorum.

Damagi ve dis eti icin damla almistik ama genede kimyasal birsey diye surmemistim ama sureyim en iyisi degil mi??? Buarada fitili neden tavsiye etmiyorsunuz?

Bende huzursuzlugunun disten oldugunu dusunuyorum canim…ilk disi cikarkende oyle olmustu, 2. disi patliyor artik bu yuzden geceleri ozellikle cok huzursuz yavrum…oyle boyle aglamiyor ama…dedigim gibi o zamanlardada ne biberon aliyor agzina ne meme…

Sekerli seyleri genelde seviyor bebegim…bir cok bebek gibi tabiiki. Ama iste sebzede yesin istiyorum…dedigin gibi anne yuregi herseyi yesin istiyorum.

Birde gelecek aya sunnet yaptirmayi dusunuyoruz canim, simdiden stresi basti beni dersem yeridir…gerci 3-4 gun suruyormus en etkili zamanlari ama bilemiyorum genede tedirginim..doktorlar 6 ay-1 yas arasi yaptirin diyorlar…hani 6 aydan sonra kan dolasimlari daha normal oluyormus ve 1 yasindan oncesinide pek hatirlamiyorlarmis o yuzden. Birde 1 yasindan sonra bebekler daha hareketli olduklari icin ve malum tuvalet egitimi filan…simdi bezin icinde daha cabuk iyilesirmis ve dedigim gibi hatirlamayacaklari icin bu sekilde tavsiye ediyorlar. Ciktik bir yola hayirlisini versin Rabbim insaAllah.

canım diş zamanı inanılmaz huzursuz oluyo tüm bebekler. çevremde o kadar çok bebek var ki sadece kızımın öyle olmadığını bilmek biraz da olsa rahatlatıyo o yüzden. çok iştahlı bebekler bile yemeden içmeden kesiliyo yazık nasıl acıyosa canları...
fitil yerine şurup demiştim nitekim eşim de öyle diyo kullanılabilirlik açısından canım tabii ki ama yine de doktorun ne veriyosa onu kullan ben şahsen tercih etmem çok mecbur kalmadıkça zaten ilaca başvurmak bile en son çaremiz olmalı,minnacık bünyelerini ilaca alıştırmak doğru değil çünkü her ilacın faydası kadar yan etkisi de var malum,Allah muhtaç etmesin diyelim...
domatesli yemekleri ben 8.aydan sonra vermeye başladım yavaş yavaş,aslında bu konuda biz anneler çocuğumuzun doktoru olmalıyız,ilk verdiğimiz bir besinin etkisini gözlemleyerek ben öyle yapıyorum domatesi direkt vermedim şimdiye kadar ama domatesli yemekler veriyorum ben de ama benim kızım 9 ayı geçti senin oğlan küçük daha o yüzden demiştim dikkat et diye...
bu arada kilo konusu ne alemde sende topiğe yazan da yok bu ara,kilo vermeyi bıraktı herkes heralde. ben 61,5 oldum. kilo azaldıkça vermek daha da zorlaşıyo umudum işe başlayınca veririm diye düşünüyorum
çok kasmıyorum artık eski kıyafetlerimin birçoğunu giyebiliyorum cuma günü hastaneye gittim arkadaşlarımın hepsi eski kilona dönmüşsün dedi hocalar filan,çok mutlu oldum ama ben henüz kendimi istediğim gibi görmüyorum o yüzden biraz daha vermeliyim inşallah...
hayırlısı artık,devam edicem

Hamilelikte Alınacak Kilo Hesaplama | Hamilelik Gebelik Hesaplama - Hamilelik Belirtileri

burdan hesaplama yaptım

almam gereken kilo 11.5 ve 18 kilo diyor

fazlamı çıkarttı acaba kuzenim toplam 8 kilo aldım martta doğum yaptı..

kilo almaktan korkuyorum

Son düzenleme:
Merhaba kızlar 30 Kasım doğumlu bir bebeğim var doğumda toplamda 13 kilo aldım normal dogum yaptıgım için 6kilosu doğumda gitti geriye kalanıda 1hafta icinde gitti 62 ye kadar indim ama sonrasında bir düzen bi rahatlık 66 oldum verelim kilolarııııı hadiiiii motive

hoşgeldin öncelikle canım, valla topik boşaldı baya,herkes kurtuldu heralde kilolarından...
benim de hala hamilelik öncesine 1,5 ideal kiloma kavuşmama ise 5 kilo kaldı. veremiyorum maalesef. metabolizmam çok yavaş, yememe de pek dikkat ettiğim söylenemez.
hadi en azından ikimiz biribirmizi motive edelim pazartesi günleri kilo bildirimi yapalım kaç verdik ne yedik ne yememeliydik bunları yazalım.
benim bu pazartesi yani dünki kilom 61.5 idi sabah aç karnıma. bakalım pzt ye kadar kaç verebilcem. hedefim 60 ı görmek...
hadi bakalım lütfen yol arkadaşım ol tek başıma veremiyorum

Tamam olur canım bende 66la baslıyorum bakalım ne olacak merakla beklemdeyim ya benim sıkıntı tatlııııııı kesemiyprum karşı koyamıyorum bakalım ne olacak :)

Tamam olur canım bende 66la baslıyorum bakalım ne olacak merakla beklemdeyim ya benim sıkıntı tatlııııııı kesemiyprum karşı koyamıyorum bakalım ne olacak :)

sütlü tatlı ye canım hem süt yapar hem de daha az kalori. ama belli bi müddet sonra geçiyo tatlı krizleri bende olmuyo artık mesela, ama arada çikolata istiyo canım ben de yiyorum azıcık napayım
hadi bakalım pazartesi inşallah ikimiz de kilo vermiş oluruz...

eveet söz verdiğim gibi pzt kilo bildirimimi yapayım. geçen hafta 61.5, bugün 61.1 400 gramcık gitti. geri gelmez inşallah...
koca bir hafta bir günüm diğerini tutmuyo ki bazen kaçırıveriyorum ipin ucunu bu hafta kaçırmam inşallah...
dün aslında çok yedim akşam yemeğinde ama erken saatte yedim 4 gibi. o kadar yemişim ki acıkmadım yatana kadar sadece çay içtim. ha bir de kayısı çağlası yedim. memleket kayısı memleketi olunca sanırım o da tok kalmama yardım etti. bu hafta da biraz daha verebilsem 60 ı görürüm pre-gebelik kiloma dönerim böylece. yaz geldi çattı kıyafetler inceldi fazlalıklar gün gibi ortaya çıktı. benim kalça basen ve bel hala çok geniş ama yine de tartıda eksilen kiloları görmek güzel

ya ne güzel 60 70 kiloladan bahsediyorsunuz onlar benim hedeflediğim kilolar ben 80 kiloyum ideal kilom 60 çok değil 20 kilo fazlam var. tatlı krizlerimi bir nebze durdurdum ama gece yemeleri ve kahvaltıda kendime hakim olmayı bir türlü başaramıyorum birde bağırsak tembelliği var bende. reglde olmadım 8 aydır :2::2::2:

Merhaba kizlar

Ben 10 haziran 2012 de anne oldum hamile olmadan once 60 kiloydum 9 ay boyunca 76 oldum dogumdan sonra 70-72 arasi gelip gidiyordum ilk baslarda sutum yeterince olmadigi icin o pisikolojiyle ne bulduysam yedim ozellikle tatlilari tekrar 76 oldum.

Ilk 1 sene takmiyacam kafama kilolarimi dedim etrafimdakilere kulak asmiyor gibi gozuksemde icten ice rahatsizdim tabi.

Bir ay once tartildim 72 kiloya dustugumu gorunce cok sevindim ve motive oldum dikkat etmeye calisiyorum o gunden bu yana ve suan 67 kiloyum hedefim 55

Bebegime hala anne sutu veriyorum acikcasi cok korkuyorum sutum biter diye

Kilo verdim ama cok bilincsizce bana yardim edin kizlar ne yapmaliyim ne yemeliyim bilmiyorum

Herkeze kalorisiz gunler dilerimmmm

canım benim benim şahsi fikrim emziren bir anne her şeyden yemeli ama kararında yemeli.yok şu gaz yapar yok bu şunu yapar dememeli bence. sende düzeli bir şekilde ve herşeyin vitamini bebeğime gerekli diye düşün. havalar güzel artık bol bol yürüyüş yap

kızlar herkes nerede. herkes zayıfladı mı yoksa. ben dünden beri çok kararlıyım.yürüyüşe başladım. iki üç gündür de akşamları ekmek yemiyorum. pazartesi ve cuma günü kilo bildirimleri yapalım. ben açılışı yapayım. 81 kiloyum hedefim 60 kilo.

tam 84 kiloyla doguma girdim 7 ayda sadece 14 kilo verebildim bi 14 daha gitse ne iyi olcak

merhaba arkadaşlar,topiğe yeni gelenler hoşgelmişler.
ben de bu topikte 5 aydır yazıyorum hemen hemen her hafta. 69 larla başladım ilk haftalarda hızlı kilo verdim şimdi bugün tartıldım 60.8 olmuşum yani ilk hedefim olan gebelik öncesi kiloma döndüm çok şükür. ama belim kalçam hala çok kalın görünüyo gözüme. 57 olmak istiyorum o yüzden ben burdan yoluma devam ediyorum
kararlı arkadaşlar gelin destek olalım birbirimize çünkü buraya yazınca motive oluyorum ben şahsen.
azıcık yediklerimize dikkat edelim biraz da hareket olursa süper olur.
neler yapıyoruz neler yiyoruz neler yemiyoruz yazalım ve şimdiye kadar olduğu gibi her pazartesi kilo bildirimi yapalım geçen haftaya göre ne kadar kilo verdik görelim.
ben geçen hafta 61.1 dim bu hafta 60.8 pzt de aynıydı kilom.
hadi bakalım bu hafta herkese iyi gelsin inşallah...

merhaba arkadaşlar,
ben de haziran annesiyim, ikiz oğullarım var. 70 ile doğum yaptım, şu anda 52 bazen 53 kiloyum. kilo verme derdim yok ama ikiz gebelikten dolayı kocaman sarkık bir göbeğim var hala emziriyorum, eskisi kadar çok da yemiyorum, biliyorum spor yapmam lazım ama başlıyorum 2 gün ancak dayanıyorum. vaktim olmuyor nasıl kurtulucam göbekten

kızlar ben cuma zayıflama yarışması başlığında takıma girdim orayı tavsiye ederim. zayıflamaya başladım ben elhamdülillah gramda olsa çok mutluyum:

kızlar selam bayadır yazmıyorum..105 doğuma gittim döndüm 89 dum şimdi 70 kiloyum..az kaldı 65 e :) ama yeni annelere tavsiyem.sakın ama sakın emziriyosanız diyet yapmayın.ben oğlum 2 aylıkken soluğu diyetisyende aldım 5 aylıkken sütüm bitti..şimdi inanılmaz pişmanlık ve vicdan azabı çekmekteyim..bu vicdan azabının tamiri yok..ömür boyu günahı üzerimde..çok kısmıştım yememden..sütü çok etkiliyor yemek..kiminin yemese de sütü gelir sırf su içse gelir ama benim yediğimde sütüm geliyodu sadece.yemedim böyle oldu.evet kiloların çoğu gitti memnunum onun hazzı bambaşka ama bebeğime baktıkça şimdiki aklım olsa şişko şişko gezerdim nolucak nasılsa verecektim diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…