2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

bence sütü bol olan anneler daha hızlı kilo veriyo,Allah'ın bir lütfu, hem bol süt hem çabucak kilolardan kurtulma. bu lütfa sahip olanlar şükretmeli...
ben ilk 4 ay gram kilo veremedim sütüm gidecek korkusuyla biraz fazla yedim, 69-70 arası gezindim durdum. 4. aydan sonra azıcık kıstım. çok şükür yavaş da olsa 62 ye düşebildim ama hala 5 kilo var vermem gereken ve belki haziranda işe başlamayı düşünüyorum kızım 10 aylık olacak haziran 12 sinde. o zamana kadar en azından 2 kilocuk daha verebilsem. ama biraz fazla kıssam hemen süt sıkıntım başlıyo. ne kadar ek gıda da alsa anne sütünün yeri başka.
yavaş da olsa veririm inşallah napayım.
arada buraya yazmak da cidden motive ediyo kızlar o yüzden hep aynı nakaratı çalıyorum kusura bakmayın artık

merhaba canim,

o kahverengi cizgi bendede duruyor ama oglusumun hatirasi diyerekten hic umursamiyorum dersem yalan olmaz
hani bikini derdim filanda olmadigi icin bu kadar rahatimdir belkide

kakaolu kremler oluyor ise yariyor diyorlar...catlaklar icin almistim ben gebeligimde ama hic kullanmadim...sanirim bu cizgiyede iyi geliyormus...surekli cantamda duruyor benim ama ellerime kullaniyorum ben nemlendirici amacli, o da bi ayri antikalik ya neyse

zayiflama konusu ise kek borek gordugumde zaten dayanamiyorumda...hani diyorlar ya sadece sivi alinca sut oluyor diye...illaki yardimci oluyordur ama sadece sivi yetersiz kaliyor bana kalirsa...sivinin yaninda yemenede dikkat etmen lazim. hatta keki kurabiyeyi seven bunyelerde varmis... ben 6 aydir hala cozemedim ne yersem sut oluyor ne yersem olmuyor...ya cok dikkatsizim ya da benim vucut dengesiz

bi tanidigim var benim..kadin sadece gobeginden kilo aliyor…dogru durust gebe kiyafeti bile almiyor gibymek icin…vucudu su toplamiyor hic bir sekilde sismiyor yani..sisen tek yeri gobegi masaAllah diyelim…hatta kendiside derki dogumlarim cok kolaydir 1-2ikinmada dogururmus ve dogumdan sonraki 10. Gunde eski formunada kavusurmus…suanda 3.ye hamile…ve inanirmisiniz son is gunune kadar bile koca koca topuklarla ise gelirdi…masaAllah herkes onun gibi sansli olsa keske bu konuda…ben hamile oldugumu ogrendigim ilk gunden itibaren topuksuz giymeye basladim..dogurali nerdeyse 6 ay olacak daha ayagima topuklu giymis degilim…hahaha o da benim tembelligim biraz gerci ama gebeligimde zaten cok korkuyordum ayagimi burkarim duserim siserim bisey olur korkusuyla 9 ay boyunca ne kostum ne zipladim…cok zordu o zamanlar kendini sakinmak…simdi istedigim gibi icimdeki canavari disari cikarabiliyorum cok sukur…

ben 63 kiloyla hamile kaldım. 82 kiloyla doğuma gittim. şuan kızım 8 aylık. ben 61 kiloyum :)kızım tam 6 aylıkken 63tüm. sürekli emziriyorum. sütüm hiç çok bol olmadı. ama sürekli emzirdiğim için sürekli üretti. hamilelikte alınan kilolar sütün içindeki yağa dönüştüğü için benim kilolar gitti galiba. çünkü ben aşırı yiyorum. emzirmekten başka yaptığım hiçbişey yok.ama şuda varki spor yapmam şart sıkılaşmadım çünkü. kilonun gitmiş olması yetmiyo.

Merhaba canımmm,

Çizgiyi dert etmiyorum ama merak ettim doğrusu. İnsanlar görsede sorun etmem zaten basenlerden çatlamıştım biraz. Anne olmuşuz dimi çizgiyi kim takar? Göbeğim yok ama onu görünce sanki yeniden doğuracakmışım gibi hissediyorum, sanki doğurmamışım gibi geliyor, o açıdan tuhaf hissediyorum :))
Yoksa leke, çil, çatlak iz vs. gibi dış görünüşle ilgili şeyleri takan bi yapım yok allaha şükür.

Süt olayını bende hala çözemedim Tontriko; oğlumun iştahsız olduğu bi dönem hiç olmadı desem yeridir. İçtiği süt mikatrını düzenli olarak arttırdık. Ama:
4. ayda 300 gr
5. ayda 700 gr
6. ayda 100 gr almış göründü.
Bende şaşırdım 5. ayda bu kadar çok almasını tahmin etmedim, 6. ayda bu kadar az almasını da. Ama benim sütüm hiç azalmadı.
Belki süt oluşumunu su arttırıyordur ama kalitesini-yağını yediklerimiz ayarlıyordur. Ben artık böyle düşünmeye başladım. O yüzden daha dikkatli beslenmeye çalışıyorum şimdi.

Ben ayağıma topuklu giymeyeli 13 yıl oldu. 17 yaşımdan beri (eşimle tanıştım) giymedim (ben ondan biraz uzunum). Yeni evliyken herhalde 6 yıl önce falan bi ev gezmesinde giymeye niyetlendim ama nerdeeeee, adım atmak mümkün mü :))))) hemen çıkardım tabi. İnsan rahata alışınca zor oluyor yani.

Ama severim, güzel duruyor. Boy sorunu olmayan herkes mutlaka giymeli. Benim yerime de giyin kızlar :)))

Selam canim,

Ya yeniden dogurmak dedinde canim, ben ilk dogum yaptiktan sonra karnim belim bi garip gelmisti bana…hani bombos bir torba gibi..hahaha ne gunlerdi yaa onlar..
Guzeldi ama..

Canim ben anlayamiyorum sutum artmasi icin neler yapmam lazim..kalitesini bilmiyorum ama bu sira iyice azaldi gibi moralim bozuluyor bu duruma…cunku bebise ek mama vermek zorunda kaliyoruz bir suredir..bahsetmistim zaten…ama genede anne sutunu vermek istiyordum 1 yasina kadar filan..daha 6 aylik bile degil kuzum…

Ne yaparim nasil ederimde sutu arttiririm bilemiyorum…

canım tebrik ederim.
temelde nasıl başardın benimle de paylasırmısın?
bende youtube dan leslie sansone diye videodan hareket yaptım basit gibi görünüyor ama acayip terledim ya
tsk ederim cnm ekmek,tatlı,pilav,makarna yemiyorum diğer yediklerimi e abartmıyorum arada eliptik bisiklet,mekik hareketleri
yapıyorum

bravo valla...hedefim 56 benim de:) eski pantolonlarımı tekrar giyebilecek miyim acaba? arasıra deniyorum ama olmuyor....
insallah cnm isteyince oluyor
benim çizgim 5 aylıkken gitti,evet cicim sanslı gruptayız benim de sarkma,göbek , çatlak vs yok
eğer hamilelikten önce spor yapılıyorsa özellikle karın hareketleri göbek kendini hemen toparlıyormus
ben plates yapıyordum onun faydaları sanırım

cnm yaz tabi hırslandırıyor insanı
kesinikle sana katılıyorum cok sükür hiç süt problemim olmadı
zayıflamaya etkisi büyük üretmek için ayrı,emzirirken ayrı kalori yakıyor vücud
hemen gider 2 kilocuk devammm

PİŞMANIM!
bugün misafirim geldi. 2 dilim baklava ve 2 dilim börek yedim....gelmesin misafir falan arkadaş!!!!

merhaba kızlar uzun bir ayrılıktan sonra aranıza döndüm.evimi taşıdım bebekle topla, taşın, yerleş derken işte ancak .yazdıklarınızı okumak iyi moral oldu benim diyet yalan oldu yani bırak yediklerimi kaydetmeyi aç yattığım zamanlar oldu bebiş büyüyor 8 ay bitti cadı çok hareketli sadece altını değiştirmek 15 dakika sevgisi bir ömürrr ))) bu arada ben 57 kiloyum geriye kalmış 5 kg sanırım haziran da eski halime kavuşuyorum hedef buydu zaten şimdiden itibaren sizinle beraber vereceğim geriye kalan kiloları benim göbek düzeldi sarkma vs yok çatlak zaten yoktu kahverengi çizgi bende de var aman bu bıcırlar sağlıklı olsunlar da gerisi boş şubat da diş çıktı ve hastalık atlattık zordu kızım öksürdü benim boğazım acıdı kuzum benim insan kıyamıyor diş çıkarma dönemine dikkat kızlar hemen hastalık kapıyorlar

kızlar selam. bu haftaya da 62.2 ile başladım 61 i hala göremedim. neyse önümüzdaki maçlara bakıcaz tabii ki
yola devam

ben 56 ile başlayıp 65 ile bitirdım:) 7 ekimde sezaryenle doğum yaptım 10 gun sonra eski kiloma döndum..Şimdi 55ım:) nasıl mı kilo verdım? sefıllikten.. yalnızdım:) bebışım kolıktı:) hıç uyumuyordu..hala uyumuyor:) tam gazı bitti derken ek gıdalara basladık, bu sefer de ek gıdalar gaz yaptı:) tam ona alıştı diş başladı:) yine de buna da şükür..Allah sağlık versın de.. kilo verılıyor bir sekilde...

Son düzenleme:
Selam kızlar,

Topiğimize 2 haftadır yazan olmamış, naptınız, herkes zayıfladı mı?

Ben 53 kiloyum artık. Daha da zayıflamamak için biraz fazla yemeliyim sanırım.

Oğluşum 23'ünde 7. ayını doldurdu ve artık ek gıdalarla sorunumuz kalmadı çok şükür. Geçenlerde 2 gece gece beslenmesine uyanmadı. Herhalde artık kalkmayacak diye sevinirken son 2 gecedir yine kalktı. Ama olsun zaten daha çok küçükler. Bütün gece aç kalınca benimde içime sinmiyor.

Havalar çooook güzel bizde oğlumla her gün dışarıya çıkıyoruz. Kanguruyla çıkartıyorum, bana ağırlık yapıyor ama arabasını kendi başıma aşağıya indiremiyorum. her gün temiz hava aldığımız için evde geçirdiğimiz saatlerde mızıkmıyor. Uslu uslu oyuncaklarıyla oynuyor teyzeleri :))

Eeee sizlerden ne haberler kuzenlerimiz :))))) neler yapıyor?

Selam canım, hoşgeldin tekrardan. Ama artık uzun ayrılık olmasın.

Burada olmadığında bile ne zaman kahvaltıyı az yapsam hemen aklıma sen geldin biliyor musun :)))) Dedim Serhan duysa kızar bana :)))

Selam canim,

tebrik ederim seni, ne mutlu sana ben 55 olsam cikip gobek aticam ama nerdeee??

Bi turlu gitmiyor son kilolar sutumde azaldi iyice artik 6 aylik ayilir bebis, ama genede emzirmeye devam etmek istiyorum..bi emzir bi sut sag falan filan bir suru mesela ama Allah buyuk…

Buarada yazdan sonra 2 tane dugunumuz var eski formumda olsam ne guzel olur, aahh hayali bile guzel ama olsun…gorenler kilo sorunun yok desede ben genede bendeki fazlaliklarin farkindayim…dedigim gibi zaten sutum cok degil birde diyet filan beni asiyor…buarada gogsun birinden daha cok digerinden daha az sut cikar mi ya?? Sanki bende bir suredir oyle gibi…sebebi nedir biliyor musunuz??

Buarada bebegine ne gibi yemekler yapiyorsun biraz bahsedermisin? Bende biraz biraz birseyler veriyorum tabii..buarada sadece pure mi yapiyorsun yoksa tanelide veriyormusun artik???

kizlar bana sut yapan yiyeceklerden/iceceklerden bahsedermisiniz???

kuru mayayi sulandirip icmek ise yariyormus, duydunuz mu hic?
+
kuru borulce cok sut yapiyormus???

sizde kendi tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim...neler yeyip icmek lazim sutumun artmasi icin? bir kac gundur iyice azaldi..azaldikca stres yapiyorum..stres yaptikca azaliyor gibi...

Selam hanimlar. Ben de yazamadim epeydir.evimden kilometrelerce uzaktayim ablamda misafiriz.onda 7 aylik bende 8,5 aylik birer cadi oyalanip duruyoruz.Allahtan annemler de burda.yoksa halimiz nice olurdu.
Kilo konusuna gelince evdeyken en son 62,2 idim burda ibre 61 in altini gosterdi ama ablamin tartisi mekanik kusuru bilemiyorum.eve donene kadar geri almazsam 60 kusur olurum yaza kadar da 2-3 kilocuk daha veririm insallah.sicak hava istah kapatiyo bir de benim kiz cok cadi hic yerinde durmuyo.
İnsallah agustos-eylul gibi ise basladigimda 57 olurum.
Bir de belim ve basenim hala cok kalin bolgesel spor yapmam lazim ama nerdeee. Korseler ise yariyo mu sahiden.kullanan var mi aranizda?

aleykum selam canim...

korse filan hak getire hic kullanmiyorum nedense...aslinda bolca yuruyus iyi gelirde enerji yok, enerji varsada vakit yok..Allah sonumu hayir etsin...hasta olmusum burnum filan tikanmis...terledim herhalde uzerim acik mi kaldi nedir basim filan zonkluyor bugun...bu halde ise geldim oturdum hci birseye dermanim yok sabah aksam uyusam

sabah baktim gene kilo almisim ben, gecen ay adet oldugum halde...adet olunca kilo verilir diye duymustum ama bende tam tersi oldu herhalde..gerci bu sira dikkatte etmedim hic...psikolojik yiyici haline donusebiliyorum bazen sanki...birde canimin tatli istediginde yedim gectigimiz 1 hafta...sutte azalinca acaba ondan mi diyerek hataya dustum sanirim ve dikkat etmedim...

ohhfff

Gecmis olsun canim.ah ah spor yapanlari gorunce icim gidiyo valla benim de ama imkan yok.hos benim cadi yeterince kosturuyo beni pesinden ama duzenli spor cok farkli elbette. Olsun napalim canim oncelikle saglik olsun bebislere bol bol sut olsun.ben de sutten dolayi pek kisamiyorum kizim 9aylik olacak ama fazla ek gida almiyo sute guveniyo.ondan da olmayayim diye pek kismiyorum onlar herseyden onemli.oyle boyle derken yavas yavas gidiyo kilolar.
Ama iste insan eski halini de ozluyo.inatla zayiflayacagim diye alisveris bile yapmadim.b
akalim bu yaz azicik daha verebilsem diye umuyorum
adet konusuna gelince ben de umutluydum 1kilocuk da olsa gider diye ama maalesef degismedi.
Velhasil kelam yola devam.57 yi gorene kadar pes etmicem...

canim spor yapabilirsin tabii, ama vakit lazim firsat lazim buna...buarada benden yavas yavasta olsa pek gitmiyor kilolar maalesef...
ama ne yapalim simdilik boyle yasamaya alistim aslinda..ama eski halimi bende ozledim bi 55 olsam cok guzel olacak...ek gidayi tam yeseler acaba diyet yapilabilirmiki? hani sutun gider mi tamamen??? oyle bir niyetim yok simdilik gerci, cunku benim kuzucuk ne verilirse agzina puskurtuyor

yok canım ya ek gıdaya geçse de süt öncelikli hatta daha fazla ihtiyaç oluyo büyüdüğü için süt yetersiz geliyo. ek gıda da ek sonuçta. benim kız bir de iştahsız ki aman diyorum sütüm de giderse Allah muhafaza. 2 yaşına gelene kadar bebişler diyet yapamayız bence. sütü kesince tüm borç oruçlarımı da tutmaya başlayacağım Allah nasip ederse o zaman ister istemez diyet yapmış olurum
aslında ekmekti pilavdı börek çörekti bunları yemeyince gidiyo gerçekten, emzirdiğimiz için extra kalori harcıyoruz zaten. hani hep derler ya doğumdan 1 yıl sonra eski kiloya dönülüyo diye bence doğru. kızım 9 aylık oldu ve benim 1-2 kilom kaldı hamilelik öncesi kiloma. ama işte gel gör ki ben fazladan 3 kilo daha vermek istiyorum o yüzden extra kısmam gerekiyo ya da spor ama ben ikisini de yapamıyorum. olsun napayım azıcık fazlalık da olsun artık.
ek gıda nasıl gidiyo sende. neler veriyosun bebişe?

merhaba canim,

ben normal ogunlerini veriyorum sut veya mama olarak…sabah ise gelmeden zaten 1 kez emziriyorum 6,30 gibi…9 gibi 150 ml devam sutu12 gibi 150 ml anne sutu-15 gibi devam sutu…saat 17 gibi evde olursam gene emziriyorum…yatana kadar iste kac defa isterse…yatmadan oncede genede 150 ml kadar devam sutu…doktoru pirinc unu kat sutune dedi…henuz 1 gece kattim daha…benim bebis cok kalkiyor gece 2-3 defa hala 6 ayi gectigimiz halde…aciktigi icin mi sadece aliskanlik oldugu icin mi kalkiyor bilmiyorum. Buarada gunluk kac ml sut gerekli 6 aylik cocuklara??

Ogun aralarinda genelde ek ne vereceksem veriyorum…hani Allah ne verdiyse aslinda…bugune kadar patates puresi, havuc puresi, biskuvi, elma puresi…armut uzum elma puresi…muz verdim…corba olarakta ne varsa onu veriyorum genelde…dun mesela azar azar kahvalti yaptirdim…az ekmek az peynir az yumurta sarisi…ceviz pekmez domates incir…yayla corbasi yedi dun mesela…biber dolmasi yapmistim ondan ezip verdim yogurtla…hani bunlarin hepsini severek yemedi zaten..biraz zorladim…yuzune eksite eksite iste 1-2 lokma tadina baktiriyorum genede…

Aslina bakarsan daha yeni yeni neyi nasil yapmam gerektigini ogreniyorum oturtmaya calisiyorum….malum gun icinde calisiyorum aksamdan dusunup hazir etmem gerekiyorki gunduz yesin.

Buarada bu gece oglum cok huzursuzdu kac defa aglayarak uyandi…acaba dedim cok mu karistirdim kahvaltida filan??? Bi tarafimi agriyor yoksa yedigi birsey mi dokunduki??? Emzirdim herhalde doymadi dedim devam sutu vermek istedim biberona agzini bile surmedi…ama nasil agliyor yavrum…bagira bagira…atesine baktik normaldi sukur…genede bi agri kesici fitil koydum yavruma…neyseki sabah daha normaldi cok sukur…acaba yanlis birseyler mi yaptim ben???

Birde senin bebisinde basina gelmistir belki…bebegimin poposunda sivilce gibi kabarik kabarik birseyler cikit. Hani sicaktan isilik olur ya bebekler???…kimisi dis cikardigi icin atesi ciktiysa ondan olmustur diyor..doktora goturdum o da dise bagladi…kimisi ek gidaya gectigimiz icin idrari/kakasi poposuna temas ettigi icin oluyordur, allerjidir diyor…ne oldugunu anlayamadim…arada zeytinyagi suruyorum…bolca popo kreminden suruyorum…ise yariyormu fikrim yok.

Buarada senin bebis emekliyor mu? Yurumeye basladimi? Ya da azar azar konusmaya?? Bunlari hangi aylarda yapti yaptiysa?? Bizim bebis emeklemiyor hala…gec mi kaldi acaba??? Bazilari oyle diyorlarda…milletin elestirisi bitmiyor…ama su da vardi oglusu cok fazla kucakta tutuyoruz biz..onunla alakali olabilir mi acaba????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…