Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
selam kızlar ben de 2012 nisan annesiyim aslında doğum sonrası eski haline dönmek isteyenler konusuna takıldım bi ara ama oraya pek kimse takılmayınca bıraktım şimdi buradan devam ediyormuşsunuz size motivasyon olsun hikayem diye yazayım dedim. ikinci doğumumu nisanda yaptım ilk hamileliğimde 20 kg almıştım ancak 8 ayda falan eski halime dönmüştüm. hiç spor yapmadan sadece 2-3 ay diyet uygulamıştım vücudumda hemen toplamıştı ama ne oluyorsa ikincide oluyormuş derlerdi inanmazdım doğruymuş. ikincisinde 21 kg aldım doğum yaptıktan sonra vücudum aşırı saldı ve hiç bir gram bile veremediğim gibi üstüne 2,5 kg daha almıştım, inanılmaz bir değişim geçirmiştim, zaten hamileliğimin 7ç ayında hastane personeli doğuma mı geldiniz diye karşılıyordu, doğuma gittiğimde ikiz mi diye doğumdan sonra gören etraf tanıdıklar doğum ne zaman diye soruyordu o derece vahim bir karın yani...neyse bebek 3 ayını doldurunca hafiften ayar çekmeye başladım 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde, çünkü normalde iki kişilik yiyordum, o şekilde 71 den 65 e kadar düştüm sonra spora başladım platese ve diyetisyene başladım, çünkü motivasyonum düşmeye başlamıstı ve kg verişim duraklıyordu, üstelik karnım çok sarkık ve buruş buruştu...ah ne zor günlerdi Allahım...o kadar salık birvücudum vardı ki en basit başlangıç egzersizlerini bile doğru düzgün yapamıyordum ama inatla devam ettim. bir yandan sıkılaştırıcı krem kullanmaya başladım. derken 3 ay içinde 65 ten 56 ya düşmekle kalmadım plates dvd 1 ve 2 yi full yapmaya başlayıp form tuttuktan sonra 10 gündür karınsavar dvd ye geçtim...Vücudumdaki değişime inanamazsınız nerdeyse doğum yapmamış gibi oldum. vücudum sıkılastı ve 56 olmama ragmen 54 gibi duruyorum. karnım %85 toplandı ama hala biraz gevşek bana göre, dümdüz bir karın istediğim için bi 5-6 ayı var sanırım...Çalışıyorum, öğretmenim, diğer çocuğum 4 yaşında bebek 8 aylık. şu anda öğlenciyim saat 14.30 da işe gidiyorum, 6 buçuk gibi çıkıyorum bir de oğlanı haftada üç gün kurslara götürüyorum. sabah on ile 12.30 arası kızla birlikte çıkıyoruz evden ve abiyi bekliyoruz orada dolanıp ediyoruz falan...bunları söylememin sebebi hani hep diyoruz ya vakit yok bebek küçük olmuyor nasıl yapayım falan aslında bunlar bahane istedik mi bal gibi oluyor...Ha yorulmuyor muyum yoruluyorum ama şunu söyleyim: ilk bebeğe göre ikinci bebekte insan daha idmanlı oluyor. uykusuzluğa ve yorgunluğa dayanıklılığı artıyor. gündüz asla yatmıyorum kız sabahın köründe kalkmasına rağmen, zaten yatacak vakit yok. bir de plates kaslarımı güçlendirdiği için daha az yoruluyorum, daha fitim ve çocukların peşinde daha kolay dolanıyorum. eskiden kollarım uzardı sanki gece olunca, peltem çıkardı şimdi canavar gibiyim şu saatte bunları yazabildiğime göre:)) Demem o ki kızlar: verin kiloları, spor, egzersiz yapın fit olun, herkes çatlasın aaa bir çocuk- iki çocuk annesi genç kız gibi şuna bakın diye, özgüveniniz tavan yapsın, gücünüz dayanıklılığınız artsın, eşinizin gözündeki çekiciliğiniz de tabii, emin olun bütün bunlar çektiğiniz eziyete değecek. zaten plates vücut alıştıktan sonra eziyet değil keyif vermeye başlıyor. zorlanmıyorsun ve yorulmuyorsun. şu an bana karınsavar (ebru şallı) vız geliyor. yaza dümdüz bir karınla gireceğim inşallah... hepinize kolay gelsin...(az önce diyete ilk başladığım zamanki pantolonumu denedim ve içinde kayboldum o gazla geçtim bilgisayarın başına)
mrb canım...sende hoşgeldin aramıza.....
evet bencede kilonda hiçbişey yok....ama tabi önemli olan senin kendini psikolojik olarak rahat hissetmen....
neden 2 hafta uyguluycaksın canım...bide kaç kalorilik bi diyet merak ettim...
güzel bir azim hikayesi teşekkürler paylaşım için. hep denir gerçekten ikinci hamileliğin kiloları gitmiyo diye. ama ben de sizin gibi düşünüyorum isteyince herşey olur kilo da gider fit de olunur azim meselesi. ama ben ikinci hamileliğimde biraz daha kilo alımıma dikkat etmeyi düşünüyorum belki diyetisyen desteği alırım hatta, çünkü ilkinde 17 kilo aldım hiç dikkat etmedim çok yedim. ne çok kilo alayım ne de vermek için uğraşayım dimi ama...
ya ne güzel kilolarınız kendiliğinden gitmiş.Ben hamileliğimde sadece 10 kilo aldım.3.ayda sütüm yetmeyince yedim yedim 7 kilo daha aldım.şimdi vermesi çok zor.hem çok az yiyorum hem emziriyorum anca 8 i gitti.9 u duruyo
bence önemli olan verebiliyor olmak 1.2kg da az değil yani bu kadar patatesi alıp 24 saat taşıdığını düşün elinde o zaman az bir kilo vermediğini anlarsın. diyet yaparken 100 gr bile vermek değerlidir. çünkü almak kadar vermek de zor. birde şöyle düşün haftada 600gr vermişsin gayet güzel. hızlı kilo vermek zaten yanlış ,kaldı ki bizler emziriyoruz.o yüzden moralini bozma arkadaşım (ortak sorun) hepimiz özledik eski hallerimizi ancak şuan bebişler önemli yavaş yavaş gidecek onun için buradayız ve kurtulacağız kilolardan vazgeçmek yok=))
Yemeklerden yarim saat once su icmeyi birakin ve yemek yedikten 1 saat sonra su icmeye baslayinptesini iple cekiyorum valla : D
offf ben bu haftada dikkat edemedim malesef
oğlumu sünnet ettirdik gelen giden yemek off
almamısımdır ama vermemişimdir de
neyse bu hafta insallah büyük bi movivasyonla devam simdi gecmişi bi okuyayım
neler yidiniz![]()