2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

Kizlar bu haftaya yeni kilomla basliyorum 62.8. Azicik dikkat edebilirsem insallah 63 olmam tekrar. oglusum hosgeldin hadi devam edelim birlikte.benim de vermek istedigim 5 kilo daha var.gebelik oncesi kilom 60 ti hedefim 57.eski pantolonlarimin bazilarini giyebiliyorum artik.bu cok guzel bi duygu.ama daha fit olmak istiyorum.birlikte verelim kilolarimizi sutlerimizi de azaltmadan insallah...:10:

Arkadaşlar öncelikle meraba. Bu konuya ilk girişim. 64 kilo ile hamile kaldım ve doğuma 81 kilo ile girdim. Şuan 6 haftalık bi kızım var. Ben 65.5 a düştüm. Doğum öncesine göre 1.5 kilo fazlam var ama öncesindende fazlam vardı. 55 e düşmek istiyorum. Emziriyorum ama allaha şükür süt konusunda sıkıntım yok. Emzirirken yapabileceklerim ya da sizin yaptıklarınız hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim.

ben ara vermiştim diyetime bugün tam anlamıyla yine start verdim ayrıca günde bir saat yürüyorum

mrb arkadaslar ben yeni katildim araniza kilosu olmayip cok sismainm dye sinir olurdum aslinda ne kadar zayif oldugumu simdi anladim cunku suan 72 kiloyum nasil vercem bilmiyorum oglusumu emziriyorum ama sutum kesilcek korkusuyla yemek kisitlamasi yapmadim suyun sut yaptigi dogru ama sadece su bi ise yaramio kesinlikle en azindan benim icn .bana en cok sut yapan tahin helvasi.neyse ben yesilcay mate falan aktardan alip icmek istiyorum ama bebisime zararlimidir bilmedigim icin icmiyorum simdilik sizlerden bu konu hakkinda bilgisi olan varsa liufen cvppp

Yesilcay gibi yediginiz ictiginiz hersey sutunuzden bebege geciyo.dolayisiyla sizin metabolizmanizi nasil etkiliyosa bebeginizi de oyle etkiliyo.ben hic icmedim emzirdigim icin.icmem de.ama yine de icmek istiyosaniz doktorunuza mutlaka danisin.

Arkadaşlar öncelikle meraba. Bu konuya ilk girişim. 64 kilo ile hamile kaldım ve doğuma 81 kilo ile girdim. Şuan 6 haftalık bi kızım var. Ben 65.5 a düştüm. Doğum öncesine göre 1.5 kilo fazlam var ama öncesindende fazlam vardı. 55 e düşmek istiyorum. Emziriyorum ama allaha şükür süt konusunda sıkıntım yok. Emzirirken yapabileceklerim ya da sizin yaptıklarınız hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim.

6hafdada o kadar kiloyu nasil verdiniz.birsey yaptiniz mi kendiliginden mi gitti?
Yani maasallah cok iyi gitmis. Ben 7,5 aydir 6 kilo verebildim anca. Ona da sukur tabi.ama ben 3 aydir kilo kontrolumu yapiyorum oncesinde hic dikkat etmedim kilo da veremiyodum. Sizin nasil gitti merak ettim.

Aslında özel olarak bişey yaptım denemez. Sadece annemle kayınvalidemin pek anlasamadıklarını görünce kızım 10 günlükken bende iyi olunca ikisini de yolladım. Tek başına bütün gün bebekle ilgilenmek bence etkili oldu. Emziriyorummda zaten allaha sükür güzel emiyor kızım. Tabi süt olsun diye milletin diretmelerine uymadım, su içiyorum bol bol ve normalde ne yiyorsam aşırı gaz yapanlar dısında herşeyi tüketiyorum, tabi ekmeği kıstım. Şimdide spor yapmak istiyorum aslında ama neler yapacagım konusunda fikrim yok. Yalnız oldugum için bebeği bırakacak kimse yok dısarda spor yapmam hvalar biraz daha ısınana kadar pek mümkün değil. Siz neler yapıyorsunuz spor olarak.

kızlar kısa bir aradan sonra merhaba!!! ev taşıdım..şehir değikliği yaptık ve 2 kilom gitmiş...64.3 kg suanki kilom... ev taşımak iyi geldi:) taşınacak olanlara yardım edebilirim seve seve:)

kizlarrrrrrrrrrrr :14:

59 lu kilolari gormustumki bu sabah tartildim 61-62 lere cikmisim :14::14::14:

beni biri durdursun...sutumun kesilme korkusuyla sanirim yedimde yedim :14::14: bugunde tam 2 cikolata ve koca bir biskuvi yedim
:14::14: evvelsi gun ceyrek bi pastayi goturdum :14::14: ne yapicam nasil yapicamda bu kilolari vericem ben yaa :18::18: soyle isin orta yolunu bulamiyorum yaa :43::43: hadi oldugu yerde kalsaydi bari kilolar ama almisimda ustune ustluk...vermek zor almak cok kolay kisa bir sure icinde almisim kilolari...gebeyken bu kadar sorun etmiyordum nasilsa hamileyim diye...ama artik kendime ceki duzen vermem lazim...ama nasil?? butun gun is yerindeyim zaten aksam eve gidiyorum ancak isler gucler...sonrasinda ise cogu zaman kendimi uyurken buluyorum...nasil bir yeme duzeni olusturmam lazimki hem sutum normal olsun hemde kilolar gitsin???

suanda o kadar iyi anliyorumki insanlarin emzirme suresinde kilo almalarini :14: bi yandan duygusal olarak sucluluk hissediyorsun...hem sutunun azaldiginida gorunce panik yapip yemeye basliyorsun benim yaptigim gibi...ne yapicam ben yaaa bebegim 5 aylik oldu benim hala kilolarla basim dertte... :14::14:

merhabalar, ben dut kurusu değil ama kuru inciri denemiştim, faydasını da gördüm. 5-6 adet kuru inciri 500 ml suda 10dk haşlayıp suyunu süzüp için. bende işe yaramıştı, sizde de yarar umarım. bunu gece yapıp üzerine 2-3 bardak da su içemeye çalışıp hemen uyuyun, inşallah iyi süt gelecektir...

canim ne kadar sure boyle yapip iceceksin??? emzirmeyi birakana kadar mi?

Son düzenleme:
kizlarrrrrrrrrrrr :14:

59 lu kilolari gormustumki bu sabah tartildim 61-62 lere cikmisim :14::14::14:

beni biri durdursun...sutumun kesilme korkusuyla sanirim yedimde yedim :14::14: bugunde tam 2 cikolata ve koca bir biskuvi yedim
:14::14: evvelsi gun ceyrek bi pastayi goturdum :14::14: ne yapicam nasil yapicamda bu kilolari vericem ben yaa :18::18: soyle isin orta yolunu bulamiyorum yaa :43::43: hadi oldugu yerde kalsaydi bari kilolar ama almisimda ustune ustluk...vermek zor almak cok kolay kisa bir sure icinde almisim kilolari...gebeyken bu kadar sorun etmiyordum nasilsa hamileyim diye...ama artik kendime ceki duzen vermem lazim...ama nasil?? butun gun is yerindeyim zaten aksam eve gidiyorum ancak isler gucler...sonrasinda ise cogu zaman kendimi uyurken buluyorum...nasil bir yeme duzeni olusturmam lazimki hem sutum normal olsun hemde kilolar gitsin???

suanda o kadar iyi anliyorumki insanlarin emzirme suresinde kilo almalarini :14: bi yandan duygusal olarak sucluluk hissediyorsun...hem sutunun azaldiginida gorunce panik yapip yemeye basliyorsun benim yaptigim gibi...ne yapicam ben yaaa bebegim 5 aylik oldu benim hala kilolarla basim dertte... :14::14:

cnm aynı ben benimde bebiş 4 aylık oldu ama kilo alımında sorun var oyuzden ekstradan yedım hep sütüm yarasın diye bende 64 idim 66 olmuşum.gel inat edelim yürüyüş falan verelim bu kıloları.

cnm aynı ben benimde bebiş 4 aylık oldu ama kilo alımında sorun var oyuzden ekstradan yedım hep sütüm yarasın diye bende 64 idim 66 olmuşum.gel inat edelim yürüyüş falan verelim bu kıloları.

ya bogazima bi yerde dur dedigim zaman iste sutum cok cok azaliyor, zaten oyle oluk oluk akmadi hic...yuruyuste yaparim her gun evde olsaydim...isle birlikte nasil yaparim hic bilmiyorum...

ancak haftasonu olabilir...Allah inandirsin, dun aksam bebisi 8-8,30 gibi uyuttuktan sonra bende az uzanmistim..kalktigimda sabah 5ti dusun gerisini :14::14: yoruluyorum vaktim yetmiyor hic birseye sanki :14:

nasil yapmaliyiz peki sence?? ne yapalimki hem bebisler emsin hemde kilo verelim???

ben de veremiyorum artı dikkat ettiğim halde artık bir haftadr yürüyüş yapıyorum inş azcık da olsa farkeder

ya bogazima bi yerde dur dedigim zaman iste sutum cok cok azaliyor, zaten oyle oluk oluk akmadi hic...yuruyuste yaparim her gun evde olsaydim...isle birlikte nasil yaparim hic bilmiyorum...

ancak haftasonu olabilir...Allah inandirsin, dun aksam bebisi 8-8,30 gibi uyuttuktan sonra bende az uzanmistim..kalktigimda sabah 5ti dusun gerisini :14::14: yoruluyorum vaktim yetmiyor hic birseye sanki :14:

nasil yapmaliyiz peki sence?? ne yapalimki hem bebisler emsin hemde kilo verelim???

Canim merakimi mazur gor lutfen.senin bebis 5 aylik ve saat 8'den 5'e kadar hic uyanmadi mi? Emmek istemedi mi? Daha cok kucuk onca saat acikir annesi...
Uykusuna maasallah ama sen yine de uyandirip emzir.bizim doktor 5-6 saat uyuyabilir ama fazlasi fazla demisti..ben kilo alimi az olunca 3 saati gecirmedim gece. Dogru mu yaptim bilmiyorum ama 8-9 saat cok uzun sanki...

Canim merakimi mazur gor lutfen.senin bebis 5 aylik ve saat 8'den 5'e kadar hic uyanmadi mi? Emmek istemedi mi? Daha cok kucuk onca saat acikir annesi...
Uykusuna maasallah ama sen yine de uyandirip emzir.bizim doktor 5-6 saat uyuyabilir ama fazlasi fazla demisti..ben kilo alimi az olunca 3 saati gecirmedim gece. Dogru mu yaptim bilmiyorum ama 8-9 saat cok uzun sanki...

Canim yok onu yazmayi unuttum arada 1-2 defa kalktim emzirmek icin ama uykulu yaptigim icin o isi, sonradan pek hatirlamiyorum geri yatmisim maalesef o gun. Bebisin yatagini tam bizim yatagin yanina koydumki uyanir uyanmaz yataktan tam cikmadan bebegi alabileyim diye…yaptimda sonuclari boyle oluyor iste. Uyur uyanir vazitte emzirmis oluyorum :1:

Buarada canim kime sorsam cocugun 5 ayliksa artik hic uyanmadan uyumasi gerekir diyorlar…bunu 1-2 kisi degil herkes diyor..bilemiyorum ne kadar dogru..ya da en fazla 1 defa kalkmasi normalmis…ben 2-3 defa kalkiyorum genelde gece..birde ise gelmeden uyanmadiysa bile mecburen emzirip cikiyorum evden.
Asil bu aylarda artik kalkmamalari gerekiyormus ne kadar dogru bilmiyorum. :44:

Aslında özel olarak bişey yaptım denemez. Sadece annemle kayınvalidemin pek anlasamadıklarını görünce kızım 10 günlükken bende iyi olunca ikisini de yolladım. Tek başına bütün gün bebekle ilgilenmek bence etkili oldu. Emziriyorummda zaten allaha sükür güzel emiyor kızım. Tabi süt olsun diye milletin diretmelerine uymadım, su içiyorum bol bol ve normalde ne yiyorsam aşırı gaz yapanlar dısında herşeyi tüketiyorum, tabi ekmeği kıstım. Şimdide spor yapmak istiyorum aslında ama neler yapacagım konusunda fikrim yok. Yalnız oldugum için bebeği bırakacak kimse yok dısarda spor yapmam hvalar biraz daha ısınana kadar pek mümkün değil. Siz neler yapıyorsunuz spor olarak.

ben dogumdan sonra verdigim kilolar disinda pek kilo veremedim ama spor salonuna yazildim spordayken bebegime annem bakiyor sizin bebeginizi birakacakacaginiz biri yoksa evde muzik acip dans etmeyi deneyin ama onemli olan yarim 30 dk veya 45 dk hic durmamakmis bunun yaninda biraz yavaslayin ve birden hizlanin bunu spor hocamiz soylemisti ani hizlanmalar daha fazla kalori yakimi sagliyormus ama hizlanincada 40 50 saniye hizli dans etmen gerekio umarim isinize yarar

inan bende bilmiyorum kendime destek arıyorum sekerimi azaltsak napsak

Back
X