2012 Anneleri nasıl besleniyoruz?

kadis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
5.202
9
158
Adana
Aslında nasıl beslenemiyoruz desek daha iyi olacak sanırım
13 haftaya başlarken normal beslenmemize dönmek ümidiyle
bulantıların olmadığı özgürce süt ve su içebileceğimiz günlere az kaldı ama

ben kahvaltıda bir yumurta yemeye dikkat ediyorum
peyniri tostla tükettiğimden bir tost yiyorum
2 kaşık bal yemeye dikkat ediyorum
ve açık çay içiyorum 1-2 bardak
zeytin yiyemiyoum :)

çalışıyorum
iş yerimde çubuk krakerim elimin altında
arada ceviz atıyorum ağzıma ceviz çok önemli beyin gelişimi açısından

öğle arası yine peynir domates salatalık yiyorum 1 dilim ekmek anca
ilk defa dün 1 kase yoğurt yedim nasıl sevindim anlatamam

meyve yemeye dikakt ediyorum 1 elma 1-2 tane erik

arada yine çubuk kraker mide bulantılarımı bastırsın diye

akşam akşamm
yemek yapamıyorum yani kokan yemek yapamıyorum
makarna çorba tavuk haşlama vs
geçiştiriyorum

en kötüsü süt içemiyorum ama zorlamam lazım

ilk hamileliğim daha kötüydü su bile içemiyordum kusuyordum serumla besleniyordum
ama 13 haftada kesilmişti bunda çok daha iyiyim şükür

tüm zorluklar unutuluyor
onlar aklımıza geldiğinde :)

çok güzel topic olmuş canım ama dikkatlerden kaçtı sanırım

yumurtayı hergün olmasada sık yemeye çalışıyorum hergün mutlaka bir bardak süt içiyorum yoğurdu tek yiyemiyorum bunun için ya ayran şekklinde yada yoğurtlu çorba şeklinde yiyorum sonraaaaaa ceviz yiyemiyorum yaaa alerji yapıyo bana onun yerine fıstık badem filan yiyorum bol su içmeye çalışıyorum aç kalmamaya özen gösteriyorum onun dışında bişey ayırt etmiyorum yaniii bide en büyük sorunum balık hiç sevmiyorum yaaaa balık yağı takviyesi alcam bende napıyımmmm :37:

hayırlı olsun güzel topiğin:71:

bende sabahları:peynir,zeytin,yeşillik,domates,hıyar,çay,az kızarmış 2 dilim ekmek
öğlenden akşama kadar canım istedikçe meyve
akşamda:o gün ne yaptıysam sebze yada et yemeği salata çorba ekmek yok...koladan ve sigaradan uzak durmaya çalışıyorum..ve tabi tuzdan da...su içmeye çalışıyorum ama tuvalet ziyaretlerim beni bunaltıyor:37:
hepsi bu işte

Selam canlar. Ben her sabah ve akşam süt içmeye çalışıyorum.Yumurtada yerim .Yoğurdu peyniri severim onları da tüketiyorum. Ben de bol su içiyorum. Ceviz badem yemeyi unutuyorum hep.Ama malesef çayı biraz fazla kaçırıyorum. İş yerinde getiriyolar açık içiyorum ama yine de huzursuz oluyorum. Balık bulamıyoruz burada pek :( ama tavuk yiyoruzz bizde.

kızlar ya ben de hafta sonu yumurta filan yiyorum da hafta içi ancak tost ve portakal suyu yapıyorum ancak.doktor bi liste vermişti içinde pekmez filan da var.hiç yiyemiyorum onu.sütü aksam içiyorum.ballı süt yapıp.su içmeye çalışıyorum.elma yiyorum.yeşil ekşi olanından.balık 1 gün yiyebiliyorum.tavuk yiyemiyorum pek.aslında mantıklı bi liste bulup uygulamak lazım günde ne kadar ceviz fındık badem meyve yemek sütü yine ne kadar içmek lazım ben bi bakayım da size de yazarım kızlar.

Doktorum bana hergün 1 ceviz 4-5 badem yiyeceksin demişti tek uyguladığım bu hrld :) haftada 2 gün balık demişti ama çok sık yiyemiyorum haftada 10 günde bir yemeye çalışıyorum balığı da işte.... süt, balık, peynir, yoğurt hepsini çok seviyordum ama doktor yiceksin deyince soğudum birden :( onun dışında yemekle bi sorunum yok şükür. Kahvaltıda peynir,zeytin,salatalık,domates,bal yiyorum çayı bıraktım içmiyorum. öğlen çubuk, poğaça, tost ile geçiştiriyorum okulda :( eve dönünce meyve akşamda ne yapabilirsem işte...limon koyabileceğim çorbalar favorim :)) birde yoğurt tabiki.... doktorum bir de tarhana çorbası önermişti bana içinde herşey var vitamin alırsın diye sizede tavsiye ederim

gercekten cok yararli bir topic ama katilim az.bende hamileligimi ogrendikten sonra daha dikkatli beslenmeye basladm.meyve ve sebzeyi bol bol tuketiyorum.sabah kahvaltisinda yumurta,peynir,zeytin,sut,salatalik domates.oglene onceki aksamdan ne yaptiysam aksamada sebze ya da et yemegi yiyorum.baligi coook severim surekli tuketmeye calisiyorum.cevizde tabiki.yogurt kase kase yiyorum helede eksi olursa.cok sukur yeme ile ilgili problemim yok.yarasin bebisime:52:.ama hamileligin sonunda kac kilo olurum orasi malum:1:

Arkadaşlar ben bu yıl doktor kontrolünde 6 ayda 15 kilo verdim
92 kilodan 77 ye düştüm
şimdide hamileyim ve diyetisyenime devam ediyorum
hamileliğimde çok kilo almamak ve bebeğimi sağlıklı beslemek adına
her ay düzenli olarak diyetisyenime de gidicem kısmetse
bu ay için bana tavsiye edilen beslenme listemi sizlerle paylaşmak istedim
az çok fikir verir herkese
isterseniz diğer aylarda da paylaşım yaparım

Uyanınca: 2 adet kuru kayısı ve 2 su bardağı su

Sabah: Hergün 1 haşlanmış yumurta
2 dilim yarım yağlı peynir 60 gr .
2 dilim kepekli, çavdar veya tam tahıllı ekmek
domates, salatalık, yeşillik
1 bardak yağsız süt
Ara: 1 porsiyon meyve
2 tam ceviz

Öğle: 6 y.k.zeytinyağlı sebze
2 dilim ekmek veya 1 dilim ekmekle birlikte 1 küçük kase çorba veya 4 y.k.bulgur pilavı yada makarna
1 çay b. yoğurt 100 gr.

Ara: 2 porsiyon meyve

Ara: 1 çay b. süt, yoğurt ya da kefir

Akşam: 2 yumurta büyüklüğünde et, tavuk veya 8 y.k.kurubaklagil
2 dilim ekmek veya 1 dilim ekmekle birlikte 1 küçük kase çorba veya 4 y.k.bulgur pilavı yada makarna
1 çay b. yoğurt 100 gr.
Yağsız salata

Haftada 1 gün 200gr. ızgara balık mutlaka yenmeli

Yatmadan önce 1 çay bardağı süt, yoğurt ya da kefir

harika bir liste olmuş
günlük kalori miktarı ne canım

bende buna benzer bir liste yada beslenme proğramı yapmayı düşünüyorum
bulantılarım geçip normal beslenmeme döndüğümde

malum hala tam gaz devammmm

harika bir liste olmuş
günlük kalori miktarı ne canım

bende buna benzer bir liste yada beslenme proğramı yapmayı düşünüyorum
bulantılarım geçip normal beslenmeme döndüğümde

malum hala tam gaz devammmm

kalori miktarının ne olduğunu bilmiyorum
birde önümüzdeki ay bu değişecek dedi
bebek büyüdükçe protein ağırlıklı olacak sanırım
isterseniz onuda eklerim aldığımda

kalori miktarının ne olduğunu bilmiyorum
birde önümüzdeki ay bu değişecek dedi
bebek büyüdükçe protein ağırlıklı olacak sanırım
isterseniz onuda eklerim aldığımda

çok güzel bi sayfa olmuş yaaa...bende kendi kendime normalmi besleniyorum acaba diye telaşe ediyodum.daha hiç kilo almadım ama bundan sonra alırım heralde.12.haftamı doldurdum artık çok bulantım olmadığı için herşeyden azar azar yedim ben.sadece sabahları zaten iştahsız olurdum yine aynı şekilde devam ediyo.süt yerinede bol bol yoğurt tüketiyorum...şimdiden hayırlı olsun sayfamızz:)

acıkcası ben hamile kalmadan once daha dengeli besleniyordum, yediğim içtiğim şeylerin kalitesine çok önem verirdim. hamile kaldıktan sonra normalde hiç ağzıma sürmediğim şeyleri canım ister oldu( abuk sabuk şeyler mesela lahmacun, çiğ köfte) o yuzden biraz endişeliyim ama kendimi frenliyorum ve eskisi gibi organik, taze ve sağlıklı besinler yemeye kendimi zorluyorum. mesela bir gunde yediğim şeyler;

sabah; 2 yumurta sarısı, 2 dilim tam buğday unlu ekmek, peynir, domates. bu bazen bir sandviç olarak bazen porsiyon olarak bazen de tost olarak önüme geliyor.
ara: ceviz( şu sıralar tazesi çıktı), siyah üzüm

öğle: etli sebze yemeği, bulgur pilavı, cacık üçlüsü. bazen bunun yerine köfte-salata, bazen de makarna-salata
ara:akşama doğru karnım zil çalınca simit labne peyniri ve açık çay

akşam: öğlen et yediysem akşam mutlaka sebze yemeği salata, öğlen sebze yediysem akşam et yada balık ızgara salata
yatmadan once karnım zil çalarsa yoğurt yada meyve yada minik bir soğuk sandviç

acıkcası ben hamile kalmadan once daha dengeli besleniyordum, yediğim içtiğim şeylerin kalitesine çok önem verirdim. hamile kaldıktan sonra normalde hiç ağzıma sürmediğim şeyleri canım ister oldu( abuk sabuk şeyler mesela lahmacun, çiğ köfte) o yuzden biraz endişeliyim ama kendimi frenliyorum ve eskisi gibi organik, taze ve sağlıklı besinler yemeye kendimi zorluyorum. mesela bir gunde yediğim şeyler;

sabah; 2 yumurta sarısı, 2 dilim tam buğday unlu ekmek, peynir, domates. bu bazen bir sandviç olarak bazen porsiyon olarak bazen de tost olarak önüme geliyor.
ara: ceviz( şu sıralar tazesi çıktı), siyah üzüm

öğle: etli sebze yemeği, bulgur pilavı, cacık üçlüsü. bazen bunun yerine köfte-salata, bazen de makarna-salata
ara:akşama doğru karnım zil çalınca simit labne peyniri ve açık çay

akşam: öğlen et yediysem akşam mutlaka sebze yemeği salata, öğlen sebze yediysem akşam et yada balık ızgara salata
yatmadan once karnım zil çalarsa yoğurt yada meyve yada minik bir soğuk sandviç

bence hala kaliteli besleniyorsun :)

arada bir kaçamaklar olur elbet

ama ben çig köfte sosis yememeye dikkat ediyorum çiğ et olduğu için

bence hala kaliteli besleniyorsun :)

arada bir kaçamaklar olur elbet

ama ben çig köfte sosis yememeye dikkat ediyorum çiğ et olduğu için

yaa işte o kaçamakları yazmadım tabi cunku onlar cıssss :)) zaten çok nadir yedim bide yedikten sonra mide yanması falan oluo daha da yemem heralde. sosis salam bunlar zaten normalde de yememek lazm iyi yapıyorsun yemeyerek. bide normalde ben tatlıya şeylere baya düşkündüm şimdi görmeye bile tahamülüm yok. listemde o yuzden tatlı namına birtek üzüm var.. neden acaba tatlıya neden bu kadar düşman oldum

aynen ya
tatlı çukulata kesinlikle yemiyorum yani yiyemiyorum
oysa çok severimmm
bende abur cubur yok
şimdilik
ekmek peynir domates
çorba
çubuk kraker
bisküvi
ama dün akşam yedim çok şükür

aynen ya
tatlı çukulata kesinlikle yemiyorum yani yiyemiyorum
oysa çok severimmm
bende abur cubur yok
şimdilik
ekmek peynir domates
çorba
çubuk kraker
bisküvi
ama dün akşam yedim çok şükür

yaaa gerçekten aynı bennn
beni anlatmışsın resmen
tatlıya biterim şimdi istemiyorum
ikramları çeviriyorum
çevrem bile şaşırıyor
ama olsun çok iyi oldu
zaten çok kilo yapıyorlar onlar cıssss:)))

her gün yaptıgım özel bi şey yok
kahvaltıda yumurta yemeye özen gösteriyorum
süt yoğurt ceviz aklıma geldikçe yiyor içiyorum
meyve yiyorum bol su içmeye çalışıyorum
daha ne olsun
şifa olsun kan olsun can olsun kilo olmasın aminn :34:

Arkadaşlar ben bu yıl doktor kontrolünde 6 ayda 15 kilo verdim
92 kilodan 77 ye düştüm
şimdide hamileyim ve diyetisyenime devam ediyorum
hamileliğimde çok kilo almamak ve bebeğimi sağlıklı beslemek adına
her ay düzenli olarak diyetisyenime de gidicem kısmetse
bu ay için bana tavsiye edilen beslenme listemi sizlerle paylaşmak istedim
az çok fikir verir herkese
isterseniz diğer aylarda da paylaşım yaparım

Uyanınca: 2 adet kuru kayısı ve 2 su bardağı su

Sabah: Hergün 1 haşlanmış yumurta
2 dilim yarım yağlı peynir 60 gr .
2 dilim kepekli, çavdar veya tam tahıllı ekmek
domates, salatalık, yeşillik
1 bardak yağsız süt
2 tam ceviz

Öğle: 6 y.k.zeytinyağlı sebze
1 çay b. yoğurt 100 gr.

Ara: 2 porsiyon meyve

Ara: 1 çay b. süt, yoğurt ya da kefir

Akşam: 2 yumurta büyüklüğünde et, tavuk veya 8 y.k.kurubaklagil
1 çay b. yoğurt 100 gr.
Yağsız salata

Haftada 1 gün 200gr. ızgara balık mutlaka yenmeli

Yatmadan önce 1 çay bardağı süt, yoğurt ya da kefir

Çok faydalı bi diyet listesi...Ne kilo aldırır ne de yemedğn bişi kalır çok beğendim.
Ama tabi ben yoğun çalştğm için malesef sabahları poaça çay geçiştiriyorum çoğu zaman bazende nesfitle,
Öğle yemeğimiz işyernde çıkıyo ve sebze et kalsiyum güzel bi öğün ama ekmek yok.
Akşamda makarna ve pilavı çok az olmak şartyla bol bol yiyorum yne ekmeksiz.
Ben tatlıyı kolayı ve ekmeği kestim malum kilolarımdan ve şükür henüz kilo almadım hamile oldğmu babam,işyerindekiler bilmiyo:))

2 3 günde 1 yumurta yiyorum ama diğer kahvaltılıkları bolca tüketiyorum.bal,pekmez,peynir,zeytin..
öğlen mutlaka sulu yemek yiyroum yani aperatifle geçiştirmiyorum.
akşam birgün sebze birgün etli yiyorum.
balığı 2 haftada bir canım istediği için yiyebiliyorum.
gün içinde bol meyve yiyorum.
abur cubur hiçç yemiyorum daha doğrusu canım istemiyor.
dışardan yediğim şey ise etsiz çiğ köfte ,bayılıyorum hergün olsa hergün yerim

Back
X