2012 aralık anneleri için alınacaklar listesi

Kızlar, tecrübeli bir anne olarak size birçok tavsiyede bulunabilirim..

Birincisi sakın ola öyle bol bol zıbın almayın. Benim ilk bebeğimde yaptığım hataya düşer, ambalajını bile açmadan birilerine vermek ya da kaldırmak zorunda kalırsınız.. bebeğinizin inanılmaz hızlı büyüyeceğini aklınızdan çıkarmayın, hemen küçücük kalıyorlar. Zaten zıbın da öyle çok kullanışlı birşey değil. Body kullanın onun yerine. Hastaneye götürmüştüm de hemşire kızmıştı bana, bunlar ne bu devirde diye 3-4 tane yenidoğan body'si yeter. Ama 3-6 ay arasını daha fazla alın. O dönemde hem çok kusuyor, sürekli değiştirmek zorunda kalıyorsunuz, hem de büyümesi biraz daha yavaşlamış oluyor, dolayısıyla daha uzun süre giyebiliyor.

Bunun dışında bir de mothercare'in çıtçıtlı tulumlarını ŞİDDETLE tavsiye ederim. 36 aya kadar var bedenleri. 3'lü paketlerde satılıyor. Bi arkadaşım tavsiye etmişti bana da. Hep kulaklarını çınlattım, hergün Allah razı olsun dedim. Siz de kullanırsanız bana diyeceksiniz emin olun

Giyim dışında da, aşağıya listeleyeceğim şeylerin alınması lazım, sizin yaptığınız listeye yazmıyorum, isterseniz siz ekleyin.

-Bebek küveti (tıpalı olanları tercih edin, çok daha kullanışlı)
-Bebek filesi (küvet için)
-Kova ve maşrapa
-Banyo havlusu (en az 2 adet, yumuşak ve pamuklu)
-Bebek şampuanı
-Banyo süngeri (doğal olanlarını tercih edin)
-Bebek yağı
-Pişik kremi
-Burun aspiratörü
-Tarak ve fırça seti
-Ateş ölçer
-Gece lambası
-Bol bol pamuk (alt temizliği için)
-Yenidoğan bezi
-Islak havlu (sadece su ve pamuk bileşimi olanları tercih edin)
-Bol bol kusmuk bezi
-Kucağınıza aldığınızda omuzunuza atmak için yine büyükçe bir kusmuk tülbenti.
-3 aydan sonra kullanmak için önlük.
-İhtiyaç duyarsanız biberon ve emzik
-Çalışan anneler için süt sağma makinesi
-Kış bebeği olacakları için birkaç yün yelek, patik ve şapka.
-Serum fizyolojik
-Ana kucağı ve puset
-Kalın ve ince battaniye.
-Tırnak makası
-Hastane çıkışı
-anne için emzirme sütyeni
-Süt pedi
-Lohusa külodu
-Gecelik
-Göğüs ucu kremi (buna hamileliğin 5.ayından sonra başlayın, aman diyeyim, emzirirken çok canınız yanıyor çünkü)
-Atta çantası
-Alt açma pedi

Aklıma gelenleri tekrar ekleyeceğim. Şimdilik sadece bunlar geldi aklıma. Ama düşününce eminim bi bu kadar daha çıkar kesin

süpersin canım!!!
bunları listeye nasıl eklicem bakalım
bana baya iş çıkardın :)))
eline sağlık, teşekkürler..

meltemks canım çok teşekkür ederiz paylaştığın bilgiler için çok işimize yarıyacak

ekledim, inşallah atlamamışımdır..
zıbın yerine çıtçıtlı bady yazdım,
bide fizyolojik serum dediğin nedir anlamadım?

Canım, yenidoğan bebeklerin çok sık burnu tıkanıyor.. Kış bebeği olacakları için daha da fazla olacaktır bu durum. Eczanelerde satılan bir çözelti bu. Tuzlu su gibi birşey. Bebeğin burnunu çok sık yıkamak gerekebiliyor bununla. Oğlum 6 yaşında, hasta olduğunda hala bile kullanıyorum. Burnu hemen açılıyor. Heeepsini öğreneceksiniz hiç merak etmeyin 6 sene önce ben de böyle sorup duruyordum.. Zaman ne çabuk geçmiş..

meltemks canım çok teşekkür ederiz paylaştığın bilgiler için çok işimize yarıyacak

Rica ederim canım. Eğer başka sormak istediğiniz şeyler olursa özelden de mesaj atabilirsiniz. Ama benim cevap yazma hakkım yok. Özel mesaj atıp mail adresi verirseniz seve seve tüm sorularınız yanıtlar ve işinize çok yarayacak bilgiler verebilirim.

eğer yanlış hatırlamıyosam onu sağlık ocağıda veriyo ama emin değilim

eğer yanlış hatırlamıyosam onu sağlık ocağıda veriyo ama emin değilim

Tabi tabi. İlk hasta oluşunda doktor da verecektir ama ben doktora gitme ihtiyacı doğmadan önce lazım olur diye bilgilendirmek istedim. Evinizde bulundurursanız, gece yarısı nöbetçi eczane aramak zorunda kalmazsınız. Burunları tıkalı olunca uyuyamıyorlar, dolayısıyla daha çok gece ihtiyaç oluyor.

ne kadar çok alınacak şey varmış okudukça şaştım kaldım :) aslında yavaş yavaş almak lazım hepsi biranda çok zor gözüküyor resmen çeyiz yapar gibi

merhaba hamişler :)
ne güzel bir topik başlatmışsınız, hepimiz elbirliğiyle çok güzel bir liste hazırlayacağız eminim
benim paylaşmak istediğim bir kaç şey de var :
küvet için termometre
bebek odası veya karyola
yatak
bebek uyku seti
nevresim
dönence

ne kadar çok alınacak şey varmış okudukça şaştım kaldım :) aslında yavaş yavaş almak lazım hepsi biranda çok zor gözüküyor resmen çeyiz yapar gibi

evet canım aynen öyle bende zorlanmamak için yavaş yavaş başladım almaya

topiğin hayırlı olsun canım çok güzel düşünmüşsün benim gibi acemi olanlara lazımdı

Son düzenleme:
aralık annelerıne bakıyorum 6+3 gunluk hamıle bır arkadasımız cıkıyo ne alaka anlayamadım aynı hafta hamılelık yasayan arkadaslara ulaşamıyorum olesıne yazmıslar herkes kendı dogum ayına yazsa ya da gelecek tarıhlı anneler ayını bıldıren temalar ıcıne yazsalar fıkır alısverıslerı epey guclenecek

canlarımm burum aspratoruu
agız bezleri
en ufagından biberonn bazen ilk günler süt gelmioo mama için gereklii benim kızımda gerekmiştii valla...hastaneden aldıkk biberonu kaynatmadan vermişlerdi mamayıı
ha bide bizim buralarda büyükler al basmaması için kırmızı tülbent, sarılık olmaması,içinde sarı tülbent hazırlarlar.. ha bide sarılık olmasın diee biz 40 çıkana kadar beyaz ampulu sürekli açık bıraktıkk şükür olmadıı kızımm..
pişik kremii..
zaten bez almayınn biriktirmeyinn pişik yapıoo marka değiştirionuzz......sadece 1 paket yeni doğan alınn her hangi bi marka baktın yaramadı bebeğe değiştirinn bende buda olduu........

dünürüm ben de ekliyim bişiler,listede var mı bilmiyorum ama,sen eklersin artık

bebek yağı
kulak çöpü
çamaşır yumuşatıcı
sıvı çamaşır deterjanı
bebek pudrası
bebek losyonu
şampuan
duş jeli
pijama takımı
yastık
anne için korse
oto koltuğu

Kızlar merhaba, muhtemelen sizden 1-2 hafta erken dogum yapıp pratikte Kasım annesi olucam ama olsun yine de hafta olarak sizinle daha cok şey paylasabilirim diye düşünüyorum...ikiz hamileyim ikisi de erkek, bı tanede evde var, Allahın izniyle 3 oğlum olucaksin inşallah...konuyla ilgili olarak gecmis deneyimlerime de dayanarak söyleyebileceklerim; ilk olarak alinmasi gereken herseyden Az miktarda alıp ihtiyacınız doğdukca takviye seklinde ilerleyin derim, mesela;

1. Ben heveslenip çeşit çeşit emzik, biberon almıştım, saolsun ilk oğlum birini bile kullanmadı, hepsi duruyo. Hastanede biberon gerekebiliyor dogru, bu yuzden bir tane çantanızda mutlaka bulunsun ama öyle hemen boy boy, renk renk almayın. İlk baslarda mama takviyesi gerekirse bebeğin biberona alışmamasi ve memeyi bırakmamasi için kasik biberonlar var, kullanımı gicik bisey ama alışında sorun kalmıyor, onlardan alabilirsiniz. Emzik hemen lazım olmaz heralde ama olursa da kaucuk olanlardan almaya çalışın. emzik ve biberon uçlarının kırk tane farkli modeli var; damaklisi, damaksizi, egimlisi...vs, her bebek keyfine göre karar veriyo modeline ama kendi damak yapısını bozmaması en önemlisi...Biberonu temizlemek için fırça almayı unutmayın.

2. Göğüs ucunuz belli degilse veya basta yara oldugu zaman gecici sure kullanılmak üzere silikon başlıklardan alabilirsiniz. Göğüs ucunun belli olmadıgı durumlarda ısı kolaylaştırıyor baya ama yaradan kaynaklanan durumlarda kullanıldığında bebekler pek hoşlanmıyorlar anneleriyle aralarına giren bu seyden. Nasil emzirmeniz gerektiği hastanede anlatılacak ama bunun gece yarısı uykuyken 2-3 de emzirmesi var, arabada iki buklum emzirmesi var...dolayısıyla özellikle baslarda hem yanlış tutturmadan hem de memenin hassasiyetinden yaralar olabiliyor, her emzirme sonrası krem surebilirsiniz, ben lansinohu tavsiye ederim, göğsünüzü yıkamadan bile emzirebilirsiniz, benimki gibi kanamaya baslarsada fito krem kullanılırsınız ama bunun emzirmeden önce cok iyi temizlenmesi şart.

3. Bir arkadas yazmis kıyafetleri gercekten basta 0-3 aylık alın, yeni dogan olarak satilanlar daha giydirilemeden küçülüyor. Hele benim hastane cikisi icin aldigim takima tosun pasam sigmamisti bile...mümkün oldukça kıyafetleri penye alın, bizimkiler kıs bebeği oldugu için bol bol yelek, patik oruluyodur simdi ama yün ip, polar, pelus alerjiyi tetikliyor kullanmanızı önermem, en temizi güzeli penye...şapka ve eldiven almayı da unutmayın...

Arkadaslar zaten eksiksiz bir liste hazırlamışlar, ben de yine aklıma geldikçe püf noktaları yazmaya çalışırım...

Kizlar listeyede baktim bi kac soylemek isterim,termometreye inanin hic ihtiyac olmuyo cok rahat ayarlaniyo su ısısi
Kulak çopude zaten iceri iteledigi icjn dr.lar onermiyo hic,helede ufacikken hic kullanilmayan bisey disina cikani alabiliyosunuz pamukla,pek pudrada kullanilmiyo kremler yeterince iyyiler.korse mutlaka edinin.ilk aylar kesinlikle pamuk ve su ile temizlik yapmak lazim,islak mendil disarida gerekiyo,gogus pedi mutlaka edinin,enn cok gerekenler..eldiven,sapka,önluk,agiz mendili.
Birde kizlar; kendinize bolca atlet edinin,cunku ilk zamanlar emzirirken ve gece inanilmaz terliyosunuz.en cok gereken seyleren biri oluyo anne icin.bez stok yapmayin bebege bagli olarak marka degisebiliyo..
İlk gunler sutu olmayanlar icin humana cok cok fazla oneririm.milupanin humana cayi.nasil sutunuz olduguna inanamiycaksiniz.
Biberon konusunda hevesle aliyosunuz simdi buyukleri ama ilk lazim olucak olan 25 ml,lik sanirim ufacik,onlar olucak.ki umarim kimsenin ihtiyaci olmaz..
Lohusa tacınıda kimse yazmamis sanirim:)
Aklima gelenler bunlArr.

Kızlar ben hazıran annesıyım sıze bırkac tavsıye
bızımkıler yaz bebeklerı oldugu ıcın bol bol penye battanıye aldık sızler fazla almayın daha kalın battanıyeler edının en az 3 tane olsun kalın battanıyenız
en gerreklı olan cıtcıtlı body olacak ayaklı pıjamalar ılk ayda
daha sonra ayaksız fakat bılekten lastıklı pıjamalar tercıh edın
ve alt acma mınderı almayın kesınlıkle bebek bakım ortusu alın marketten tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…