• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    123
tedavide nasıl bi yol izliyolar antiviyotik çözüm değil buna bana da semptom bastırıcak bişeyler verdiler.
Canım düzenli ateş takibi yapıldı bir sürü kan alındı, ekg vs çekildi. Sadece antibiyotik tedavisi uygulamdı somra biz nefes alamıyormdiye hava da istedik günde 3 kere antibiyotik ve hava verildi bu kadar yani düzeldi sonra çok şülür

Bol bol emzir denildi ben de sağarak vetiyordum zaten sütüö vardı o zamanlar anne sütü verdim bolca bazen de mama verdim

Canım düzenli ateş takibi yapıldı bir sürü kan alındı, ekg vs çekildi. Sadece antibiyotik tedavisi uygulamdı somra biz nefes alamıyormdiye hava da istedik günde 3 kere antibiyotik ve hava verildi bu kadar yani düzeldi sonra çok şülür
ekg takibi yapılması iyi olmuş. çok sevindim geçirmiş atlatmış şükür. biz de telefonla bi danışıp götüreceğiz muhtemelen 😭 nefes alışverişi biraz zor gibi geliyor bana satürasyonu ölçmek istedim cihaz minik parmağını okumadı

ekg takibi yapılması iyi olmuş. çok sevindim geçirmiş atlatmış şükür. biz de telefonla bi danışıp götüreceğiz muhtemelen 😭 nefes alışverişi biraz zor gibi geliyor bana satürasyonu ölçmek istedim cihaz minik parmağını okumadı
Kıyamam minnoşa ya çok geçmiş olsun çanucak atlatır şnşallah 😔 bence takip altında olmak daha iyi oluyor en azından müdahale ediyolar için rahat oluyor canım ya. Biz kendi haztanesine gitmiştik muayene için yatış verildi özel olduğu için çok maliyetli geldi bize devlet hastanesine sevk istedik kan sonuçlarını vs alıp gittik yatış yaptırdık devlette

Ay biz haftaya tatile gitcez çok heycanlıyım. Yol nası geçicek acaba 6,5 saat miş 😩 oto koltukta oyalamak için bi sürü kitap alıcam yanıma en çok kitaplar dikkatini çekiyor. Sık sıkta mola veririz 🙏🏻 inş uyur yolun çoğunda.
Biz ayda bir kere köyümüze gidiyoruz 4 saat sürüyor.Genelde gece uykusundan hemen önce çıkıyoruz yarım saat içinde gece uykusuna geçmiş oluyor.İnince uyanıyordu 2 saat orda uynık kalıp tekrar uyuyordu çok zor oluyordu.Bu sefer sabah 6 da çıktık 1 saat daha yolda uyudu uyanmadı sonra uyandı biraz oyalandı biraz mola verdik bizim ki zaten ilk sabah uykusunu uyandıktan 1 saat sonra yapıyor dayanamıyor malesef daha fazla.Ondan 1 saat sonra tekrar uyudu ama araba ışıklara gelince uyandı 20 dk falan uyudu yaklaşık 1 saat civsrı yine oyalamak zorunda kaldım.Dönüştr de eşim bu sefer uyku saatinden 2 saat önce çıkalım dedi dönüşte açıkçası ilk defa hiç zorlanmadım oto koltuğunda sakince oturdu.Sağ ön koltuğun kafasını çıkardık önünü gördü ve hep etrafı izlediği için oyalandı.İnstagramdan görmüştüm deneyin isterseniz.
Ben kovid pozitif çıktım çınara iki gündür yaklaşmıyorum ama önceden bulaş olma ihtimali var tabi. bişeyi yok aslında bugün sadece uyurken bi öksürmüş baya. çok kafama takılıyor bulaşırsa naparız bilmiyorum hastalığı atlatmasına atlarır ama lanet hastalığın nörolojik periferik etkileri var nerde ne hasar bırakır bilmiyorum 😭 benim nörolojik hastalıklarım ilk kovid geçirişimfrn sonra oldu çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun.Bir an önce atlatırsınız inşallah.Kime baksam covid.Çok salgın var.

Ben kovid pozitif çıktım çınara iki gündür yaklaşmıyorum ama önceden bulaş olma ihtimali var tabi. bişeyi yok aslında bugün sadece uyurken bi öksürmüş baya. çok kafama takılıyor bulaşırsa naparız bilmiyorum hastalığı atlatmasına atlarır ama lanet hastalığın nörolojik periferik etkileri var nerde ne hasar bırakır bilmiyorum 😭 benim nörolojik hastalıklarım ilk kovid geçirişimfrn sonra oldu çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun ya yine çok vaka var gibi,umarım çabuk ve hasarsız atlatırsınız

Kızlar ek gıdada sorunu yaşayan varmı,benim kız ağzını açmıyor ya delireceğim.10 15 gün oldu başlayalı ek gıdaya hala bir arpa boyu yol alamadık bakıyor kasına kafayı çeviriyor asla açmıyor ağzını.yada bir defa tadına bakıp bir daha bakmıyor.tek dediği şey meyve oda meyve filesinde falan benden yemiyor asla

Kızlar ek gıdada sorunu yaşayan varmı,benim kız ağzını açmıyor ya delireceğim.10 15 gün oldu başlayalı ek gıdaya hala bir arpa boyu yol alamadık bakıyor kasına kafayı çeviriyor asla açmıyor ağzını.yada bir defa tadına bakıp bir daha bakmıyor.tek dediği şey meyve oda meyve filesinde falan benden yemiyor asla
Biz başlayalı 2 buçuk ay olacak hemen hemen.Hâla vaov birşey yemiyor ana besin hâla anne sütü.Ben yinede her defasında teklif ediyorum.2-3 kaşık alıp bırakıyoruz genelde.Bazen şaşırtıyor bitirdiği oluyor ama midesi zaten henüz çok küçük asla zorlamıyorum.Bebeğim zaten hâla çok kusuyor reflümüz devam ondan daha az ve sık besleniyoruz.Siz daha yeni başlamışsınız.İlk 1 ay bizde sadece tadına baktık.Sonra yavaştan çorba vs geçtik.Şuan kahvaltı meyve yoğurt akşam yemeği şeklinde gidiyoruz genelde.Hepsinden kendi kaşığıyla max 4-5 kaşık yiyor.Bu 2 buçuk ayın sonunda olan birşey yani.Dün mesela hiçbirini yemedi birer kaşık yedi ve ağzını açmadı zorlamadım yarım saat sonra tekrar teklif ettim ama ck.

Kızlar ben uyutmaktan nefret eder oldum hergün her uykuda bir ağlama krizi ama susturmak ne mümkün.Delimgibi uykusu geliyor gözlerini ovuşturuyoe dalamadığı için deliriyor.Uyku aralıklarını takip ediyorum her aralığı denedim ama yok hepsi aynı.Atak gözükmüyor 8 buçuk aya kadar şuan önümüzde 1 ay var ve bu durum sürekli var.Allah için 2.3. Çocuğu olanlar söyleyin bana ne zaman rahtlayacğım ya?
Her gün ağlıyorum psikolojim çok bozuldu her dakika kucağıma tırmanan bir çocuk emekliyor diye yalnız bırakamıyorum bıraksam zaten peşimden ağlıyor.Evde yemek bile hazırlayamıyorum 1 haftadır hazır yiyoruz.Midem bulanıyor artık hazır yemek görmekten.Oyun oynarken bile ağlayıp kucağıma geliyor anında.Hiçbirşeyle oyalayamıyorum.Dışarı da da sıkılır oldu.Kalabalık istiyor ama yakınımda kimse yok ancak taksi ile gidip gelmem gerekiyor o da sürekli olacak iş değil.Kış gelince ne yapacağım onu düşünüyorum.

Birde şöyle bir durumumuz var.Birisi onu kucağına alıp yüzüne baktığında(tanıdık kişiler) saçlarını tutup kendine doğru çekiyor ve yanağını,çenesini ısırıyor damağıyla.Bunu çok sinirli bir şekilde yapıyor kendini sıkarak.Ve bırakmıyor.Yani bunu yaşayan var mı normal mi bilmiyorum

Birde şöyle bir durumumuz var.Birisi onu kucağına alıp yüzüne baktığında(tanıdık kişiler) saçlarını tutup kendine doğru çekiyor ve yanağını,çenesini ısırıyor damağıyla.Bunu çok sinirli bir şekilde yapıyor kendini sıkarak.Ve bırakmıyor.Yani bunu yaşayan var mı normal mi bilmiyorum
Benimkisi de yapıyor ama çok neşeli bir şekilde. Ayyyyi diye çığlık atıp ağzımı burnumu koparıyor. Seviyor diye anlıyorum ben.

Ya anneler sizin bebislerin su icme durumu nedir? Benimki birturlu icmiyor. Ek gidaya 3 haftadir basladik, cok sukur yemesi iyi. Sabah yumurtasarisi+peynir+pekmez/hurma veya muz, oglen sebze puresi veya corba, aksamustu meyve puresi+yogurt yiyor. Su iciremiyor cocuga. Insan hic mi susamaz, bir yudum alip birakiyor. Korkuyorum susuz kaliyor birsey olmasin. Sizler nasil iciyorsunuz suyu?

Dişleri çıktı mı? Benim kızım da aynı şekilde babası ve beni çekip ısırıyor 6 diş çıkardık sanırım yine geliyor. Uykuya direnmesi de oldu bizde baya da uzun sürdü o süreç gerçekten çok sabır gerektiren bir süreç. Bu aralıklarda uyku gerilemesi oluyor diye okumuştum atak haricinde. Sakin kalmaya çalış eninde sonunda uyuyacak diye düşünüp kendimi rahatlatmaya çalışıyordum ben.

Çok geçmiş olsun inşallah daha iyisinizdir. Nasıl son durumunuz?

Çok geçmiş olsun inşallah daha iyisinizdir. Nasıl son durumunuz?
teşekkürler daha iyiyiz.
Ben gitmiştim doktora çınarı götürmedik doktorla irtibatta kaldık tedavisi de olan bişey değil diye sürüklemek istemedim hastaneye.
2-3 gün çok hafif ateşi oldu halsiz huzursuzdu bugün çok daha iyi neşesi yerine geldi şükür.

Biz de tatilden döndük 😄 artık bebekli tatil ne kadar olursa ama oğluşum çok mutluydu. Açık hava deniz su çok seviyor. Dolaştık bebek arabasıyla yeşilliklerin içinde çok keyfi yerindeydi. Eve gelince ufak bi kriz yaşadık 🤣 yaa gezme seviyor adam.
Ama otelde meyve ye çok yüklendik şimdi kahvaltısında yumurtalı lorlu muhallebisini yemek istemedi. Yayla çorbasını çok sevdi. Sebze çorbasını ve domatesli tel şehriye sevmedi. Yumurta ve peynirde resmen öğürüyor. 😩 nasıl sevdiricem acaba

Ya anneler sizin bebislerin su icme durumu nedir? Benimki birturlu icmiyor. Ek gidaya 3 haftadir basladik, cok sukur yemesi iyi. Sabah yumurtasarisi+peynir+pekmez/hurma veya muz, oglen sebze puresi veya corba, aksamustu meyve puresi+yogurt yiyor. Su iciremiyor cocuga. Insan hic mi susamaz, bir yudum alip birakiyor. Korkuyorum susuz kaliyor birsey olmasin. Sizler nasil iciyorsunuz suyu?
Bence ek gıdaya yeni başlayan bir bebek için çok yediriyorsunuz. İlk 1 yıl zaten suyu anne sütünden alıyor. İçmiyorsa endişelenmeyin. Benimkisi bizim bardaklardan içmeye bayılıyor
Maksat su içmek değil büyüklerin yaptığını yapmak. Veriyorum eline minik bardağı lıkır lıkır içiyor. Ama alıştırma bilmemnelerinden asla içmiyor

Neyle içiriyorsun? Bizimki normal bardaktan içmeyi çok seviyor heyecanlanıyor içicem diye. Yarısını döküyo yarısını yutuyo. Ben sadece 1 öğün ek gıda veriyorum henüz, yemeğinin peşine içiriyorum hemen.

maşallah 🧿 ben gıdalardan sonra önce gibi kısıtlamıyorum elimizin altında sürekli veriyorum birkaç yudum içiyo. henüz alıştırma bardağıyla içiyo. uyandığında teklif edebilirsiniz farklı zamanlarda. süt ya da mamadan da sıvı ihtiyacını karşılıyor olabilir.

Back
X