- Konu Sahibi Sarisekerannesi
- #3.841
Selam kızlar benim kızım meyve yemiyor meyve suyu içmiyor pekmez yemiyor nasıl sevdireceğim ya :26:tatlı şeylerle arası yok 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam kızlar benim kızım meyve yemiyor meyve suyu içmiyor pekmez yemiyor nasıl sevdireceğim ya :26:tatlı şeylerle arası yok![]()
karıştırarak mı tek tek mi veriyosun semacım?
doruk da meyve suyu içmiyor ama meyve püresini seviyor. elma armut ve muzu birlikte veriyoruz ya da yoğurdun içine elma ya da muz rendeleyip veriyoruz
hazır pürelerden denedin mi hiç?
Gece uykusunun az olması zoroluyor İnşallah düzelecekler Allah sağlık versin.canim bizi hic soylemeyelim gece uykusunu. cok uyaniyo benim oglum ve sallamadan tekrar uykuya gecmiyo cogu zaman. boyle degildi bir aya kadar. yine cok uyanirdi ama iki emer uyurdu hemen. cok zor geciyo gecelerimiz 5 kez rahat uyaniyodur. gunduz daha iyi. oglen uykumuz var birbucuk saat uyuyo ortalama.birde aksam ustu bes gibi uyuyo yarim saat 45dk gibi. tabi duzenimiz tam rayina girdi diyorum hooop bozuluyo saatleri degisiyo.
aslında kayınvalidem var ama o çok yoğun bide genelde biz onlara gidiyoruz, eşim evde bazen ama pek işlere karışmıyo çok zorda kalmadıkça ben. arasıra kızımıza bakıyo ilgileniyo. kızım uyanıkken pek iş yapamıyorum ben, yapsamda içim hiç rahat olmuyo, onu ihmal ediyo gibi hissediyorum, sizdede oluyo mu böyle??
bence uyanıyosada en azından gece uykusuna yatmasına şükredin, bizim düzenimiz öyle değişikki, mesela kızım şuan uyuyo ama hiç heveslenmiyorum çünkü bu gece uykusu değil, öğlen 3te uyanmış bi çocuk hiç 22de gece uykusunda olurmu:13: hayır tabikiiii
bikaç saate uyanıcak, 2 saat kadar uyanık kalıp tekrar uyuyacak, 1sat daha uyuduktan sonra tekrar uyanıcak, yine bi 2 saat kadar uyanık sonra sabah 6da kesin yatış. en erken öğlen 13.30da uyanıyo, 1buçuk saat uyanık kaldıktan sonra tekrar uyuyo, böyle böyle 2saat uyanık, 1 saat uyku geceye kadar sonrada sabah ezanına kadr devam ediyoruz. nerdeyse doğduğundan beri gece uykusu hiç görmedik ama olsun, buna şükür, öyle basit ve gecici bi sorunki dert etmeye değmez diyorum, neler var haytta. işim ne? oturup bakacam bu kıza, uyumasada olsun. kızlaaar şükredin, bide üstelik tam olarak kesin bi uyuma şeklimiz hala yok, bazen beslenirken, bazen salıncağında, bazen battaniyede..
Komşu sayılırız canım bizim iş yeride konya yolunda.. kızıma Babannesi bakıyo saolsun..henüz bir sorun yaşamadık umarım da yaşamayız..
karıştırarak mı tek tek mi veriyosun semacım?
doruk da meyve suyu içmiyor ama meyve püresini seviyor. elma armut ve muzu birlikte veriyoruz ya da yoğurdun içine elma ya da muz rendeleyip veriyoruz
hazır pürelerden denedin mi hiç?
benim bebeğim 22ekim doğumlu, 3075gr doğdu, şuan 7000gr. bu forumun en zayıf ve minik bebeklerinden, ama ben kilosunu çok dert etmiyorum, iştahı çok iyi değil ek gıdaya karşı, anne sütüyle idare ediyo hala. günlük max 1 çay bardağı kadar ek gda alıyo.
bebeğiniz mamayla büyüdüğü için biraz daha iri olması gerekirdi aslında, boyu ne kadar bilmiyorum ama kilosu için persentiline baktım ben, yani ortalama bebek büyüklükleri hesabına göre biraz sınırın altında. ama bizimkinin kilosuda düşük gidiyo.
benim kızım henüz emekleyemiyo, yüzüstü dururken sırtüstü dönebiliyo, sağa sola uzanıp eşya albiliyo, desteksiz uzun süre oturamıyo, belki 1-2 dakika. destekli oturabiliyo, ayaklarını yere basıyo ama yürüme hareketi pek yok. ayrıca çok yorgunsa uykusu varsa oturamıyo ve basamıyo. ama algıları açık, incelemeyi çok seviyo, eline oyuncak alıp inceliyo, aynada kendini görünce mutlu oluyo.yani diyeceğim şu ki yeğeninizin yapabildikleriyle benim kızımkiler neredeyse aynı. doktoru ne diyor kilosuna? acaba yanlış mamamı kullanıyorsunuz? birde fiziksel gelişiminden çok mesela sese tepkileri, oyunlar katılımı, oyuncaklara ilgisi ve tutma becerisi nasıl?
Canım benımm yakın olsak gelırdım wallagel bacım valla ne guzel olurdu hepberaber pıknık felan yapsak.hıc konustugum bır arkadasım yok benım yasıtlarımın cogu bekar anlasamıyoruz tek sızler varsınız valla ıykıde varsınız
gecmıs olsun elıf cımm hosgorusz ınsan cook..beterın beterı var bu kdar ucuza kurtulmanz sevındrıcı2 gündür karakoldan çıkamadım hayırlısı olsun. dün karakolluk olduk:18: sürücü kursundan özel ders alıyorum, dün 2. dersimdi direksiyonda hoca vardı dengesiz gerizekalının biri sıkıştırdı bizi kaza yapıyorduk az kalsın. sonra geçti önümüze durdurdu, hocaya tekme tokat daldı manyak. sonra tabi doğru karakola, sonra hastaneye darp raporu almaya. bende bişey yok şükür ama korkusu yetti
aslında kayınvalidem var ama o çok yoğun bide genelde biz onlara gidiyoruz, eşim evde bazen ama pek işlere karışmıyo çok zorda kalmadıkça ben. arasıra kızımıza bakıyo ilgileniyo. kızım uyanıkken pek iş yapamıyorum ben, yapsamda içim hiç rahat olmuyo, onu ihmal ediyo gibi hissediyorum, sizdede oluyo mu böyle??
ohh ne ıyı yapmıssınselam kızlar nasılsınız bebişler inşallah iyidir bende bugün diyete başladım bakalım nasıl olacak netten zencefil tarçın zedaçal karışımı buldum yoğurda karıştırıp yiyiyorum bakalım berabt bişey ama devam etmek zorundayım günde 500gr verdiriyomuş...
gunaydın canımmgünaydın kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler, manyak çok malesef artık bu devirde böyle kızlar dorişko klasik emekleme yerine kendine başka bir yöntem bulduoturduğu yerde ilerliyor öne doğru
![]()
8. aya yaklaşırken maşallah uykularımızda düzene giriyor tam 10da uyumaya alıştı derken şimdi dayanamıyor bile daha erken uyuyor. nazar değmesin maşallahı var buaralar
zafinin dediği gibi zamanla aşılacak bir sorun, Allah başka dert vermesin bize bebeklerimizle ilgili inşallah
buarada benim gibi unutkanlar için isimlerinizi ve bebişlerin isimlerini ara ara tekrarlar mısınız![]()
canım bende 2 aydır bakıcıyla bırakıyorum ve çok memnunum teyzemizden. bir arkadaşımın tavsiyesi ile bulduk bakıcıyı, 10 yıldır bebek bakıyormuş teyze artık bebek dilinden çok iyi anlıyor, oğluşumu bırakırken gözüm arkada kalmıyor. 500 tl ye anlaştak, bebek uyudukça küçük çapta temizlik, bir çeşit yemek yapıyor. oğluşumun çorbasını ve kahvaltısını o hazırlayıp yediriyor.havalar güzel oldukça bahçeye çıkarıyor gezdiriyor.henharngi ber liste yapmadım, malum o benden daha tecrübeli.evimde de kamera yok, gerek de duymadım.inşallah sende hayırlısı ile bakıcını bulur rahat edersin.
Hangi mağazada çalışıyorsun ? belki görüşürüz bir gün
ahhhh kız sen nerdeydın kı valla hafızam hıc ıyı degıl..esram var bana yakın bırde ınsalah skopca gelıcek.benden ıyısı yok valla bırde bulusabılırsek süper olucak..Canım benımm yakın olsak gelırdım walla
benımde burda hıc ark.yok malesef tayınle geldık hamılelık dogum derken bır yıl oldu gelelı ama hala kendımden baska yakınm yok
gecmıs olsun elıf cımm hosgorusz ınsan cook..beterın beterı var bu kdar ucuza kurtulmanz sevındrıcı
ohh ne ıyı yapmıssınkarısımın etkısı olup olmadgnı bıze de bıldır bakalım
gunaydın canımmoturdugu yerde ılerlıyo hıı o da guzelmıss
ohh masallah oglusun duzenını bulmusdarısı bıze olsun
aynen katılıyorum Allah baska dert vermesın
ben de bı suredır kuzumun saglıgının yerınde oldugndan emınsem
uyku konusunu 1.gundem maddem olmaktan coktan cıkardım
uyumak ıstemedgı zamanlarda ne yapmak ısterse ona eslık edıyorum tadını cıkarıyorum
ılerde ozleyecegım beraber gecırebıldgmz hergun yanımza kar kalıcak nede olsaa
annelık zamanla olgunlastrms olmalı benı 3 ay oncekı ısyankar hallerımden eser kalmadı
bde kızımın hızla buyudugune sahıt olmak korkuttu bence benıama ıyı oldu ıyıı
az mı bekledık onları ıyı kı geldıler ıyı kı bızı sectılerrr![]()
kızzz opelde calısıyorsun ben burda kendımı paralıyorum hangı modelı alsam dıye fıkır vermıyosunOpel Opal Otomotiv deyim canım.. tabiki canım beklerim herzaman..
masallah bebısınekizlarrr selammm, umarim herkesin keyfi yerindedir...su an kizim odayi turlarken cabucak yaziyorum sizlere..ters emekliyor minnos, kaykila kaykila her yere gidiyor, masalarin altina giriyor, off offf hergun supurmek sart oldu, elleriyle tum tozlari tuyleri topluyo walla :) benim gibi tembel icin cok zor .hali da yok bizde, parkeleri parlatiyor bir guzel kizim :)
emmesi duzeldi bu aralar cok sukur, ek gidalari istememeye basladi. Hipp`in elmali muz , elmali seftali, havuc, bir de balkabagina bayiliyor. digerlerini ozellikle icinde patates olanlarini reddediyor, kasik mamasini da zorla yiyor. yemek yerken oyun oynatarak yedirmem ogrensin diye inat etmistim ama olmuyor malesef, ben de basladim oyun yapmaya. tum sandalyesi, kitaplari, oyuncaklari yemek icinde kaliyor.
resimler cok guzel, BenElse ve Tugce, masallah bebislerinize, biri cok yakisikli, digeri mavis dunya guzeli ..
hasta bebislere acil sifalar, kabiz bebislere de en yakinda duzelirler isallah diyorum. herkesi optummm..gorusuruz..
ahhhh kız sen nerdeydın kı valla hafızam hıc ıyı degıl..esram var bana yakın bırde ınsalah skopca gelıcek.benden ıyısı yok valla bırde bulusabılırsek süper olucak..
kızzz opelde calısıyorsun ben burda kendımı paralıyorum hangı modelı alsam dıye fıkır vermıyosunopel astra hatchback alıcam ama hangısı bırsuru modelı var?
masallah bebısıne