• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Kizlar pamuk kuzum sebze yemiyor nasil yapicam bilemiyorum var mi degisik fikirleriniz denenmis tarifleriniz?

Ben sebzeleri çorba olarak veriyorum kuzuma..

Patates,havuç,brokoli,ıspanak,karnıbahar gibi mevsim sebzelerini içine et veya tavukta ekleyerek pişiriyorum ve blendırdan geçiriyorum..Severek yiyor maşallah :nazar:

Kizlar pamuk kuzum sebze yemiyor nasil yapicam bilemiyorum var mi degisik fikirleriniz denenmis tarifleriniz?

çorba olarak verebilirsin canım yada sebzeli köfteler ,sebzeli omletler yapabilirsin

doruk da aksine çorba yemekten bıktı. çok şükür sebze yemeklerini seviyor, sebze çorbası yapmıyorum uzun zamandır sebzeyi yemek olarak yiyor

mesela kerevizi eşimle ben sevmememize rağmen ona portakallı kereviz pişiriyorum

yumurtalı ıspanak kavurması, kıymalı karnıbahar , değişik sebzelerden mücver falan yemiyor mu hiç?

bir de esracım koy tabağına ver eline çatalı kendi yesin, gerçekten çok işe yarıyor. kendisi başardığı için daha mutlu oluyor

gurme bebek diye bir site var orda değişik tarifler var bi bak istersen

Son düzenleme:
kuzular taneli besleniyolar mı yoksa hala püre mi veriyosunuz kızlar?

komşumun torunu var doruk'tan tam 1 ay küçük, ekim 2012 doğumlu

geçen gün ben doruk'a kereviz yemeği yedirirken (ezmeden, bütün halde) çok şaşırdılar, onlar daha ya çorba ya da püre şeklinde besliyolarmış

10-11 tane dişi olmasına rağmen meyveleri de eline verip yediremiyomuş, taneli hiç bişey yemiyor

dorişko tam aksine çorba yemek istemiyor artık, meyveyi cicibebeyle püre yapıp veriyorum ondan da pek hoşlanmıyor, eline alıp ısırcak illaki

bılıyorsun ecede yemıyor canım ya..ısterse yıyor.ama hıcbırzaman da ıstemez aklına bıle gelmez

geçen gün ben doruk'a kereviz yemeği yedirirken (ezmeden, bütün halde) çok şaşırdılar, onlar daha ya çorba ya da püre şeklinde besliyolarmış

10-11 tane dişi olmasına rağmen meyveleri de eline verip yediremiyomuş, taneli hiç bişey yemiyor

dorişko tam aksine çorba yemek istemiyor artık, meyveyi cicibebeyle püre yapıp veriyorum ondan da pek hoşlanmıyor, eline alıp ısırcak illaki

bızım kız püre seklınde yemıyor ağzından çıkarır ılla tanelı olucak.cicibebe hıc vermedim vermıyorumda.cok cok hıppın bıskuvısı var onu verıyorum oda ayda yılda bır.tam buğday ekmegıyle yıyor çorbalarını.esımın kuzenının oglu 2 yasında hala meyveyı elıne alıp yemıyor bızım kızda masadan alıp yer..çatal kasık ıse gerçekten yarıyor bende ttabak çatal aldığımdan berı kendı yedıkce mutu oluyor

Benim kızım işine gelen yemeği taneli olarak yer ama beğenmezsede tükürüyor :37: malasef :50:

ama muzu,elmayı,portakalı eline veriyorum yiyor..Sebze çorbası hala yapıyorum mesela içim rahat etmiyor bide zayıfladı hastalıktan sonra toparlaması için baya bir üstüne düşüyorum :89:

Maşallah doruk paşa'ya :nazar: da.

bılıyorsun ecede yemıyor canım ya..ısterse yıyor.ama hıcbırzaman da ıstemez aklına bıle gelmez

bızım kız püre seklınde yemıyor ağzından çıkarır ılla tanelı olucak.cicibebe hıc vermedim vermıyorumda.cok cok hıppın bıskuvısı var onu verıyorum oda ayda yılda bır.tam buğday ekmegıyle yıyor çorbalarını.esımın kuzenının oglu 2 yasında hala meyveyı elıne alıp yemıyor bızım kızda masadan alıp yer..çatal kasık ıse gerçekten yarıyor bende ttabak çatal aldığımdan berı kendı yedıkce mutu oluyor

tabak çatal inanılmaz işe yarıyor kesinlikle

doruk peynir yemezdi mesela, ağzına soksam tükürürdü. bende mecbur ya peynirli omlet yapıyodum yada haşlanmış yumurta ve tereyağla peyniri ezip bulamaç gibi veriyodum

ne zamanki ona renkli tabaklar alıp, yumurtasını peynirini doğrayıp eline çatalını verdim, maşallah 2-3 dilim peynir yemeye başladı hergün

Benim kızım işine gelen yemeği taneli olarak yer ama beğenmezsede tükürüyor :37: malasef :50:

ama muzu,elmayı,portakalı eline veriyorum yiyor..Sebze çorbası hala yapıyorum mesela içim rahat etmiyor bide zayıfladı hastalıktan sonra toparlaması için baya bir üstüne düşüyorum :89:

Maşallah doruk paşa'ya :nazar: da.

zayıflık bizde de sorun malesef :ssz: 16 aylıkken 10,6 kg'ydu

hergün 1 kase çorba yerse sanki karnı doymuş gibi geliyor bana :) ama sebze çorbası yapmıyorum uzun zamandır dediğim gibi yemek olarak yediriyorum sebzeleri

tavuk yada etsuyuna şehriye,domatesli şehriye, tarhana, mercimek yada yoğurt çorbası yapıyorum genelde. erişteli köfteli yoğurt çorbası da hem besleyici hem lezzetli oluyor mesela

Son düzenleme:
tabak çatal inanılmaz işe yarıyor kesinlikle

doruk peynir yemezdi mesela, ağzına soksam tükürürdü. bende mecbur ya peynirli omlet yapıyodum yada haşlanmış yumurta ve tereyağla peyniri ezip bulamaç gibi veriyodum

ne zamanki ona renkli tabaklar alıp, yumurtasını peynirini doğrayıp eline çatalını verdim, maşallah 2-3 dilim peynir yemeye başladı hergün

nerden aldın tabaklarını felan ben ıkeada begendımde almadım daha cunku ece başka begendı galatasarayın onu aldım

Canım bende ara ara mücver yapıyorum birde çok iştahsızsa gezerken yediriyorum lokma lokma biliyorum çok yanlış ama napiyim çok takıntılıyım beslenme konusunda. takmayayım diyorum ama elimde değil çok üzülüyorum ya kızım yemediğinde. Her zaman hapur hupur yesin istiyorum ama o zaman da Allah korusun obez olur. Allah herşeyi belli bi dengede yaratıyor da ah bi de ben anlayabilsem:((( yemediği zaman inan benim de boğazıma diziliyor lokmalar.
Sebze çorbasından kısaca ve net bi şekilde ifade ediyorum midesi bulanıyor.. 6 aylık bebekti aynı tepkiyi veriyordu hala aynı surat ifadesi hiç değişmedi. Yemiyor yani. Ama tane tane yanında bulgur pilavıyla çok seviyor, tabi havasındaysa:))
Birde babasından yemeyi seviyor ben veriyorum ıııhh diyo babaya açıyo ağzını

hergün 1 kase çorba yerse sanki karnı doymuş gibi geliyor bana :) ama sebze çorbası yapmıyorum uzun zamandır dediğim gibi yemek olarak yediriyorum sebzeleri

tavuk yada etsuyuna şehriye,domatesli şehriye, tarhana, mercimek yada yoğurt çorbası yapıyorum genelde. erişteli köfteli yoğurt çorbası da hem besleyici hem lezzetli oluyor mesela

Bence yemek isterse ve gerçekten iştahlıysa herşeyi her şekilde yiyorlar. Naz yapıyo bu minnoşlar bize:)) mercimeği hiç sevmiyor ama tarhana yoğurt çorbası ekşili yemekler seviyoruz. Ya bi de acı yiyo benim kızım midesine dokunur diye korkuyorum

Bence yemek isterse ve gerçekten iştahlıysa herşeyi her şekilde yiyorlar. Naz yapıyo bu minnoşlar bize:)) mercimeği hiç sevmiyor ama tarhana yoğurt çorbası ekşili yemekler seviyoruz. Ya bi de acı yiyo benim kızım midesine dokunur diye korkuyorum

acıyı, ekşiyi doruk da seviyor :)) tatlıyla hiç arası yok

kilolarımız aynıymış canım :1: bizde 16 aylığız 10.6 kilomuz :5:

Kizlar cevaplariniz icin tesekkurler dunku ara ogunumuz mucverdi ancak yarim yiyebildi daha cok ayranina yuklenince sisti minnosum mucver baya besleyici geliyor banada icinde yok yok :1: bugunde etli sebze corbasi yaptim valla blendirdan gecirdim og yapayapa 10t.kasigi yedirdim zorla :ssz: birde dun eline ince dilim armut verdim bogulcakti nerdeyse cok korktum yiyemiyor benim kizim sert meyveleri pure yapiyorum ama makarnasi olsun yumurtasi olsun gayet iyi cigneyip yutuyor agzina ne kadar alacagni kestiremiyor ben biraz gec kaldim korktum veremedim eline meyve sonuc ortada makarnasini kendi yiyor kuzum ama illede burgu olcak :1: kizlar 5li karma asisina az kaldi aklinizda olsun

Kizlar cevaplariniz icin tesekkurler dunku ara ogunumuz mucverdi ancak yarim yiyebildi daha cok ayranina yuklenince sisti minnosum mucver baya besleyici geliyor banada icinde yok yok :1: bugunde etli sebze corbasi yaptim valla blendirdan gecirdim og yapayapa 10t.kasigi yedirdim zorla :ssz: birde dun eline ince dilim armut verdim bogulcakti nerdeyse cok korktum yiyemiyor benim kizim sert meyveleri pure yapiyorum ama makarnasi olsun yumurtasi olsun gayet iyi cigneyip yutuyor agzina ne kadar alacagni kestiremiyor ben biraz gec kaldim korktum veremedim eline meyve sonuc ortada makarnasini kendi yiyor kuzum ama illede burgu olcak :1: kizlar 5li karma asisina az kaldi aklinizda olsun

esra benimki taneli seyleri geri cikariyor daha kuCukken rahat yiyordu simdi ne oldu anlamadim dogrusu.corba seviyor,balik seviyor ama bu aralar zorla yiyor herseyi.kahvalti sorun bizde emdigi icin tok oluyor galiba kahvalti namina birsey yediremiyorum.domates hastasi cok seviyor.
Bizim asi nisanin son haftasi diye hatirliyorum.

ikeadan aldım canım. bardak kullanmayı öğrensin bardaklarını da alcam
bende cok begendim ama kizim bunlari alinca onu almadim.bidaha gittigimde kase tabak bardak ve catal kasiklarini alicam.herzaman stokta olmuyor cunku

sen unutturmuyosun zaten bacii

Back
X