• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

kızlar hamıle kalmadan once dovme yaptırmaya karar vermıstım.sımdı ıse ecenın adını elıme yazdırıcam parmagımada alyans seklınde esımın adın dusunuyorum ama ıcıme sınen bır dovmecı bulamadım fıkrı olan var mı bu konuyla ılgılı

$205375_478207345565726_1807569088_n.webp$891737_478207195565741_1035185272_o.webp

günaydın teyzoşlar :16: tatlı arkadaşlarım :16:

6. ayımı doldurdum bugün ben :emir_bebek::nazar:

hay masallah Rabbim nazarlardan korusun kuzunu. hala tek meme mi emiyor benim kiz gibi.ek gidaya basladin mi. bizim hastalik bize 500 gr kaybettirdi. zayiflamisti cok sukur gecen ay 700 gr almis s. ocaginda ebe cok iyi devam et dedi. suan 5.5 aylik7900 olmus dun evde tarttim. 5 aylik kontrolunde 7600 du. bunada sukur hasta olmasinlarda gerisi onemli degil..

anneler bugun kizima ilk defa corba verecegim. ilk corbasida ev yapimi tarhana. gecenlerde bir doktorun yazisini okumustum. bebekler icin en iyi ek gida tarhana demisti. bu yuzden tarhana yapacam 1/4 su bardagi pastarize sute 1.5 yemek.kasigi tarhana ekledim. pistiktten sonra icine az birsey has zeytin yagi ( denizliden arkadasim getirmisti ) birazda anne sutu ekleyecegim. kizim suanda ogle uykusunda uyansin corba icecez. inek sutu 1 yasindan once kullanilmaz diye biliyordum fakat bu doktor kullanilabilecegini yazmis. acaba devam sutuyle mi yapsam dedim annem bana 4. aydan itibaren vermis sorun olmaz diye dusundum. birde daha once gida muh. sormustum oda verilebilir bu yalanlari mama ureticileri cikariyor satabilmek icin 6. aydan otibaren verilebilir demisti henuz 5.5 ayligiz ama yinede deneyecegim. Bakalim sevecek mi?

tarhanayı vermeye korkuyorum ben daha önce sebze çorbaları sonra tarhana, yoğurtlu pirinç çorbaları diye düşünüyorum

yedi mi kuzucuk tarhanayı?

hanımlar varmı aramızda kekimin üstüne tanımam diyen bir hamarat hatun ? bana kek , kurabiye tarifi lazım pratik olanlarından , hiç beceremiyorum ben hamurişini ama biyerden başlamam lazım

4 yumurta
1,5 su brd. toz şeker
1/2 pkt margarin
1 pkt kabartma tozu
2,5 su brd. un

içine ister kakao koy, ister yarı sade yarı kakao yap, ister portakal/limon kabuğu rendesi yap, ister böyle sade yap, ister ceviz fındık tarçın vs. ekle bu tarifin tutmadığına denk gelmedim ben daha

ben portakallı çok seviyorum, kabuklarını rendeleyip yarım bardak kadar portakal suyu ilave edip kıvama göre unu biraz arttırıyorum

saouln kizlar. allah hepimizin evlatlarini nazarlardan korusun. saglik sihhat uzun omurler versin hepsine. acilarini gostermesin.

Maşallah tum kuzulara...canim ya aktivite merkezi hangisini aldın memnunmusun tavsiye edermisin.benim ufaklık cok huysuz devamlı kucak ve ilgi bekliyor tuvalete zor gidiyorum inan..baktım bi ara pahalı geldi bir de sevmez diye büyüsün .salincak alırız dedik

aktivite merkezi kurtarıcım oldu canım , ani bişey olsa hemen içine bırakabiliyorum güvenle , düştümü döndümü derdi yok , iyide oyalanıyor onla , fiyatına gelince heryerde 250 civarı ama butikbebe gibi sitelere geliyo braightstar markasını takip et , ben 150 ye aldım mesela , yürüteçlerde 100 küsür zaten , benim aldığım bu
Bright Starts Entertain & Grow Aktivite Merkezi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

ama aşağıda linkleyeceğim üçgen olan hoppalalı aynı zamanda , ben sonradan farkettim onu hem daha az yer kaplıyor , tercih senin , fiyatları aynı
Bright Starts Bounce Bounce Baby Aktivite Merkezi - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com

hangi odada veya mutfakta işim varsa götürüyorum çok hafif , kızım hem beni görüyor hemde vakit geçiriyor oyuncaklarıyla

tarhanayı vermeye korkuyorum ben daha önce sebze çorbaları sonra tarhana, yoğurtlu pirinç çorbaları diye düşünüyorum

yedi mi kuzucuk tarhanayı?

4 yumurta
1,5 su brd. toz şeker
1/2 pkt margarin
1 pkt kabartma tozu
2,5 su brd. un

içine ister kakao koy, ister yarı sade yarı kakao yap, ister portakal/limon kabuğu rendesi yap, ister böyle sade yap, ister ceviz fındık tarçın vs. ekle bu tarifin tutmadığına denk gelmedim ben daha

ben portakallı çok seviyorum, kabuklarını rendeleyip yarım bardak kadar portakal suyu ilave edip kıvama göre unu biraz arttırıyorum

dün kek tepsisi aldım , gelir gelmez denicem 2 tarifide , kızıma hazır bişey vermek istemiyorum , şimdiden başliyim öğrenmeye

Bazı ekoller ek gıdalara 6. ayda başlanmasını önerirse de 6. aydan sonra ek gıdalara geçişte bebeğin direnç göstermesi tecrübemle sabittir.

Bu nedenle 4. ayın sonunda ek gılara geçilmesini önermekteyim

EK GIDALARIN HAZIRLANMASI

YOĞURT ( 4. ayın sonunda başlanabilir)
Yoğurt günlük olarak evde yapılır.
Süzülen süt ateşe konur.
Süt kabın içinde kabarınca, bir kaşıkla karıştırılarak 5 dakika daha ateşte tutulur.
Süt elimizin dayanabileceği sıcaklığa kadar ılındıktan sonra bir kaşık yoğurt sütün içine katılır.
Kabın üzeri örtülerek yaklaşık 6 saat oda sıcaklığında bekletilir.
Yoğurt bir gün buzdolabında bekletildikten sonra bebeğe verilir.
YOĞURT CAM KASE VEYA BARDAKTA YAPILIR VE SAKLANIR.
PİYASADA SATILAN HAZIR YOĞURDUN KAYMAK TABAKASI BEBEĞE VERİLMEZ.(birde kazein içeren piyasa yoğurtları kabızlık nedenidir)

MEYVE SUYU (4.ayın sonunda başlanabilir)
Mevsimine göre; elma,şeftali, portakal, veya mandalina iyice yıkanır ve dikkatlice soyulur.
Cam rende ile rendeleyip süzülerek meyve suyu elde edilir.
Havuç iyice yıkandıktan sonra soyulur ve makineden geçirilerek püre yapılır.
Eğer bu süzülürse havuç suyu elde edilir.
Bebekler için kış aylarında; elma,havuç, portakal ve mandalina,kiwi,havuç
Yaz aylarında ise; şeftali meyve suyu ve püresi için en uygun meyvelerdir.Çilek alerjen olduğu için Muz kabızlık yaptığı için 9. aydan önce verilmemelidir.

MUHALLEBİ (4.ayda başlanabilir)
1 Çay bardağı süt ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılır.
Yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir.
1 tatlı kaşığı pekmez veya şeker, ocaktan alınırken eklenir.

İNEK SÜTÜ
İnek sütü mutlaka pastörize olmalıdır. Biz direkt olarak inek sğtünü 1 yaşından önce vermemekle

birlikte gıdalarımıza koyuyoruz.

Eğer pastörize süt bulunamıyorsa;
Süt süzülerek ateşe konur.
Kabarıncaya kadar beklenir.
Kabarınca 5 dakika daha karıştırılarak kaynatılır.
Cam bir kapta soğutularak buzdolabında saklanır.
Anne sütü alan bebeğe ayrıca inek sütü verilmez.
İnek sütü; kahvaltı, muhallebi, ve sütlü çorbalar gibi ek gıdaların hazırlanmasında kullanılır.

SÜTLÜ ÇORBA çorbalara 6. ayda başlanabilir
1Çay bardağı süt tencereye konur.
1 silme yemek kaşığı pirinç unu, yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir.
1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilerek bebeğe yedirilir.
Çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

YOĞURTLU ÇORBA
1 Kepçe yoğurt bir tencereye konur, az su ile sulandırılır.
1 yemek kaşığı pirinç ayıklanıp iyice yıkanarak eklenir.
Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilir.

SEBZE ÇORBALARI (6.ayla birlikte başlanabilir)
Birinci Hafta
1 küçük patates
1 havuç
1 dal ıspanak
Malzemeler çok iyi yıkanır, soyulur, doğranır.
2 bardak su ilave edilerek küçük bir kapta ateşe konur.
Sebzeler ezilinceye kadar pişirilir.
Süzgeçten geçirilir.
1 tatlı kaşığı sıvı yağ konur.

İkinci Hafta
Yukarıdaki listeye 1 tatlı kaşığı bulgur, mercimek ,irmik veya pirinç eklenir.
Sebze çorbası bir önceki slaytta bulunan tarife göre hazırlanır.
Her gün, o mevsimde kolayca bulunabilen bir sebze bu çorbaya katılabilir. Örneğin ; domates, kabak gibi.

TARHANA ÇORBASI
1Yemek kaşığı tarhana, 1 bardak su küçük bir kaba konur.
Kaşıkla karıştırılarak pişirilir.
Piştikten sonra 1 tatlı kaşığı yağ ilave edilir.
Bebeğe verilen tarhana acısız olmalıdır.

DİĞER ÇORBALAR VE SEBZE YEMEKLERİ
Sebze çorbalarının içine küçük bir kaşık kırmızı mercimek konup pişirilir.
Ya da evde pişmiş mercimek çorbası acısız olarak bebeğe verilebilir.
Çorbaların içine kıyma eklenebilir.
Acısız, çok tuzlu olmayan tanesiz çorbalar bebeğe verilebilir.
Kıymalı veya kıymasız olarak hazırlanan sebze yemekleri ezilerek bebeğe verilebilir.

KAHVALTI
½ Dilim ekmek
1 tane katı pişmiş yumurta sarısı (İlk önce sarısının 1/8’ i ile başlanır ve her gün yavaş yavaş arttırılarak devam edilir) veya
1 Çay kaşığı üzüm pekmezi
2 çorba kaşığı taze meyve suyu
Tuzu alınmış bir parça beyaz peynir

ÇAY
Çayın besleyici hiç bir değeri yoktur.
Aksine diğer gıdaların besleyici değerini düşürür, barsaklardan demir emilimini bozarak kansızlığa yol açabilir.
Bu bakımdan süt çocuğu beslenmesinde yeri yoktur.

IZGARA KÖFTE (7. ayın ortalarında başlanabilir)
60 Gr yağsız kıymaya, az miktar ekmek ufalanıp yoğrulur.
2 küçük köfte haline getirilir.
İçinin iyi pişmesine dikkat edilerek ızgarada pişirilir.
Ufak parçalara ayrılarak ezilip bebeğe verilir.
Ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte olarak da yedirilebilir.

BALIK(7. ayın ortalarında başlanabilir)
Bebeğe verilecek balık çok taze kılçıksız olmalıdır.
Izgara veya haşlama yöntemiyle pişmiş balığın beyaz kısmı verilebilir.
İlk başlangıçta bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde verilmelidir.
Daha sonra miktar yavaş yavaş arttırılır.

TAVUK (7. ayın başında başlanabilir)
Tavuğun göğüs eti haşlanarak bebeğe verilebilir.
Ayrıca, sebze çorbası ve yemeklerine, kıyma tavuğun göğüs eti çiğ olarak konulup birlikte pişirilebilir.

Tuz Kullansak mı?
Bebekler, hepimiz gibi bir miktar tuza ihtiyaç duyarlar. Fakat yine hepimiz gibi çok fazla tuza da gereksinim duymazlar. tuzdan mümkün oldukça uzak durunuz.

Gerçekte, böbrekler yüksek miktarlarda sodyumla başa çıkamaz ki doğa da kesinlikle bu sebepten dolayı anne sütünü çok düşük bir sodyum oranıyla yaratmıştır.

Ona yiyecekleri tuzla karıştırmadan tatması için bir şans verin. Böylece bütün hayatı boyunca sahip olacağı doğal bir yiyecek lezzeti geliştirmiş olur.

DR. SAVAN GÜNAY'IN SİTESİNDEN ALINTIDIR.

arkadaşlar bebişlerinizi oturtmaya başladınızmı? etraftan bana yürüteç öneriyolar siz yürütece koymaya başladınızmı?

Bizim doktorumuzda,aile hekimide yürüteç önermiyor..Kullanan arkadaşlarım büyük rahatlık olduğunu söylüyor..gün içerisinde çok fazla otutturmadığımız takdirde kullanılabilir diye düşünüyorum..bende henüz almadım kararsızım..benm kızımda 3 aylıkken oturmaya çalışıyodu kafayıı kaldırmak için zorluyordu...bizde 4 ayını doldurmaya yakın kucakta ve anakucağında hafif oturur pozisyonda tutmaya başlamıştık..hazır olduklarında kendileri belli ediyor zaten..

Son düzenleme:
bizde 5.ayımızı dün doldurduk...:)nice güzel,sağlıklıı günlerini görelimm inşallah bebişlerimizin..:nazar: buarada ek gıda bilgilendirmen için teşekkürler ,günlerdir nette araştırmaktan kafam karıştıı artıkkk ....:28:

inşallah canım güzel günlerini görelim hep beraber

benim de kafam çok karışık ek gıda konusunda nasıl yapçaz ne yapçaz bilmiyorum

yavaş yavaş başladık bakalım

günaydınlar....dün hastaneden cıktık ewimize geldik şenlendikkk :1: ama 1 haftadır ordaydım ya psikolojim bozulmus gibi adapte olamıorum ewe hemde kafa dagıtmak istiorum deişik seyler istiorum az uz bişi yaşamadık ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN

inşallah canım güzel günlerini görelim hep beraber

benim de kafam çok karışık ek gıda konusunda nasıl yapçaz ne yapçaz bilmiyorum

yavaş yavaş başladık bakalım

bende bilmiyorum valla , işe başlamamada 1 ay kaldı..:( ben şimdiden düzeni otutturmak istiyorum kii kayınvalide zorlanmasın..ne zor işlerrr bunlarr :18:

Back
X