• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Uzun zamandir gelemedim, biraz zor gunler atlattik, ama geride kaldi cok sukur, benim kizim malum geceleri uyanik gunduz uyuyordu boluk porcuk. Son 20 gundur iyice mahvolduk, gecemiz gunduzumuz birbirine karismisti iyice, digil internete girmek yemek bile tek ogunle gecistiriyoduk, buldugum her firsatta uyuyodum cunku gece baslayip oglene kadar hic durmayan uyumayan bi kiz oldu yavrum. Sirayla gaz ilaclari denedik ama cok cok sukur biri care oldu, 5 gundurgece uykusu duzene girmeye basladi cunku gazi cikiyo kizimin. Bugun 5 aylik olduk hala gaz bizde devam ediyo. Buraya hic gelmedim cunku bu surecte sik sik kayinvalidemde kaldik, internet yoktu, simdi de tlf.dan giriyorum sirf buraya gelebilmek icin yukledim, cunku sizi cok ozledim :) ben yokken neler neler olmus, yeni topik yapmisiz :) gec oldu ama hayirli olsun. Bastan okiyim dedim 18. Sayfada pes ettim, bitiremiyorum, sondan geriye gidicem artik.. buarada 3 gun once aniden boynum ve omzum kasildi kaldi kizimi kucagima alamaz oldum aniden kv tasindik, sicak su torbasiyla yata yata duzeldim sukur. Yaa cidden cok ozlemisim sizi kiizz! Yeni isimler gordum aramiza katilan. Ben burdayim terketmedim sakin dislamayin beniii, cok zor gunler atlattik
kızzz hıc dıslarmıyız ıyı olda bız bılıyoruz senı.zaten gıden gıttı kalanarda bu zamana kadar kaldılarsa daha gıtmezler

Sagol canim yaa, of tlf internetim cok yavas, ekranimda kucuk, gozlerim acidi, eski topigi kaldigim yerden okuyup gittiginizi gorunce sok olmustum yaklasik 50sayfa devirdim, nasil merak ediyorum neler oldugunu, dizi film gibi :) kmler kalmis onu bile merak ettim, evde olsam bilgisayardan daha hizli ilerlerdim ama sanirim daha 2gun burdayiz. Ama iyi dinlendim, sagolsun kv ile anlasiyoruz, yardimcida oluyo, boynum tutukken hep yattim, kizim burda iyi oluyo bol ilgi var tabii :) bende gece uyuyup sabah erkenden gelen annelerden olmak istiyorum buraya, cok yorulduk bi gorseniz gozlerimin alti iyice coktu, esim zaten zayif, uykusuzluktan istahi iyice kacti 2 kilo vermis :( o verecegine ben verseydim ya :) ben hala gobisimleyim. Yine gelicem. Simdi hepinizin yaptigi gibi kuzucuk uyurken yatayim bari :) ins bi aksilik olmazsa sabaha gunaydinla burdayim :)

Sagol canim yaa, of tlf internetim cok yavas, ekranimda kucuk, gozlerim acidi, eski topigi kaldigim yerden okuyup gittiginizi gorunce sok olmustum yaklasik 50sayfa devirdim, nasil merak ediyorum neler oldugunu, dizi film gibi :) kmler kalmis onu bile merak ettim, evde olsam bilgisayardan daha hizli ilerlerdim ama sanirim daha 2gun burdayiz. Ama iyi dinlendim, sagolsun kv ile anlasiyoruz, yardimcida oluyo, boynum tutukken hep yattim, kizim burda iyi oluyo bol ilgi var tabii :) bende gece uyuyup sabah erkenden gelen annelerden olmak istiyorum buraya, cok yorulduk bi gorseniz gozlerimin alti iyice coktu, esim zaten zayif, uykusuzluktan istahi iyice kacti 2 kilo vermis :( o verecegine ben verseydim ya :) ben hala gobisimleyim. Yine gelicem. Simdi hepinizin yaptigi gibi kuzucuk uyurken yatayim bari :) ins bi aksilik olmazsa sabaha gunaydinla burdayim :)

bende 1 haftadır uyuyamıyorum.nostaljı yapıyorum esımle fotolara bakıyorum ekledım profılımede..

günaydın hanımlar , kızçem bugün dolu dolu 5 aylık oldu teyzeleri :16: dün sağlık ocağında ölçümlerimizi yaptırdık , 8200 çıktı minnoşum , 66 cm de boyu , ek gıda için 6 ayı doldurmayı bekle dedi hemşiremiz kilosu iyi die , bende öyle düşünüyorum ama yakında pekmeze başlayabilirim demir ilacı vermediğim için

ay o demir damlasi mahvetti bizi. 4 gun sonunda fitille kaka yaptirabildim simdi en son pazrtsi kaka yapti. cok huysuz bu sebepten meme uyku hakgetire. birde ben kabiz olmadan kesmistim demiri. kaka sayisi azalinca anladm vermedim. bi kere bozuldu bagirsak duzeni. cok zor kabizlik. vermicem artik demir. organik pekmez aldim onu vericem ek gidya baslaynca kahvaltisinda.

bende 5.5 ta başlamayı düşünüyorum pekmeze canım , 1 çay kaşığıyla başlicam ama yanında birde c vitaminli birşey verirsek demir emilimini artırıyor , alternetiflere bakıcam bakalım ne ile verebilirim :26: sen ne pekmezi vericeksin ?

Bugün hayatımın en kötü günlerinden birini yaşadım diyebilirim... Evde bebeğimi bırakıp işe gittim kendimi hiç bu kadar çaresiz hiç bu kadar adıyla dolu hissetmedim bugün kalbimi söküp arsalarda yerinden bu kadar acımadı herhalde
Sabah 6:30 da uyandı ben 7:15 te evden çıktım akşam 18:45te geldim oğlumun yatma saati 8 ben yavruma doyamadan böyle geçecek günler
Bütün gün kameradan seyrettim sesini dinledim öyle uzaktan baktım evladıma bakıcısı altını değişirken seyrettim o güzel tomadık bacaklarını ah dedim içimden şimdi orada olsam da yavrumu öpsem koklasam ama nafile
İçimde öyle bir burukluk öyle bir acı var ki atamıyorum
Benim yavruma elin kadını bakıyor yavrum ona gülüyor onunla oynuyor ben de uzaktan çaresiz seyrediyorum
Bu düzenden hayat kavgasından geçim derdinden nefret ediyorum yıllardır özel sektörde eşekler gibi çalıştım karnım burnumda son güne kadar çalışmaya devam ettim... Şu anda yavrumu bırakıp işe gitmeye gücüm yok dua edin bana ne olur Rabbim bana kuvvet versin

Allah sana sabırlar versin bir an kendimi senin yerine koydum ve düşüncesi bile çok zor gerçekten , başka alternatifin olsa çalışmazdın eminim ama insanoğlu nelere alışmıyorki canım , en azından kamerada gördüğün zaman için rahatlar bi nebze

21.03.2013 tarihli sorunuz :
telefonla ulaşamadım ama kafama takılan birşey var , bebeğim 6. ayına giricek , organik kavanoz meyveleriyle başlamak istiyorum ama raf ömürleri çok uzun , koruyucu veya başka birşey içerip içermediği konusunda beni bilgilendirmenizi rica ediyorum

Sorunuzun cevabı :

Ürünlerimiz Avrupa Birliği Bebek Beslenmesi Direktiflerine göre Avrupa Birliğine üye ülkelerde üretilir. Bu direktifler katkı maddesi kullanılmasına kesinlikle izin vermez. Gıdalarımızı hiçbir katkı maddesi kullanmadan 3 şekilde saklayabiliriz.

- Kurutarak saklama: Gıdalar güvenli bir şekilde kurutulur, kurutma sonucu üründe nem olmadığı için bakteriler ve küf üreyemez. Bu ürünler oksijensiz ortamda hijyenik olarak ambalajlanarak dış çevre ile temas önlenir. Evde yapılan tarhana da bunun basit bir örneğidir; kurutularak yapılan tarhana, nemli ortamda kalmadıkça 2-3 yıl saklanabilir. Bizim toz formda olan ürünlerimiz de kurutularak üretilir. Ürün içinde su kalmadığı için yani ürün kuru olduğu için bozulmaz.

- Sterilize veya pastörize etme: Gıdanın cinsine göre ürün hızla yüksek sıcaklığa çıkarılır ve yine hızla soğutularak vakum altında ambalajlanır. Bu işlem çok kısa sürede yapıldığı için ürünün besin değeri korunur, bozulmaya neden olan bakteriler yok edilir. Kavanoz içinde oksijen kalmayacak şekilde vakum altında kapatılan ürün son kullanma tarihine kadar tazeliğini ve besin değerini korur. Bizim tüm kavanoz mamalarımız bu teknikle üretilmektedir.

- Dondurarak saklama: Gıdalar derin dondurularda da uzun süre güvenle saklanabilir, besin değerlerinde kayıp olmaz.

İlginiz için çok teşekkür ederiz.

Zeynep YILMAZ
Milupa Beslenme Uzmanı

Selamlar fotograf paylasan anneler kucuk hanimlar veckucuk beylere maasallah cook tatlilar.
Malum bebegim kabizdi dra goturduk miktarini ayarlamasak demir ilaci yapavilirmis.bir de ben birden ek gidada pureye gecmistim o da yapabilirmis arti corbasina patates havuc katiyordum meyve suyyu elma veriyordum pureye gecmistik bunlarda kabiza sebep olabilirmus.corbaicerigi degisti ilaca dikkat ediyoruz.bir de emziriyorsan bol su ic kabiz oldugu icin dedi.
insallah bebegim daha iyi olacak. minik paasam kiyamam..
armur puresi vermeye vasladim elmayida degistirdim.tumm onerilere tsk ederim..su vermem lazim di mi dra sormayi unuttum? 18 ekim dogumlu yanill. 5 ayini doldurali bi kac gun oldu kahvaltiya 6. Ayda baslanabiliyormus baslayan var mi baslasm mi ki?bebegimm oglusum benim ya tum dunyam oldu...rabbim hepimizinkini esirgesin bagislasin.

çok geçmiş olsun minik erkeğine canım , bence acele etme bu kadar hem kabızda olmuş bak , her hafta 1 çeşit ver , birden yüklenme bu kadar , kahvaltı değilde bir yumurta sarısının 8 de birini öneriyorlar başlangıçta , oda demir içeriyor , c vitaminli bişeyle beraber verirsen daha faydalı

bende 5.5 ta başlamayı düşünüyorum pekmeze canım , 1 çay kaşığıyla başlicam ama yanında birde c vitaminli birşey verirsek demir emilimini artırıyor , alternetiflere bakıcam bakalım ne ile verebilirim :26: sen ne pekmezi vericeksin ?

cnm ben gecen gun keciboynuzu pekmezi aldm organik. daha dogrusu kv aldi o anliyo gerck pekmezden. keciboynuzu daha ii kan yaparmis. ben 6 aylk olunca baslamayi dusunuyorum. ek gidaya gecince. kahvaltyla vermeyi dusunuyorum hem tatlandirir yemesi kolaylasir. tabi sut urunleriyle vermem bu detay aklimda.

Hayırlı cumalar kızlar..yaklaşık 2 ay önce başlayan herzaman olmamakla beraber ara ara karnımdan belime vuran bir ağrı vardı..bi saplanıyodu 10-15dk nefesimi kesiyordu..sonra kesiliyodu.her defasında üşütüyorum falan diye geçiştirdik.en son geçen hafta gece yarısı oldu sabah 4e kadar uyutmadı ağrı..evin içinde dolandım durdum..en sonunda bulantı ve istifraa ettim..öyle rahatlattı ve ağrım kesildi..Eşim ısrarlar doktora gidelim desede ben yine üşütmeye bağladım..3 gün önce tekrar vurdu ağrıı gece..o kadar şiddetlive kötü kii ağlamaya başladım..eşim hemen acile gidiyoruz diye aldı götürdü beni..tabi emzirdiğim için ağrı kesici vs.. vermediler..idrar,kan tahlillerim temiz çıktı.ürolojiye yönlendirdiler..herneyse 3 gündür hastanelerdeyiz..ve sonuç Safrakesemde 2 tane taş varmış...Doktor amelyat dedi..İnsan sadece bebeğini düşünüyor..çok şükür beterin beteri var tabiki ama bi karın ağrısıyla gidip amelyat lafını duymak hayli moralimi bozdu... nasıl süt vercem kızım ne yapcak nasıl olcak...?!1 ay sonrada iznim bitiyor..kafam çok karışık yani..aciliyeti yok şuan ama ağrılar sıklaşırsa dayanılcak gibi durmuyor.:14::14:

çok geçmiş olsun canım biraz araştırdım da ameliyat şart gözüküyor başka çaresi yok anlaşılan

2 yıldır ben de ağrı çekiyorum ,2 kez gittim doktora hamilelik öncesi, bişey çıkmadı. buaralar şiddetlendi sağ göğsümün altındaki ağrı, sırtıma ve belime şiddetli bi şekilde vuruyor

şüphelendim safra kesesi taşından, önümüzdeki prş. doruk'u muayeneye götürdükten sonra bende gidicem doktora

kız madem var boyle bısey bırde oglunun hosuna gıtmıs neden paylasmıyosunn:20::20::20:

bilmem hiç aklıma gelmedi :1: biri hediye getirmişti çok seviyor oğlum

gerçi patiklerle ayakkabılarla dertliyiz biz hepsini çekip çıkarıyor

bizde de var cingirakli, cok seviyorlar :)

cok gecmis olsunn, bence de bir an once tedavi ol derim, sen saglikli olacaksin ki bebegine bakabilesin..zaten en zor kismi atlattik, nerdeyse 6 ay oldu, umarim en kisa zamanda iyilesirsin.

gecmis olsun minnosa :(

almanyadan geldik cnm, aile ziyareti.evt kiyma eklemek cok onemli, demir takviyesi acisindan, ben de 3. haftada eklemeye baslicam ek besine gectikten sonra.

kıyma için 7. ayı beklemeyi düşünüyodum ben

çok kararsızım ben bu ek gıda konusunda

Uzun zamandir gelemedim, biraz zor gunler atlattik, ama geride kaldi cok sukur, benim kizim malum geceleri uyanik gunduz uyuyordu boluk porcuk. Son 20 gundur iyice mahvolduk, gecemiz gunduzumuz birbirine karismisti iyice, digil internete girmek yemek bile tek ogunle gecistiriyoduk, buldugum her firsatta uyuyodum cunku gece baslayip oglene kadar hic durmayan uyumayan bi kiz oldu yavrum. Sirayla gaz ilaclari denedik ama cok cok sukur biri care oldu, 5 gundurgece uykusu duzene girmeye basladi cunku gazi cikiyo kizimin. Bugun 5 aylik olduk hala gaz bizde devam ediyo. Buraya hic gelmedim cunku bu surecte sik sik kayinvalidemde kaldik, internet yoktu, simdi de tlf.dan giriyorum sirf buraya gelebilmek icin yukledim, cunku sizi cok ozledim :) ben yokken neler neler olmus, yeni topik yapmisiz :) gec oldu ama hayirli olsun. Bastan okiyim dedim 18. Sayfada pes ettim, bitiremiyorum, sondan geriye gidicem artik.. buarada 3 gun once aniden boynum ve omzum kasildi kaldi kizimi kucagima alamaz oldum aniden kv tasindik, sicak su torbasiyla yata yata duzeldim sukur. Yaa cidden cok ozlemisim sizi kiizz! Yeni isimler gordum aramiza katilan. Ben burdayim terketmedim sakin dislamayin beniii, cok zor gunler atlattik

geçmiş olsun canım çok şükür iyiymişsin

kızçen de inşallah atlatır gaz sancılarını da rahat edersiniz :48:

doruk'un sancılandığı zamanki bakışı gözümün önünden gitmiyor kıyamam kuzular ne kadar acı çekiyolar

günaydın hanımlar , kızçem bugün dolu dolu 5 aylık oldu teyzeleri :16: dün sağlık ocağında ölçümlerimizi yaptırdık , 8200 çıktı minnoşum , 66 cm de boyu , ek gıda için 6 ayı doldurmayı bekle dedi hemşiremiz kilosu iyi die , bende öyle düşünüyorum ama yakında pekmeze başlayabilirim demir ilacı vermediğim için

maşallah minnoşa :nazar:

çok geçmiş olsun minik erkeğine canım , bence acele etme bu kadar hem kabızda olmuş bak , her hafta 1 çeşit ver , birden yüklenme bu kadar , kahvaltı değilde bir yumurta sarısının 8 de birini öneriyorlar başlangıçta , oda demir içeriyor , c vitaminli bişeyle beraber verirsen daha faydalı

yumurtadan da korkuyorum ben erken diye :1:

bu gidişle çocuğu sebzeyle büyütçem korka korka :ssz:

cici bebe veren ya da vermeyi düşünen var mı kızlar? bakıcımız diyor 1 tane yoğurduna ya da mamasına karıştırayım mı? bende içinde şeker var diye vermek istemiyorum

kahvaltıya başlayınca vericek misiniz? yoksa tam buğday ekmeği mi ilave ediceksiniz?

düşündükçe ağlayasım geliyor benim ya :27:

gunaydin tatli anneler :16:nasilsiniz
biz Omerimle iyiyiz cok sukur Rabbime
bi kac gundur giremedim ozlemisim sizleri:31:
kocisi ise yollayip oturdum pc onune tum sayfalari okudum:27:tabiki simdi boyleyim:27:
alinti yapamadim elif sevinc zuhal nihal tulin bebelerinize tum bebelere masaAllah cok sirin cok tatlilar Rabbim esirgesin

Idil Duamiz artik evindeymis cok sukur minataha gozun aydin bi daha Allah acisini gostermesin insaAllah
:16:

Omer iki gundur ishal bugun sanki daha iyi
su veriyorum memeyi emmek istemese bile zor bela 2 saatde 1 vermeye calisiyorum ishal oldugu icin dogrumu yapiyorum bilmiyoum
:26:ondan once 2 gunde ben sut atesine tutulmusdum resmen 40lari gordum
dogumdan beri bol sutlu vaktimde bile ates olmamisdim:9:sut pompasiyla da bu sayede tanismis oldum :37:

cok sukur hepsi gecdi gitdi:10:

çok geçmiş olsun canım , bizde seni merak etmiştik , ishale bol su vermek gerek doğru yapıyorsun , bende oldum ilk günlerde süt ateşi , bu aylarda olman biraz tuhaf ama sıkı sütyen veya üst giysileri giymek bile yapabiliyormuş :26: neyseki atlatmışsın canım :16:

Hayırlı cumalar kızlar..yaklaşık 2 ay önce başlayan herzaman olmamakla beraber ara ara karnımdan belime vuran bir ağrı vardı..bi saplanıyodu 10-15dk nefesimi kesiyordu..sonra kesiliyodu.her defasında üşütüyorum falan diye geçiştirdik.en son geçen hafta gece yarısı oldu sabah 4e kadar uyutmadı ağrı..evin içinde dolandım durdum..en sonunda bulantı ve istifraa ettim..öyle rahatlattı ve ağrım kesildi..Eşim ısrarlar doktora gidelim desede ben yine üşütmeye bağladım..3 gün önce tekrar vurdu ağrıı gece..o kadar şiddetlive kötü kii ağlamaya başladım..eşim hemen acile gidiyoruz diye aldı götürdü beni..tabi emzirdiğim için ağrı kesici vs.. vermediler..idrar,kan tahlillerim temiz çıktı.ürolojiye yönlendirdiler..herneyse 3 gündür hastanelerdeyiz..ve sonuç Safrakesemde 2 tane taş varmış...Doktor amelyat dedi..İnsan sadece bebeğini düşünüyor..çok şükür beterin beteri var tabiki ama bi karın ağrısıyla gidip amelyat lafını duymak hayli moralimi bozdu... nasıl süt vercem kızım ne yapcak nasıl olcak...?!1 ay sonrada iznim bitiyor..kafam çok karışık yani..aciliyeti yok şuan ama ağrılar sıklaşırsa dayanılcak gibi durmuyor.:14::14:

çok geçmiş olsun zor bi durum ama senin sağlığın söz konusu , bi müddet süt vermesen sağsan sonra emmeye devam edermi acaba :26:

geçmiş olsun canım.kızının uyku düzenine kavuşmasına çok sevindim inşallah daim olur.seni unuturmuyuz hiç?fırsat buldukça bekliyoruz

cici bebe veren ya da vermeyi düşünen var mı kızlar? bakıcımız diyor 1 tane yoğurduna ya da mamasına karıştırayım mı? bende içinde şeker var diye vermek istemiyorum

kahvaltıya başlayınca vericek misiniz? yoksa tam buğday ekmeği mi ilave ediceksiniz?

düşündükçe ağlayasım geliyor benim ya :27:
ben doktoruma danısmadan verdım ama cok pısman oldum.cıcıbebeler yuksek ısıda fırınlandıgı ıcın kanserojen oluyormus.saın verme dedı.kahvaltı olarak tahıllı kasık maması ıcıne tereyag ,pekmez ve peynır olarakda labne onerdı..
tuğçecim resimlerinize baktım çok tatlısnız :) mutluluğunuz bir ömür daim olsun tabi bebiş'LER'inizle birlikte :)

sagol canım agustosta 10 yıl bıtıyor.10 yılldır bırlıkteyız...:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar bebişlerle aynı odada mı yatıyosunuz? yatağınızda mı kendi yatağında mı uyuyor?

bir de ay ay kilolarını yazar mısınız? eskiden oğluma tontiş diyodum şimdi sizinkileri okudukça zayıf geliyor oğlum. gerçi en son kilo alımımız çok az olmuştu

3820 doğum kilosu-4800-5800-6500-7100-7200 gitti şuana kadar

geçen gün tarttım 8 kg olmuş tam, haftaya perşembe sağlık ocağına aşıya gitçez bakalım orda kaç çıkıcak

benimki yatağımızın yanında kendi yatağında yatıyor , 3 yaşına kadar böyle düşünüyorum , uyanınca anneyi görmesi gerekmiş , 3 dolsun bakıcaz bi çaresine artık

slm kızlar dünden bu yana moralim çok bozuk. yaklayık 2 aydır bebeğimin boynu kırmızıydı, zaman zaman kırmızılık geçer gibi oluyor banyo yaptırınca yada havalar yağışlı olunca tekrar kızarıyordu.hemşiremiz pişik demişti. denemediğim pişik kremi kalmamış ama çözüm olmamıştı. dün cildiyeye götürdük, doktor egzame başlangıcı dedi, 3 tane kremi karıştırıp günde bir defa ince tabaka halinde sürmemi istedi. yavrum kaşınmaktan geceleri uyuyamıyor artık. inşallah geçer. bu arada egzame genetikmiş, meğer eşimin ailesinin nerdeyse her üyesinde egzame var.Rabbim cümlemizin evladını bağışlasın.

geçmiş olsun bebeciğe , biçok rahatsızlık genetik olabiliyor ama bunu ilk kez duydum :26: atlatır inşallah kalıcı olmaz canım

Arkadaşlar size bişey sormak istiyorum. Geçenlerde bi yazı okudum pekmezler yüksek sıcaklıkta yapıldığında kanserojen madde oluşuyormuş. Tek dayanağım pekmezdi okuyunca iyice afalladım. Bi ara annemle mi yapsak yazın diye düşündüm. Herneyse aktara sordum böyle bişey varmı siz nasıl yaptırıyorsunuz dedim o da yüksek sıcaklıkta yapılan pekmezin kalitesinin bozulduğunu söyledi bana hurma pekmezi önerdi 40 derecede yaptırıyorum kendi çocuğuma da hep yedirdim dedi. Antalya'da bilinen bi aktar. Ne dersiniz?

Maşallah tosbik yaaa:) bişey merak ettim baş çevresi kaç cm? Sankî bizimkinin kafası küçük gibi geliyo gözüme. Hastanede kızımka aynı ayda olanlar daha büyük kafalı:))
Böyle de soru sorulmuş mudur acaba?:)

Back
X